Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.775
Cevap
135
Favori
1.094.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    106 kg'nin altında olmanız gerek,aile hekiminin dünyadan haberi yok herhalde.
  • 106 nin uzerindeysek aile hekimi askeri hastaneye mi sevk ediyor yoksa aliyolarmi ben 129 kg yum beni sevk etmedi.silusumu de aldim gidiyorum orda muaynede hava degisimi verip curuk alabilirmiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler selamlar. Yasim 26. Bu sene haziranda 4 senelik universitemi bitirecegim. Boyum 178 cm. Kilom 130. Bu tartilma ve curuk raporu alma islemlerine ne zaman baslayabilirim? Hangi adimlari izlemem gerekiyor? Okudugum mesajlarda anladigim kadariyla hemen ilk seferde vermiyorlarmis galiba. Bunun icin tecilimi bozdurmam gerekiyor mu? Izmir'de yasiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brovito

Beyler selamlar. Yasim 26. Bu sene haziranda 4 senelik universitemi bitirecegim. Boyum 178 cm. Kilom 130. Bu tartilma ve curuk raporu alma islemlerine ne zaman baslayabilirim? Hangi adimlari izlemem gerekiyor? Okudugum mesajlarda anladigim kadariyla hemen ilk seferde vermiyorlarmis galiba. Bunun icin tecilimi bozdurmam gerekiyor mu? Izmir'de yasiyorum.

Okulunuz bitince zaten teciliniz bozulmuş oluyor.Öncelikle normal askerlik işlemlerinizi yapar gibi askerlik şubesine gidiyorsunuz o sizi aile hekimine yönlendiriyor orada tartılıp askeri hastaneye sevk edeceklerdir.Sonrasında askeri hastanede tekrar boy ve kilonuz ölçülüyor ve kurula çıkıyorsunuz.Eskiden ilk seferde çok nadir veriliyordu fakat son zamanlarda genelde ilk seferde veriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

Orijinalden alıntı: brovito

Beyler selamlar. Yasim 26. Bu sene haziranda 4 senelik universitemi bitirecegim. Boyum 178 cm. Kilom 130. Bu tartilma ve curuk raporu alma islemlerine ne zaman baslayabilirim? Hangi adimlari izlemem gerekiyor? Okudugum mesajlarda anladigim kadariyla hemen ilk seferde vermiyorlarmis galiba. Bunun icin tecilimi bozdurmam gerekiyor mu? Izmir'de yasiyorum.

Okulunuz bitince zaten teciliniz bozulmuş oluyor.Öncelikle normal askerlik işlemlerinizi yapar gibi askerlik şubesine gidiyorsunuz o sizi aile hekimine yönlendiriyor orada tartılıp askeri hastaneye sevk edeceklerdir.Sonrasında askeri hastanede tekrar boy ve kilonuz ölçülüyor ve kurula çıkıyorsunuz.Eskiden ilk seferde çok nadir veriliyordu fakat son zamanlarda genelde ilk seferde veriliyor.

Bilgilendirme mesajiniz icin cok tesekkurler

• Askerlik de sağlık konuları çok enteresan arkadaşlar.Bende devlet hastanesi özel klinikten onaylı raporlu Vertigo/Meniere rahatsızlığı vardı.Ani hareketler yapamıyordum,başım dönüyor elim ayağım yerden kesiliyordu.Ancak GATA ya muayeneye gittim doktor kafamı bir sağa bir sola oynattı 2 göz hareketi yaptırdı turp gibisin dedi sağlam raporunu verdi.VERTIGO/MENIERE rahatsızlığı kulaktan ileri geliyor ve askeri sağlık yönetmeliğindede kulak sadece işitme organı olarak geçmekte.Kulak bilindiği gibi hem denge hem işitme organı ama yönetmelikte denge organı olarak kabul edilmediği için sağlam raporu almışım.

O yüzdendir ki askeriyede her an her şey olabilir
  • Arkadaşlar benim şöyle bir durumum var;

Yaş 23, Boy 1.76 maksimum,,, kilo ise 110.

Şuan önlisans okuyorum. okulun bitmesine bir buçuk sene var. Askerlik şubesine gidip erteleme almak için işlemleri başlatmak istiyorum ama acaba öğrenci olmam buna engel olur mu bilmiyorum. Yani adamlar se nzaten öğrencisin bitir gel falan derler mi?

Benim için ne kadar erken olursa okadar iyi olur. Eğer mümkünse öğrenciyken bu işleri başlatmak istiyorum. Bir buçuk sene daha öğrenciliğin bitmesini beklemek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyfülislam -- 18 Nisan 2014; 1:12:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyfülislam

Arkadaşlar benim şöyle bir durumum var;

Yaş 23, Boy 1.76 maksimum,,, kilo ise 110.

Şuan önlisans okuyorum. okulun bitmesine bir buçuk sene var. Askerlik şubesine gidip erteleme almak için işlemleri başlatmak istiyorum ama acaba öğrenci olmam buna engel olur mu bilmiyorum. Yani adamlar se nzaten öğrencisin bitir gel falan derler mi?

Benim için ne kadar erken olursa okadar iyi olur. Eğer mümkünse öğrenciyken bu işleri başlatmak istiyorum. Bir buçuk sene daha öğrenciliğin bitmesini beklemek istemiyorum.

Ewet öğrenci olmanız buna engel eğer okulunuz açıköğretim olsaydı askerliğe mani değildi şuan sizin yapmanız gereken okuldan kaydınızı dondurup askerlik işlemlerine başlamak ama eğer kaydınızı dondurmadan tecilinizi bozdurabiliyorsanız sizin için daha iyi olur.Bunu okulunuzla görüşüp okulunuzu dondurmadan tecilinizi bozdurmaya çalışın gerisi aynı işlemlere devam edersiniz.Burada önemli olan konu en son muayenenizi ne zaman yaptınığınız eğer kısa süre önce yaptıysanız bir daha muayeneye girmeden sevk edebilirler.

• aslında bu muafiyet olayı aklımın ucunda bile değilken cuma günü askerlik durum belgesi almak için gittiğim askeriyede mezun olduğum için okulun aralık 2014 e kadar yapmış olduğu tecilin bi işe yaramadığını ve yeniden tecil yapmam gerektiğini söyledi memur abla ve kilomuda görünce seni istanbul gataya sevkedicez mecbur dedi cuma günü sistem kapalıydı bir işlem yapamadan döndüm internette araştırırken bu tür kilodan muafiyet konularını görünce umutlandım hele ki son zamanlarda çoğu doktorun fazla diretmeden ilk seferde muaf verdiğini öğrenince.Erteleme ve askere gitme beni çok zora sokar ertelemede hiçbir işe giremiyorum askere gitmede de bir annem bir ben varım gitsem bile annemin gidecek bir yeri yok. sabah tekrar gidicem boyum 180 kilom 135 +58 gibi bir fazlalığım var ilk seferde muaf alma ihtimalim nedir ve sorarlarmı acaba gitmek istiyor musun diye birde heyet p.tesi çarşamba cuma toplanıyormuş herhalde, çarşamba 23 nisan cuma günü gitsem o gün halledebilir miyim işlemlerimi şehir dışından gidicem istanbula çünkü kalacak yerimde yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Aeshma

aslında bu muafiyet olayı aklımın ucunda bile değilken cuma günü askerlik durum belgesi almak için gittiğim askeriyede mezun olduğum için okulun aralık 2014 e kadar yapmış olduğu tecilin bi işe yaramadığını ve yeniden tecil yapmam gerektiğini söyledi memur abla ve kilomuda görünce seni istanbul gataya sevkedicez mecbur dedi cuma günü sistem kapalıydı bir işlem yapamadan döndüm internette araştırırken bu tür kilodan muafiyet konularını görünce umutlandım hele ki son zamanlarda çoğu doktorun fazla diretmeden ilk seferde muaf verdiğini öğrenince.Erteleme ve askere gitme beni çok zora sokar ertelemede hiçbir işe giremiyorum askere gitmede de bir annem bir ben varım gitsem bile annemin gidecek bir yeri yok. sabah tekrar gidicem boyum 180 kilom 135 +58 gibi bir fazlalığım var ilk seferde muaf alma ihtimalim nedir ve sorarlarmı acaba gitmek istiyor musun diye birde heyet p.tesi çarşamba cuma toplanıyormuş herhalde, çarşamba 23 nisan cuma günü gitsem o gün halledebilir miyim işlemlerimi şehir dışından gidicem istanbula çünkü kalacak yerimde yok

Askerlik süresinin kısalmasıyla birlikte eskiden olduğu gibi çok fazla sıkmıyorlar eskiden 2-3 senede verdikleri raporlar şimdi ilk gidişte veriliyor.Sizin durumunuza gelince askeri hastaneye pazartesi günü gitseniz çarşambaya kurul günü vermeleri çok zor bir ihtimal genelde 15-20 gün sonra gün veriyorlar çünkü çok fazla yoğunluk var dolayısıyla sizin kurul tarihinizin 23 nisana denk gelmesi söz konusu değil.

• deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    sabah burada ki aile hekimliğindeki ölçümleri yaptırır çarşambanın tatil olduğunu varsayarak perşembe gece yola çıkar cuma giderim hastaneye diye düşünmüştüm bakarsın bi ihtimal yoğunluk olmaz girer çıkarız peş peşe günlere gel demesinde arada vakit olması önemli değil git gel yaparız

zaten ilk mesajımda dediğim gibi bu kilodan muafiyet durumundan haberim bile yoktu hali hazırda zayıflamaya çalışan biriyim 142 kilodan düştüm buraya ama madem böyle bir ihtimal var belirttiğim ailevi nedenlerden dolayı değerlendirmeyi düşündüm bakalım hakkımızda hayırlısı gelişmeleri bildiririm
  • quote:

sabah burada ki aile hekimliğindeki ölçümleri yaptırır çarşambanın tatil olduğunu varsayarak perşembe gece yola çıkar cuma giderim hastaneye diye düşünmüştüm bakarsın bi ihtimal yoğunluk olmaz girer çıkarız peş peşe günlere gel demesinde arada vakit olması önemli değil git gel yaparız

zaten ilk mesajımda dediğim gibi bu kilodan muafiyet durumundan haberim bile yoktu hali hazırda zayıflamaya çalışan biriyim 142 kilodan düştüm buraya ama madem böyle bir ihtimal var belirttiğim ailevi nedenlerden dolayı değerlendirmeyi düşündüm bakalım hakkımızda hayırlısı gelişmeleri bildiririm

Eğer askerlik şubesinde işlemlere başlamadıysanız durumunuzu belirtip sizi direk askeri hastaneye sevk etmelerini söyleyin böylece aile hekimiyle vakit kaybetmemiş olursunuz.Ben muayene olupta bir gün sonrasına kurul tarihi verileni hiç görmedim en az iki hafta sonrasına gün verirler.

• bugün işlemlerimi hallettim morbid obez çıktı askerlik şubesi işim dahiliyede olduğu için istanbula göndermeye gerek duymadı bursa askeri hastanesine gönderdi şubedeki bayan yarın git yarın kurul var dedi fakat sitede p.tesi çarşamba cuma gözüküyor çarşamba tatil olduğu için salıya almış olabilirlermi acaba heyeti neyse bakalım yarın öğrenicez

kurula girdikten sonra çıkan sonucu tekrar bildiririm

edit: bursa asker hastanesinde kurul salı-perşembe günleriymiş doktor yüzü görmeden 10 gibi dosyaları sıhhi kurula bıraktım öğleden sonra 2 de gel dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeshma -- 22 Nisan 2014; 10:56:58 >
  • bugün sabahtan dahiliyeye gittim işlemlerimi yaptırdım kimseyle konuşmama bile fırsat verilmedi doktorun yüzünü bile görmedim 2 de heyete gel dedi gittim 33/C 1 yıl erteleme seneye bu hafta tekrar gel dedi askerlik şubeside
  • quote:

bugün sabahtan dahiliyeye gittim işlemlerimi yaptırdım kimseyle konuşmama bile fırsat verilmedi doktorun yüzünü bile görmedim 2 de heyete gel dedi gittim 33/C 1 yıl erteleme seneye bu hafta tekrar gel dedi askerlik şubeside

İşlemleri bu kadar çabuk halledip kurula çıkan birine ilk kez rastladım demekki hastaneden hastaneye farkediyor.İstanbul da senin durumundakilere genelde ilk gidişlerinde raporu veriyorlar ama sana erteleme vermişler kısmet yapacak bişey yok bir sene daha beklemek zorundasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

bugün sabahtan dahiliyeye gittim işlemlerimi yaptırdım kimseyle konuşmama bile fırsat verilmedi doktorun yüzünü bile görmedim 2 de heyete gel dedi gittim 33/C 1 yıl erteleme seneye bu hafta tekrar gel dedi askerlik şubeside

İşlemleri bu kadar çabuk halledip kurula çıkan birine ilk kez rastladım demekki hastaneden hastaneye farkediyor.İstanbul da senin durumundakilere genelde ilk gidişlerinde raporu veriyorlar ama sana erteleme vermişler kısmet yapacak bişey yok bir sene daha beklemek zorundasın.

70 kişi kadar vardı kurula bekleyen isimleri çağıran askerle muhabbet etme fırsatım oldu burda genelde kalabalık bu kadar olur sonraki kurula en fazla 5 10 kişi kalmıştır birikme olmadığı için kurul günü geldiğinde halledersin genelde dedi. tüm kontrollerden geçenler için durum farklı tabiki benim işim sadece dahiliye olduğu için tüm kontrolden geçenleri muayene bölümlerinin bazıları burda olmadığı için gölcük hastanesine felan gönderiliyor yine kurul için bursaya dönüyorlar

birde benimle aynı boylarda ve kilo olarak 150 kilo olan biri daha vardı 2. gelişim yine erteleme verdiler dedi bursa asker hastanesine kilo ile gönderilip ilk veya 2. seferde muaf almayı pek beklemeyin yani

dediğim gibi hali hazırda zayıflayan biriyim zaten seneye kadar ideal kiloya düşmüş olurum 2 - 2.5 ayda 12 kilo verdiysem. o zamanda duruma göre bi şekilde ya giderim yada 2 yıl tecil yaptırırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeshma -- 23 Nisan 2014; 13:13:15 >

• Selam arkadaslar malesef bedelli beklemtilerinin bos cikmasi, 2011 de yasim tutmadi simdide herkezin kendince sebebi var tabi benimde gidemiyorum, mecbur kalirsak gidicez tabi ama size sormak istedigim boy :174cm kilo suan 117kg okuduklarimdan sikinti olmaz sanirim? Bana bu konuda yol gosterirmisiniz? Hangi subeyi onerirsiniz? Giderken yanimda ne gotureyim. Birde aile hekime yolladiklarinda kendi hekimiimizemi gitmemiz gerekiyor?

• Bu dönem askere gitmek için 36 yaşına kadar olan tecili bozdurdum ve askerliğe başvurdum yaş 33. Boyum 1.72 cm kilom 130. Şube de kiloyu düşük yazdırarak başvurdum normalde şube GATA'ya sevk etmek istiyordu.

Benimde bir sorum olacak. Şubeye göre ve birkaç tanıdığa göre askerliğe başladığım hafta birliğimden askeri hastaneye zorunlu sevk olacağı ve orada askere elverişli değildir denebileceği söyleniyor.

Araştırma görevlisiyim uzun dönemde istiyorum seçeneğini işaretledim. Benim için 33 yaş, 1.72 boy ve 130 kilo ile uzun dönem astek mi kısa dönem er mi olmak daha hayırlı olur? Şubem biz seni göndersek bile gittiğinde çok uğraşacaksın hiç başına dert alma GATA'ya sevk edelim oradan da tehir al dedi.

Ben bu şartlarda askere gidersem ne gibi sıkıntılarla karşılaşabilirim? Şınav, mekik v.s. haliyle yapamıyorum, koşma da sıkıntı. Yaş 33 olduğu için daha fazla ertelemek istemedim. Olurda sorunsuz şekilde askere gidebilirsem yanıma neler almam gerekir?

Şube bana hocam hiç gitmeye kalkma GATA'ya sevk edelim GATA sana 1 günde 1 yıl tehir verir diyor. 145 kilodan 130 kiloya kadar düşebildim kilo gerçekten sıkıntı.

Şubenin sözünü dinleyip GATA'ya sevk mi isteyeyim yoksa yarın açıklanacak sonuçlardan sonra Mayıs ayında birliğime teslim olup orada olacaklara razı mı geleyim karar veremedim.

Bana boyuna göre en fazla 90 kilo olman gerekiyordu sende 40 kilo fazla var bu kilo ile askerlik yapamazsın diyorlar. Acaba birliğime teslim olduğumda birliğin beni askeri hastaneye sevk etmeden askerliğimi yapabildiğim kadarıyla yaptırma şansları olur mu?

Şube ile görüştüm yarın sonuç açıklanınca gel hiç uğraşma GATA'ya sevk edelim onlarda tehir etsin diyor. GATA'ya daha önce bu konuda gitmiş arkadaşlardan yorum rica ediyorum. Nasıl bir prosedür izleniyor. İnternet'de yazılanları okudum, GATA'yı da arayıp sordum ama hep farklı bilgiler mevcut.

Cevaplar için teşekkürler.

• Selamlar acikcasi sorunuza cevap verebilecek durumda deilim ama sunu merak ettim gata ile gorustum farkli konustu dediler dedinkz ordan nasil bir aciklama geldi? Bana sorarsaniz bu kilo ile askerlik izdirap olabilir illaki egitimlere katilacaksiniz! Buda sorun olacak, ve okuduklarimdan cikarim birlikten hava degisimi geri gonderecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: skyfox

Bu dönem askere gitmek için 36 yaşına kadar olan tecili bozdurdum ve askerliğe başvurdum yaş 33. Boyum 1.72 cm kilom 130. Şube de kiloyu düşük yazdırarak başvurdum normalde şube GATA'ya sevk etmek istiyordu.

Benimde bir sorum olacak. Şubeye göre ve birkaç tanıdığa göre askerliğe başladığım hafta birliğimden askeri hastaneye zorunlu sevk olacağı ve orada askere elverişli değildir denebileceği söyleniyor.

Araştırma görevlisiyim uzun dönemde istiyorum seçeneğini işaretledim. Benim için 33 yaş, 1.72 boy ve 130 kilo ile uzun dönem astek mi kısa dönem er mi olmak daha hayırlı olur? Şubem biz seni göndersek bile gittiğinde çok uğraşacaksın hiç başına dert alma GATA'ya sevk edelim oradan da tehir al dedi.

Ben bu şartlarda askere gidersem ne gibi sıkıntılarla karşılaşabilirim? Şınav, mekik v.s. haliyle yapamıyorum, koşma da sıkıntı. Yaş 33 olduğu için daha fazla ertelemek istemedim. Olurda sorunsuz şekilde askere gidebilirsem yanıma neler almam gerekir?

Şube bana hocam hiç gitmeye kalkma GATA'ya sevk edelim GATA sana 1 günde 1 yıl tehir verir diyor. 145 kilodan 130 kiloya kadar düşebildim kilo gerçekten sıkıntı.

Şubenin sözünü dinleyip GATA'ya sevk mi isteyeyim yoksa yarın açıklanacak sonuçlardan sonra Mayıs ayında birliğime teslim olup orada olacaklara razı mı geleyim karar veremedim.

Bana boyuna göre en fazla 90 kilo olman gerekiyordu sende 40 kilo fazla var bu kilo ile askerlik yapamazsın diyorlar. Acaba birliğime teslim olduğumda birliğin beni askeri hastaneye sevk etmeden askerliğimi yapabildiğim kadarıyla yaptırma şansları olur mu?

Şube ile görüştüm yarın sonuç açıklanınca gel hiç uğraşma GATA'ya sevk edelim onlarda tehir etsin diyor. GATA'ya daha önce bu konuda gitmiş arkadaşlardan yorum rica ediyorum. Nasıl bir prosedür izleniyor. İnternet'de yazılanları okudum, GATA'yı da arayıp sordum ama hep farklı bilgiler mevcut.

Cevaplar için teşekkürler.

Mrb sorunuza dilim döndüğünce cevap vermeye çalışıcam öncelikle bu kilo ile sizi askere almaları çok zor neden gitmek için bu kadar ısrar ettiğinizi anlayamadım askeri sağlık genelgesi açık sizin durumunuzdaki birisinin direk çürük raporu alması gerekir.Askerlik şubesinde gitmek istiyormusun diye sormaları bile bence hata çünkü sizin boy ve kilonuzu sisteme girmesi mümkün değil diyelimki kilonuzu düşük yazdı ve gönderdi bu durumda birliğinizdeki kontrolde 90 gün hava değişimi verilir ve geri gönderilirsiniz.Bence bu kadar uğraşacağınıza direk gata ya sevk alın derim.

• 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.