Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (247. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.298
Cevap
115
Favori
949.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    Eee ben zaten hukuka uygun demedim ki.Burası Türkiye dedim.
  • 18/09/2020 tarihinde başladığım 3.muayene işlemleri bugün hastaneden aldığım yazıyı şubeye teslim etmemle tamamen sona erdi.Artık raporumun MSB tarafından onayını bekliyorum.

    Bugünden kısaca bahsedecek olursam.Sabah erkenden hastaneye gittim.Saat 09:00 gibi hakkımda verilen muafiyet kararına dair bilgilendirme yazısını aldım.Bu yazıyı alırken bir adet vesikalık fotoğraf istendi.Bu nedenle son işleme giderken yanınızda bir adet vesikalık fotoğraf bulundurmanız işinizi kolaylaştıracaktır.Oradan aldığım bilgilendirme yazısı ile askerlik şubesine gittim.Korona salgınından dolayı askerlik şubesine sadece HES kodu olanları alıyorlardı.Bu nedenle HES kodunuzu önceden alıp giderseniz işiniz daha çabuk ilerler.Yoksa benim gibi şube önünde iki saat çekmeyen internetle HES kodu almaya çalışırsınız.Bu nedenle şubeye gidecek arkadaşların yanında HES kodunu bulundurmalarını öneririm.HES kodunu girişteki görevli askerlere söyledikten sonra içeri giriş yaptım.Yaklaşık yarım saat süren işlemlerden sonra askerden muaf tutulduğuma dair yazıyı şubeden aldım.Şubede görevli memura raporun kaç ayda onaylanacağını sorduğumda memur bana pandemi sürecinden dolayı rapor onaylama işlemlerinin 3-4 ayı bulduğunu söyledi.Normalde pandemi olmasaydı 1-1,5 ay'a raporların onaylandığını da belirtti.Böylece 2018'de başlayan muayene işlemleri bugün tamamen sona erdi.




  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Hocam gözünüz aydın.Bilgilendirmeniz için teşekkürler bende yarın son işlemleri başlatıyorum,hayırlısı bakalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    Maalesef o dediğiniz 27 yıl sonra celp gelmesi tamamen hukuka aykırı. Hukukta zamanaşımı diye bir kavram var. İdare mahkemesinde dava açılırsa direk iptal olur. Kilo konusunda ise yönetmeliğin ufak incelikleri var doktorlar riske girmek istemiyor ve ertesi seneye erteleme veriyorlar. Normal şartlarda üst sınırın 41 kg fazlasında olanlar direk askerliğe elverişli değiller. Avukat olduğum için detaya giremiyorum ama çeşitli hastalıklar sebebiyle askerden muaf olmasını sağladığım kişiler oldu.

    Alıntıları Göster
    Aynen kardeşim dediklerine katılıyorum.Zaten ayim bunun gibi davalara bakmış yüzlerce başvurudan sadece 2-3 kişi gitmiş.O videoda ki arkadaşta celp gelsede gidemez askerlik çağı yaşı 41 27 yıl dedimi 41 yaşını geçmiş oluyor.O arkadaş sadece parasal cezaları içindir şikayet 41 yaşından büyük kişiyi askere alamıyorlar msb yönetmeliğinde var askerlik çağı yaşı 41 diye 80 yasındaki adam askerlik yapmasa askeremi alcaklar saçmalık yane ama o videodaki arkadaşa para cezası çıkartmışlar zaten gösteridiği evraklarda gözüküyor videoda para cezası olduğu




  • Arkadaşlar merhaba. Boy 1.78 Kilo 109 bedelli yapmak istiyorum bir sorun teşkil eder mi? Muayenede doktor ile konuşup durumu anlatsam elverişli raporu verir mi acaba? İş başvurularında askerlik şartı arıyor başvurduğum yerler. Techilim kasımda bitiyor
  • castelan C kullanıcısına yanıt
    Sınırdan 4-5 kilo fazlanız var. Aile hekimine söylerseniz bedelli yapacağım bu fazla kiloyu da vereceğim hemen diye o insiyatif alıp kilonuzu sınıra uygun yazabilir. Ama o hastaneye sevk ederse iş zora girer o yüzden aile hekiminden rica ederseniz daha iyi olur.
  • Bugün 3.muayene işlemleri mi başlattım.Askerlik şubesinden sağlık ocağına gönderdiler orada doktor sisteme girdi hastaneye sevk etme durumun gözükmüyor dedi ve askerlik şubesini aradı onlarda bedelli ertelemelerde böyle sistem sorunları oluyor yarın da kontrol edin olmazsa askerlik şubesine gelsin biz burdan hastaneye sevkini yaparız dedi şubeden sevk nasıl olacak bilmiyorum sistem umarım yarın düzelir uğraştırmazlar beni

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son olarak bir şey daha soracağım. Tecilim kasım 28 de bitiyor fakat kaçak durumuna düşmüş gözüküyorum bu nasıl olabilir mezuniyetimin üstünden 2 yıl geçmedi fakat yoklama kaçağıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • castelan C kullanıcısına yanıt
    Mezun olduktan sonra iki ay içinde yoklama yaptırmış mıydınız?Eğer yaptırdıysanız böyle bir sorunun olmaması lazım.Muhtemelen sistemden kaynaklanan bir yanlışlıktır.Sorun birkaç gün daha devam ederse şubeye başvurmanız en doğrusu olur.
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Askerlik şubesine giderek hallettim teşekkürler

  • arkadaşlar merhaba benim boy 180 kilo 49 direk muaf olurmu yas 25

  • mstfa25.mstfa M kullanıcısına yanıt

    3. seferde veriyorlar şubeye gidip geldikten sonra sonucu buraya yazın merak ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de Boy:183 - Kilo:51 Cuma günü aile hekimi beni dahiliye sevk etti.Hastaneye gittiğimde danışman ''Pazartesi heyet var o gün gel '' dedi.Aile hekiminin bana verdiği belgeleri 2 şer adet fotokopi çektirmemi söyledi,yarın dahiliye muayenem var bakalım sonuç ne olacak umarım yarın işim biter.

    Edit: Heyete çıktığımda 1 yıl erteleme aldığımı söylediler,.Raporu 9 gün sonra gelip almamı söylediler.Sizde de böyle mi oldu arkadaşlar bilen biri yazarsa sevinirim aynı gün vermeleri gerekmiyor mu raporu ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EricLennon -- 5 Ekim 2020; 17:53:33 >
  • Arkadaşlar bugün son işlemimi yaptım ve heyette doktor muafsın dedi çarşamba raporu mu alacam da bir sorum olacaktı ben bedelli başvurmuştum 3.işlem sonun da muaf oldum bu bedelli parasını geri alma işlemi nasıl oluyor bunun hakkında bilgisi olan var mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ahmets_61 kullanıcısına yanıt

    Hocam raporunuz onaylandıktan sonra hesabınıza paranızın geri yatması lazım.Geçen yıl şubedeyken bir arkadaşın durumu sizin gibiydi.Bedelli parasını ödedikten sonra kilodan dolayı muaf olmuştu.Şubedeki memur rapor onaylandıktan sonra kendilerine verecekleri banka hesabına ödenen bedelli tutarının iade olarak yatacağını söylemişti.Muhtemelen sizin durumunuzda aynıdır.Siz yine de şubeye gittiğinizde durumunuzu anlatın.Paranızı iade ederler diye düşünüyorum.

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam şubeye gidip öğrenince buraya yazarım benim durumumda olan arkadaşlarda öğrenmiş olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Bir de hocam bu raporun onaylanma süreci varya adrese geliyor,onaylanmama durumu var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu ana kadar MSB'nin kendilerine giden bir raporu onaylanmadıklarını hiç duymadım.Eğer rapor usulüne uygun alındıysa onaylanmaması için bir neden yok.

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.