Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: PiRaTeS...06 , PiRaTeS...06 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir - 8 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
7.775
Cevap
135
Favori
1.094.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben öğrenciyim ve bu yılın sonuna kadar tecilliyim. Tecilimi bozdurmak istiyorum ama kilom uygun değil nasıl yapacağız diye sordum.

Bana verilen cevap :

Şimdi sen gitmek istiyorum diye tecilini bozduracaksın ve bizde seni muayene için aile hekimime yollayacaz eğer uygun değil isen ankara mevki hastanesine sevk edeceğiz dedi. Ben çankırı ilindeyim.

Kamu çalışanı olduğum için verilen sevkin iş yerinde nasıl bir durumunu bilemediğim için tecili bozdurmadım pazartesi işyerinde personel ile görüşüp en kısa zaman da işimi halletmeyi düşünüyorum. Verilen sevk ile ankara da 5 gün kalabiliyormusum öyle söylendi.

Şuan boy 166 ve kilo 101 - 103 arasında gidip gelmekte.

Şimdi önerileriniz hazırlıklarım ne olmalı ne yapmalıyım. Erteleme almak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: veyiss_18

Selamlar dün askerlik şübesine gittim.

Ben öğrenciyim ve bu yılın sonuna kadar tecilliyim. Tecilimi bozdurmak istiyorum ama kilom uygun değil nasıl yapacağız diye sordum.

Bana verilen cevap :

Şimdi sen gitmek istiyorum diye tecilini bozduracaksın ve bizde seni muayene için aile hekimime yollayacaz eğer uygun değil isen ankara mevki hastanesine sevk edeceğiz dedi. Ben çankırı ilindeyim.

Kamu çalışanı olduğum için verilen sevkin iş yerinde nasıl bir durumunu bilemediğim için tecili bozdurmadım pazartesi işyerinde personel ile görüşüp en kısa zaman da işimi halletmeyi düşünüyorum. Verilen sevk ile ankara da 5 gün kalabiliyormusum öyle söylendi.

Şuan boy 166 ve kilo 101 - 103 arasında gidip gelmekte.

Şimdi önerileriniz hazırlıklarım ne olmalı ne yapmalıyım. Erteleme almak istiyorum.

Bu oranlarla bir yıl erteleme alırsınız 5-6 kilo fazlanız var erteleme verirler iş durumunuzu ayarlayıp işlemlere başlayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xlargest

arkadaşlar bugun itibariyle tartıldığımda boyumun net olmamakla beraber 180 değilde 178-179 olduğunu, ve kilomun 111 değilde 118 olarak ölçüldüm, askerlik başvurum falan yok, ortalama olarak durumum ne olur sizce aöfte okuyorum

1 yıl erteleme alırsın.
  • deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    Askeriyenin vereceği sevk iş yerinde ve sgk da bir durumu var onu bilmediğim için beklemeye aldım hafta içi iş yeri ile görüştükten sonra işlemlere başlıyacam

• Arkadaşlar uzun zamandır açık öğretim okuyorum ama işlerimin yoğunluğundan dolayı sınıf tekrarı yapıyordum.
    Geçen gün bir hışımla tecil bozdurmak için şubeye gittim. Benim boyum 1,84, kilom ise 115. Doktorun dediğine göre limit 111 imiş.
    Bana askere gitmek istiyor musun diye sordu bende evet dedim. Kendisi de normalde bu kilo ile olmaz ama madem istiyorsun dedi kağıda 105 kilo olarak yazdı ve tecilim bozuldu.

Normalde işlerim yüzünden askere gitmek istemiyorum hele de 12 ay.

Benim şimdi öğrenmek istediğim ben askere gittiğimde tekrardan kontrolden geçecek miyim ! Geçersem erteleme söz konusu olabilir mi ! Ve son olarakta acemi birliğine gitmeden tekrar şubeye gidip düzeltme yaptırabilir miyim !
    (Şahsi fikrim tecil bozulduğu için herhangi birşey yapamam herhalde ancak askerde ki doktorların bir şeyler yapması gerekiyor...)

Siz değerli arkadaşlardan değerli yorumlarınzı bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Oquzzz

Arkadaşlar uzun zamandır açık öğretim okuyorum ama işlerimin yoğunluğundan dolayı sınıf tekrarı yapıyordum.
    Geçen gün bir hışımla tecil bozdurmak için şubeye gittim. Benim boyum 1,84, kilom ise 115. Doktorun dediğine göre limit 111 imiş.
    Bana askere gitmek istiyor musun diye sordu bende evet dedim. Kendisi de normalde bu kilo ile olmaz ama madem istiyorsun dedi kağıda 105 kilo olarak yazdı ve tecilim bozuldu.

Benim şimdi öğrenmek istediğim ben askere gittiğimde tekrardan kontrolden geçecek miyim ! Geçersem erteleme söz konusu olabilir mi ! Ve son olarakta acemi birliğine gitmeden tekrar şubeye gidip düzeltme yaptırabilir miyim !
    (Şahsi fikrim tecil bozulduğu için herhangi birşey yapamam herhalde ancak askerde ki doktorların bir şeyler yapması gerekiyor...)

Kilo sorun olacak derecede değil , birlikte sıkıntı olacağını sanmıyorum . Daha da kilo alırsanız hava değişimi verebilirler , hava değişimi bittiğinde tekrar hava değişimine yollayabilirler sakız gibi uzar gider. Ayrıca hatırlatmak gerek yeni kanuna göre verilen hava değişimlerinin artık 30 günü askerlik süresinden sayılacak kısaca 90 gün hava değişimi verirlerse 30 günü askerlikten düşecek ve askerlik zebil olacak. Ayrıca dokturun verdiği rapor askere elverişlidir raporu kısaca kilo güncellemesi olsa bile rapor değişmez gibi geliyor. Aslında askerlik şubesini arasanız ve sorsanız en temizi olur. Sonuçta askere gidene kadar 2.5 ay var ve bu sürede insan kilo alabilir , askere gidemeyecek derecede olursa almazlar tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oquzzz

Arkadaşlar uzun zamandır açık öğretim okuyorum ama işlerimin yoğunluğundan dolayı sınıf tekrarı yapıyordum.

Askere alınmadan önce tekrar muayene olmanız söz konusu değil.Birliginize teslim olduktan sonra durumunuzu belirtirseniz doktor muayane edip 3 aylık hava değişimi verir.Hava değişimi parasıda verirler.Bence bu daha mantıklı öbür türlü bir yıl bekliyorsunuz.

• Askeriyenin vereceği sevk veya sağlık ocağından alacağım sevk iş yerinde geçerliliği yok muş. ( Çankırı dan ankara askeri mevki hastanesine gidecektim. )Özel işim olduğu için olmaz dediler. Artık yıllık izni alana kadar erteleyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: canozdemir

Bu gün tekrar gittim haber vermek için yazıyorum. Ölçme biçme yapıldı. Forumda kasımpaşa ile ilgili bilgi bulamadım madem ben vereyim gidenler gideceklere yardımım olsun. Sizin bana yardımınız çok oldu.

Hastane kasımpaşada. Dolapdere tarafından gelirken unkapanı yönüne değil sağa dönüyorsunuz ve sağdaki ilk yokuşun başında konumlanmış. Araba vs ile gelecekseniz o yokuşu geçip ilk sağdan giriyorsunuz. Ana kapıdan girince ilk sağda poliklinikler var kapıdan girer girmez karşınıza dahiliye geliyor. Zarfınızı açtırıp, sağlık kuruluna gidiyorsunuz. Ki orasıda girdiğiniz kapının karşısındaki kapı. Burası önemli; sağlık kurulu sadece saat 11:00 ve 14:30 saatlerinde ölçüm yapıyor, kaç kişi olursanız olun. İlk defa gidiyorsanız gidip saat 8-9 da kapıya dikilmenin hiçbir anlamı yok. 5-10 dakka önce gidin işinizi halledin. Ben ilk gün bilmeden şansa 15 dakika geç gittim tartmadılar, bu güne kaldım. Bu gün tartıldım içeri ikişerli aldılar soyunun dediler don atlet tartıldık. Bu gün iki cm uzadım nedense ama kilom aynı. Daha önceki tartıda kıyafetli tartılmıştım gene aynıydı. Merak edenler için 174 120.

Sonra 3-4 defa dahiliye ile sağlık kurulu arasında mekik dokuyorsunuz. Size kağıtlar veriliyor imzalat getir deniyor gidip imzalatıp geri dönüp imzalatıp bir daha geri dönüyorsunuz. İlk turda zarftan çıkan evrak, ikinci turda sıra fişi (fiş dediğime bakmayın) alıp onun için tur atıyorsunuz ve resimlerinizi teslim ediyorsunuz. Baştabiplikle dahiliye yanyana yani çok zaman kaybetmiyorsunuz. En son dönerken kağıtta obezite yazdığını fark edip gülümsüyorsunuz :) Sağlık kuruluna geri dönüp oradaki tabipi subaya kağıdınızı imzalatıyorsunuz.

Burası da önemli; forumda arkadaşlar uyarmıştı ama ben dinlemedim. Nüfus cüzdanın eski git yenilet gel dedi bana direkt, nüfus cüzdanınız yeniyse bu paragrafı atlayın. Kağıtlarımı imzalamadı. Bende saf saf laminenin kenarı açılmış o yüzden eski sanıyor sandım. Kem küm ederken ben 10 sene önceki halime benziyor muyum sence oradaki fotoğrafın eski ben nereden bileyim sen olduğunu git yenilet getir dedi. Çıktım nüfus idaresine gittim Şişliye. Allahtan bu iş eskisi gibi uzun sürmüyor. İki adet vesikalık götürmeyi unutmayın yeniletecekseniz. Ehliyet vs teklif ettim onu da kabul etmedi haberiniz olsun. Neyse nüfus idarenize gidip iki resim eski kimlik ve 6.15 lira veriyorsunuz 15 dakika sonra yeni kimliğinize kaplanmış olarak kavuşuyorsunuz. Benim durumumda askeriyeye vericem nasıl olsa diye en suratsız halimle çektirdiğim resmim şu anda kimliğimde herhalde gene en az on sene bununla gezicem :) Kimliğinizi yenilettikten sonra önlü arkalı fotopisini çektirmeyi sakın unutmayın.

Nüfus cüzdanınız ve kimlik fotokopinizle imzalattığınız kağıdı dahiliyeye geri götürüyorsunuz ve size şu gün gel genel kurula çık deniyor. Elinize bir kağıt veriliyor. Ben 17 şubatta çıkıcam.

Bunlara ek olarak söylemek istediğim birkaç şey var. Birincisi size soruyordum hastalığım var diyeyim mi diye. Diyecek kimse yok zaten kimseye birşey demedim. Ben doktoru dahi görmedim. O git imzalat getir dedikleri kağıtta baktımki doktorun imzasıda var beni görmüş teşhisimi koymuş zaten :) Yani bunlar fasa fisoy muş. Aslında şaka maka içim rahatladı niye derseniz bu işin benim elimde olmadığını fark ettim. Yani doktor bile görmedim, görsem bile birşey değişeceğini sanmıyorum. Siz onlar için o kağıtlardan ibaretsiniz. Orada tanıştığım biri benim rahatsızlığı var demiş. Eğer beyan edecekseniz en baştan deyin ben rahatsızım diye üstüne bastırın, istemiyorsanız ses etmeyin.

İkincisi bu gün cuma yani kurul günüydü. Nüfus idaresi dönüşünde kurul saatine den geldim içeri giremedim doğal olarak kurulun bitmesini bekledim. Bozulmadım ama niye derseniz kurul işlerinin nasıl yürüdüğünü gördüm. İçeri giren birkaç kişiye kenarda köşede naptın nasıl geçti ne dediler gibi sorular sordum. Hepsi aynı şeyi söyledi "hiiiiç içerde şurda dur dediler durdum, başlarını kağıtlardan kaldırıp bakmadılar zaten, sonucu söylediler parmak izimi aldılar tamam çık dediler" peki sonuç ? sorduklarımın çoğu çürük dedi, bir tanesi erteleme almış. Şu aşamada ben artık işin sonucu hakkında bir etkim olduğuna inanmıyorum yani başıma ne gelecekse o gelecek ben birşey yapamam. Bu yüzden içim rahatladı gerginliğim azaldı. 17 şubatta gidicem nolcaksa olacak çıkacam. Olay bundan ibaret. Haberdar etmeye devam ederim.

Hepinize ayrı ayrı teşekkürler.

Edit: Bu arada hastane manzarası da böyle;

Okumayanlar için üstte eski mesajımı alıntıladım.

Bu gün tabi 17 siydi takdir edersiniz gittim kurul için. Tavsiyem kurul saatiniz ne ise o saatte orada olun daha erken gitmenin hçbir anlamı yok. Benim işim yoktu erken gittim bir saat kadar kantinden bi çay aldım voleybol oynayanları seyrettim.

Neyse daha önceden işlemlerim iyaptırırken tanıştığım herkes oradaydı yani kilo olayından en az bir 10 kiş ivardık. Nasıl olduysa ilk ben çağırıldım. İçeri girdim ortadaki kırmızı yuvarlağa doğru ilerlerken daha yerimi almadan kararım okunmaya başlamıştı ben yuvarlağa varınca ise imza atıp çıkabilirsin denildi. Açıkçası kendi kararım okunurken yarım yamalak duydum şaşkınlıkla. Benden sonra gelen kişiyede aynısı oldu ama o anda ben imza atıyordum ne dediğini net şekilde duydum. Zaten o da duymamış bana sordu. Bana söylediği aynen şuydu;

" Aşırı kalori alımına bağlı obezite nedeniyle, barışta ve savaşta askerlik yapmaya uygun değilsiniz. " (33/D/1)

İmzaladım parmak bastım çıktım, bi sigara yaktım bi oh çektim. Benle beraber kilodan gelen herkes kimisi +5 kimisi +40 hepimizin sonucu aynıydı. Toplaştık beraber bi çay içtik. Asker arkadaşıyız artık diyerekten fotoğraf çektirdik :) Bi fotoğrafta 6-7 tane şişman insan olduğunu düşünün vaziyet o hal. Türk kası bölüğü.

Neyse bitti işte. Hiç derde sıkıntıya gerek yokmuştu. Ben bu sonucu değiştiremeyecektim çünkü anladığım benim kararım önceden verilmişti zaten, sadece yüzüme hızlıca okundu.

Ben hepinize birer birer tek tek teşekkür ediyorum o sıkıntılı zamanımda bana yardımcı olduğunuz için. Bu mesajımıda buraya bırakıyorum ki hani ileride aynı hastaneye düşen biri olursa yol yordam göstersin.

Sorunuz olursa ilerde mesaj atabilirsiniz, gerçi başıma gelen herşeyi burada yazdım zaten :)

Edit buradan sonra ne olacak ? Saat 4 e kadar raporunuzun çıkmasını bekliyorsunuz. Sonra ertesi günü askerlik şubenize gidip teslim ediyorsunuz ve işiniz bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozdemir -- 17 Şubat 2014; 22:16:39 >

• quote:

quote:

Bu gün tekrar gittim haber vermek için yazıyorum. Ölçme biçme yapıldı. Forumda kasımpaşa ile ilgili bilgi bulamadım madem ben vereyim gidenler gideceklere yardımım olsun. Sizin bana yardımınız çok oldu.

Hastane kasımpaşada. Dolapdere tarafından gelirken unkapanı yönüne değil sağa dönüyorsunuz ve sağdaki ilk yokuşun başında konumlanmış. Araba vs ile gelecekseniz o yokuşu geçip ilk sağdan giriyorsunuz. Ana kapıdan girince ilk sağda poliklinikler var kapıdan girer girmez karşınıza dahiliye geliyor. Zarfınızı açtırıp, sağlık kuruluna gidiyorsunuz. Ki orasıda girdiğiniz kapının karşısındaki kapı. Burası önemli; sağlık kurulu sadece saat 11:00 ve 14:30 saatlerinde ölçüm yapıyor, kaç kişi olursanız olun. İlk defa gidiyorsanız gidip saat 8-9 da kapıya dikilmenin hiçbir anlamı yok. 5-10 dakka önce gidin işinizi halledin. Ben ilk gün bilmeden şansa 15 dakika geç gittim tartmadılar, bu güne kaldım. Bu gün tartıldım içeri ikişerli aldılar soyunun dediler don atlet tartıldık. Bu gün iki cm uzadım nedense ama kilom aynı. Daha önceki tartıda kıyafetli tartılmıştım gene aynıydı. Merak edenler için 174 120.

Sonra 3-4 defa dahiliye ile sağlık kurulu arasında mekik dokuyorsunuz. Size kağıtlar veriliyor imzalat getir deniyor gidip imzalatıp geri dönüp imzalatıp bir daha geri dönüyorsunuz. İlk turda zarftan çıkan evrak, ikinci turda sıra fişi (fiş dediğime bakmayın) alıp onun için tur atıyorsunuz ve resimlerinizi teslim ediyorsunuz. Baştabiplikle dahiliye yanyana yani çok zaman kaybetmiyorsunuz. En son dönerken kağıtta obezite yazdığını fark edip gülümsüyorsunuz :) Sağlık kuruluna geri dönüp oradaki tabipi subaya kağıdınızı imzalatıyorsunuz.

Burası da önemli; forumda arkadaşlar uyarmıştı ama ben dinlemedim. Nüfus cüzdanın eski git yenilet gel dedi bana direkt, nüfus cüzdanınız yeniyse bu paragrafı atlayın. Kağıtlarımı imzalamadı. Bende saf saf laminenin kenarı açılmış o yüzden eski sanıyor sandım. Kem küm ederken ben 10 sene önceki halime benziyor muyum sence oradaki fotoğrafın eski ben nereden bileyim sen olduğunu git yenilet getir dedi. Çıktım nüfus idaresine gittim Şişliye. Allahtan bu iş eskisi gibi uzun sürmüyor. İki adet vesikalık götürmeyi unutmayın yeniletecekseniz. Ehliyet vs teklif ettim onu da kabul etmedi haberiniz olsun. Neyse nüfus idarenize gidip iki resim eski kimlik ve 6.15 lira veriyorsunuz 15 dakika sonra yeni kimliğinize kaplanmış olarak kavuşuyorsunuz. Benim durumumda askeriyeye vericem nasıl olsa diye en suratsız halimle çektirdiğim resmim şu anda kimliğimde herhalde gene en az on sene bununla gezicem :) Kimliğinizi yenilettikten sonra önlü arkalı fotopisini çektirmeyi sakın unutmayın.

Nüfus cüzdanınız ve kimlik fotokopinizle imzalattığınız kağıdı dahiliyeye geri götürüyorsunuz ve size şu gün gel genel kurula çık deniyor. Elinize bir kağıt veriliyor. Ben 17 şubatta çıkıcam.

Bunlara ek olarak söylemek istediğim birkaç şey var. Birincisi size soruyordum hastalığım var diyeyim mi diye. Diyecek kimse yok zaten kimseye birşey demedim. Ben doktoru dahi görmedim. O git imzalat getir dedikleri kağıtta baktımki doktorun imzasıda var beni görmüş teşhisimi koymuş zaten :) Yani bunlar fasa fisoy muş. Aslında şaka maka içim rahatladı niye derseniz bu işin benim elimde olmadığını fark ettim. Yani doktor bile görmedim, görsem bile birşey değişeceğini sanmıyorum. Siz onlar için o kağıtlardan ibaretsiniz. Orada tanıştığım biri benim rahatsızlığı var demiş. Eğer beyan edecekseniz en baştan deyin ben rahatsızım diye üstüne bastırın, istemiyorsanız ses etmeyin.

İkincisi bu gün cuma yani kurul günüydü. Nüfus idaresi dönüşünde kurul saatine den geldim içeri giremedim doğal olarak kurulun bitmesini bekledim. Bozulmadım ama niye derseniz kurul işlerinin nasıl yürüdüğünü gördüm. İçeri giren birkaç kişiye kenarda köşede naptın nasıl geçti ne dediler gibi sorular sordum. Hepsi aynı şeyi söyledi "hiiiiç içerde şurda dur dediler durdum, başlarını kağıtlardan kaldırıp bakmadılar zaten, sonucu söylediler parmak izimi aldılar tamam çık dediler" peki sonuç ? sorduklarımın çoğu çürük dedi, bir tanesi erteleme almış. Şu aşamada ben artık işin sonucu hakkında bir etkim olduğuna inanmıyorum yani başıma ne gelecekse o gelecek ben birşey yapamam. Bu yüzden içim rahatladı gerginliğim azaldı. 17 şubatta gidicem nolcaksa olacak çıkacam. Olay bundan ibaret. Haberdar etmeye devam ederim.

Okumayanlar için üstte eski mesajımı alıntıladım.

Bu gün tabi 17 siydi takdir edersiniz gittim kurul için. Tavsiyem kurul saatiniz ne ise o saatte orada olun daha erken gitmenin hçbir anlamı yok. Benim işim yoktu erken gittim bir saat kadar kantinden bi çay aldım voleybol oynayanları seyrettim.

Neyse daha önceden işlemlerim iyaptırırken tanıştığım herkes oradaydı yani kilo olayından en az bir 10 kiş ivardık. Nasıl olduysa ilk ben çağırıldım. İçeri girdim ortadaki kırmızı yuvarlağa doğru ilerlerken daha yerimi almadan kararım okunmaya başlamıştı ben yuvarlağa varınca ise imza atıp çıkabilirsin denildi. Açıkçası kendi kararım okunurken yarım yamalak duydum şaşkınlıkla. Benden sonra gelen kişiyede aynısı oldu ama o anda ben imza atıyordum ne dediğini net şekilde duydum. Zaten o da duymamış bana sordu. Bana söylediği aynen şuydu;

" Aşırı kalori alımına bağlı obezite nedeniyle, barışta ve savaşta askerlik yapmaya uygun değilsiniz. " (33/D/1)

İmzaladım parmak bastım çıktım, bi sigara yaktım bi oh çektim. Benle beraber kilodan gelen herkes kimisi +5 kimisi +40 hepimizin sonucu aynıydı. Toplaştık beraber bi çay içtik. Asker arkadaşıyız artık diyerekten fotoğraf çektirdik :) Bi fotoğrafta 6-7 tane şişman insan olduğunu düşünün vaziyet o hal. Türk kası bölüğü.

Neyse bitti işte. Hiç derde sıkıntıya gerek yokmuştu. Ben bu sonucu değiştiremeyecektim çünkü anladığım benim kararım önceden verilmişti zaten, sadece yüzüme hızlıca okundu.

Ben hepinize birer birer tek tek teşekkür ediyorum o sıkıntılı zamanımda bana yardımcı olduğunuz için. Bu mesajımıda buraya bırakıyorum ki hani ileride aynı hastaneye düşen biri olursa yol yordam göstersin.

Sorunuz olursa ilerde mesaj atabilirsiniz, gerçi başıma gelen herşeyi burada yazdım zaten :)

Edit buradan sonra ne olacak ? Saat 4 e kadar raporunuzun çıkmasını bekliyorsunuz. Sonra ertesi günü askerlik şubenize gidip teslim ediyorsunuz ve işiniz bitiyor.

Geçmiş olsun kardeşim bu sıkıntıyıda başından atmış oldun darısı diğerlerinin başına.Daha önceki sorularına ben cevap vermiştim dediklerim aynen çıktı sanırım askerlik süresi düştükten sonra çok fazla sıkmıyorlar bende aynı hastanede muayene oldum ve senin durumunda olanlara direkt çürük verdiler..

• Evet mantıklı olan tekrardan şubeyle görüşmek. Bir tanıdık var onunla görüştükten sonra yazarım.
  • beyler işlerinizi hallederken sakın mantık aramayın.

geçen sene hatırlarsanız 14 şubata kadardı askerlik yoklaması kafalarına göre 3 şubata indirmişlerdi son gün ve kimseye söylememişlerdi.
    ben 7 şubatta gidip asker kaçağı yaptı şube beni.

bu senede tecil edilirken ana şubem beni okulumdan dolayı tecil etmiş. elimde heyet raporu tecil edemedi. 2 saat falan uğraştı şubedeki memur.
    okumadığım okuldan tecil oluyorum hemide 2019'a kadar. Sonra düzelttiler tabi.

Şubede çok acaip olaylar dönüyor çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boqe -- 19 Şubat 2014; 13:14:00 >
  • Boqe kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaş diyeyim, geçen pazartesi benle beraber rapor alanlardan biriydi kendisi. 84 lü imiş 30 yaşında. Şubeye gitmiş sen yoksun demişler. Adamın kaydı kuydu dosyası hiçbirşeyi yok. Öyle biri yok yani anlayacağınız. Gidince ortaya çıkmış tabi. Arşive falan inmişler eski kayıtlardada bulamamışlar adamı. Yeni dosya açmışlar. Gitmeseydi kimsenin haberi olmayacakmıştı yani, onun askere gitmediğinden.

Bu arada ben gittim salı günü sistem arızası vardı cuma gel dedi ama pazartesiye bırakma süren doluyor emniyete dosyanı yollamak zorunda kalırım o zaman dedi. İşte bakaya dediğimiz durum bu durummuş anladığım kadarıyla, ya da muayene olup sevkini yaptırmayanlarmış. Ben yoklamaya gitmediğim için mezuniyetimden itibaren yani yoklama kaçağıymışımdı, bakaya değilmişimdi.
  • quote:

Arkadaş zaten genel olarak yapılanları anlatmış. Bende kendi durumumdan bahsedeyim. afla okula geri dönmüştüm ama 83 doğumlu olduğum için kayıt yapmadılar. 29 doldumu paşa paşa çağırıyorlar askere. geçen sene halıcıoğlu asker şubesine gittim. ilk sefer olduğu için aile hekimine gönderdi ölçüm için boy:1.78 kilo:116 çıktı. tekrar askerlik şubesine döndüm bu sefer kasımpaşa asker hastanesine sevkettiler. orada ölçümde boy:1.74 kilo:114 çıktı. (manuel bir kantar vardı. bilmiyorum neden bu kadar farketti.) 2 hafta sonraya heyete gün verdiler. 2 hafta sonra kararda +43 kilo fazlalığı 1 yıl erteleme verdiler.
    Bu p.tesi 2 kez kontrole geldim. yine şube kasımpaşa asker hastanesine gönderdi.(sadece ilk seferinde aile hekimine gönderiyoruz dediler) yine dahiliye ve sağlık kurulu arasında mekik dokudum bu sefer ölçümde boy:1.74 kilo:117 çıktı. dahiliye doktoru kağıda 2.kez kontrol +45 kilo fazlalığı yazdı. 28 şubata heyete geleceksin dediler.
    Geçen sene bayaa kalabalıktı ondan mı uğraştırmıyorlardı bilmiyorum ama bu sefer ufak tefek işleri de bize yaptırıyorlar fotonu kes bant yapıştır vs. iki bina arasında mekik dokuyorsunuz. Geçen sene 2.kez heyete gelenleri, +30 olanları tabi hep çürüğe çıkardılar. bakalım bu sene 2.kez gelenlere ne karar çıkacak

• Herkese İyi Akşamlar... 6 aylık hava değişimim neticesinde nihayet AED raporumu bugün izmir askeri hastanesinden aldım.. ilk 19.şub.çarşamba günü gitmiştim o gün sadece evrak işlerini halledebildim heyet bugüne kalmıştı.. bugün de öğleden sonra 2 de heyete girdik 4 te de sonuçlarımızı aldık çok şükür.. (boy: 1.87 - kilo: 144 , +60 ).... yalnız kafama bişey takıldı.. raporda, bu ön rapordur bu raporla kesin işlem yapılmaz yazıyor.. üst makam onaylı rapor sonradan gönderilecek yazıyor... ben öğretmenim ve asker sayıldığım için hava değişimi boyunca görev yapamadım şimdi AED'yi aldım bu raporda da böyle yazıyor işte... kesin işlem yapılamaz derken örneğin ben görevime bu raporu kullanarak tekrar bugünden itibaren başlayamaz mıyım? bunu mu demek istiyor? eğer böyleyse çok saçma; sonuçta artık karar verilmiş raporumuzu almışız daha neyi bekliycez biz? bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim şimdiden teşekkürlerr..

• ARKADASLAR BOYUM 1,83 KİLOM 116 3 AY HAVA DEĞİŞİMİ ALDIM ŞİMDİ HAVA DEĞİŞİMN BİTMESINE Bİ HAFTA JALDI ASKERİ HASTANEYE GİTTİM KARARDA ŞÖLE YAZIYO : KITASINA KATILABİLİR TEDAVİSİ ORDA DEVAM EDİLE BİLİR YAZIYO BN GİTTİĞİM KITADA TEKRAR REVIRE ÇIKSAM NE OLUR KİLODAN ACİLLLLL CEVAPPPP !!!!

• 183 boy, 120 kg. Yaş 26. Kısa donem yapıcam alırlar mı ki beni ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Powerofdreams kullanıcısına yanıt
    ÇÜRÜK ALIRSIN
  • quote:

Orijinalden alıntı: h-g

ÇÜRÜK ALIRSIN

Direk çürük mû veriler yoksa erteleme felan mı yaparlar ? :/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 14 şubatta kasımpaşa hastanesinde işlemleri yaptırdım 28 şubata gün verdiler cuma günü kurula girecem çürük alırsam güzel olur 2 gün kaldı
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.