Şimdi Ara

Aşkın Metafiziği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşk Nedir? Erkekler kadınlardan ne bekler ? Kadınlar erkeklerden ne ister? Ve Aşkın Metafiziği nedir ???
    Félsefi açıdan bu konuyu tartışmak istiyorum....
    Ayrıca bu konu hakkında yazılmış bir kitap var kitabı okuyanlar bilgilerini buraya paylaşırlarsa güzel olur.:)

• Benim de açmayı düşündüğüm bir başlığı açmışsın.Aşk üzerine güzel şeyler söyleyemeyeceğim.Bence aşk bir yanılsamadır,özümüzde "cinsel" bir kimlik vardır.Fakat cinsel arzularımız ve bunun içine öfkeyi de dahil ediyorum(çünkü bu ikisinin en güçlü şekilde yaşantılanması birbirine çok fazla benzer) yıllardan beri muhteşem bir baskıya uğradığı için insan kendi kimliğinden giderek kopmuştur.Bu muhtemelen hayatın ilk yıllarında bebeğin annesiyle olan iletişimin sonucudur.Yavaş yavaş cinsel arzular ve öfke geri çekilir geriye ise "sevgi duyma" kalır.2 kişinin bütünleşip 1 kişi gibi olması.Yapılmaası gereken de aşk için ve aşkı aramak için harcadığımız enerjiyi kendi cinselliğimize kaydırmaktır.Bununla şunu kastediyorum aşık olduğumuz kişide gördüğümüz şey aslında biziz.Bunu herkes 3 aşağı 5 yukarı biliyor.Ancak bu durum hakkında gerçekten kontrol sahibi olabilen kişiler bu aşk yaşantısından giderek uzaklaşıp doğru dürüst bir cinsel yaşama ulaşacaklardır.Bu da daha gerçek ve keyifli bir hayat demektir.

• Aşk, saçlarda baslayip topuklarda biten bir gezintidir. Kesiftir
    Aşk, Seviselim demeden sevismek, yanindakinin ne istedigini bilmektir.Anlasmaktir.
    Aşk, baglandigini sandiginda, karsindakine hayir deme sansini tanimaktir.Inceliktir.
    Aşk, korumaktir. Sorumluluktur.
    Aşk, ciddi bir tokalasmayi kikirdamaya dönüstürmektir. Mizahtir.
    Aşk, durma yoksa seni öldürürüm lafini duymaktir. Şehvettir.
    Aşk, evinizdeki her seyin yerinin degistirilmesini kabullenmektir. Teslimiyettir.
    Aşk, sevgilinizin ne oldugunu bütün çiplakligiyla görmektir. Gerçektir.
    Aşk, saatin kaç oldugunu bilip aldirmamaktir. Nesedir.
    Aşk, sizi kucaklayan kollarin, gittikçe daha çok sarilmasidir.Mutluluktur.
    Aşk, gecenin bir vaktinde sen uyu, benim gitmem gerek dediginizde,uyanik kalip seni biraz daha görmeyi tercih ederim cevabini almaktir. Sicakliktir.
    Aşk, tanidiginizi zannettiginiz insanin yeni yanlarini kesfetmektir. Tazeliktir.
    Aşk, uyandiginizda rüyanizi yaninizda bulmanizdir. Düslerin gerçek olmasidir.
    Aşk, kocaman yatagin üçte birine sikismaktir. Yakinliktir.
    Aşk, evin anahtarkidan bir kopya daha yaptirmaktir. Güvendir.
    Aşk, yatagin üçte birine sikismaktir. Yakinliktir.
    Aşk, hosçakal dedikten sonra tekrar karsilasacagini bilmektir.Kaderdir.
    Aşk, gerindiginde sizlayan vücut lafinin anlamini bilmektir. Derstir.
    Aşk, ecza dolabini açtiginda, dismacunu kapagini kapatilmamis bulmaktir. Uyumdur.
    Aşk, hosçakal dedikten sonra tekrar karsilasacagini bilmektir.Kaderdir.
    Aşk, gerindiginde sizlayan vücut lafinin anlamini bilmektir. Derstir.
    Aşk, ecza dolabini açtiginda, dismacunu kapagini kapatilmamis bulmaktir. Uyumdur.
    Aşk, pencereden disariya baktiginda kiminle oldugunu hatirlamaktir. Düsüncedir.
    Aşk, rüzgarin agaçlarin arasinda dolasirken çikardigi sesi dinleyip sevgilisinin yaninda olmadigina hayiflanmaktir.Yalnizliktir.
    Aşk, asla anlatilmayacak hikayelerdir.

Aşk Aşk AsLında herşeydir.

*Soren Kierkegaard: Mükemmel aşk, insanın kendisini mutsuz edecek kişiyi sevmesidir.

Aşk dünyanın en tatlı mutluluğu ile en derin acısından yaratılmıştır. Bailey

Erkekler kadınların ilk aşkı, kadınlarda erkeklerin son aşkı olmak isterler. Oscar Wilde

Aşkı anlatabilmek için yeryüzünde var olan dillerden başka bir dil gerekir. Eugene Delacroix

Aşk, akıllı, aptal demeden, bütün insanlara bulaşan bir hastalıktır. Albert Camus

İlk tutkusunda kadın aşıkını sever, ondan sonrakilerde bütün sevdiği aşktır. Byron

Sevginin ölçüsü, ölçüsüz sevmektir. - Baruch Spinoza

Sevgi her zaman karşılık görür, kinde de. - Dostoyevski

Sevgiye ve tutkuya açık bir kalp kadar dünyada değerli bir şey yoktur.- Johann Wolfgang von Goethe

Seni sen olduğun için değil, seninle birlikte olduğumda ben olduğum için seviyorum - Gabriel Garcia Marquez

Amellerin en hayırlısı sevdiğini Allah için sevmek buğzettiğine de Allah için buğzetmektir. - Hz. Muhammed

• Aşkın tarifi yok felsefi açıdan incelersen ama bir kaç psikolojik vaka kendilerince aşkı sadece cinsel tatmin veya cinsel arzular bütünü olarak yorumluyorlar sadece acıyorum. Aşk cinsellikten öte bir kavramdır, yaşayan bilir, yaşamayan saçmalamaya devam eder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

Aşk Nedir? Erkekler kadınlardan ne bekler ? Kadınlar erkeklerden ne ister? Ve Aşkın Metafiziği nedir ???
    Félsefi açıdan bu konuyu tartışmak istiyorum....
    Ayrıca bu konu hakkında yazılmış bir kitap var kitabı okuyanlar bilgilerini buraya paylaşırlarsa güzel olur.:)

Aşk, hayatını koşulsuz adamak, karşılıksız sevmektir.

Sadece erkek-kadın olarak düşünmemek gerekiyor.

Erkeklerin kadınlardan ya da kadınalrın erkeklerden ne bekleyeceği/isteyeceği kişiden kişiye değişir.

• Ya bu çok ağır bir suçlama.Gerçekten öyle.Sen a ben z olabiliriz ancak psikolojik vaka falan demeden önce 2 satır yazı yaz.Hayatını anlat burda.Fikirlerinden bahset.Benim ne demek istediğimi düşün.Bana deki sen şu yüzden yanlış düşünüyosun falan de bişeyler söyle.Yeterki birileri birşeyler yazsın.Yaşayan bilir demesin.Ben de sana aynısını söylerim ve biz burda bi bok konuşamayız.Herkes yaşayan bilir der bu kadar.Bu forumda birkaç tane bişeyler anlatan iyi kötü sorular soran ve kendi yaşantısından kaynaklanan fikirlerin sahibi insanlar görmek istiyorum.Bu forum bu kadar olamaz olmamalı.
  • aşk kesinlikle ve kesinlikle erkekler veya kızların cinsel dürtülerinden kaynaklanan duygu yanı 2 sıde bırbırıyle sex ıcın beraber oluyo ve ask denıyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aşk, hayatı anlamlı kılmaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RemoteShoulder

aşk kesinlikle ve kesinlikle erkekler veya kızların cinsel dürtülerinden kaynaklanan duygu yanı 2 sıde bırbırıyle sex ıcın beraber oluyo ve ask denıyo

Bilimsel olarak öyle galiba ama aşık olduğum biri ile tatmin olmayı hiç hayal etmedim.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: RemoteShoulder

aşk kesinlikle ve kesinlikle erkekler veya kızların cinsel dürtülerinden kaynaklanan duygu yanı 2 sıde bırbırıyle sex ıcın beraber oluyo ve ask denıyo

Bilimsel olarak öyle galiba ama aşık olduğum biri ile tatmin olmayı hiç hayal etmedim.

Çünkü farklı şeyler.Öyle sığ bir yorum karşısında insanın gerçekten cinsellik diyen insanı boğazlayası geliyo.Aşık olduğun kişiye cinsel arzular besleyebilirsin de beslemeyebilirsin de.Genel olarak yoğun ve taşkın duygular yaşanır.Bunların içinde cinsellik olmaz.Acı ve mutluluk olur.Ama cinsel olarak çekici gelen birine de aşık olabilirsin bunun bir kuralı yok.Asıl mesele bu 2 si arasındaki uçurum hakkında birşeyler söylemek.Hayatımız sex ile sevgiyi ayırmakla geçiyor.Oluşan bu yarığı kim nasıl kapatacak?

• Aşk, sevginin kendini iki insan arasında göstermesidir. Çoğunlukla kontrol edemedikleri veya etmek istemedikleri bir sevgidir. Bağlandıkları kişiyi sorgulamaktan kaçınırlar, hafızalarında sadece "onu seviyorum" cümlesi yer alır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SonOfPatriot

Aşk, sevginin kendini iki insan arasında göstermesidir. Çoğunlukla kontrol edemedikleri veya etmek istemedikleri bir sevgidir. Bağlandıkları kişiyi sorgulamaktan kaçınırlar, hafızalarında sadece "onu seviyorum" cümlesi yer alır.

Aşk iki kişi arasında olan sevgi ise.Bağlandıkları kişilerin neyini sorgulayacaklar?
  • Neden aşkı sadece kadın-erkek arasındaki ilişki arasında değerlendirip tarifini buna göre değerlendiriyorsunuz?
    Etrafa bi bakınız doğaya,hayvanlara veya doğa üstü materyallere aşık olmazmıyız hiç?
    Mesala Tanrı aşkı vardır ve bende herşeyden üstündür onlarca kız gelip geçer ama o aşk her zaman baki kalır bu bakımdan aşk bir nevi yaşama amacı bu amaçda kaynağıdır yaşamımım bu aşkı dizelere dökmek hayli güç edebiyatçı olmadığım için süslü cümleler kurup tanımlayamıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 17 Haziran 2009; 20:28:32 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SonOfPatriot

Aşk, sevginin kendini iki insan arasında göstermesidir. Çoğunlukla kontrol edemedikleri veya etmek istemedikleri bir sevgidir. Bağlandıkları kişiyi sorgulamaktan kaçınırlar, hafızalarında sadece "onu seviyorum" cümlesi yer alır.

Aşk iki kişi arasında olan sevgi ise.Bağlandıkları kişilerin neyini sorgulayacaklar?

Neden seviyorum?

Bu soru konum değiştirmeyi tetikleyebilir. Çünkü önümüzde bir çok sevgi var

Sevginin gücüde budur, biz istediğimiz sürece ona sahip olabiliriz.

quote:

Orjinalden alıntı: _DIESEL_

Neden aşkı sadece kadın-erkek arasındaki ilişki arasında değerlendirip tarifini buna göre değerlendiriyorsunuz?
    Etrafa bi bakınız doğaya,hayvanlara veya doğa üstü materyallere aşık olmazmıyız hiç?
    Mesala Tanrı aşkı vardır ve bende herşeyden üstündür onlarca kız gelip geçer ama o aşk her zaman baki kalır bu bakımdan aşk bir nevi yaşama amacı bu amaçda kaynağıdır yaşamımım bu aşkı dizelere dökmek hayli güç edebiyatçı olmadığım için süslü cümleler kurup tanımlayamıyorum...

İnsan ilişkilerinin dışında kalanlara sevgi deniyor. Aşkta bir sevgidir.

İnsanlar arasında sıkça kullanılan sevgilere birer isim takarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfPatriot -- 16 Haziran 2009; 20:40:00 >

• Gerçek aşk;insan bedeni içerisinde,üç boyutlu şu evrende yaşanılabilecek birşey değildir.Yaşayanlar,sadece gölgesiyle yetinirler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ANDREİ

Gerçek aşk;insan bedeni içerisinde,üç boyutlu şu evrende yaşanılabilecek birşey değildir.Yaşayanlar,sadece gölgesiyle yetinirler...

Bu nasıl bir aşkmış çok merak ettim.
  • konu kamyon yazıları gibi olmuş bilimsel açıklaması yokmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: süpürman

konu kamyon yazıları gibi olmuş bilimsel açıklaması yokmu?

Evet bende felsefi ve bilimsel açıklamalar istiyordum.Aşkın metafiziği sözcüğüne de Platon(Sokratesin Savunması) kitabında rastadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: süpürman

konu kamyon yazıları gibi olmuş bilimsel açıklaması yokmu?

Ne yazıkki bilim duygularıda fizik bilimi ile çözebileceğini zannediyor. Elbette çözdüğünü zannedebilir, ruh bilgisi sıfırken.
  • Aşkın bilimsel bir açıklaması olamaz.Herkes kendi aşk tanımını yapmaktan öteye gidemez."Beyindeki şu bölge aşık olunca uyarıldı" ya da "aşık olma geni" gibi şeyler söylemek bize hiçbirşey katmıyor.Aşkın üreme için ayarlanmış bir hal olduğu da bana çok komik geliyor.Zorla bilime uyarlama yapmak gibi birşey.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.