Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (395. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.911
Cevap
141
Favori
1.156.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
33 oy
Giriş

Şimdiden askerlik şubesine gidip işlemleri başlatmanız iyi olur.2019'da 2.işlem için tecil bittikten sonra gitmiştim.Oradaki memurda erken gelmem gerektiğini söylemişti ama bir sıkıntı olmamıştı.3.işlemde ise tecilin bitmesine 1 hafta kala gitmiştim.Kısacası tecil bitmeden işlemleri başlatmanız iyi olur.Ayrıca 2. ve 3.işlemleri askerlik şubesinden başlatmanız gerekiyor.Onlar oradan sizi sevk ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 1 Mart 2026; 16:39:56 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• arkadaşlar ek 32 c den 9 aydır hava değişimindeyim ilk hava değişimi 170 boy 44 kilo 2. hava değişimi 170boy 43 kilo 3. hava değişimi 167boy 42 kilo şu an 44 45 kilo bandı civarındayım acemi birliğim bitti 9 aydır hava değişiminde olduğum için ayriyetten 1 sene daha erteleme alır mıyım muaf olmak istiyorum askerde günlük işler bana çok kilo verdiriryo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba normalde bedelli yapmayı düşünüyordum ama Kilom erteleme alabilecek düzeyde gözüküyor yoklama başvurusunda bulunacağım kuruldan önce bedelli için para yatırmam gerekiyor mu yoksa muayene ve kurul işlemleri tamamiyle bitince eğer muaf olmazsam ona göre mi ödemeyi yapmam gerekiyor

Muayene ve hastane sürecinden elverişli kararı çıkarsa bir sonraki aşama olan hizmet tercihi (bedelli tercihi) ve ödeme kısmı geliyor.

Doktoruna bağlı. Şunu yap kesin muaf verir de diyemiyoruz.

Kardeşime 1 ay önce ilk muayene diye düşük kilodan (32C) erteleme verdiler.

Askerlik kilo sınırı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sizin durumu da inceledim hocam erteleme sınırı içerisinde kalıyor benim durumda erteleme sınırının üstünde kaldığı için teorik olarak muaf olmam lazım ama pratikte doktor gıcıklık yapıp 1 erteleme verirse diye çekiniyorum

gelismeleri yaz kral tam sınırda derken askere elveris tam sınırımı yoksa muaf sınırımı

boy 167 kilo 101 erteleme icin tam sinira yakinim hastane 3-4 kilo eksik girerse elverisli deme ihtimalleri var gibi

Saglik ocagi eksik azsa ugrasmadan keske takipteyizz

• Arkadaşlar yarın Manisa Alaşehire bedelli askerlik için gidiyorum askerlik muayenesinde 186 boy 105 kg idim şuan 114 kg yim yarın askeriyede tekrardan ölçüm yaparlar mı erteleme vermelerini istemiyorum hemen aradan çıkarmam lazm yardım edebilecek olan var mı bilgisi olan var mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar bu sene ertelemek bitiyor arefe günü ne yapacağım bayramdan sonraki kalır şubeyle görüştüm bayramdan sonra gel dedi bazıları önceden gitmiş ikinci sene askerlik şubeden nasıl sevk veriyorlar belge vs mi

Hocam bende bu sene ikinci defa gireceğim . 2 hafta önce askerlik şubeden yoklama çağrı tebligatı diye birşey geldi posta ile . Bu kağıtta hastane raporunun 12 haziranda biteceği ve bu tarihten 10 gün önce işlemlerimi askerlik şubeden yapmam gerektiği yazıyor (12 hazirandan sonra yapsamda olur heralde) . Sana oradan kağıt verecekler galiba ve aile hekimine gideceksin oradan seni yine hastaneye sevkedecek sonrası yine aynı geçen sene gibi .

• Arkadaşlar şu sıralar aramızda ikinci muayeneden muaf olabilmiş kişiler varsa buraya detayları yazması çok iyi olur . Mesela kaç kilo ve boy ile muaf oldunuz ? Hangi karar yazıyordu raporunuzda ? Şimdiden çok teşekkür ederim

• Bana tebligat vs gelmedi gitsem daha günü var diyecekler gitmesem arafe güne denk geldiği için bayramdan sonra kalır dediler siz naptınız gittiniz mi ikinciye ve direk hastaneye mi sevk ettiler yoksa sağlık ocağı oradan hastane mi

Hocam benimki daha haziran ayında yani şuan gidemem . Bayramdan sonraya kalır dediği bence sizin kurul kararının açıklanma tarihi (askerlik şubesindeki memur hastane işlemlerin Bayramdan sonraya kalır demiş ) . Bu çarşamba günü arefe oluyor hastane çalışmayabilir . Eğer Pazartesi ve Salı günleri işi halledebilirseniz bayramdan sonraki ilk kurulda kararınız açıklanır bence . Eğer diyorsanızki iki günde halledemem o zaman bayramdan sonra bu işlere başlamak daha mantıklı . Pazartesi günü erken kalkıp askerlik şubeye gidersiniz oradan sağlık ocağına .Salı günü yine erkenden kalkıp hastaneye gidersiniz . Eğer salı günü iş hallolursa bayramdan sonraki ilk kurulda karar belli olur .

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.