Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.769
Cevap
134
Favori
1.091.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benide endokrinolojiye yonlendirdi aile hekimim. Askerlik islemi için randevusuz gidebiliyorsun. Ben randevu almadim o yuzden. Hastaneye gittigimdede askerlik icin dedim yoğun oldugu halde araya aldılar tekrardan boy kilo olcumu yapildi ama saglik ocagindakinden farkli cikti , saglik ocagindan verilen kagidi resmi evrak oldugu icin kaale aldilar. Kendi ölçümlerini yazmadılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende bugün heyet doktoruna muayene oldum, 176cm 110kg ile 37kg fazlası var, madde33c ye uyar görüşüyle heyete sevk etti. 11 ocak ta gireceğim heyete. 2.kontrolümdü. Doktor kararı yazarken konuştukta biraz hani dedim 2.gelişim zaten bildiğiniz üzere hiç mi muaf alma şansım olmaz dedim. O da normalde 3.kontrolde sınırdan yukarıdaysanız muaf veriliyor kesin dedi. Ama heyette tartışıyorlar belki muaf ada döner bu karar orasını bilemiyorum, heyettekilere kalmış dedi. Benim pek umudum yok, ama belki sürpriz olsa güzel olur. :-)

• selamun aleyküm arkadaşlar .

bende kilomdan dolayı kafamdaki bir çok soru işaretini buradaki arkadaşlar sayesinde cevapladım .öncelikle hepsine teşekkür ederim.
    ilk senemde boy 1.80 kilo 120 1 yıl erteleme aldım
    2 ci sene yanı 2018 de bedelli çıktı ve başvurdum .şansıma 29.01.2019 elazığ çıktı tamam dedim bedelli yapalım aradan çıksın . derken ,
    tekrardan işlemler için şubeye gittiğimde karşıma engel olarak geçen sene sağlık nedenlerinden dolayı (kilo) şu anda bedelli askerliğiniz askıda dendi. nasıl yani dedim sizi yine hastane ye sevk edeceğiz belki doktor sizi muaf tutacak paranızı geri alacaksınız askere gitmiyeceksiniz yada 1 yıl daha erteleme verecek yada doktordan rica ederseniz ben gitmek istiyorum o sorumluluğu kabul ederse doktor gidersiniz ibaresini kullandı .eyvallah dedim .
    tabi o sırada benim kafa zehir ooh dedim tamam bize muaf verirse 15 bin tl yi de geri aldık askerlikten de yırttık dedim ve

dahiliye doktoruna gittiğim zaman yine her zamanki gibi doktorun vurdum duymaz tavırları bir ciddiye almama havaları devam etti üzerine kapıda bekleyin siz kelimesiyle dışarıda bekledim sekreter elime evrakları verdi dedim tamam kurtardık.
    oku babam oku en altta 1 yıl erteleme daha . neyse doktorun yanına girmek için kapı önünde bekleyen 45+ üzeri kişileri geçerek doktora ulaştım hocam dedim neden 1 yıl erteleme verdiniz geçen sene de geldim aynı bu senede geldim tekrar erteleme veriyorsunuz neden muaf tutmadınız .
    kilonda pek bir değişiklik yok aynı kilo dasın nerden bileyim bu yüzden kilo vermediğini tam bir kıl yani kısacası adam tam bir ibine .neyse tamam dedim ben gitmek istiyorum .yok bu şekilde gönderemem . hocam hem muaf diyorum verin yok diyosunuz hem gideyim ona da yok sebep seneye gel karar verilir dedi . bende senin ben taaa.. deyip odadan çıktım .

neyse efenim doktor arkadaşlarla peşine bir konuşma gerçekletirdim ulan sizde eğer böyle egosu yüksek doktorsanız sizin ben ta .q a dedim :)
    insanın halinden biraz anlayın hesabı .

velasıl arkadaşlar . özetle

1 sene boy.1.80 kilo :120 1 yıl erteleme
    2 sene boy aynı :) kilo :121 1 yıl erteleme
    3 sene kesin karar . yiyosa vermesinler .

ama edindiğim en tecrübeli bilgi şu oldu .
    1:askeriyenin işi olduğu için ve obez sınıfı hariç yani kilo haricinde başka bir sağlık nedeniniz yoksa baş hekim değil genel kurmay başkanını bile tanısanız size muaf vermezler .
    2: ilk senedeki kilonuz atıyorum 120 kilo erteleme aldınız 45 kilo fazlanız var 2 ci gitmede kilonuz aynı olmasın bi on kilo daha fazlanız olsun ki bu şekilde 2 arkadaşım muaf aldı ben lan zaten vermezseler zaten bedelli giderim mantığı ile yerimde saydım .
    3 : kesin ama kesin kardeşim bu ülkede bir yerde iş yapmak için adamın varsa o iş oldu bil.yapabilecek adamsa tabi .yani doktor tanıdığınız ise 2 ci gitmede alırsın muafı aga .

neyse fazla yazdım affola .

seneye bakalım kim öle kim kala .

• arkadaşlar merhaba bir şey daha sormak istiyorum

acaba benim durumumda olan varmı 2 kez erteleme aldım ama bedelli ye de başvurdum ve paramı yatırdım
    şubedekiler şunu söyledi
    seneye kesin karar verecekler .
    muaf veya gidebilir
    eğer muafiyet alırsam bedelliye yatırdığım ücreti alacakmıyım geriye şubedekiler evet eğer öyle bir şey olursa geri alacaksınız söylediler ama ben yine aynı duruma maruz kalan arkadaş varmı diye sorayım dedim
  • Ne yazıyor burada ? Okuya bilen varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BiBeR10x

Bugün 2. Kez gittim 1.79 boy 123 kilo

Savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir dediler ve çok şükür muaf oldum.

Darısı bekleyenlerin başına Allaha emanet olun
    Vicdan-ı red gibin birşey olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marcopolo4535

Ne yazıyor burada ? Okuya bilen varmı ?

Baraj üstü 6kg fazlası var gibi birşey sanırım.
  • Merhaba arkadaşlar hani bi çizelge var ya boya göre ağırlık çizelgesi. Kendime göre örnekleyeceğim; 178 boyundayım tabloya göre üst sınır 105. aile hekiminde ölçülürken 106 dahi olsan 1 yıl erteleniyor mu askerlik? Yoksa birkaç kilo fazla olsa dahi göz yumulup gidiliyor mu? Arka sayfalara doğru baya gittim bazılarında bu durum olmuş sanırım kafam karıştı. Yani 1 kilo fazla bile olsa askerlik durumu noluyor onu merak ettim.
  • Doktor imzalarken bir yıl erteleme alırsın bilgin olsun dedi.6 kg fazlam vardı.

+1 kg fazlaya erteleme vermeyebilir.Kesin birşey yok.

Bu arada aile hekimi ne yazdıysa onunla işlem yaptılar.

• miyavlayankirpi kullanıcısına yanıt
    +2 ile 1 yıl erteleme aldım +1 dahi olsa veriyorlar daha yeni tamamladım işlemlerimi

• quote:

Orijinalden alıntı: mck07

+2 ile 1 yıl erteleme aldım +1 dahi olsa veriyorlar daha yeni tamamladım işlemlerimi
    anladım hocam çok teşekkürler bazı yerlerde farklı şeyler okuyunca merak etmiştim
  • miyavlayankirpi kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek , bende kaç gun geçirdim forum sayfalarinda hep farkli şeyler yazılmış dahasa karisti aklim. Ama gidip yasayinca tecrube oldu bana da ✌

• gençler, antalyada fazla kilo ile erteleme alan var mı? ilk ertelememi geçen sene muğlada almıştım ve süreç 1 günde hızla tamamlanmıştı. antalyada kıllık çıkaracak şubeler, hastaneler var mıdır? antalyada erteleme alanların/alması gerekip alamayanların süreç hakkında tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
  • Arkadaşlar tekrardan merhaba,

19 unda kilodan ötürü verilen ertelemenin süresi doluyor. Ben şimdi bugün gitsem mi diyorum acab aaskerlik şubesine ayın 19 u cumartesiye gelıyor. Bekleyip pazartesi mi gitmek gerekiyor yoksa bir kaç gün önce gitsen sorun olmuyor mu.

2. sorum ise ikinci yıl gidenler hangi prosedürden geçtiler acaba ? Yani askerlik şubesine gidip oradan aile hekimi oradan hastaneye mi gidiyoruz yine ? Bir de şubeye giderken yanımızda bir şey götürmemiz gerekiyor mu ? Bu ertesi yıla bırakma diye kağıt falan vermişlerdi onları götürüyor muyuz resim falan yoksa orda zaten cıkıyor mu ?
  • Çarşamba saat 13:30 da heyete çıkacağım.Heyette tekrar kilo ve boy ölçümü yapılıyor mu ?

• Marcopolo4535 M kullanıcısına yanıt
    ilk yıl yapılmamıştı bende. Direk okuyorlar saat x de gel al dıyorlar
  • eski kimlik ile işlem yapan oldu mu hiç son dönemde?
    Heyette yapmıyorlar boy kilo ölçümü
  • Hastanede eski kimlik ile işlem yaptılar.Yarın heyet raporunu alacağım.Fakat şubede kesin kimlik konusunda bir uyuzluk yapacaklar diye tahmin ediyorum..

İlk gittiğimde e-yoklama için bir kağıt verdi,sordum kimlik eski sorun olurmu yok dedi acaba yarın ne olacak ??

Geçici kimlik belgesini de kabul ediyorlar.

neden sorun olsun ki hocam ? Eski kimliklerin geçerliliği devam etmiyor mu
  • 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.