Şimdi Ara

ASLA AMA ASLA PES ETMEYİN, SABREDİN !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
4
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir konuya yazdığım msji paylaşmak istedim. Belki birilerine biseyler hakkında , hakkım olmayarak yol göstermiş olurum.

94 luyum. 2012 de öğretmen lisesinden mezun oldum.(4yılda toplam 200gün devamsizlikla mezun oldum ama). Ne ygs ne lys hiçbir şey calismadan girdim ygs ye 130bin ! Evet evet tamı tamına 130.000! Lys ye başvurdum. Lys1 e girdim. Mat 29doğru geo 22 dogru ikisinde boş yok yanlış kalanlar. Lys fene başvuru yaptığım halde girme gereği bile duymadim...

Yaz boyu gezdim tozdum eski alışkanlıklar ne gerektiriyosa yaptm. Eylül 2012 de mezun olarak dershaneye kaydoldum. İlk 3 ay tabiri caizse hayvan gibi ygs çalıştım. 120 netlere dayandım. 65 netlerden.. sonra bi bıkkınlık bi umursamamazlik başladı. Dershaneyi ekmeye, eski alışkanlıkları yinelemeye devam ettim. Ocak ayının ortalarından ygsye 15 gun kalana kadar saldım çayıra mevlam kayıra.. 15 gün kala kafama dank etti. Napiyom ben dedim, bu sene kazanmam lazım arkadaşlarım tıpta, dişte ben boşta dedim. Oturdum gece gündüz çalıştım son 15 gün. Zaten 120 netleri önceden gördüğüm için çabuk toparladım. Girdim 2013 ygsye 410 ham puan 27bin siralama. Allah bin bereket versin .
    Baktım hemen ygs den alan bölümlere. Ftr çarptı gözüme araştırdım güzel geldi. Bende kararimi ftr den yana kullandm. Lys çalışmadım. Öyle girdim. Mat 26dogru geo 22 dogru (2013 lys1 efsane). Fene girdim 17 fizik 18kimya 16 biyoloji doğru gerisi yanlış. Pek takmadım çünkü ben alacagimi almistim ygs den.

Tercihler başladı. Yazdim tüm ftrleri. Gozume yeni acilan celal bayar ftr takıldı. Manisa, izmire 30dk hmmm. Yaz ilk siraya . Zaten digerleri biraz, hatta baya yuksekti. Geldi cbu ftr 2.öğretim. Pek sevinmedim neden bilmiyorum, ftr istedim geldi, ikinci ogretim istedim uyku problemim olduğu için, o da oldu ama bende yine de nedensiz bi mutsuzluk umutsuzluk vardi.

Gittim manisaya okula. Başladık. İlk aylar laylaylom mükemmel bi yer ooo yeee. İlk vizeler girdim, sınıf sonuncusu oldum tüm sınavlarda. Finallere girdim o da aynı. Baktım olmuyo, yallah bavulu hazırla yolculuk var memlekete. Topladım pilimi pırtımı döndüm ana ocagina :) 2014 ocak 17!
    Evdekiler finaller bitti tatil için geldim sansa da benim amacim okulu birakmakti. Sınava hazirlanacam bu sene okul puanim kırılacak ondan dolayı kazanamam 2014 YGS LYS de puan kırıldı 40 bin siralama mf3 geldi. Evdekiler dedi bence dön okuluna bu puanla bu siralama ile 1senede pek fazla bisey olmaz. Tek dediğim şey 2012 ygs 130bin 2013 ygs 27bin.
    Tamam dediler hayat senin hayatin icinde ukte olarak kalacagina dene olmasa da en azindan denedim olmadi dersin dediler. Bende gittim kendi burslarimla dershaneye yazildim kitap aldim başladım 2015 yga lys sinavina calismaya. Essek gibi çalıştım. Ygs'de kesin ilk bindeyim diye girdim ygs ye. Fizikte 2 soruda toplama cikarma matta 2soruda toplama cikarma hatasi ile çıktım sınavdan. 7bin siralama geldi. Sinav sonucunun aciklandigi gun sevgilimden de ayrilmistim daha aciklanmadan once. Sevinemedim bile ..
    Ygs den sonraki ilk ay pek calisamadim. Nisan sonlariydi basladim. Girdim mat sinavina 41.25 , geo 20.75 . Elhamdülillah.
    Şuanda hedefime ulasmama, bu kadar sabretmeme karsilik alacagim mükafata tek bi sınav kaldi.

Uzun lafın kısası hayat ne getirir bilinmez. İster 4 ister 14 yıl olsun. Hakkinda hayırlısı olduktan sonra yılların önemi yok. İstediğini elde ettikten sonra yok bi önemi yılların. Hatta genç yaşta bu kadar hata yapıp, bu kadar tecrübe kazanmamiz da cabası.
    Allah yar ve yardımcınız olsun. Kimseyi umursamayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok sagol .güzel yazmissin:))

Ama okumadim bnu okuyana kadar gider kuarklari okurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DtMt7 -- 19 Haziran 2015; 1:17:05 >
  • Sadece dersle olsa keşke.
    Başarılar.

• Yol gösterici ve faydalı bir yazı eline sağlık, inşallah son sınavı da başarıyla geçer hedeflerine ulaşırsın, şu an benim de önümde tek bir engel kaldı Edebiyat, Allah yardımcımız olsun.

• Hayat seni nerelere götürmüş be kardeşim :) her şey olabiliyor işte bi hayır vardır. Netler de gayet iyi bence. Güzel yerlerde olursun umarım

• İstanbul Üniversitesini belki de gerçekten kazanabilirim
    Bu yazı çok motive etti beni
    Çok teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalelim -- 19 Haziran 2015; 1:30:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizemlidost

Çok sagol .güzel yazmissin:))

Ama okumadim bnu okuyana kadar gider kuarklari okurum

Hay kuarkınizi seveyim arkadas ya.

@AresEia hocam azminize hayran kaldim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende tıp için 4.yıla kalmaya karar verdim hem işe girip çalışıp hemde sınava hazırlanacağım çok büyük sıkıntılar bekliyor beni azminizi tebrik ederim .
  • Helal olsun hocam o zaman 2.seneye kalmak hicbir sey değil mi? Cok hikaye var böyle gercekten öğrencilerin yarısı da mezuna kalıp gidiyor Birçoğu üni bırakıyor vs

• Harika bir yazı olmus . Benımde bu sene 3.senemdı ama gıdıcegım artık yeter

• nesı harıka ya ne kadar yasıyacagımız bellı bıle deıl 4-5 yıl heba etmek bence sacmalık hedef tıp felan olabılır 2 seneden fazla kalmak bence sacmalık yanı baska bısey deıl tek meslek doktorlukmu polıs ogretmen hemsıre felan felan tapu yada hıc olmadı tapu mesela 2 yıllık hemen tık atan 2 yıldaha ekle 300 kagıt maasa eklensın sonra 2-3 yılacada mudur yardımcısı felan ol mesela tek tıp yok beyler bu hayatta dagılın

• quote:

Orijinalden alıntı: hımanladım

nesı harıka ya ne kadar yasıyacagımız bellı bıle deıl 4-5 yıl heba etmek bence sacmalık hedef tıp felan olabılır 2 seneden fazla kalmak bence sacmalık yanı baska bısey deıl tek meslek doktorlukmu polıs ogretmen hemsıre felan felan tapu yada hıc olmadı tapu mesela 2 yıllık hemen tık atan 2 yıldaha ekle 300 kagıt maasa eklensın sonra 2-3 yılacada mudur yardımcısı felan ol mesela tek tıp yok beyler bu hayatta dagılın
    Hortlatayim..

Ham 1800 okul puani ile 3400 olmustum.

Mesele tip veya baska bir sey değildi.

Mesele kendi kapasitenizi, yapabileceklerinizi gormezden gelmemekti. Bunu sadece ders olarak algilamayin. Hayatin her alaninda bir hedefiniz olsun ve bu hedefe en cetin yollar bile ciksa karsiniza emin adimlarla yurumekten alikoymayin kendinizi. Mesele buydu ama sen algılayamamışsın güzel kardeşim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.