Şimdi Ara

askerlik şubesi ile tecil hakkında tel. görüşmem..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÖZET:şimdi ben 2 senelik meslek yüksek okulu bitirdim ve aöf işletmeye kayıt oldum..hazırlık sınıfı derslerinden 2 tane bırakıp alttan alarak 3.sınıfa geçtim ve tecilimi yaptırdım..(yani sınıf tekrarı yapmadım).3.snıftada kalarak İLK sınıf tekrarımı yaptım ve yine tecil yaptırdım..bu senede 3 sınıfın derslerinden hepsini verdim fakat hazırlıktan bir dersim kaldığı için İKİNCİ sınıf tekrarımı yapacağım..(eğer hazırlık dersimi geçip 3.sınıftan bir dersten kalmış olsaydı alttan alarak 4.sınıfa geçmiş olacaktım) şmdi ben tüm koca sene hazırlığın tek dersini alacağım ve üst üste iki kere sınıfta kalmış olduğum için bu sene tecil hakkımda yanmış olacak.. buraya kadar siz durumu anlayasınız diye detaylı yazdım..

***forumdada konu açmıştım ne olacak ne bitecek diye..ama içim rahat etmedi önce aöf'yi aradım onlar askerlik şubesi ile konuşmam gerektiğini söylediler..bende askerlik şubemi aradım ve 2 sene üst üste kaldığımı ve bu durumda tecil yapılamadığını doğrulattım..ancak sınıf geçtiğim anda tecil tekrar yapılabiliyormuş..
    ***peki dedim bu 1 sene boyunca tecilsiz olmak bana neler yaşatır dedim..aslıdna pek bişi yaşatmaz sadece kaçak olarak gözükürsün olurda polisle sorun yaşayabilirsin dava açılır vb gibi bildiğimiz şeyleri söyledi memur..ama kimse yaka paça askere götürmezmiş..
    ***sonra şöyle yap dedi; şimdi tecilimiz olmadığından kaçak olmamak adına 25 şubat 2012ye kdr gidip askere gitmek istiyorum diye yoklama yaptırmam gerektiğini söyledi..ama gideceğim tarih şubatın 2.haftası fln olmalıymış..atıyorum ocakta gidersem martta askere alma ihtimalleri yüksekmiş.ama şubatın ortasında gidersem benim şubem taa ağustosta yolluyormuş..yani şubatın ikinci haftası askere gitmek istiyorum diye şubeye gidip başvurup yoklama, muayane işlemlerini halledersem kaçak konumuna düşmüyomuşum ve ağustosa kdr yine rahat oluyormuşum..
    ***hazirandada sınavları verip bir üst sınıfa geçince öğrenci belgemi alıp ben vazgeçtim hala okuyorum diyip üst sınıfa geçtiğimide kanıtlayınca 1 senelik tecilim tekrardan oluyormuş ve böylece bu işten yırtmış oluyormuşuz..
    memur bayan çok yardımcı oldu sağolsun
    ***yalnız şubatın ikinci haftasında bu işlemi yaptırmayıpta haziranda geçince yaptırırsak bu seferde kabul olmuyormuş çnkü yoklama kaçağı gözüküyormuşuz ve sınıf geçsekte tecil olmuyormuş..

böyle gayet güzel bilgilendirdi bayan beni..siz ne diyorsunuz?

• şimdi askerlik şubesine gidiyorum yüz yüze konuşmak için bakalım oradan ne diyecekler...akşama sonucu yazarım..ona göre belkide bu soruna bölece çözüm gelmiş olur..
  • Gelemezsen hayırlı teskereler
  • askere gitmek istediğini bildirip, muayene yoklama vs yaptırıp daha sonra vazgeçip tecil ettirme hakkın kesin varmıymış onu teyid ettir mutlaka

10 senelik kaçaklara bile 1 hafta mühlet veriyorlarmış ki sen kaçak bile değilsin şuanda yaka paça kimseyi askere almıyorlar ne gördüm nede duydum...
  • gittim görüştüm aynen vazgeçme hakkım varmış..okuyorum bahanesiyle..sınıfıda geçtiğim kağıdı gösterince sorun olmuyor ve tecili yapıyolarmış..askerlik şubesindede birebir aynı şeyi sölediler..hatta adam haftaya gel dedi senin işlemi halledelim dedi..ağustosta gidecek diye yazarız yanına dedi bütün sene kafan rahat olur hem dedi..öyle arkadaşlar..bu sorunada çözüm bulunmuş oldu
  • wosswoss ben de 2 yıl üst üste kalmama rağmen aynı senin dediklerin gibi askerliğimi tecil ettirdim. Ama sorun şu ki ağustos'a çıkmama ihtimalin de var. ben şubatta yoklama olmustum. Sevk tarihi mayıs dı. neyse ki çıkmadım mayısa. Umarım sen de ağustos'a çıkarsın.
  • ARkadaşlar ben myo bitirip dikey geçiş ile işletme okumaktayım, intibak senesinden 2 dersim vardı, yani 3. sınıfa 2 dersten borçlu olarak geçtim ancak bu sene 3. sınıfta alttaki dersten 1 tanesini veremedim. yani kalmış olduk. Şimdi ben 2 sene üstüste mi kalmış oluyorum sizin gibi? 3. sınıfı tekrar okumak istesem tecil yaparlar mı acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ashc

wosswoss ben de 2 yıl üst üste kalmama rağmen aynı senin dediklerin gibi askerliğimi tecil ettirdim. Ama sorun şu ki ağustos'a çıkmama ihtimalin de var. ben şubatta yoklama olmustum. Sevk tarihi mayıs dı. neyse ki çıkmadım mayısa. Umarım sen de ağustos'a çıkarsın.

ağustosa çıkması için oraya memurlar yazıyolarmış ağustosta sevk edilecek diye...sen sonra haziranda sınıf geçince ağustos olmadan belgeni götürdün ve tecil yaptırıp ağustostada gitmedin değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

ARkadaşlar ben myo bitirip dikey geçiş ile işletme okumaktayım, intibak senesinden 2 dersim vardı, yani 3. sınıfa 2 dersten borçlu olarak geçtim ancak bu sene 3. sınıfta alttaki dersten 1 tanesini veremedim. yani kalmış olduk. Şimdi ben 2 sene üstüste mi kalmış oluyorum sizin gibi? 3. sınıfı tekrar okumak istesem tecil yaparlar mı acaba?

bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wosswoss

quote:

Orijinalden alıntı: ashc

wosswoss ben de 2 yıl üst üste kalmama rağmen aynı senin dediklerin gibi askerliğimi tecil ettirdim. Ama sorun şu ki ağustos'a çıkmama ihtimalin de var. ben şubatta yoklama olmustum. Sevk tarihi mayıs dı. neyse ki çıkmadım mayısa. Umarım sen de ağustos'a çıkarsın.

ağustosa çıkması için oraya memurlar yazıyolarmış ağustosta sevk edilecek diye...sen sonra haziranda sınıf geçince ağustos olmadan belgeni götürdün ve tecil yaptırıp ağustostada gitmedin değilmi

Evet "bi üst sınıfa geçtiğini gösteren öğrenci durum belgeni" şubeye götüreceksin. Benim şubem başka bi şehirde olduğu için oraya posta attım. Ardından 1 hafta sonra arayıp tecil durumu sordum şubeye. O şekilde hallettim.
    quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

ARkadaşlar ben myo bitirip dikey geçiş ile işletme okumaktayım, intibak senesinden 2 dersim vardı, yani 3. sınıfa 2 dersten borçlu olarak geçtim ancak bu sene 3. sınıfta alttaki dersten 1 tanesini veremedim. yani kalmış olduk. Şimdi ben 2 sene üstüste mi kalmış oluyorum sizin gibi? 3. sınıfı tekrar okumak istesem tecil yaparlar mı acaba?

1 kere kalmış oluyorsun.

• kayıt olsam tecil yaparlar değil mi?
  • Askerlik subesine gidip ne diyecez, bende ayni sorunu yasiyorum. iki kere kaldim. Seneye sinavlar ne zaman bitiyor, Agustos 2012de mi gitmek istiyorum diyecez. Wooswos sen gidip ne konustun tam olarak subeyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 1 Ekim 2011; 12:50:21 >
  • ya ben biraz ağladım işte iç güç aileye bakmak lazım fln diye..direk gidip askerden kaçmak istiyorum demiyosun yane :) ztn adamlada daha önceki senelerden tecil işlemlerinden aram iyiydi..bence git paşa paşa durumunu anlat benim yaptığım gibi biraz acındırarak..yukarıda yazdıklarıma dikkat et..hazirandada sınavı geçince hemen belgeni götür..
  • şubatın ikinci haftasında bu işlemi yaptırmayıpta haziranda geçince yaptırırsak bu seferde kabul olmuyormuş çnkü yoklama kaçağı gözüküyormuşuz ve sınıf geçsekte tecil olmuyormuş..

böyle gayet güzel bilgilendirdi bayan beni..siz ne diyorsunuz?

wosswos yukarida bahsettigin durum nedir tam olarak subatin ikinci haftasi ne yapacagiz. Ne islemini. Ben de pazartesi gidip halletmeye calisacam. Su konuyu bir aydinlatirmisin. Haziranda neyi yaptirirsak olmuyor.
  • şmdi arkadaşlar 25.şubat 2012ye kadar hiç bir sorunumuz yok..25şubattan sonra yoklama kaçağı oluyoruz..dolayısı ile bu duruma düşmemek için 25 şubattan önce askere gitmek istiyorum diyerek yoklama ve muayane oluyoruz..ama özel durumumuzdan ötürü oradaki memurlar bizi ağustos celbinde yollayacak şekilde ayarlıyorlar..artık genel celp dönemince gitmek istiyorum diye dilekçemi yazacaz ne yazacaz onu bilmiyorum..bi şekilde ayarlanıyor yane..bölece tecilimiz olmasa bile yoklama kaçağıda olmadığımızdan ne dava açılıyor nede polisler seni alıp götürüyor..sonra haziranda sıanvları geçince (büte kalmamak şart!) hemen sınıf geçtiğimize dair belgeyi alıp askerlik şubesine götürüp ben ağustosta askere gidecektim ama vazgeçtim buyrun bahanemde burada okuyorum 4.sınıfım tecilimi yapın diyoruz ve yapıyolar 1 sene tecil.. durum bu..

şmdi şöle bişide var..adamda bana hafta içi gel işlemleri halledelim dedi..bende dedimki e şimdi yoklama yaptırırsak ya aralığa çıkarsa askerlik ozmn ne olcak garantisi varmı ağustosa çıkacağı dedim..adamda merak etme onu buradan biz seçiyorz ama istersen şubat sonuna kadar gel dedi..ben açıkçası şubatın 2.haftası gitmeyi planlıyorum..nası olsa şubat sonuna kdr rahatız..ama adamda gel haftaiçi işini halledeyim dedi..kararsız kaldım..

• wosswoss tüm bu bahsettiğin işlemleri yaptın mı sen? yani askerlik şubene gidip muayene olup ağustos celbinde gitmek istediğini belirttin mi? Bende aynı durumdayım çünkü bana denilen şey işletme kaydını sildir tecil yapılır iktisat veya başka bir bölümden oku.. fakat işletmeden devam etmek istiyorum bunun için senin söylediğin şekilde yaparsak sonuç olumlu olur mu?

Ben 87 doğumluyum işletme kaydını yenileyip askerlik şubesine gidip muayene mi olalım? Eğer böyle ise kayıt yenileme tarihinde kaydımı yenileyip askerlik şubesine ne zaman gidip muayene olalım ve ne zaman gitmek istediğim konusunda bize mi soruyorlar yoksa ricamı ediyoruz. yardımcı olursan çok sevinirim.
  • ben şubatın ikinci haftası yapacam bu işlemleri..kayıt fln sildirmemede gerek kalmıyor bunu yaparsam..
  • Merhaba Arkadaşlar

Bugun Wosswosun belirttiği durumun aynısı yaptım. Bugun normal askere gidiyormuş gibi işlemlerimi yaptırdım. Muayene oldum. Öncellikle kütüğünüzün bulundugu ilin aşkerlik şubesının celp dönemleri farklılık gösterir. Benım ki ŞUBAT 2012 de alıyor. Bazıları Mayıs 2012, bazıları Agustos 2012 gibi. Kasım ve Ağustos olanlar şanşlı. Çünkü Nisan ve haziranda derslerini verdikten sonra gidip üst sınıfı geçtiğinizi gösteren belge ile tecil yaptırabiliyorsunuz. Sivil memur bunu doğruladı. Ben tanıdık sayesinde gittiğim içinde orada ki bayan baya ilgilendi. Bu arada woswos arkadaşım celp dönemleri farklı. Mesela seninde şubat yazarsa, şubatın 2. haftası gittiğin için geç kalabilirsin. Bu ayın sonunda genel celp dönemi bitiyormuş.

Normal işlemleri doldurdum. Gittiğim Muayenemi oldum. Bende Şubat 2012 - Mayıs 2012- Ağustos 2012- Kasım 2012, yani 3 er ay aralıklarla cel dönemi var. Evrağı doldururken arkasında silah altına celp döneminde alınmak istiyormusunuz diyor? Onu hayır işretliyorsunuz? hangi celp döneminde aplınmak istiyorsunuz diye yine onun altında bir madde var. Ben Kasım 1- Ağustos 2- Mayıs 3 - Şubat 4 şeklinde yaptım. Peki dedim. Şubat çıklma olasılıgı var mı? yani Bunu dikkate alacaklar mı? Evet alacaklar ama olmama ihtimalide olabilir dedi. 87 doğumlu olduğum için belki yaşttan sıkıntı çıkabilir dedi. Şubat 10 gibi durum belli olacak. Dua ediyorum şubem beni Ağutos yada Kasım ayı gibi göndersin. Yoksa şubat yada mayıs çıakrsa asker yolcusuyum.

2. yıl üst üste kalan arkadaşlar gidin muayenızı olun. Eğer şanslı iseniz celp döneminiz kasım,ağustos gibi ise yaşarsınız. benım gibi şubat olanlar istediğimiz celp döneminde gönderilmeyi umut edeceğiz. Bu durumda istediği tahrihte gidenler var mı? Araştırıyorum. Yani şube dikakte alıyor mu gercekten. Bilen varsa yazsın. Bu arada işlemler o kadar zor değil. Muayene dedğiniz 5 dakıka. Birşeyin var mı diye soruyorlar. Yoksa yok diyip geçiyorsun. Bir fizik tedaviye giriyorsun birde kardiyoloji oradada göğsünü dinliyorlar o kadar. uzun süre evrakların işlenmesi onayı. Ben tanıdık vasıtası ile 4 saatte halletim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 8 Ekim 2011; 0:32:45 >

• valla benim askerlik şubemin celp dönemi ağustosmuş şubeden öyle dediler ztn..şubatın 2.haftasında gidip yoklamamı olmamın sebebide ağustosa kesin çıksın garanti olsun diye..çnkü 25 şubat 2012den sonra yoklama kaçağı durumuna düşüyorum..yani ozmna kdr hiç bi sorunum yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wosswoss -- 8 Ekim 2011; 0:19:26 >
  • Opinion bende seninle aynı durumdayım sanırım.. 2 yıl üst üste kaldım askerlik şubemi aradım kütüğümün bulunduğu askeriye şubesini 1 tertip yani şubat gönderiyoruz dediler.. senin durumuna göre ben ne zaman muayene olmalıyım? ve muayene sırasında neler söylemem gerekir..

Birde intibak sınıfının kaldırıldığı yönünde haberler var böyle birşey varsa zaten 3.sınıf kaydını direk yaptırabiliyormuşuz.. Bu ay sonu bu konununda netleşeceği söyleniyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.