Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.775
Cevap
135
Favori
1.094.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler ben 1.84 125 kiloyum, kilom sanırım fazla askerlik için dimi?

ben şimdi gitsem bu şekilde sadece 1 yıl mı ertelencek, yoksa 3 sene boyunca kontrole mi gidecem askerlikten muaf olmak için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çükübik Sarıoğlu -- 31 Mayıs 2015; 16:40:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çükübik Sarıoğlu

beyler ben 1.84 125 kiloyum, kilom sanırım fazla askerlik için dimi?

ben şimdi gitsem bu şekilde sadece 1 yıl mı ertelencek, yoksa 3 sene boyunca kontrole mi gidecem askerlikten muaf olmak için?

Normal şartlarda senin kilo boy oranına ilk gidişte muaf verilmesi gerekli ama genellikle ilk gidişte erteleme veriliyor.Bu tamamen kuruldaki doktorların insiyatifinde.5 kereye kadar erteleme verme hakları var ama genellikle ikinci muayenede muaf raporu veriliyor..
  • deejaysuha D kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim yanıtınız için.
    en kısa zamanda gidip yaptırıyım. işlemler nasıl oluyor. orada görevliye müracaattan sonra ne işlemler yapılacak.bazı yazılarda geçen aile hekimi falan konusunu tam anlıyamadım. önceden gidiyorduk orda ölçüp tartıyorlardı sonra direk askeri hast. sevk ediyorlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msk_sansal

teşekkür ederim yanıtınız için.
    en kısa zamanda gidip yaptırıyım. işlemler nasıl oluyor. orada görevliye müracaattan sonra ne işlemler yapılacak.bazı yazılarda geçen aile hekimi falan konusunu tam anlıyamadım. önceden gidiyorduk orda ölçüp tartıyorlardı sonra direk askeri hast. sevk ediyorlardı.

Askerlik şubesine müracaat ettiginizde sizi önce aile hekiminize gönderirler ilk orada boy ve kilonuz ölçülür oradan askeri hastaneye sevk edilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    eyvallah hocam ilginiz için
  • 176 boy 100kg'ım başvurularımı yaptım aile hekimi sadece not olarak yazıyorum sorun çıkmaz büyük ihtimal dedi gitmeyi çok istiyorum engel teşkil edermi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_

176 boy 100kg'ım başvurularımı yaptım aile hekimi sadece not olarak yazıyorum sorun çıkmaz büyük ihtimal dedi gitmeyi çok istiyorum engel teşkil edermi ?

1.76 boyun alt sınırı 103 kilodur sen 100 kg olduğuna göre bu sınırın altındasın yani sorun çıkmaz 3 kilo ile kurtarıyorsun aile hekimi askeri hastaneye sevk etmediğine göre askerliğe elverişsiz bir durumun yok demektir.Hayırlı teskereler..
    Teşekkür ederim
  • Merhaba gecen sene 176 boy 143 kılo ıle sevkım oldu 1 sene erteleme aldım bu sene kılo 154 ıle ıkıncı basvurumu yarın yapıcam bakalım ne olacak bu arada ben 81 dogumluyum hıc muayne olmadım gecen sene pasaport yenılerken polıs benı su eye goturdu ve 6 aynce ceza geldı tam 13.500 tl normalde 2009 dan sonra cıktıgı ıcın o tarıhı baz alıp hesaplama yapıyolar polıs yakalarsa ıkı katı bunada 22 sulhten ıtıraz ettım bakalım onun cevabı ne gelecek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun evrakları verdım doktor bana askerlık yapamayacagımı rapora yazıyorum dedı sonra sekreterın yanına yolladılar sekrete ılk su gun gel ımza atıcaksın sonrakıngunde gel heyetten raporunu al dedı yanı %99 aldım alı ca yaArım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar.herkese hayırlı günler 2013 kasım ayında sarkodoiz hastası teşhisi konuldu bana, 2014 yılında tecilimi bozdurdum aile hekimliği beni hem göğüs hastalıklarına heme dahiliyeye gataya sevk etti.bende gittim gataya. sarkodoiz hastası olduğum için beni bir yıl erteleme verdi aynı şekilde dahiliyede erteleme verdi.şimdi bu sene gittim göğüs hastalıklarına gittim bana erteleme vericez dediler tekrar dahiliye ise oda erteleme vericez diyolar boyum 183 kilom 121 şimdi salı günü konseye çıkıcam ben durumumu anlattım ben erteleme istemiyorum kaybedecek zamanım yok ne evlenebiliyorum nede iş konusunda kimse yardımcı olmuyor anlayacağınız önümü göremiyorum doktorlara dedim ya bana erteleme verin yada raporu verin ben yoluma bakayım dedim salı günü konsey var bakalım ne olacak ertelemeyi 1 defa aldım 2 defa almak istemiyorum sizce bu konuda fikirleriniz nedir.inanın morralim çok bozuk resmen insanların hayatlarıyla oynuyorlar.nişanlıyım askerlik yüzünden evlenemiyorum iş konusunda iş görüşmelerinde ise askerliği soruyorlar bu konuları aynen doktarlara anlattım yardımcı olan yok erteleme diyorlar.hiç düşünmüyorlar bizleri durumumu izah ettim anlayış ve mantık yok acaba neyden korkuyorlar.sarkodoiz hastasiyim diyorum elimde raporlarım belgelerim var.diyorum verin muaf yazısını gideyim diyorum olmaz düzelme şansın var diyolar ozaman gönderin askere beni diyorum olmaz hastalığın ilerleyebilir yeter artık ya iyice bunalıma soktular beni. artık ne olucaksa olsun inanın bu kadar yazmamdaki sebep çaremin olmadığı için yazdım bunları hakkınızı helal ediniz allaha emanet olunuz hayırlı ramazanlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efendikaptan_58 -- 19 Haziran 2015; 11:05:00 >

• hepınize merhaba bugun kasımpaşa askerlik şubesınde kurul on raporu aldım kurul raporunda 33d1 savasta ve barısta askerlıge elverıslı degıldır yazıyor yaklasık 5 gun sonra askerlık subesıne goturecegım ama araştırdıgım kadarı ıle çürük raporu oluyormus bu ılk yoklamamdı curuk verdıler dırek normal mı bu bılmedıgım başka bir şey mi vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeugmare

hepınize merhaba bugun kasımpaşa askerlik şubesınde kurul on raporu aldım kurul raporunda 33d1 savasta ve barısta askerlıge elverıslı degıldır yazıyor yaklasık 5 gun sonra askerlık subesıne goturecegım ama araştırdıgım kadarı ıle çürük raporu oluyormus bu ılk yoklamamdı curuk verdıler dırek normal mı bu bılmedıgım başka bir şey mi vardır

kilon sınırın çok üstünde diye vermişlerdir.uğraştırmamaları daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeugmare

hepınize merhaba bugun kasımpaşa askerlik şubesınde kurul on raporu aldım kurul raporunda 33d1 savasta ve barısta askerlıge elverıslı degıldır yazıyor yaklasık 5 gun sonra askerlık subesıne goturecegım ama araştırdıgım kadarı ıle çürük raporu oluyormus bu ılk yoklamamdı curuk verdıler dırek normal mı bu bılmedıgım başka bir şey mi vardır

Size kilo fazlalığından ötürü muafiyet raporu verilmiş , ters bir durum yoktur herhalde niye olsun ki sonuçta bu raporu veren askeri sağlık heyeti. Yine de kafanıza takılan bir şey varsa askerlik şubesine sorun. Şanslıymışsınız ilk seferde muaf olmuşsunuz.Yoklamaya geç gittiğiniz için para cezası verdiler mi ?
  • tnnv T kullanıcısına yanıt
    Daha belgeyi bulunduğum askerlik şubesine teslım etmedim sanırım işlemler bittikten sonra cezai işlem uygulanıyor 3 senelık yoklama kaçağıyım ceza geldikten sonra 15 gün içinde itiraz edebiliyorsunuz cezaya herhangi bir yaptırımı yok bugun avukatla tekrardan konustum o da aynısını söyledi
  • S.a arkadaşlar

Bu yıl 2. Muayeneni olacağım.

05.08.2014 tarinde 1 yıl erteleme almıstım 164 boy 103 kilom vardı.

Bu yıl da kilom 105 106 geliyor.

Yaş 27 İlk mevki hastanesine göndermişlerdi ve doktor yok diye Gata hastanesine göderdiler. Raporumu GATA hastanesinden aldım.
    Sizce muaf alabilirmiyim bu sene?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veyiss_18 -- 26 Haziran 2015; 19:23:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam Arkadaşlar..

Askerlik kilo ile ilgili tecrübeli bilgi sahibi arkadaşların yardımına ihtiyacım var...

Geçen sene Muayenede 174 cm boy 104 kilo çıkmıştım ve askerlik için 1 yıl erteleme verdiler.. Şuan 93 kiloyum..Askere alınma kriterlerine göre kilom sınırın altında sınır 102 gözükmekte..Acaba ertelenme veya askere alınma kriterleri nedir acaba?

Yardımlarınızı bekliyorum..
  • Arkadaşlar bir sorum olacak.. Ben askere başladığımda 178 boy kilo 67 idi şimdi kilom 59 da ben bu durumda ne yapmalıyım...
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Acemi askerliği bitirip gataya sevk verdiler. Daha sonra da kilo azlığı ile 6 ay rapor verildi. Bu 6 ay rapordan sonra, eğer hala aynı kiloda isem Muaf mı oluyorum ?
    Ayrıca muaf olduktan sonra tekrar durumumuz düzelirse askere çağırıyorlar mı ?
    bu olaya bi açıklık getirip cevaplarsanız, çok sevinirim :))
    Tşkler..
  • wiplex W kullanıcısına yanıt
    Size muaf verirler, düzeldikten sonra eğer birisi hakkınızda savcılığa gitmezse bir daha arayan soran olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.