Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.776
Cevap
135
Favori
1.094.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bafralı5535

Arkadaşlar merhaba 29 yaşındayım yıl sonun da tecil hakkım bitiyor 183 boyunda 115-120 arası kilom gidip geliyor ve 15 yıldır sedef hastasıyım bacaklarım dizime kadar yara dirseklerim de aynı şekilde yaralar var ayrıca düz tabanım yere çıplak ayakla basınca ayağımın altından su bile geçmez yani o derece sizce kontrollerde bunları belirtirsem durumum ne olur şimdiden teşekkürler

Muaf olursun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boyun son 2 rakamında 20 kg fazlanız varsa erteleme yapılıyor
  • boy 1.78 kilo 54 sizce arkadaslar yedek subay olma şansım var mi?

meslek olarak veteriner hekimlik okuyorum merakimdan dolayo soruyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: executioner92

boyun son 2 rakamında 20 kg fazlanız varsa erteleme yapılıyor

Bu bilgiyi neye göre veriyorsun.Sallıyorsunda bari biraz usturuplu salla.Bilmediğin konu hakkında insanları yanlış yönlendirme burada insanların gelecekleri söz konusu sen kafadan sallıyorsun.Doğrusu boyun son iki hanesine askeri sağlık yönetmeliğinin tablosuna göre 2 veya 3 düşüp 30 ekliyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen yıl ilk muayenemi oldum, yakında ikinciye gidiyorum. şunu merak ettim, bana verdikleri kağıtta yoklama öncesi verem savaş dispanserine gidip sonuç verem taraması yaptırın ve sonucu getirin gibisinden birşeyler yazıyor. bu şart mı? daha önce ne burada ne de dışarda kimseden duymadım böyle birşey. acaba prosedür gereği mi yazıyor yok yapmak lazım mı?
  • deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    Sen o yönetmeliği iyi oku önce aile hekimi boyun son iki rakamından 20 kg falan varsa hastaneye sevk ediyor ki hastanede direkt erteleme veriyor. Başıma geldiği için biliyorum senin gibi sallamıyorum

• quote:

Sen o yönetmeliği iyi oku önce aile hekimi boyun son iki rakamından 20 kg falan varsa hastaneye sevk ediyor ki hastanede direkt erteleme veriyor. Başıma geldiği için biliyorum senin gibi sallamıyorum

Daha dün gelmişsin bilip bilmeden yorum yapiyorsun eğer senin dediğin gibi olsaydı askerlik yapacak kimse kalmazdı aşağıda sağlık yönetmeliğini yayımladım bak bakalım 20 kilo fazlalık mı diyor 30 kilo mu diyor tablonun altındaki a bendini oku sonrada bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirme.

Askerlik kilo sınırı

• quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

Daha dün gelmişsin bilip bilmeden yorum yapiyorsun eğer senin dediğin gibi olsaydı askerlik yapacak kimse kalmazdı aşağıda sağlık yönetmeliğini yayımladım bak bakalım 20 kilo fazlalık mı diyor 30 kilo mu diyor tablonun altındaki a bendini oku sonrada bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirme.

Askerlik kilo sınırı

yahu o zaman benim i burada anlattığım konuda ben 103-104 kiloydum beni nasıl ertelediler ilk sene

• quote:

quote:

quote:

Askerlik kilo sınırı

yahu o zaman benim i burada anlattığım konuda ben 103-104 kiloydum beni nasıl ertelediler ilk sene

Boyun kaç senin

• quote:

quote:

quote:

quote:

Askerlik kilo sınırı

Boyun kaç senin

o sene aile hekimi boy 178 kilo 104 diye ölçtü askeri hastaneye sevketti gatada ise boy 175 kilo 103 çıktı ilk ertelememi ordan aldım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Askerlik kilo sınırı

Boyun kaç senin

o sene aile hekimi boy 178 kilo 104 diye ölçtü askeri hastaneye sevketti gatada ise boy 175 kilo 103 çıktı ilk ertelememi ordan aldım

E tamam senin 20 değil 31 kilo fazlan var.Tabloya bak 1.75 boyun üst sınırı 72 üzerine 30 ekleyince 102 yapıyor.Daha kendi boy kilo oranını bilmiyorsun bilenede ıtiraz ediyorsun. 75-3=72 + 30 = 102

Askerlik kilo sınırı

• boy 1.79 kilo 120 erteleme alırmıyım acaba ?
  • djtanem D kullanıcısına yanıt
    Konu 2008'de açılmış. Konu sahibi şuan 23 yaşında olması lazım

Bu arada 2015 itibari ile olay böyle:

MADDE 32 A) 1. Daha önce geçirilmiş hastalığa bağlı olsun veya olmasın yirmi yaşına girdiği halde ağırlığı, bu maddede yer alan Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki alt sınırdan 10 kg ve daha fazla eksik olanlar. 2. Boyu 210 cm’den fazla olup vücut kitle indeksleri [vücut ağırlığı (kg)/boy uzunluğunun karesi (m2)] 19 ila 35 kg/m2 olanlar. B) 1. Yirmi yaşına girdiği halde ağırlığı, bu maddede yer alan Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki alt sınırdan 11 kg ila 20 kg (20 kg dahil) eksik olanlar. AÇIKLAMA: Bu fıkra subay, astsubay, erbaş ve erlere altı aylık rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır. 2. Kemik yaşı ondokuz ve üzerinde olanlarda boyun 152 cm veya daha kısa olması. AÇIKLAMA: Bu fıkra yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır. 3. Boyu 210 cm’den uzun olup vücut kitle indeksleri 19 kg/m2 ve altında olanlar ile 35 kg/m2 ve üzerinde olanlar. C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahet halleri. D) 1. Askerlik görevini yapamayacak derecede düşkün ihtiyarlık. 2. Konjenital ya da kronik beslenme yetersizliğine bağlı vücut gelişimi ileri derecede geri olanlar ile ağırlığı bu maddede yer alan Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki alt sınırdan 21 kg ve daha fazla eksik olanlar. AÇIKLAMA: Bu fıkra en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır. 3. Yirmi yaşını bitirdiği halde boyun 150 cm veya daha kısa olması. AÇIKLAMA: Bu fıkra en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
    BOYA GÖRE STANDART AĞIRLIK ÇİZELGESİ Boy (Ayakkabısız) (Cm) Ağırlık Üst Sınır (Kg) Ağırlık Alt Sınır (Kg)
    150 55 43
    151 56 44
    152 56 45
    153 57 45
    154 57 46
    155 58 46
    156 59 47
    157 60 48
    158 61 48
    159 61 49
    160 61 50
    161 62 50
    162 63 51
    163 64 51
    164 64 52
    165 65 53
    166 66 53
    167 67 54
    168 68 54
    169 68 55
    170 69 55
    171 70 57
    172 71 58
    173 71 58
    174 72 58
    175 72 59
    176 73 60
    177 75 61
    178 75 61
    179 76 62
    180 77 63
    181 78 64
    182 79 65
    183 80 66
    184 81 66
    185 82 67
    186 83 68
    187 84 69
    188 85 69
    189 86 70
    190 87 71
    191 88 72
    192 89 73
    193 90 74
    194 91 75
    195 92 76
    196 93 77
    197 94 78
    198 95 79
    199 96 80
    200 97 81
    201 98 82
    202 99 83
    203 100 84
    204 101 85
    205 102 86
    206 103 87
    207 104 88
    208 105 89
    209 106 90
    210 107 91

MADDE 33 A) 1. Yirmi yaşına girdiği halde ağırlığı, bu Listenin 32 nci maddesinde yer alan Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 30 kg (30 kg dahil)’a kadar fazla olanlar. B) 1. Yirmi yaşına girdiği halde ağırlığı, bu Listenin 32 nci maddesinde yer alan Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 31 kg ila 40 kg (40 kg dahil) fazla olanlar. AÇIKLAMA: Bu fıkra subay ve astsubaylarda bir yıllık istirahatsiz rejimden sonra, yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya en az bir yıl sevki geciktirme, erbaş ve erlerde ise altı aylık hava değişimi işleminden sonra uygulanır.
    C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahet halleri. D) 1. Ağırlığı, bu Listenin 32 nci maddesinde yer alan Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 41 kg veya daha fazla olanlar. AÇIKLAMA: Bu fıkra subay ve astsubaylarda bir yıllık zayıflama rejiminden sonra uygulanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 25 Ağustos 2017; 20:7:59 >

• arkadaşlar boy: 184 kilo: 121 sizce durumum ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1872

Arkadaşlar boyum 1.80 ve senelerdir kilolu birisiyim, 125 kiloya kadar çıktığımı bilirim genelde 115-120 kg arasında kaldım yıllarca.

Yaşım şu an 27 ve okuduğum lisans bölümünü bırakıp yeni bir bölüme başlama kararı aldım ve sene başından beri de kilo veriyorum 100 kiloya kadar düştüm şu an 105 kiloyum. Bedelli askerlik çıkar mı çıkmaz mı derken eğer seneye üniversite kazanırsam okula kayıt aşamasında askerlik problemi olacağını ve kayıt yaptıramayacağımı öğrendim. (2018 Aralık ayında tecilim bitiyor)

Ben şimdi tabloya baktığımda anlatılanlara göre 107+ kilo olursam (şu an değilim ama olabilirim) 1 yıl tecil, 1 yıl sonrasında 107+ kilo olursam AED raporu alacağımı öğrendim.

Benim şimdi kafama takılan soru, ilk muayene girdikten sonra 1 yıl sonra gel diyorlar ya. Mesela ben 2017 Eylül ayında muayene girersem 2018 Temmuz ayında 2. muayene olma şansım yok mu? Kafama tüküreyim bu işi daha önce düşünemedim yılın ilk aylarında gidip ilk muayeneyi yaptırabilirdim şimdi 2018 Temmuz ayında yeni bir üniversite kazansam kayıt süreci nasıl olacak sıkıntı yaşar mıyım? Durumu belirtsem 1-2 ay önce almazlar mı?

Hayır almazlar bir sene beklemek zorundasın 2017 eylül ayında erteleme alırsan 2018 eylüle kadar beklemek zorundasın.Ayrıca ikinci muayenende çürük raporu vermeyebilirler ikinci kez ertelemede olabilir.Eğer ilk muayenede sağlam alır birliğine teslim olduktan sonra hava değişimi alırsan dediğin tarihe kadar çürük alabilirsin ama hava değişimi alamama durumunda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deejaysuha -- 27 Ağustos 2017; 6:12:26 >

• Selam arkadaşlar

Ben normalde 183 boy 123 kiloyum ancak ASM deki muayenede doktor 185 boy 112 kg yazdı sonuç olarak alındım ve kasım celbinde gidiyorum.

Kısa Dönem olacak büyük ihtimal, Sormak istediğim şu normal şartlarda askerliğe elverişli değilim ancak belgelerde kilom az yazıldığı için elverişli aldılar benimde işime geldi açıkçası her yıl erteleme almak istemiyordum.

Askeriyeye gittiğimde ne olacak sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vurally24

Selam arkadaşlar

Ben normalde 183 boy 123 kiloyum ancak ASM deki muayenede doktor 185 boy 112 kg yazdı sonuç olarak alındım ve kasım celbinde gidiyorum.

Kısa Dönem olacak büyük ihtimal, Sormak istediğim şu normal şartlarda askerliğe elverişli değilim ancak belgelerde kilom az yazıldığı için elverişli aldılar benimde işime geldi açıkçası her yıl erteleme almak istemiyordum.

Kesin bilgim yok ama fikir verebilirim..

Kilo soran, orda sıkıntı yaratan komutan vs olursa Askere gitmek için kilo vermiştim. Kabul edildim ve sonra aldım diyebilirsin..
  • 1.71 boy 111 kilo ile bugün hastaneye sevk edildim.

Max. 100 kg olmam lazımmış.

• quote:

Selam arkadaşlar

Boyuna göre sınırdan 40 kg fazlasın . Çok merak ettim kilonun eksik yazılmasını sen mi istedin doktordan ? Yoksa kendisi mi böyle bir şeye karar verdi ? Kendi başlarına yönetmelik dışına çıkmazlar benim bildiğim . Erteleme almak istiyorum da merak ettim nasıl böyle karar çıktığını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bumbada1 -- 7 Eylül 2017; 22:6:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bumbada1

quote:

Selam arkadaşlar

Boyuna göre sınırdan 40 kg fazlasın . Çok merak ettim kilonun eksik yazılmasını sen mi istedin doktordan ? Yoksa kendisi mi böyle bir şeye karar verdi ? Kendi başlarına yönetmelik dışına çıkmazlar benim bildiğim . Erteleme almak istiyorum da merak ettim nasıl böyle karar çıktığını.

Daha önce dinlediğim kişilere göre askeriyede boyu hep kısa yazıyorlarmış boyu bilerek uzun söyledim. Kilo konusu tamamen şans meselesi kilomu sordu bende eksik söyledim tartmadı ölçmedi.

• 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.