Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (239. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.687
Cevap
132
Favori
1.074.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    doğru biliyorsun 3 cıkarıp 30 ekliyorsun o sınırın oluyor 31 erteleme sebebin 3 cıkarıp 30 ekledimi sınırın oluyor mesela boy 180 ise kilo 107 sınırın oluyor 107 olursan alınırsın 108 olursan alınmazsın senin dediğin 31 direk ertele baslangiç oluyor
  • Ama şu sitede boy kilo hesaplaması var ve o zaman farklı çıkıyor sonuçhttps://www.istahed.org.tr/askerlik-boy-kilo-hesaplama/
  • staff7777 S kullanıcısına yanıt
    bu aile hekimi sitesi en dorusu bu gösterdiğin sitedir farklı çıkıyor derken ben denedim çıkmadı 3 cıkarıp 30 ekledi mi askerliğe elverişli cıkıyor o da senin sınır zaten 1 kilo artır 31 yaptımıda hastene sevki uygundur cıkıyor fark nerde anlamadım
  • staff7777 S kullanıcısına yanıt
    1.68 boy 102 demişssin askeri hasteneye sevki uygundur cıkıyor.Bu askeri hastenaye sevki uygundur demek artık askeri hastane kalmadıgı için askerlik işlemleri yapan devlet hastanelerinden birine sevk etcek seni aile hekimi ama bazı aile hekimi bilmez sen yine hatırlat boy kilo uyumsuzlugum var sevk istiyorum diye cunku aile hekimi saglıklısın yazarsa direk askere gidersin hasteneye sevk vermeli ondan sonrada askerlik işlemlerine bakan devlet hastenelerinin birinde işlemlere başliyosun sana dahiliye gün verir dahiliyecı yazar uyumsuz diye heyete gün verirler heyette de belgeni verirler 1 yıl ertele bi dahaki seneyi beklersin
  • Şimdi benim boyum 1.77 kilom 123 tabloya göre direkt 1 sene tecil hakkım var. Ama bazı konuşulanlar + 40 fazla ise direkt muaf olabiliyormuş. Yakın zamanda bu işlemi yaptıran var mı böyle bir şey gerçekten olur mu ? Şuan zaten 1 yıl daha tecilim var okul bittiği için ama direkt muaf verirlerse tecili bozdurcam ve başvurucam. Biraz aydınlatırsanız çok sevinirim haftaya bu işlemlere başlamak istiyorum.
  • pekiii P kullanıcısına yanıt
    Ayakkabıları çıkartmadı 200 gram düştü onun yerine
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Boy kilon nedir hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blog Sefi

Boy kilon nedir hocam
    boy 182, kilo 150 hocam.
    2 gün önce sağlık kuruluna gittim 1 sene erteleme aldım
  • 2 gün önce 2. Erteleme icin şubeye gittim sistem yok 1 hafta sonra gel dediler. Tecilim 28inde bitiyor. 1 haftada ne sistemi gelecek acaba 😡😡😡

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar hastaneye sevk aldım pazartesi gittiğimde direk muayene olabilir miyim randevu falan istiyorlar mı ? ist bakırköy
  • quote:

Orijinalden alıntı: Long Nightt

Askerlik yerin açıklanınca hemen şubeye gidip yeniden muayene talebinde bulun.Sen talepte bulunmazsan kimse 'gel seni muayene edelim' demez.Bu nedenle askerlik yerin açıklanınca şubeye gidip yeniden muayene talebinde bizzat bulun.

Doktordan doktora değişen bir durum.Bazı doktorlar tamamen yönetmelikte belirtilen kilo-boy oranına uyarak kararını veriyor bazıları ise sırf inadına bir iki cm uzun veya kısa veyahut birkaç kilo düşük veya yüksek yazıyor.Sonuçta bu rapor gerçeği yansıtmıyorsa gidip rapora itiraz ediyorsun ve farklı hastanede yeniden muayene oluyorsun.Ancak gördüğün üzere işlemler 'gereksiz' yere uzuyor.Lakin yine de doktorların pek böyle davrandığını duymadım.Özellikle artık bu tür kontroller sivil hastanelerde yapıldığı için kimse pek böyle insiyatif kullanmıyor sanırım.Yani kimse boş yere işi uzatma taraftarı değil.Muhtemeln memur sırf sizi germek için böyle konuşmuş.Bazı memurlar kilodan dolayı tecil ve muafiyet alanlara karşı negatif tutum içerisinde olabiliyor.

Eğer sizin kilonuz yönetmelikte belirtilen kilodan fazla ise hiç kimse sizi askere alamaz.Bir yıl tecil vermek zorundalar...
    Merhabalar tekrardan. Ben bedelliye başvurdum da bu korona döneminde 6 ay yapma riskini göze alamadığım için. Bedelli için muayene prosedürü yine üstte yazdığınız gibi midir acaba bir bilginiz var mı? Ayrıca bedelli için boy-kilo limitleri normal askerlikle aynı değil mi? İnternette bazı yerlerde bedelliye başvurmuşsan her türlü alınırsın diyorlar da bu yanlış sanırsam. Teşekkürler.

• Leroy_Jenkins L kullanıcısına yanıt
    Muayene prosedürü birebir aynı olması lazım.Bedelli olduğunuz için farklı bir uygulama yapılmaz.Yönetmelik neyse o.Ama bedelliler için ayrı bir yönetmelik hazırlanmışsa bilemem.

Kilodan dolayı tecil alırsanız bildiğim kadarıyla bedelli paranız yanmıyor.Üç yıl boyunca bizim gibi muayeneden geçiyorsunuz.Son muayenede de kilonuz fazlaysa muafiyet veriliyor.Muaftan sonra ise ödediğiniz bedelli bedeli tarafınıza iade ediliyor.Benim bildiklerim bunlar ama yinede sağlıklı ve doğru bilgi için askerlik şubenizi arayabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 23 Ağustos 2020; 20:6:4 >
  • Randevu gerekmiyor hocam, sıra almanıza da gerek olmuyor, içerdeki hasta çıkınca doktora söyleyin askerlik için diye ilgileniyor direk
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    kardeşim senin başına oyle gelmis diye öyle olmuyor olduğun yerdekiler ilgilenmistir.Ben 3 cü muayenedeyim 2 cisinde sıra numarası aldım işlemleri sağlık kurulu yapıyodu sıra numaram geldi sağlık kurulunda gişedeki arkadaslar hazırlarken dahiliyice orada geziyodu direk beni içeri aldı işlemlerimi yaptim ama 3 cu gittigimde bu sene yane dahiliyeye 11 gün verdi sen kismetliymissin olmus 2 ci gittiğimde banada nasip olmuştu ama prosedür öyleymiş gibi yanlış bilgi vermeyelim işlem yapacak arkadaşlara..
  • eternitysharta E kullanıcısına yanıt
    Askerlerin işlemleri öncelikli oluyor, zaten dahiliye doktorunun yaptığı bir şey yok ki, bazen sadece bi kaşe vurur bazen kilo boy yazar gönderir. Sağlık kurulu için önündeki sırayı beklemen gerekir evet, Heyet için de bir iki hafta sonraya gün verebilirler orası ayrı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    sen büyük ihtimal istanbul dışındansın heralde çunkü ben ilk işlemi eskişehirde okurken yaptım orda aynı askerlere oncelık verıyolardı bizler numara bile almıyoduk gişedeki personel yapıyodu sıra numarası beklemiyoduk siz girin diyolardı ama istabulda 2 ve 3 cu işlemi yaptım kardeşim hiç öle değil burda askerlik işlemi fln diye öncelik tanımıyolar saglık kurulundan ehliyet için gelen oluyor guvenlık ıcın rapor almak için gelen oluyo malulen emekli aylık bağlatma hepsi sağlık kurulunda oluyor ve bir kere bile öncelik tanımadılar eskisehirde yaparken bende askerlik için olunca gisedeki kadın işleri halletimi direk girebiliyodun çunku ordaki dahiliyeler normal dahiliye yane herkez gelebiliyo istanbulda dahiliye polikinliğinde yapılmıyor mesela sağlık kurulunun ayrı dahiliye genel cerrah göz gbi ayri yerleri var ordan yapman gerekiyo hastane biriminin dahiliyesini vermiyolar zaten
  • Hastane sevk kağıdı aldım bugün kaç gün içinde gitmek gerekir hastaneye ve istanbulda hangi hastaneler yapıyo bu işlemi bilen var mı? 185 114kiloya sevk verdiler acaba hastanede bedelli olarak gitmek istediğimi söylesem ayarlayabilirler mi?

• Ghetto Bird kullanıcısına yanıt
    Sevki aile hekimi mi verdi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blog Sefi

Sevki aile hekimi mi verdi ?
    Evet

• Ghetto Bird kullanıcısına yanıt
    sevkte hangi hastaneye verdiyse o hasteneye gidiceksin
  • 
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.