E-Devlet de "e-İmzalı TSK Sağlık Kurulu Raporları" sekmesinde sağlık raporları var burada son aldığın rapor gözüküyor olmalı . Bende rapor ilk çıktığınında arkasında MSB onayin bekleniyor yaziyordu. Kontrol edip bana da bilgi verir misin < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Askerlik kilo sınırı (328. sayfa)

-
-
Bende de hiçbir şey yazmıyor rapor elimdeki rapor ile aynı MSB onay bekliyor yazmıyorquote:
Orijinalden alıntı: mkayayE-Devlet de "e-İmzalı TSK Sağlık Kurulu Raporları" sekmesinde sağlık raporları var burada son aldığın rapor gözüküyor olmalı . Bende rapor ilk çıktığınında arkasında MSB onayin bekleniyor yaziyordu. Kontrol edip bana da bilgi verir misin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sende de gitmiş yazı . Herkese farklı işliyor bu iş anlamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar herkese, çoğu kişi fazla kilodan dolayı olan tecrübesini anlatmış. Ben ise zayıflıktan erteleme almaya çalışan biriyim. Zayıf olup da kafasında soru işaretleri olan arkadaşlara belki bir yardımım dokunur. Kısa ve öz bir şekilde bilgi kirliliği yaratmadan tecrübelerimi aktarmaya çalışcam.
Öncelikle Boyum: 183, Kilom 47.
E devletten yoklama basvuru formunu doldurdum, aile hekimimden randevumu alıp muaynemi oldum. Ben muayne olurken boy kilo sorunumun olduğunu söyledim. Boyum ve kilom ölçüldü. Boyumu 185 Kilomu ise 46 olarak ölçtüler. Zaten ekrana boyumu ve kilomu girdikten sonra sistem direkt hastaneye sevk ekranına atıyor. Hastanenin dahiliye bölümüne sevkimi aldım. Dahiliye bölümüne kayıt açtırdım, kapıda birçok kişi beklemesine rağmen doktor direkt ismimi söyledi ve içeri girdim.. Askerlik işlemleri olduğu için önceligimiz oluyor. Dahiliye doktoru aile hekimimden aldığım sevk kağıdına "sağlık kuruluna sevki uygundur" yazdı. Daha sonra gittiğim hastanenin kurulunun askerlik işlemlerine cuma gününü ayırdığını öğrendim. Bu cuma kurula gideceğim. Akşamına sonucu editlerim.
EDİT: Sağlık kuruluna gittim, sağlık kurulunun dahiliye bölümünde tekrar boy kilom ölçüldü boyum 184 kilom 47 çıkmasına rağmen daha önce aile hekiminde ölçülen boyu, kiloyu (185 boy 46 kilo) ve 21 kilo eksiği vardır yazdı. Bu kağıdı kurul sekreterligine bıraktım ve sonucu 1 hafta sonra e-devletten öğrenebileceğimi söylediler. Heyet karşısına vesaire çıkmadım. Emin olduğum tek şey bu süreci herkes farklı bir şekilde tecrübe ediyor. Hastahaneye göre değişiyor. Heyet sonucumu öğrendiğimde son kez editlerim.
EDİT 2: 32c ile ertesi yıla erteleme kararı verildi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErnoNemecek -- 16 Nisan 2023; 2:52:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İyi günler Perşembe günü tecil bozup sağlık ocağına gittim kilodan dolayı hastane sevki aldım, hastanede boy 1.73 kilo 116 çıktı ve doktor "+45 kilo fazla 33d" yazdı ve ben bu kağıdı heyete teslim ettim heyet için gün verdiler. Doktorun yazdığına göre ilk muayene olmasına rağmen 33d ile muaf olmam gerekiyor ama merak ettiğim doktor böyle yazmasına rağmen heyet erteleme verir mi yoksa muaf mı olurum direk yardımcı olur musunuz
Bende ilk muayene de 33d/1 ile muaf aldım doktor direkt muafsın dedi eğer heyette değişmez ise diyerek ama sorun çıkmadı bendequote:
Orijinalden alıntı: Anill.0İyi günler Perşembe günü tecil bozup sağlık ocağına gittim kilodan dolayı hastane sevki aldım, hastanede boy 1.73 kilo 116 çıktı ve doktor "+45 kilo fazla 33d" yazdı ve ben bu kağıdı heyete teslim ettim heyet için gün verdiler. Doktorun yazdığına göre ilk muayene olmasına rağmen 33d ile muaf olmam gerekiyor ama merak ettiğim doktor böyle yazmasına rağmen heyet erteleme verir mi yoksa muaf mı olurum direk yardımcı olur musunuz
Bana 33 d1 yazmadı sadece 33d yazdı heyetin önünde belgeyi teslim ettiğim memur da muaf alırsın büyük ihtimalle dedi ama şimdi iyice heyecan yaptım acaba heyet bu kararı görmezden gelebilir mi ertelemeye çevirir mi böyle bir durum yaşayan oldu mu diye merak edip araştırmaya başladım
Heyecan yapmayın sorun çıkmaz doktor size muaf alırsınız dedi ise muaf çıkma olanağı yüksek bende de aynısı oldu en son heyet için randevu alırken yani belgeleri teslim ederken yetkililer de bu sonuç ile muaf çıkacağını söylemişlerdi sonuçta dedikleri gibi oldu ha ama onay süreci vs biraz uzun sürüyor 27 Ocak tarihinde çıkan rapor daha yeni onaylanmış ama daha sisteme düşmedi 2-3 ay daha var dedi askerlik şubesi bakalımquote:
Orijinalden alıntı: Anill.0Bana 33 d1 yazmadı sadece 33d yazdı heyetin önünde belgeyi teslim ettiğim memur da muaf alırsın büyük ihtimalle dedi ama şimdi iyice heyecan yaptım acaba heyet bu kararı görmezden gelebilir mi ertelemeye çevirir mi böyle bir durum yaşayan oldu mu diye merak edip araştırmaya başladım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam benimle ilgilenen doktora sordum" bu muaf demek tek seferde değil mi" diye, ama cevap vermedi hatta yüzüme bile bakmadı sadece "çıkabilirsin" dedi aslında bir kelime söyleseydi bu kadar bilinmezde kalmayacaktım ama sanırım genele baktığımda doktorun kağıda yazdığı şekilde heyetten geçiyor pek değişmiyor sonuç.
tekte muaf olanlar hastaneyi yazmalı sırf bunun için geçici adres değişikliği yapan olur. 1.74 e 155 kilo adam gördüm 3 yıldır sürünüyor bende +41le 2.ertelemeyi aldım. yazıktır yav kanun bilmeyen doktor mu olur
Hocam daha muaf olmadım sadece doktor 33d yazdı kağıda ama heyete girmedim henüz. Girdiğimde bu karar onaylanırsa terslik çıkmazsa inşallah muaf olacağım. Haklısınız maalesef bizim ülkede hakkın olanı kolay kolay alamıyorsun hatta bunu talep ettiğinde de tersleniyorsun , normalde +41 olan herkesin hakkı gittiğinde direk muaf olmak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anill.0 -- 16 Nisan 2023; 21:13:8 >
Selamlar herkese.
3 Nisan'da kilo ve karaciğer hastalığımdan dolayı ikinci yoklamada muafiyet aldım. Bugün itibariyle muafiyetim sisteme düşmüş. Aslında ilk yıl da +41 kilodan ve karaciğer hastalığından dolayı direkt muafiyet almam gerekiyordu ama ilgisiz ve yönetmeliği bilmeyen doktorlar sağolsun bir yıl sonra alabildim.
Kilo sorununuz varsa karaciğer değerlerinizi mutlaka kontrol ettirin. Ast, alt, ferritin, ggt, alp, bilirubin, bunlar önemli. Karaciğer yağlanması ve nash olarak bilinen non alkolik yağlı karaciğer hastalığına sahip olabilirsiniz. Bu hem sonu siroza kadar gidebilen bir hastalık bu yüzden farkında olmak önemli, hem de muafiyet verilebiliyor bu sebepten.
İzmir'de ilk yıl Buca devlet hastanesine sevk edildim. Buradaki doktorlar yönetmeliği pek bilmiyorlar, bilseler de çok umursamıyorlar. Bu yıl ise aile hekimime rica edip Atatürk eah'ye sevkimi istedim. Hatay'daki eski askeri hastane. Buradaki doktorlar yönetmeliği çok iyi bildikleri için hiç zorlanmadan, dert anlatmak zorunda kalmadan muafiyet işlemini gerçekleştirdiler. Dahiliye'ye gittim, raporlarımı ve tahlillerimi verdim, inceledi, kendisi de tahlil ve ultrason istedi. Ertesi gün sonuç çıkınca tekrar gittim, ayrıntılı bir rapor yazıp sağlık kuruluna vermemi istedi. Raporda 33/D-1 ve 45/B-16 askerliğe elverişli değildir yazıyordu. 2 hafta sonra sağlık kuruluna gittim, direkt maddeleri sayıp askerliğe elverişli değildir dediler ve kağıt verdiler. O kağıdı askerlik şubesine teslim ettim. Aradan 2 hafta geçti, dün itibariyle e devlette muaf olduğum gözüküyor.
Deneyimlerim bu şekilde, herkese geçmiş olsun diyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bugün saat 20.30 gibi "BARIŞTA VE SEFERDE ASKERLİĞE ELVERIŞLİ DEĞİLDİR" raporum TSK e raporda göründü bundan sonra yapmam gereken bir şey var mı ? tecil bozup muayene olmama rağmen yeniden askerliğim kendi kendine 17/07/2023 e kadar tecilli görünmeye başladı. Bu rapor şimdi onaylanmış mı oldu yoksa onaylanmadı mı kafam karıştı yardımcı olur musunuz
Başka bir şey yapmanıza gerek yok hocam, bekleyin, yakında e devlette askerliğim sekmesinde de muafiyetiniz gözükecektir.
Merhaba boy kilodan dolayı heyete çıktım +41 den dolayı askerliğe elverişli değildir dedi raporunu bu hafta alabilirsin dedi muaf mı yoksa 1 yıl erteleme mi aldım aynı boy ve kilodan arkadaşım geçen hafta 1 yıl erteleme verdiler.
-
Askerliğe elverişli değildir demek sizce ne demek? Muafsınız 👍quote:
Orijinalden alıntı: decuppppMerhaba boy kilodan dolayı heyete çıktım +41 den dolayı askerliğe elverişli değildir dedi raporunu bu hafta alabilirsin dedi muaf mı yoksa 1 yıl erteleme mi aldım aynı boy ve kilodan arkadaşım geçen hafta 1 yıl erteleme verdiler.
ne demek olduğunu biliyorum ama geçen hafta arkadaşım girdi heyete heyette askerliğe elverişli değildir demişler ertesi gün gel raporunu al demişler raporun da 1 sene erteleme yazıyor 33c den
-
Sizin muaf büyük ihtimallequote:
Orijinalden alıntı: decuppppne demek olduğunu biliyorum ama geçen hafta arkadaşım girdi heyete heyette askerliğe elverişli değildir demişler ertesi gün gel raporunu al demişler raporun da 1 sene erteleme yazıyor 33c den
Merhaba 2. işlem de d/33 f1 den askerliğe elverişli değildir raporu aldım herkese geçmiş olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi decupppp -- 28 Nisan 2023; 11:39:24 > -
Bilgilendirme yapayım raporum an itibariyle edevlete düşmüş 27 Ocak tarihinde aldığım rapor ya bugün ya da dün sisteme muaf olarak düşmüş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X