Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.781
Cevap
137
Favori
1.112.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oss86

quote:

Orijinalden alıntı: solarfall

quote:

Orijinalden alıntı: oss86

peki sana ön raporda dahiliye hekimi filan birşeyler sordumu ? yoksa direk kararı yazıp heyete mi yolladılar ?

ön rapor öncesi dahiliye hekimi sizin boy ve kilonuz ölçerken gitmek istiyor musunuz diye soruyor. tabi bu kusuru yüksek olanlar için bir son fırsat yoksa sınırın 10 kilo üstünde olana sormaz doğrudan erteler ama 45 ve üstü olana isterse bir şans tanıyorlar gitmek için

valla kardeşim boy ve kilo ölçülürken doktorun yüzünü bile göremedim. bu 3. muayene ama bir kişi dahi sormadı gitmek istiyormusun diye. hayırlısı.

İstanbul Gata dahiliye de soruyorlar. üstelik hem ilk muayenede hem de heyet öncesi bir kere daha soruluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

seni önce bağlı olduğun aile hekimine yollarlar orada kilonu düşük yazdır. dahiliye de ölçerlerken de söyle gitmek istiyorum de yardımcı olurlar ki zaten genelde hastane tartısı eksik tartıyor. heyete kalırsan da belirt yine gitmek istediğini. gitmek isteyeni alırlar merak etme 3 kilo dert değil ama sağlığın için sorun olacak mı bilemem kalp, damar, tansiyon vs.. sıkıntı olmasın dikkat et

AİLE HEKİMİ KİLOYU DÜŞÜK YAZARSA ZATEN OLAY BİTER BİR DAHA ASKERİ HASTANEYE SEVK VERİLMEZKİ AİLE HEKİMİ DİREK SAĞLAM RAPORU VERİR.ZATEN 3 KİLO FAZLASI VAR.

sınırın altında ölçerse elbette ama sınır civarında yazarsa bile yani 1,2 kilo fazlası varsa ki zaten 3 kilo fazlası varmış dahiliye hekimine gitmek istediğini söylerse 3 kilo için erteleme vermezler tahminimce

• hebelehubele H kullanıcısına yanıt
    prosedür şöyle sizi önce aile hekimine yolluyorlar, hekim sizin boy ve kilonuzu sistemden kontrol ediyor ve sınırı aşıyorsanız sizi askeri hastaneye sevk veya normal aralıktaysa sağlık sorunu yoktur diye tekrar şubeye yönlendiriyor. şube de sizi askeri hastaneye yolluyor. hastaneye gittiyseniz de kusurunuz varsa heyete çıkarsınız. bu 1 yıl ertelme veya kesin karar olarak neticelenebilir.

prosedür şöyle sizi önce aile hekimine yolluyorlar, hekim sizin boy ve kilonuzu sistemden kontrol ediyor ve sınırı aşıyorsanız sizi askeri hastaneye sevk veya normal aralıktaysa sağlık sorunu yoktur diye tekrar şubeye yönlendiriyor. şube de sizi askeri hastaneye yolluyor. hastaneye gittiyseniz de kusurunuz varsa heyete çıkarsınız. bu 1 yıl ertelme veya kesin karar olarak neticelenebilir.

şimdi halletttim geldim. Askerlik şubesi devlet hastanesine yolladı , devlet hastanesinde boy ve kiloyu sordular :D doktoru bile görmedim.Hemen elverişli raporu verdi. Tecili bozup mayıs icin askerlik kararı aldırdım. Bu kadar vakittir beklediğimden kolay oldu.
    çünkü sizin aralığınızdakilere zaten 1 yıl erteleme veriliyor. yazmıştım aslında ama tekrar edeyim +40 veya +45 civarı fazlası olanlardan itibaren kesin karar verebiliyorlar ve bunun altı otomatik olarak 1 yıl erteleme alıyor. bu yüzden size sormamaları normal! ayrıca heyette kesin karar olanları mutlaka tartıyorlar. sizin gibi 1 yıl ertelemelere kimlik kontrolü yapıp yolluyorlar. 150 kişi ne ki en az 300-400 kişinin olduğu heyetler oluyor. tartı dediğiniz de boy ve kiloyu aynı anda 3,5 saniye içinde ölçen otomatik bir cihaz. zaten odaya 5,6 kişi beraber alınıyor ve rahat biçimde 2,3 saatte heyet işi tamamlanıyor. şunu bir netleştirelim siz 1 yıl erteleme de alsanız, çürük de alacak olsanız(d33) mutlaka kurula çıkıyorsunuz. bu kararı nihai hale getiren kurul zaten. kurulun diğer adı da heyet. netleşsin diye yazıyorum karıştıranlar olabilir.

süreci en baştan tekrar anlatayım soru işareti kalmasın

1- Askerlik şubesine nüfus cüzdanı ile gidiliyor.
    2- Şube de size verilecek form dolduruluyor ve sıra numarası alınıyor.
    3- nüfus cüzdanı ile yaptığınız başvuruda size bazı sorular soruluyor bu kısımlar çok önemli değil. 2,3 imza işi oluyor.
    4- sizi bağlı bulunduğunuz aile hekimine sevk ediyorlar.
    5- aile hekimi sizin boy ve kilonuzu ölçüyor, başka bir sağlık şikayetiniz olup olmadığını sorup eğer bir kusurunuz varsa bunu tespit eden bir rapor tanzim ediyor.
    6- size aile hekimine giderken verilen bir kağıt var onun fotokopisini alıyorsunuz(size şube belirtiyor), nüfus cüzdanı fotokopisi ve 12 adet aynı (yani 3 tanesi farklı, 9 tanesi farklı olmayacak) vesikalık fotoğrafla birlikte tekrar şubeye gidiyorsunuz.
    7- şube sizi askeri hastaneye sevk ediyor
    8- size verilen kapalı zarfı asla açmadan askeri hastaneye kilo şikayetiniz varsa dahiliye servisine gidiyorsunuz.(istanbul gata için acili ve cerrahi binayı geçince en arkada bulunan binanın 4. katı)
    9- Dahiliye servisine zarfınızı teslim edip isminizin okunmasını bekliyorsunuz. İsminiz okunduğunda odaya girip dahiliye hekiminin boy ve kilonuzu ölçmesini bekliyorsunuz.
    10- Size dahiliyeden boy ve kilonuzu belirten bir kağıt veriliyor ve sağlık kurulu'nun bulunduğu binaya gidiyor müracaat işlemi için sıra numarası alıyor ve müracaat da bulunuyor, size damgalanıp geri verilen 12 fotoğrafınızdan 1 tanesini burada müracaat esnasında veriyor ve parmak izinizi basıp tekrar elinizdeki belgelerle beraber dahiliye servisine gidiyorsunuz.
    11- dahiliye servisine evraklarınızı teslim ediyor ve size oradan verilen ön rapor kağıdıyla beraber sağlık kurulunun olduğu binanın 4. katında bulunan dahiliye sekreterliğine gidip evrakları teslim ediyorsunuz.
    12- İstanbul Gata için konuşmaya devam ediyorum Dahiliye sizi normalden farklı olarak işlemi pazartesi yaptığınızı varsayarsak salı günü öğlen tekrar çağırıyor ve bir uzman hekimin eşliğinde dahiliye hekimiyle beraber sizin kesin karar öncesi sanırım başhekim tarafından belgeleriniz imzalanıyor veya dahiliye bölüm başkanı bilemedim o kısmı. zaten istanbul gata dışında bu işlemi yine kendiniz yapıyorsunuz ama istanbul da ekstrem olarak salı günü sizin ayağınıza geliyorlar siz gitmiyorsunuz. (bu kısım kesin karar için, ertelemeleri çağırmıyorlar)
    13- takiben çarşamba veya cuma heyet için sağlık kuruluna gitmeniz isteniyor. burada isminiz okununca heyet odasına giriyorsunuz eğer kesin kararsa yeniden tartılıyor ve boyunuz ölçülüyor, parmak izinizi basıp kimlik kontrolünüz yapılıyor ve akşam 4 gibi karar açıklanıyor.
    14- bu karar belgesi ile(erteleme veya çürük farketmiyor aynı işlem) şubeye tekrar gidiyorsunuz, sıra numarası alıyorsunuz ve son işleminizi yapıyorsunuz. bu aşamadan önce hastaneden size verilen belgenin 2 adet fotokopisini çektirmeniz lazım. şubeye gitmeden bunu halledin. ekstra fotoğraf gerekmiyor kağıdın üstünde yazsa da dikkate almayın. ellerinde size ait fotoğraf var zaten.
    15- durum raporunuz veriliyor ve geçmiş olsun.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boqe -- 18 Şubat 2014; 23:21:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Boqe

Beyler bende 3-4 gundur kosturuyorum. Kilo 110 olculdu, doktora ciktigimda yanlis olculdugunu belirttim. Arayip tekrar olctur dedi. Bu seferde 118 cikti. Kagidin arkasinda 2 tane kilo boy degeri yaziyor. Heyete belgeler eksik diye sali gunu cikicam.

Bu arkaya yazilan 2 deger sikinti cikarir mi heyette.

Birde heyette tekrar olcuyorlar mi.?

benim sevk yapan aile hekimindeki kilo ve boy oranım farklı, dahiliye de ilk ölçülen değer farklı ve heyet de ölçülen nihai değer farklı. hem kilo hem de boy da farklılık var. dahiliye de boyu kısa, kiloyu az, heyet de boyu uzun ama kiloyu fazla ölçtü. bir de istanbul gata da heyet günleri pazartesi, çarşamba ve cuma..cuma günü 10:00 da başlıyor diğer günler 13:30 da...ben çarşamba girdim ve 16:00 da sonucu aldım. eğer erteleme alıyorsan heyet de tekrar ölçmezler nasılsa seneye tekrar geleceksin diye ama kesin kararsa çürük alacaksan ölçülüyorsun tekrar. nihai olan önemli. tutarlılık olmalı. dahiliye de 110 çıkıp da heyette 130 veya 90 çıkarsan sorun olur :)

• quote:

quote:

Beyler bende 3-4 gundur kosturuyorum. Kilo 110 olculdu, doktora ciktigimda yanlis olculdugunu belirttim. Arayip tekrar olctur dedi. Bu seferde 118 cikti. Kagidin arkasinda 2 tane kilo boy degeri yaziyor. Heyete belgeler eksik diye sali gunu cikicam.

Bu arkaya yazilan 2 deger sikinti cikarir mi heyette.

Birde heyette tekrar olcuyorlar mi.?

benim sevk yapan aile hekimindeki kilo ve boy oranım farklı, dahiliye de ilk ölçülen değer farklı ve heyet de ölçülen nihai değer farklı. hem kilo hem de boy da farklılık var. dahiliye de boyu kısa, kiloyu az, heyet de boyu uzun ama kiloyu fazla ölçtü. bir de istanbul gata da heyet günleri pazartesi, çarşamba ve cuma..cuma günü 10:00 da başlıyor diğer günler 13:30 da...ben çarşamba girdim ve 16:00 da sonucu aldım. eğer erteleme alıyorsan heyet de tekrar ölçmezler nasılsa seneye tekrar geleceksin diye ama kesin kararsa çürük alacaksan ölçülüyorsun tekrar. nihai olan önemli. tutarlılık olmalı. dahiliye de 110 çıkıp da heyette 130 veya 90 çıkarsan sorun olur :)

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boqe -- 18 Şubat 2014; 23:21:32 >

• quote:

quote:

İlk senem İstanbul Gata'da idi. Bayağ karmaşa oralar. Cuma günü heyetine girmiştim sabah.
    Bu sene 3. senem. Doktor çocukluktan beri mi kilolusun dedi. Evet dedim. Bişiler yazdı kağıdın arkasına. Bu sene kesin bi karar çıkar dedi.

İşte tek sıkıntım kağıdın arkasında 2 kilo-boy değeri yazması. Hiç birinin altınadada bişi yazılmadı. Yanlış değeri görüp ona göre heyet karar verirse diye düşünüyorum.
    Yoksa elektronik ortamda işlenmişmidir acaba falan.

Birde heyettede tartılırsam 2 kere tartılma hakkım var mı :D

heyet de her şey jet hızıyla oluyor ve yüzüne dahi bakmıyorlar doğru düzgün. gir, tartıya çık diyorlar rakamı ön rapor kağıdına yazıyor ve imza için diğer doktorlara uzatıyorlar. bence baktıkları temel nokta seni heyete sevk eden doktorun ne yazdığı ve senin son tartıda gelen kilonun bu ön raporda yazan kilolarla ne kadar uyumlu olduğu. 3,4 kilo farklılık normal zira benim üstümde kalın dağcı tipi mont içinde poları, cebinde de bir sürü şey vardı. ayakkabılarım bot ve bunların hiç birini çıkarttırmadılar normalde dahiliyede çıkartılıyordu bu yüzden iki kilo arasında benim 3,4 kilo fark vardı...ha buna karşın boyum da 2 cm daha yüksek çıktığı için dengeledi..

• beyler selam cokuzun zamandır takip ediyorum, ama cok endiseliyim. Askere alınmam tam bir aile faciasına yol acabilir. Borc harc hanım derken vs.. Yasım 27 boyum 1.80 ve kilom 135 , bu durumda hani olurda gıcıklık yapma sansları ve askere alma gibi bir durum olur mu? Yoksa 1 yıl ertelenme oranı nedir? Yada kesin curuk verme ? Yorumlarınız ne olur bukonuda bilgili ve tecrube etmis arkadaslar olarak ? Yardımcıolursanız cok sevinirim.

Orijinalden alıntı: napolyon07

beyler selam cokuzun zamandır takip ediyorum, ama cok endiseliyim. Askere alınmam tam bir aile faciasına yol acabilir. Borc harc hanım derken vs.. Yasım 27 boyum 1.80 ve kilom 135 , bu durumda hani olurda gıcıklık yapma sansları ve askere alma gibi bir durum olur mu? Yoksa 1 yıl ertelenme oranı nedir? Yada kesin curuk verme ? Yorumlarınız ne olur bukonuda bilgili ve tecrube etmis arkadaslar olarak ? Yardımcıolursanız cok sevinirim.

almazlar.
    ideal kilon 107. yani 107 üzerisen almazlar.
    ilk sene tecil alırsın. 1 sene sonra gel derler.

beyler selam cokuzun zamandır takip ediyorum, ama cok endiseliyim. Askere alınmam tam bir aile faciasına yol acabilir. Borc harc hanım derken vs.. Yasım 27 boyum 1.80 ve kilom 135 , bu durumda hani olurda gıcıklık yapma sansları ve askere alma gibi bir durum olur mu? Yoksa 1 yıl ertelenme oranı nedir? Yada kesin curuk verme ? Yorumlarınız ne olur bukonuda bilgili ve tecrube etmis arkadaslar olarak ? Yardımcıolursanız cok sevinirim.

DOKTOR insaflıysa ilk seferde çürüğü verir, aksi halde 1 yıl erteleme alırsın sonra yine aynı kiloda olursan çürük.

illa gitmek zorunda değilsin ,kimse zorla göndermiyor. Sadece para cezası var. En kötü durumda bakaya olun. Yaptıramazsanız gitmeyin ama zaten kilodan dolayı erteleme verirler. Askerlik bir yana ama kilodan dolayı sağlık sorunlarından dolayı insanın ömrü kısalıyor.5 yıllık vadede kesinlikle kilodan kurtulun ,belirli bir yaştan sonra vermesi de imkansız.

• quote:

Orijinalden alıntı: hebelehubele

quote:

illa gitmek zorunda değilsin ,kimse zorla göndermiyor. Sadece para cezası var. En kötü durumda bakaya olun. Yaptıramazsanız gitmeyin ama zaten kilodan dolayı erteleme verirler. Askerlik bir yana ama kilodan dolayı sağlık sorunlarından dolayı insanın ömrü kısalıyor.5 yıllık vadede kesinlikle kilodan kurtulun ,belirli bir yaştan sonra vermesi de imkansız.

Kiloyu vericem ancak bilerek tutuyorum hatta 25kg extra aldim by is icin, Su askerlikten kurtulayim vericem insallah

• halıcıoglunda askerlik işlemlerini kasımpaşada muayene işlemlerini yaptım çok çektim ayaklarım agrıdı bittim sabah 9 a randevu verdiler gittik 11de boy kilo ölçülecek denildi 2saat onu bekledim sonra işlemleri yaptım 1.68 129 kilo çıktı doktor kağıda ilk işlem +60 kg kilo fazlalığı yazdı 28 şubata kurul günü verildi inşallah çürük verirler normalde bu durumda vermeleri gerekir ama herşey olabilir belki erteleme verirler kısmet artık

PSN xCixLandx
  • 1.67 boy 103-107 arası kilo ayrıca kilodan dolayı kolestrol var alırlar mı askere

Orijinalden alıntı: Deron Williams

1.67 boy 103-107 arası kilo ayrıca kilodan dolayı kolestrol var alırlar mı askere

Almazlar

Orijinalden alıntı: X kare

quote:

1.67 boy 103-107 arası kilo ayrıca kilodan dolayı kolestrol var alırlar mı askere

Almazlar

muayaneye gidince ne yapacaklar mesela ne diyecekler

quote:

Orijinalden alıntı: X kare

quote:

Almazlar

muayaneye gidince ne yapacaklar mesela ne diyecekler

ÖNCE AİLE HEKİMİNDE BOY KİLO ÖLCÜMÜ YAPILACAK SINIRIN ÜZERİNDE OLDUĞUNUZ İÇİN ASKERİ HASTANEYE SEVK EDECEK ORADA TEKRAR BOY KİLO ÖLÇÜMÜ YAPILIP KURULA ÇIKACAĞINIZ TARİHE RANDEVU VERİLECEK VE KURUL KARARINI AÇIKLIYCAK BÜYÜK İHTİMALLE BİR YIL ERTELEME ALICAKSINIZ VE BİR YIL SONRA AYNI TARİHTE AYNI İŞLEMLER YAPILACAK VE O GÜNKÜ KİLONUZA GÖRE İŞLEM YAPILACAK.

• arkadaşlar bugun itibariyle tartıldığımda boyumun net olmamakla beraber 180 değilde 178-179 olduğunu, ve kilomun 111 değilde 118 olarak ölçüldüm, askerlik başvurum falan yok, ortalama olarak durumum ne olur sizce aöfte okuyorum
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.