Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.775
Cevap
135
Favori
1.093.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • s.a abilerim kardeşlerim 2016 şubatta tecilim sona eriyor (2012 veya 2013'te 2 seneliğine tecil ettirmiştim lise diplomamdan faydalanarak sorgusuz sualsiz 2 sene tecil hakkı vardı kullandım)

yaş 21 3 ay sonra temmuz'da 22 olacak o yüzden yaş 22 diyeyim şuan 21 tabi kg 118 boy 1.80 (kg büyük ihtimalle 10 ayda artar boy'da 3 aşağı 5 yukarı aynı kalır) benim durumum ne olur ilk seferde muaf sanırım çok zor bir de tecilimi şimdi bozdurup işlemlere başlamak mı mantıklı yoksa bitmesini beklemek mi acelem yok orası ayrı özellikle deejaysuha hocamdan cevap bekliyorum belli ki bu konularda bilgili biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan_boca -- 7 Nisan 2015; 3:20:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan_boca

s.a abilerim kardeşlerim 2016 şubatta tecilim sona eriyor (2012 veya 2013'te 2 seneliğine tecil ettirmiştim lise diplomamdan faydalanarak sorgusuz sualsiz 2 sene tecil hakkı vardı kullandım)

yaş 21 3 ay sonra temmuz'da 22 olacak o yüzden yaş 22 diyeyim şuan 21 tabi kg 118 boy 1.80 (kg büyük ihtimalle 10 ayda artar boy'da 3 aşağı 5 yukarı aynı kalır) benim durumum ne olur ilk seferde muaf sanırım çok zor bir de tecilimi şimdi bozdurup işlemlere başlamak mı mantıklı yoksa bitmesini beklemek mi acelem yok orası ayrı özellikle deejaysuha hocamdan cevap bekliyorum belli ki bu konularda bilgili biri

Sınırın oldukça üzerindesin şuanda tecilini bozdurursan en kötü bir yıl erteleme alırsın,tecilinin bitmesini beklersen zaman kaybetmiş olursun.Bence biran önce işlemlere başla tecilinin bitmesini beklersen 10 ay gibi bir zaman kaybın olacak zaten ertelemede bir yıl bekleyeceksin.

• Deejayauha hocam benim soruya da cevap verebilir misin kaldığım otelde polis geldi bana bakaya kaldığımı ve tutanak tuttu ilahiyat önlisans da kaydım olmasına rağmen 1988 doğumluyum rica ediyorum
    boy 175 kilo 120

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamzamusab -- 7 Nisan 2015; 9:29:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamzamusab

Deejayauha hocam benim soruya da cevap verebilir misin kaldığım otelde polis geldi bana bakaya kaldığımı ve tutanak tuttu ilahiyat önlisans da kaydım olmasına rağmen 1988 doğumluyum rica ediyorum
    boy 175 kilo 120

Okulun devam ederken tecilinin devam etmesi gerekiyordu ama polis gbt sine düştüğüne göre okulun askerlik şubesine gerekli evrakları göndermedigini düşünüyorum bu durumda tecilinin devam etmesini istiyorsan okuldan kağıt alıp askerlik şubesine basvurman gerekir . Kilondan dolayı erteleme yada muaf olmak istersen okulun açıköğretim değilse okulunu dondurup yada kaydını sildirip askerlik kararı aldırman lazım kilon sınırın oldukça üzerinde.

• Cevabınız için teşekkür ederim; Bakaya kaldım diye şubede olumsuz bi durum olur mu acaba birde para cezası çıkacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamzamusab -- 7 Nisan 2015; 14:19:02 >
  • quote:

Cevabınız için teşekkür ederim; Bakaya kaldım diye şubede olumsuz bi durum olur mu acaba birde para cezası çıkacak mı?

OLUMSUZ BİR DURUM OLMAZ ORADAKİ MEMURLAR ÇOK YARDIMCI OLUYOR.GİDECEKSİN DURUMUNU ANLATACAKSIN EĞER TECİL HAKKIN YOKSA ASKERLİK KARARI ALDIRIP AİLE HEKİMİNDEN ASKERİ HASTANEYE SEVK EDİLECEKSİN.CEZAYA GELİNCE NORMAL ŞARTLARDA BAKAYA KALANLAR İÇİN YUKARDA YAYINLADIĞIM TABLOYA GÖRE PARA CEZASI KESİLİYOR FAKAT SEN OKUDUĞUN HALDE BAKAYA KALDIĞIN İÇİN YANLIŞLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM BU YANLIŞLIK DÜZELTİLİNCE CEZA KESİLECEĞİNİ SANMIYORUM.
  • Ustad çok sagol iyiki varsın pazartesi sabah gideceğim okuldan kâğıt alacağım ama muayne olacağım bu kilo yeterlidir hatta 2-3 kg daha alıp 123 falan olabilirsem iyi olur sonucu burdan paylaşırım artık

• quote:

Orijinalden alıntı: deejaysuha

quote:

s.a abilerim kardeşlerim 2016 şubatta tecilim sona eriyor (2012 veya 2013'te 2 seneliğine tecil ettirmiştim lise diplomamdan faydalanarak sorgusuz sualsiz 2 sene tecil hakkı vardı kullandım)

Sınırın oldukça üzerindesin şuanda tecilini bozdurursan en kötü bir yıl erteleme alırsın,tecilinin bitmesini beklersen zaman kaybetmiş olursun.Bence biran önce işlemlere başla tecilinin bitmesini beklersen 10 ay gibi bir zaman kaybın olacak zaten ertelemede bir yıl bekleyeceksin.

eyvallah hocam beni bu ölçülerle askere alma durumları imkansız degil mi cünkü bu halimle askerlik yapamam imkanı yok sol ayakta da düz taban var doğuştan ama derecesini bilmiyorum zamanla geçer demişler hala duruyor zaten boy artık uzamaz kg'da artar büyük ihtimalle milletin dedikleri şeyler kulaktan dolma bilgiler sanırım geçen biri sınır 140 kg demişti dalga geçmiştim herkes kafasına göre birşeyler söylüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan_boca -- 8 Nisan 2015; 19:28:50 >

• quote:

quote:

quote:

eyvallah hocam beni bu ölçülerle askere alma durumları imkansız degil mi cünkü bu halimle askerlik yapamam imkanı yok sol ayakta da düz taban var doğuştan ama derecesini bilmiyorum zamanla geçer demişler hala duruyor zaten boy artık uzamaz kg'da artar büyük ihtimalle milletin dedikleri şeyler kulaktan dolma bilgiler sanırım geçen biri sınır 140 kg demişti dalga geçmiştim herkes kafasına göre birşeyler söylüyor

Kesinlikle kulaktan dolma laflara inanmayın askeri sağlık yönetmeliğinde herşey belirlenmiş doktorlar bu yönetmeliğe göre işlem yapmak zorundalar yani kanun değişmediği sürece bu şekilde işlem yapılır senin şuan sınırdan +41 kilo fazlalığın var büyük bir ihtimalle ilk gidişinde erteleme alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deejaysuha -- 8 Nisan 2015; 23:39:55 >

• ÖNCELİKLE DEEJAYSUHA SANA BİLGİ VE VERDİĞİN CESARETLERDEN ÖTÜRÜ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BUGUN ŞUBEYE GİTTİM SABAH 8.30 DA ORDA OLDUM 9 GİBİ İŞLEMLER BAŞLADI OKUL'DAN ALDIОIM BELGEYİ VERDİM ŞUNU DEDİLER AYNI GÜN HEM TECİL İŞLEMİ YAPIP HEMDE SEVK İSTEYEMEZSİNİZ 4-5 GÜN GEÇMESİ LAZIM DEDİ...GERÇEKTEN ÇOK YARDIMCI OLUYORLAR BEN DURUMUMU SORDUM BANA AÇIK AÇIK ANLATTI SEN ÇÜRÜK ALIRSIN DEDİ TECİLİ 1 YIL UZATTI İSTEDİĞİN ZAMAN GEL İŞLEMLERİNE BAŞLA HASTANEYE SEVK EDELİM DEDİ TOPLAM 1 SAATİMİ ALMADI İŞLEMLER.ŞİMDİ 1 AY SONRA FELAN GİDİP BAŞVURACAĞIM...
  • quote:

ÖNCELİKLE DEEJAYSUHA SANA BİLGİ VE VERDİĞİN CESARETLERDEN ÖTÜRÜ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BUGUN ŞUBEYE GİTTİM SABAH 8.30 DA ORDA OLDUM 9 GİBİ İŞLEMLER BAŞLADI OKUL'DAN ALDIОIM BELGEYİ VERDİM ŞUNU DEDİLER AYNI GÜN HEM TECİL İŞLEMİ YAPIP HEMDE SEVK İSTEYEMEZSİNİZ 4-5 GÜN GEÇMESİ LAZIM DEDİ...GERÇEKTEN ÇOK YARDIMCI OLUYORLAR BEN DURUMUMU SORDUM BANA AÇIK AÇIK ANLATTI SEN ÇÜRÜK ALIRSIN DEDİ TECİLİ 1 YIL UZATTI İSTEDİĞİN ZAMAN GEL İŞLEMLERİNE BAŞLA HASTANEYE SEVK EDELİM DEDİ TOPLAM 1 SAATİMİ ALMADI İŞLEMLER.ŞİMDİ 1 AY SONRA FELAN GİDİP BAŞVURACAĞIM...

Rica ederim kardeşim işlerinin hallolmasına sevindim.Aslında her şey açık kanunlarda belirtilmiş durumda ama maalesef askeri işlemleri yaparken insanlarda bir tereddüt oluyor sanki apar topar askere alacaklarmış gibi senin durumunda olan birçok kişi bu korkularından dolayı şubeye başvurmuyor ve kaçak yaşamaya devam ediyor.Halbuki orada çalışanlarda insan ve her şekilde yardımcı oluyorlar.Gerek özelden yazan arkadaşlara gerekse formdan yazanlara bunu anlatıyorum.Bu durumda olan arkadaşlara tavsiyem biran önce işlemlerini yaptırsınlar her şey yasayla kanunla belirlenmiş ve bu kanunlara göre işlem yapılıyor yani korkulacak bir durum yok.

• Aynen öyle mevzuat belli herşey belli nizam çerçevesinde yapılıyor ki şunu vurgulamak isterim mevzuat'ın son noktasına kadar uygulandığı tek yer askeriyeler bunu anladım...Kanun talimat neyse o. benimde bu durumda sıkıntısı olan arkadaşlara tek tavsiyem biran önce gidip netleştirmeleri ordakiler illa askere alalım diye uğraşmıyorlar kanunlar çerçevesınde hareket ediyorlar ki benimle ilgilenen uzman memur herşeyi açık açık anlatması korkulacak saklayacak çekinecek hiç birşey olmadığının göstergesidir....Saygılarımla
  • Merhabalar, konuyu hortlatıcam ama banada cevap verirseniz sevinirim. Boyum 1.71 kilom 41. Durumum ne olur, muaf raporu alma gibi bi ihtimal varmı varsada ilk seferde verirlermi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dixon34

Merhabalar, konuyu hortlatıcam ama banada cevap verirseniz sevinirim. Boyum 1.71 kilom 41. Durumum ne olur, muaf raporu alma gibi bi ihtimal varmı varsada ilk seferde verirlermi?

İlk seferden olması doktorun kararı ama ilkinde olmasa bile en sonunda muaf raporu alacağın kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 3 Mayıs 2015; 16:14:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SouL InvictuS

Merhaba,

Konunun büyük kısmını okudum. Çok yararlı bilgiler verilmiş öncelikle o arkadaşlara teşekkür ederim.

Yaşım 31,2004 yılında Türkiye deki ünv mi bırakıp yurtdisina gittim ve 2009 yılında mezun olup geri döndüm. Okulum 4 yıllık bir fakülteydi.

2009 da geri dönünce haliyle ise girip çalışmaya başladım. Yaptığım iş havalimanlarinda olduğu için sürekli gbt kontrolleri vs oluyorum giriş kartımı almam için. Bugüne kadar askerlikle ilgili birşey çıkmadı karşıma. Yine 2015 yılı için giriş kartları çıktı ve yine bir sorun olmadı. Ancak geçen gün e devletten bir sms mesajı geldi ve askerlik şubesine gitmem gerektiği yazıyordu.
    Boyum 1.80m kilom ise 135 normal şartlarda engel bir durum ancak uzun yıllar spor yaptığım için görenler en fazla 100-105kg diye tahminlerde bulunuyorlar (göbek vs yok).
    Pazartesi günü şubeye gideceğim, malum işlemlerden sonra hastanede kanaat kullanma durumları olabilir mi? Doktor bana kilo var ama sorun olmaz diyebilir mi?

Bir de ben Türkiye'de ki ünv mi bırakalı 10 yıl oldu, neden şimdiye kadar askerlikle ilgili bir sorun olmadı? Yurt dışı ünv ler tecil işlemi yaptırmıyor diye biliyorum.

Teşekkür ederim.

Geçte olsa devamını yazayım.

Önce askerlik subeme gittim dedim böyle böyle ben askerlik yapmadım. Yanımda sadece kimliğim ve ünv diplomam vardı. Görevli bayan çok ilgili ve adeta bir abla gibi yaklaştı, neden evrakların yok vs hiç birşey demedi. Ünv diploması için denklik belgesi gerekliymis, ben de yanımda yok dedim lise mezunu yazın dedim nasıl olsa almayacaklar.
    Neden almasınlar dedi kilomu söyledim inanmadı, uzun süre spor yaptığım için çok kilolu göstermiyorum diye.
    Neyse dışarı çıktım doktorun yanına gittim boyumu kilomu olctu sadece üzerimdeki montu çıkardım. Gösterilen sayılardan 1cm ve 1kg düşüp bi kağıda yazdı.
    Geri döndüm aldı kağıdı tamam dedi, elimden tuttu resim çektirmek gerek dedi, dışarı çıktık bi asker resim çekti 16tanesi 3 liraya. Aldım hemen geri döndüm, Oturdum kadın tüm işlemleri yaptı bana bir iki kere imza attırıp işi bitirdi.
    Sonra Etimesgut askeri hastanesine gitmen gerek dedi.
    Hastaneye gittim, orada da sıra beklemeden dahiliye ye girdim, asker hekim kilodan mi dedi kağıtları alınca evet dedim.
    Tartiya çıktım yine kıyafetlerle 180cm boy 127kg kilo yazdı. Maşallah dedi bikaç resim aldı tamam dedi işlemlerin. Cuma kurul günü dedi öğlen 1 de gel, dedim şehir dışında olmam gerek işlerim yüzünden, hiç sıkıntı çıkarmadı, hangi tarih uygun olur sana dedi. Dedim öbür cuma, tamam dedi yazdı tarihi, telefon numaramı da yazdı. Birşey olursa ararız, yoksa o tarihte gelirsin dedi.
    Neyse gittim o tarihte, kurul için baya kalabalıktı ortalık. Hatunla beklemeye başladık. 1 saat sonra hoparlörden adımı duydum. Ertesi yıla bırakma dedi. Ne beni gören oldu ne de birşey diyen. Yarım saat sonra da kararın yazılı olduğu kağıdı aldım askerlik şubesine götürdüm. Kadın seneye bu zamanlar gel dedi. Birde ceza çıkacak yoklamaya geç geldiğin için dedi.
    İki yıl geç gitmişim, 2bin kusur lira ceza geldi. Peşin odeyince de %25 indirim varmış. O şekilde odedim
    Seneye tekrar gideceğim, muhtemelen o sefer verecekler. Olmazsa 3. yıl kesin verirler.

• 178 boy ve 107 kilo. Tabloya göre 2 kilo fazlam var ama tecil edilir mi bilemedim. Askeriyede yapılan ölçümler bazen farklı olabiliyor. 2 cm veya kilo yüzünden zor durumda kalmak istemem. Nedir öneriniz?
  • Seneye askere gideceğim. Ama ygs ye girmem lazım.

Neyse sorum bu değil.

Kilom 59 boyum 187 acaba 1 sene ertelenir mi askerliğim ? Eğer ertelenir ise sınava girip üniversiteye başlayıp tecil ettiricem. Ama alırlar ise mecbur 1 sene gidicem. Almama durumları var mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhandngiz

Seneye askere gideceğim. Ama ygs ye girmem lazım.

Neyse sorum bu değil.

Kilom 59 boyum 187 acaba 1 sene ertelenir mi askerliğim ? Eğer ertelenir ise sınava girip üniversiteye başlayıp tecil ettiricem. Ama alırlar ise mecbur 1 sene gidicem. Almama durumları var mı acaba ?

Bu kilo ile alınırsınız alt sınırdan 2-3 kilo fazlalın var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: batuhandngiz

Seneye askere gideceğim. Ama ygs ye girmem lazım.

Neyse sorum bu değil.

Bu kilo ile alınırsınız alt sınırdan 2-3 kilo fazlalın var.

Alıntıları Göster
    merhaba;

176 boyunda 113 kilodayım. Şuan 31.12.2016 ya kadar tecilliyim. bu tecili alırken askeri hastaneye kalp rahatsızlığım (2008 senesinde aritmi)(kısmen devam ediyor) için sevk ettiler onlar da GATA'ya sevk edeceğiz demişlerdi fakat çalıştığım yere acil evrak yetiştirmem gerektiği için bir şekilde sevki iptal ettirdim normal tecil hakkımı kullanmak zorunda kaldım.

iş yerinde tayin/terfi alabilmem için askerlik problemimin çözülmesi gerekiyor. ve uzun zamandır bu sorun beni yıpratmaya başladı.

boy - kilo durumuma göre ne işlem yaptırmalıyım.

tecil süremin sonunu beklemeli miyim, yoksa biran önce gidip muayene mi olmalıyım?

konu uzmanlarından yardım rica ederim.

teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: msk_sansal

merhaba;

176 boyunda 113 kilodayım. Şuan 31.12.2016 ya kadar tecilliyim. bu tecili alırken askeri hastaneye kalp rahatsızlığım (2008 senesinde aritmi)(kısmen devam ediyor) için sevk ettiler onlar da GATA'ya sevk edeceğiz demişlerdi fakat çalıştığım yere acil evrak yetiştirmem gerektiği için bir şekilde sevki iptal ettirdim normal tecil hakkımı kullanmak zorunda kaldım.

iş yerinde tayin/terfi alabilmem için askerlik problemimin çözülmesi gerekiyor. ve uzun zamandır bu sorun beni yıpratmaya başladı.

boy - kilo durumuma göre ne işlem yaptırmalıyım.

tecil süremin sonunu beklemeli miyim, yoksa biran önce gidip muayene mi olmalıyım?

konu uzmanlarından yardım rica ederim.

teşekkürler.

Şuan kilonuz sınırın oldukca üzerinde tecilini bozdurursan en kötü ihtimalle bir yıl erteleme alırsın benim tavsiyem işlemlere biran önce başlaman erteleme aldığın zaman bir yıl bekliyceksin tecilinin bitmesini beklersen boşuna zaman kaybetmiş olursun..

• 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.