ve 5 Temmuz 2008 tarihli inşaat izlenimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Şüphesiz bu kadar sık aralıklarla, inşaat hakkında ilgilileri bilgilendirmek bizlere mutluluk veriyor. Bu bilgileri ise Aslantepe Alisamiyen Spor Kompleksi’nde görevli olan çalışanlar bizlere sunuyorlar. Büyük Galatasaray ve büyük taraftarı için, kapılarını bizlere ardına kadar açan şantiye sorumlularına her yazıda olduğu gibi bu yazıda da teşekkür etmeyi boynumuzun borcu olarak addediyoruz. Yine bu minvalde, her talebimizde bizlere yardımcı olan her bir görevlinin de adlarını zikretmek bizleri, “bir görevi ifa etmek durumunda olan insanlar” olarak rahatlatıyor. Bu nedenden dolayı arkadaşlarımıza yardımcı olan Şantiye Şefi Faruk Çınarc bey'e ve Beton Santrali Şefi Mehmet Necip Karakoyun Bey’e şükranlarımızı iletiyoruz.
Kazık çakma işlemi biten Kuzey tribününün zeminine, yarından itibaren grobaj beton atılacaktır. Bu alanda faaliyet gösteren makineler, Batı tribününe alınmıştır. Bakım çalışmaları en kısa zamanda bitecek olan bu makineler, kazık çakma işlemlerine bulundukları tribünde devam edeceklerdir. İnşaatın kuzey-doğu noktasında açılan kanal, saha zemininin suyunu tahliye amaçlıdır. Aynı kanaldan güney-batı köşesinde de inşa edilecektir. Böylece sahalarımızda kronik bir problem haline gelen, “yağmur zamanlarında sahanın göle dönüşmesi” durumu ortadan kalkacaktır. Açılır-kapanır çatıya sahip olan stadımızda, böyle bir tedbirin alınması, stadımızın ne kadar modern inşa edildiğinin göstergesidir. Stadımızın güney ve batı tribünlerinde temel için örülen radyal demirler, kuzey tribününde grobaj beton atılmasından sonra, bu tribüne doğru devam edecektir. Bu işlem grobaj betonu atılan her alan için yapılacaktır. 2. kat otoparkının zemin inşaatında sona gelinmiştir. Demirleri örülen zeminin bu gece betonu atılıp, ilerleyen günlerde 3. katın zemini için kolonların betonlanmasına geçilecektir. Güney tribünü için geçtiğimiz günlerde başlayan işlemler önümüzdeki haftadan itibaren batı tribünü için de başlayacak ve orada da 2. kat otoparkının zemini atılacaktır. Batı tribününde bu işlem yapılırken, kuzey tribününde radyal demir işlemi sürecek ve o tribünde kat çıkılması için hazır hale getirilecektir. İnşaatın önümüzdeki 50 günlük planlamasında, saha zeminine kadar olan katların çıkılması hedeflenmektedir. Kalıplara baktığımızda ise; inşaat sahasında hazır bulunacak 200 bin metre kare kalıptan şu anda şantiyede olan kalıp miktarı 20 bin metre karedir. Kalıpların büyük bir kısmını Türkiye’ye ulaştıracak olan geminin birkaç gün içerisinde İspanya’dan hareket edeceğini öğrenmiş bulunmaktayız. İnşaatta son 1 ayda dökülen beton miktarı 20 bin tondur. Önümüzdeki 1 aylık süreçte dökülecek beton miktarı ise 26-30 bin ton arasında olacaktır. En çok betonun temele döküldüğü ve kat beton miktarının temele göre daha az olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu rakamlar inşaat hızının önümüzdeki günlerde yakalayacağı ivme hakkında bizlere ışık tutmaktadır. 50 gün sonra ise, Türkiye’nin en modern, Avrupa’nın ise sayılı modern statları arasında olacak olan stadımızda çatı için hazırlıklar başlayacaktır. Stadımızın açılır-kapanır çatısının temelini oluşturacak olan, her biri 250 ton ağırlığındaki 4 ayak zemine yerleştirilecektir. İnşaat görevlilerinden öğrendiğimiz gelişmelerin en mutluluk verici olanı ise, 3 vardiyalı sisteme artık resmen geçilmiş olduğudur. Bu günden itibaren inşaatın hızı, geçmiş günlere oranla katlanarak artacaktır. Grobaj betonu atılan alanlarda kademeli olarak vinçler kurulacaktır. Bu minvalde, kurulmayı bekleyen 6 vincimizin ilerleyen günlerde zeminde, inşaata hizmet edecek bir konumda olduğunu gözlemleyebileceğiz.
Yukarıda genişçe aktardığımız bilgilerden de görüleceği üzere, inşaatımız tüm hızıyla sürmektedir. Bugüne kadar olan aksaklıklardan kurtulmaya başlayan stadımız bugünden sonra, bizleri mutlu edecek bir hıza kavuşacaktır. Önümüzdeki 50 güne müteakip, stadın silueti bütün azametiyle karşımızda belirmeye başlayacaktır. Bu günü tüm Galatasaray camiası sabırsızlıkla beklemekte ve MELEKLERİMİZ’e her türlü minnet ve şükranı duymaktadır. Hepsine kolay gelsin diyerek, bu resimleri ve bilgileri Galatasaraylılar için bizlere aktaran Murat Bey’e ( omegaf11), Furkan Bey’e (furkey), very_nice ve skywalker nickli arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz.
Mustafa Öztürk
kaynak aslantepe.biz
Fotoğraflar için Murat Bey'e minnettar olduğumuzu belirtmek isterim...
Şöyle bikaç bilgi isterseniz arkadaşlar kendim yazacaktım ama sonra daha ayrıntılı olsun diye resmi çeken kardeşimizin edindiği bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum...
quote:
Murat Bey diyor ki ;
Arkadaşlar inşaat çok güzel gidiyor. 1. Kat betonlamasına başlandı. Aralıklarla hep
1- Şantiye şefi Faruk Bey'le yaptığım sohbette kendisinin 24 saat inşaatla
ilgilendiğini öğrendim. Kendisi bu inşaatın herşeyinden sorumlu. Günlerini
gecelerini orada geçiriyor. Biz bu işe sadece emeğimizi değil gönlümüzü de koyduk
diyor.
2- Önce en sağdan başlayayım: Kazık çakılı alana iyi bakın. Artık orada kazık
göremeyeceğiz çünkü yarın Pazar günü 6 Temmuzda oraya beton dökülecek
3- İnşaatın sağ tarafında açılan kanal su tahliyesi için. Bir de çapraz karşıda
olacak. Faruk Bey, "İsviçre Türkiye maçında o yoğun sağanağa rağmen suların nasıl
10 dakikada tahliye olduğunu merak ediyorsan, işte bu tür bir kanal sayesinde"
dedi.
4- Yarından itibaren radyal demir örme işlemi stadın sağına doğru kaymaya
başlayacak. Aralıklarla temel betonu dökülecek.
5- Kuzey batıdaki alana kazık çakma işlemi yakında başlayacak. İzinler gelmek
üzere. Bu arada kazık makineleri hala bakımda.
6- A blokun orada bugun başlayan 1. kat beton dökümü bu gece bitecek. Ptesiden
itibaren orada 2. kat filizlerinin yükselmeye başladığını göreceğiz.
7- 1. kat kalıpları ve demir döşemeleri aşama aşama D bloku da önümüzdeki hafta içinde kapsayacak.
8- İnşaat artık bu saatten sonra otomatiğe girmiş durumda. A blokda 2. kat hazırlıkları sürerken, eş zamanlı D blokda 1. kay kalıpları ve inşaatın sağında da radyal temel çalışmaları devam edecek. Zemin betonlama stadın kuzeyine doğru kayacak ve kazık çakılacak bölgede sırasını bekleyecek.
9- Benim en çok hoşuma giden konu şu: İnşaat planına göre 50 gün içerisinde, yan, Ağustos ayı bitmeden futbol sahasının hizasına gelinmiş olacak. Artık foto çektiğimiz yerle inşaat zemini aynı hizaya gelecek. Başka bir yer bulmak gerek
10- İnşaata son 1 ayda 20bin ton beton doküldü.Önümüzdeki 1 aylık süreçteyse 26-30bin ton beton dökülecek. Ama beton dökümünü bir kriter olarak görmeyin. Bu sadece beton hacmini simgeliyor. İlerde bu hacim azalacak, çünkü çatı yapılacak daha.
11- 50 gün sonra stadın zemininde farklı bir inşaat göreceğiz. Türkiyede ilk defa açılır kapanır çatının temelini oluşturacak bacakların hazırlıkları başlayacak. 4 adet her biri 250ton kapsiteli toplamda bin ton yük taşıyacak 4 ayak yapılacak. Bu ayaklar 204 metre uzunluğundaki 2 ayrı rayı (terimi unuttum) taşıyacak.
12- Faruk Bey, inşaat 29 ekim 2009'a yetişir mi yetişmez mi tartışmalarına girmeyi spekülasyonlara neden olmamak için özellikle istemiyor. Daha kısa sürede bitirdiğimiz işler de olmuştu bu hacimde inşaatlarda diyor. Sadece bu bilgi bile bence çok şey ifade ediyor, anlayana...
resmen 3 vardiyaya geçildi renkdaşlar.
quote:
MuratTK arkadaşımız diyor ki ;
3-4 sabahtır uğrayamamıştım. Bu sabah yine uğradım inşaat alanına. Eren Talu’da ordaydı. Yanına gidip tanıştım. Tüm inşaatın ayrıntılarını inanılmaz bir heyecanla anlattı. Açıkçası sadece merhabe demekti amacım, bu kadar ilgileneceğini düşünmemiştim.
Özellikle Işın Çelebi’nin açıklamasını sordum. Finansal problemi olan kişi bu kadar makineyi ,bu kadar işçiyi buraya yığabilirmi dedi. Numaralı diye tabir ettiğimiz kısmı gösterip,” burasının sağlam zemini 40 metre kadar aşağıda o kadar aşağıya kazık çakılacak, diğer kale arkasına 60 civarında kazık çaktık, bunların hiçbiri projede yoktu ve bunlar için izin bekledik, izinler geldikten sonra çalışmalara başlayabildik” dedi. Bende “TOKİ bunları bildiği halde neden böyle yapıyor peki” diye sordum, verdiği cevap çok önemli bence. “Bizim TOKİ ile hiçbir sorunumuz yok sorunsuz çalışıyorduk ama klüpten yapılan açıklamalardan sonra TOKİ ihtar vermek zorunda bırakıldı” dedi. “Neden böyle bir şey yapıyor klüp, sorun varsa bile destek olması gerekirken” diye sordum “bilmiyorum” dedi ama onun belkide söylemek istemediği cevabı ben söyledim “o halde bu işin sizden alınıp başkalarına verilmesi işlerine geliyor yada onlarda buna zorlanıyorlar” dedim. Onayladı.
İnanılmaz bir heyecanla stadın nasıl olacağını anlattı. Şu an betonu dökülmüş ilk kat üzerinde kolonlar demirleniyor. Bana orayı gösterip “bak bu kolonlar bitilip ikinci otopark katını attığımız zaman sahanın zemini seviyesine geliyoruz, bu benim çok heyecanlandırıyor. Üstelik ordan sonra iş dahada kolaylaşıyor çünkü yukarı doğru çıktıkça bu kadar geniş alanda çalışmıyorsun, üçgen şekilde yukarı yükseliyor, ayrıca tribünlerin olacağı eğimli kolonlar yapılmaya bşalanınca zaten görüntü çok netleşek” dedi.
“Tüm bunları üyesi olduğun foruma yaz çünkü bunların bilinmesi lazım, Bakan geldi, olumlu şeyler söyledi gazetelerde doğru dürüst haber yoktu, ama olumsuz bir haber, dedikodu olduğu zaman nerdeyse tam sayfa koyuyorlar” dedi. Bende “genel anlamda zaten bu inşaat işini takip edenler özelikle son haftalardaki gelişmeyi görüyor, buna rağmen bu açıklamalar yapılmasını işin içinde bir iş var diye değerlendiriyor” dedim.
Açıkçası temel atma töreninde Eren Talu’nu döktüğü gözyaşlarının ne kadar samimi olduğunu çok net anladım bu sabah. Bu işi yapmak için kendisinden kaynaklanmayan bir çok engelle karşılaştığı belli. En büyük sıkıntısının bu konuda destek bulamamak olduğunu belirtiyor, o desteği de bizden yani taraftarlardan bekliyor.
Durum bu.
İnşaattaki durum ise, beton dökülen birinci katın üzerindeki kolobların demitleri örülüyor. 1 kat kalıplama işi biraz daha genişlemiş. Kazıkların çakıldığı kale arkasının bir kısmına daha grobaj betonu dökülmüş. Harıl harıl çalışma var.
Çok teşekkürler verdiği güzel ve iç açıcı bilgiler için. Arkadaşlar bu bilgiler ışığında benim yorumuma gelecek olursak ;
Eren Talu Bey biraz kendini yanlız hissediyor gibi. Neden mi ?
"Çünkü,
Klüp ona yükleniyor, TOKİ ona ihtar çekiyor ve Büyük Galatasaray Taraftarı'nında ona yeterince destek olmasını bekliyor. Haliyle biraz sıkıntılı ama onun temel atma gününde ki göz yaşlarını boşa akıtmadığını tüm gerçek Galatasaraylılar biliyor. Ona destek çıkıp bu inşaatı en güzel şekilde ilerlemesini sağlamalıyız. Onun arkasında olduğumuzu bilmesi lazım. "
süper bir topik olmuş. resimlerde çok güzel.
7 Temmuz ASLANTEPE SPOR KOMPLEKSİ İnşaatından Fotoğraflar
Son Bilgiler:
quote:
Arkadaslar az önce şantiyeden geldim ve yeni bazı şeyler öğrendim
öncelikle terra inşaatın sahibiyle tanıştım sonderece iyi bir galatasaraylı amca ve işini çok iyi bilen biri
sayın çelebenin sözlerine cuma günü hürriyette çıkan fotoğraflara çok üzülmüşler öncelikle bunu berilteyim ve bu arada oğluda Galatasaray lisesi mezunu ve cemiyete üye sonderece genç ve girişimci biri
evet gelelim öğrendiklerime
öncelikle vinç ve kalıp sistemi oldugu gibi ispanyadan kendilerinin türkiye distiribütörü oldukları markalar ve malzeme kalitesi konusunda sonderece iddialılar tabi diğer konulardada
gecikme için sayın talunun dediklerinin aynısını söylediler ve resmen projenin yeniden yapıldıgını ve işlerin bu yuzden geciktiğini söylediler ve toki baskanın şantiyeyi gelip inceledikten sonra açıklamaları için üzüldüğünüde söyledi
evet geçen hafta cuma günü sayın binali yıldırım şantiyeyi gezmiş ve bağlantı yolları için yanındakilere çalışmaların başlamasını söylemiş yani buda güzel bir haberlerin ilki olark burdan duyurayım
diğerlerine gelince
şantiyede şuanda 150 çalışan var ve izinlerin gelmesiyle bunun 500 ila 550 kişiye çıkacağını ve bugun itibarıyla bu işçi sayısı için tüm alt yapının hazırlandıgını sıcak sularına kadar her türlü ihtiyaçlarının hazır hale getirildiğini bizzat söyledi
buda gösteriyorki önümüzdeki gunlerde kazık çakılan yerlerin demir beton hesaplamasının onayları geldikçe çalışan sayısı artacak
proje hakkındada bazı yeni şeyler öğrendim bunlar kısaca şöyle
bugun inşaatın basladıgı yerden yol tarafındaki kapalıya doğru ve oradanda viyaduk tarafındaki kale arkasına doğru 4 kat mağzaların olacagını öğrendim ve bunların projelerini gördüm ayrıcana vadi tarafınında aynı şekilde fakat iki katlı otopark olacagını öğrendim
bunlar gösteriyorki burası sade bir stad değil oldukça geniş amaçlı kullanılan bir yer olucak
yanlız şurda bir ortak kanıya vardıkki Galatasaray bir süre daha bu projeyi paylaşamayacak ama bittiğinde herkesin susacağı bir abide ortaya çıkacak
ve medyada yazılanları artık hiç kale almadan çalışacaklarını ortaya koydukların eserin en buyuk cevap olacagını ima ettiler benim anladıgım tamamen işlerine konsantre olmuşlar
son bir not daha belirteyim sırf şantiyenin kurlum maliyeti 10 milyon euroyu bulmuş biz bu işi yapamayacak olsak bu parayı buraya bir şantiyeye gömermiydik dediler takdir sizlerin
bu arada yeni fotoğraflar ve bir filim gün içinde burada olucak saygılarımla
quote:
Bu gün inşaat alanına yine saat 11:00'de viyadük üstünden ve saat 16:00'da kale arkasından baktım. Bir kaç fotoğrafda cep telefonu ile çektim. Ancak Barış Bey'in çektikleri benimkilerden daha kaliteli olacağı için, bu fotoğrafları göndermeye gerek görmüyorum. İzlenimlerim şu şekilde;
1.- Kale arkasının bir kısmında 1. kat betonu atıldığı gibi, beton atılan yerde 2. kat kolon demirleri de örülmüş. Hatta 2. kat kolon demirlerinin 3 tanesi kalıplanmış. 1.kat kalıplanmasında da nerede ise kapalının köşesi dönülmek üzere.
2.- 1.papucun iç kısmına kalıp örülmüş. Sanırım burasıda betonlanacak.
3.- Kazıkların bulunduğu kale arkasına da grobaj betonu atılmış.
4.- Sahada yoğun bir çalışma devam ediyor.
5.- Kazık çakma makineleri vadi tarafındaki kapalının orada çalışıyorlar.
10 Temmuz ASLANTEPE SPOR KOMPLEKSİ'i İnşaat Alanı Fotoğrafları
Burası Bizim Şantiyemi???
İnşaat Alanından Son Bilgiler...
quote:
Arkadaşlar sizlere öğrendiğim bilgileri, hatırıma geldiği kadar aktarayım. Ama önce bana orada yardımcı olan Faruk Bey’e (ki bilgilerin neredeyse tamamı kendisinden. Ayrıca fotoğraflarda siyalı grili tişörtü olan abimiz kendisi), Nazım Bey’e, Vural Bey’e (Hallaçoğlu), Nevrez Bey’e ve Cemal Bey’e çok teşekkür ediyorum. Diğer taraftan tevafukken Murat G abimizle de tanışma imkanım oldu. Kendisine de selamlar
1- Resimlerden de açıkça görüleceği gibi 4. vincimizin kurulması için çalışmalar başlamış. Büyük bir aksilik olmazsa vinç en genç Çarşamba günü kurulacakmış. O kurulana kadar temel için çalışmalar aynen devam edecekmiş. Zaten resimlerde de görüleceği gibi 2. ana kolunun örülmesine başlanmış.
2- Kuzey tribünü olarak bilinen, bizim yeni açık diye tarif ettiğimiz tribünün izinleri en geç yarın akşama kadar şantiyede olacakmış. Bu bilgiyi almak beni çok mutlu etti. Çünkü inşaatın önündeki bir engel daha kalkmış oldu. Diğer izin beklenen tribünün ise izinleri kısa bir süre sonra şantiyede olacakmış
3- Kazık çakma makinelerine yapılan bakımın ardından ve zemin etüdünün neticelenmesinden sonra Doğu tribününde kazık çakma işlemine geçilmiş. Bunu belgelemek için kolon taşıyan bir dozeri de çektim sizler için
4- İspanya dan gelmekte olan kalıpların bir kısmı daha şantiye sahasındaki yerini almış. Geri kalan kısmının da yavaş yavaş orada olacağını aktardılar
5- 2. katın kalıplarının döşenmesinden ve demir örmenin yapılmasından sonra yarın akşama kadar, kapalı tribünün sınırına kadar beton atılacakmış. Ondan sonra ise 3. katı çıkmaya başlayacaklarmış
6- Faruk Bey’e işçi sayısını sordum. Dedim ki “işçi sayısının 800’e çıkacağına ilişkin bir efsane var. Bunun gerçeklilik payı var mı?”. O da bana “ doğru, Hatta bu sayı kimi zaman 1000’e çıkacak. Ama bu sayı her zaman 1000 olmaz. Yer yer artıp azalır”. Ayrıca şu anda şantiyede toplam 300 çalışan var. Bunların yaklaşık 230 direk inşaatta görevli olanlar. Yani demirciler, kalıpçılar, vs. bunların içinde. Bunların dışındakiler ise işin mutfak kısmında olanlar.
7- Drenaj kanalının işlemine devam ediliyormuş. O kanalın bitmesi de en geç önümüzdeki hafta Çarşamba olacakmış. Yani kanalla vincin bitim tarihleri aynı diyebiliriz
Bu benim şantiyeye 4. gidişim. Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki bu seferki gibi daha önce hiç görmemiştim orayı. Muazzam bir çalışma var. Bizim hep özlediğimiz 4 tarafta da çalışmalar başlamış.
Kulüpten gelen son açıklamalar çalışanların da moralini düzeltmiş. Vural Bey ve Nevrez Bey sy. Helvacı’nın açıklamalarının işlerini daha da kolaylaştıracağını söyledi. Bugünden itibaren çok hoş vakitler bizleri bekliyor. Ayrıca bizim ss52ss arkadaşımızın bulduğu CEHENNEM İNŞA EDEN MELEKLER sloganını da çok beğenmişler.
Şimdilik aktaracaklarım bunlar arkadaşlar. Çok güzel günler bizi bekliyor.
resimlere bakıyorum da bir gün bir günü tutmamış maşallah.bir düz zemin bir demirler bir günde de zemini tekrardan oluşturmuşlar.bu hızla devam ederlerse 2009 yazı gireriz inşallah şarkılarla marşlarla stadımıza.allah nazardan korusun böyle devam etsin.
Allah nazardan saklasın 4-5 gün bakmıyorum başlığa sonra baktığımda ise aradaki fark o kadar bariz geliyorki Böyle devam inşallah en kısa zaman da en güzel stada kavuşacağız.
Bu sayfa yüklenene kadar bizim stadın inşaatı biter
quote:
Orjinalden alıntı: cscageonly
Bu konuyu ayakta tutan herkesin emeğine sağlık.
12. sayfayı bekliyorum biraz yorum yapmak için...
quote:
Orjinalden alıntı: cscageonly
Coupe cabrio stadımızda hızlanma var.
İnşallah bittiği günü görürüz arkadaşlar...
quote:
Orjinalden alıntı: Pikaj
kar yağdığında biz çatımızı kapatırken bazıları yere naylon sermekle uğraşıcak
Yawww ne adamsınız çamır atmayın hemen fenereee
quote:
Orjinalden alıntı: crackbaba
quote:
Orjinalden alıntı: Pikaj
kar yağdığında biz çatımızı kapatırken bazıları yere naylon sermekle uğraşıcak