Şimdi Ara

Askerlikten anlayan bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende silah sesinden sonra oluşan kulak çınlaması(tinnitus) var ve kronik yani 7\24 çınlıyor. Gürültüden uzak durmam gerekli. Korunmazsız silah sesine maruz kaldığımda tam işitme kayıplarına ve çınlamanın dayanılmaz boyutlara gelmesi söz konusu. Seneye askere gideceğim. Sorunu anlamışsınız. Askerlikte muaflık diye birşey var mı? Yani tam muaflık değil. Silah atışlarından muaf olmak gibi?

Not: Polis memurlarında bu durum olduğunda geri hizmete alınabiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galleo -- 1 Ekim 2015; 16:59:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olması gerekiyor. Gerekli kontrolleri yaptır ve belgeleri al. Daha sonra bir askerlik şubesini gidip sor, daha detaylı yardımcı olurlar.
  • Muayene zamanı bunu bıldır senı yonlendırecekler hastaneye. Belgelerını tamalayıp askerlik subesıne ver. Ya geri hizmete alınırsın yada bazı özel muhaflıkların olur.

Buyuk ıhtımalle hızmet bırlıklerınden bırıne atanırsın hızmet bırlıgı sılahla pek ısı olmaz gerı hzımetle ılgılenır.
  • Ben askerdeyken yaşadım akustik travma, yani tam bu durum.

Hiçbir sorun yokken kulaklarımda, atış talimleri sırasında yanımdaki silah sesinden dolayı ani duyma kaybı ve sonrasında tinnitus oldu.

Bir kaç yıl çınlama devam etti, son bir yıldır azalma var gibi.

Şimdi , sende zaten var bu durum, muayenede mutlaka bildirmek lazım.
  • Agizini aç. Zaten yüksek kalibrede gozunun patlama olasılığı var acmazsan.

• Direk askerlikten düşmezsin diye düşünüyorum ama silahsız olarak yaparsın askerliğini, atışlara falan da gitmezsin rapor alabilirsen. Benim kulağımda bildiğim bir rahatsızlık yok ama ilk atış gününde G3, MG3'ler sağolsun 1 gün çınlamıştı kulağım.
  • atış yapmazsın nöbet tutmazsın ohh
    bakımcı, posta,santralci vs yaparlar kesin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rdm olursun, silah vermezler.

• Kulağa tıkaç veriyorlar ama garip bişey kullanamadım ben. Peçeke tıkadım baya faydası oldu.
    Sorununu askerlik şubesine kesin bildir, söylemeden gidip orda hallederim deme dinlemezler.
  • Cevaplarınz için çok teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi muaf olunur. Askerlikten sağır olarak dönmek istemiyorum.

• Silah eğitimlerine çıkmazsın ama askerlikten muaf olmazsın.

• @slapert RDM psikolojik sorunlar için oluyor.

@kalyonus61 Acemi birliğinde revire çıkarsın orası da askeri hastaneye sevk eder. Tabi normal doktor raporu da götür gösterirsin. Gerekli muafiyet raporu hazırlanır dosyana eklenir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam askere alacakları zaman sağlık taramasına girilerken söylesem o zaman gerekli muafiyet raporu çıkmazmı acaba?

• Askerde atışlarda beni kovancı yaptılar, aynı şey bende de oldu. Askerde doktora çıktım, hastanede testler yapıp duyu kaybı dediler ama düşük bir değerdeydi. Askerde ikinci atışlarda ben atmayacağım diye asilik yaptım, komutanlar zorladı ama 3 atıştan 2 tanesini yapıp bıraktım. Muaflık olayı komutana göre değişebilir. Grldiğimde aylarca çınladı ama şu son 1 senedir biraz daha az çınlıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani senin problemin için normalde nasıl bir muayene yapılıyor bilemem de askerlik muayenesini pek ciddiye alma derim. Kilon kaç boyun kaç bir şeyin var mı tamam... Devlet hastanesinden rahatsızlığının ciddiyetini belirten bir rapor alırsın onu da sevkini alacağın askerlik şubesine yine sorarsın şu an için bir şey gerekiyor mu diye. Birliğinde de askeri hastaneye yollarlar oradan asıl raporunu alırsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.