Arkadaşlar muayene olmaya gittim sağlık ocağına, boy kilo söyledim kan grubu söyledim en son tansiyon ölçmemiz gerek dediler tansiyonu ölçtüler 17 12 çıktı.. Şaşırdı doktor diğer kolundan ölçeyim bakayım dedi gene aynı çıktı. Dedi başın falan ağrıyor mu, hayır ağrımıyor dedim. Peki heyecan falan mı yaptın dedi, evet panik yaptım biraz bi şey çıkacak diye korktum falan dedim. Doktor istersen seni bi pskiyatra sevk edeyim dedim, sorun çıkmasın doktorluk yapıyorum ben dedi, ben de bi sorun olmaz en fazla rdm olursun askerde dedim. Peki memur olurken sorun çıkartır mı dedi, zaten doktorluk yapıyorsun memur olup ne yapacaksın dedişm. |
Askerlik Muayenesinde RDM'ye Çıkmak
Askerlik muayenesi sırasında "RDM" (Ruh ve Sinir Hastalıkları Muayene Heyeti) raporu almak, askerlik hizmetine uygunluğunuzu etkileyebilecek bir durumdur.
Askerlik Kanunu'na göre, RDM'ye çıkarılan kişiler, ruh ve sinir hastalıkları açısından incelenir. Bu inceleme sonucunda, askerliğe elverişli olup olmadıklarına karar verilir.
RDM raporu, psikiyatrik değerlendirme, psikolojik testler ve tıbbi geçmiş incelemesi gibi çeşitli yöntemlerle alınır. Heyet, kişinin ruh sağlığı durumunu, askerlik hizmetine uyumunu ve herhangi bir psikolojik rahatsızlık belirtisi olup olmadığını değerlendirir.
RDM'ye çıkan kişiler, aşağıdaki kategorilerden birine girebilir:
- Elverişli: Askerliğe uygundur.
- Geçici Olarak Elverişsiz: Askerlik hizmetine geçici olarak uygun değildir. Belirli bir süre sonra tekrar muayeneye çağrılabilir.
- Elverişsiz: Askerliğe uygun değildir.
RDM raporu, askerlik hizmetinize uygunluğunuzu belirlerken önemli bir rol oynar. Bu nedenle, muayene sırasında doğru ve eksiksiz bilgiler vermeniz ve heyetin sorularını dürüstçe cevaplamanız önerilir.
RDM raporuna itiraz etme hakkınız vardır. İtirazınızı, rapor tarihinden itibaren 30 gün içinde Askerlik Şubesi Başkanlığına yazılı olarak yapmalısınız. İtirazınız, Askerlik İşleri Genel Müdürlüğü İtiraz İnceleme Kurulu tarafından değerlendirilir.