Hocam selamlar, sonuç ne oldu acaba? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Askerlik kilo sebebi ile muafiyet sürecinde yaşadıklarım. (2. sayfa)




-
-
Bugün sabah, 180cm / 130 kilo olarak heyete girdim. Akşamına sonucunu görürsün dediler fakat;
Gördüğüm şeye anlam veremiyorum. E-Devlette site içerisinde 31/12/2024 yılına kadar askerlikle ilişiği yoktur ibaresinin altında askerlik durumunu sorgulaya tıkladığımda çıkan pdf te 31/03/2025 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor. Kilodan 3 ay erteleme mi veriliyor?
Bunun haricinde bahsettiğim butonun hemen altında asker yoklamasına girmek istiyorum veya erteleme talebinde bulunmak istiyorum gibi bir seçenek çıkıyor. Fakat ertelemeyi seçtiğimde şu an hatırlayamadığım bir askeri kanun sebebi ile erteleme uygun olmadığım yanıtı ile karşılaşıyorum. Aklımı yitiricem neden böyle bir durum yaşanıyor olabilir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzun zamandır üye olmadan sadece okuyordum buraları. Bugün ben de başımdan geçenleri anlatayım.
Yılbaşından hemen önce askerlik işlemlerini başlattım ve aile hekimine gittim. Boy 1.78 ve kilo 108 olarak ölçüldü. Sınırın 3 kg üzerinde olduğu için hastane sevki verdi. Evimde çok iyi bir markanın 100 gram hassasiyete kadar ölçüm yapabilen dijital terazisi var. Onda da hemen hemen 107-108 çıkıyor ölçümler. Bugün Erzurum Şehir Hastanesi'ne gittim. Doktor aile hekimi raporuna baktı ve bir daha tartıl gel dedi. Tartı odasına gittim. Bildiğiniz kasap kantarı var. Aynı anda hem boy hem kilo ölçümü yapıyor. Yüzüm kantarın ekranını görmeyecek şekilde, arkam dönük olarak çıkmamla inmem bir olacak şekilde tartım yapıldı. Boy 178 ve kilo 102 yazıldı. Ölçüm yapan kişiye itiraz ettim. Ne çıkarsa onu yazıyoruz dedi. Doktorun yanına geçtim, direk "elverişlidir" yaz dedi sekretere. Ben de dedim ki hocam sonuca itiraz ediyorum. 2 günde 6 kilo vermiş olmam mümkün değil, daha sabah tartılıp geldim evden. "İtirazın varsa askerlik şubesine yap, ben mi tarttım seni" gibisinden sözler söyledi. Direk onaylayıp verdi. Çıkışta, hemen hastanenin yanında bir eczaneye girdim. Orada da tartıldım. 106.5 kg çıktı. Haftaya itiraz başvurusunda bulunacağım. Güncelleme yaparım ben de.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cagatayberkBugün sabah, 180cm / 130 kilo olarak heyete girdim. Akşamına sonucunu görürsün dediler fakat;
Gördüğüm şeye anlam veremiyorum. E-Devlette site içerisinde 31/12/2024 yılına kadar askerlikle ilişiği yoktur ibaresinin altında askerlik durumunu sorgulaya tıkladığımda çıkan pdf te 31/03/2025 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor. Kilodan 3 ay erteleme mi veriliyor?
Bunun haricinde bahsettiğim butonun hemen altında asker yoklamasına girmek istiyorum veya erteleme talebinde bulunmak istiyorum gibi bir seçenek çıkıyor. Fakat ertelemeyi seçtiğimde şu an hatırlayamadığım bir askeri kanun sebebi ile erteleme uygun olmadığım yanıtı ile karşılaşıyorum. Aklımı yitiricem neden böyle bir durum yaşanıyor olabilir?
Hocam benim de aynı tarihlerde aynı sorunum vardı da hala devam ediyor. Sizin sorununuz çözüldü mü acaba?
-
Arkadaşlar bende 1 senedir yoklama kaçağıyım. Boy 184 kilo 107 kilodan erteleme yada muaf almak istiyorum. 112 kilo olduğumda kurtarıyor. Konyadayım yukardaki arkadaştaki gibi usulsüzce kilomu düşük göstermelerinden korktum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Gitmek kesinlikle istemiyorum mental olarak kötü bir dönemden geçiyoruz. Gittikten sonra durumu anlatıp hava değişiminden sonra muafiyet durumu olabiliyor mu? Kiloya ek düz tabanlık ve ağrı da mevcut fakat hastanelerdeki deneyimsiz röntgencilerden dolayı %10 un altında olması gerekirken %13 çıktı ve muaf olmaz bu şekilde dediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mzw763gzYl -- 10 Ocak 2025; 21:43:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim anlamadığım, Misal boyu 173 Olan birinin üst sınırı 71 kilo + 30 Ekleyince 101 ediyor, Böyle 102 olduğu zaman erteleme verilip muaf veya elverişli çıkıyor. Ve aynı şekilde 173 olan birinin alt sınırı 58 burada da -30 yapıp 173 boyunda olan biri en aşağı 28 kilo veya 27 kilo olması lazım anlaşılan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.71 boy 101 kiloyum 2.kez muayene oluyorum bugün tamamladım 33c dedi sınırdasın dedi erteleme alır mıyım yine ek olarak bu muaf raporunu aldıktan sonra kilo verince askere geri çağırıyor diyorlar ne kadar doğru bilen var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba, 1.76 boy 118 kiloyum. Yaşım 34, muayeneye gitsem yaş 35 oluyor diye erteleme vermeme ihtimalleri var mı? Bilgisi olan cevaplayabilir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, arkadaşlar bende süreci bugün başlattım. 28 yaş 176 boy 124kg. Yarın sağlık ocağında kan testim yapılacak. Fakat öncesinde şunu sormak istiyorum. Askerlik yoklama formunu doldururken tecilinizi neden bozmak istiyorsunuz sorusuna - askerlik yapmak istiyorum, - bedelli askerlik yapmak istiyorum. diye 2 seçenek çıkıyor. Bunların muaf almak açısından bir farkı olur mu ? ben en kötü senaryoda gitmek zorunda kalırsak diye bedelliyi seçtim ama bedelli yapmak istiyormuş diyip süreci uzatırlar mı acaba ?
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Belli olmaz sen genede kisa donemi sec,muaf olmazsa ztn sevk tarihinden once bedelliye cevirebiliyorsun kisa donemi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar, Ben 2024 Kasım ayında gittim Heyete 105kg, 175cm. 1 Yıl erteleme verdiler. Şuanda aslında biraz kilo aldım 115 oldum direkt red yer miyim? birde yine bana kağıt verdi 2025 Kasımda direkt askerlik şubesine gel buradan yine hastaneye göndereceğizdendi, bu tarihten daha erken gitme şansım var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Hitadam
Arkadaşlar merhaba, 1.76 boy 118 kiloyum. Yaşım 34, muayeneye gitsem yaş 35 oluyor diye erteleme vermeme ihtimalleri var mı? Bilgisi olan cevaplayabilir mi?Yok mu bilgisi olan?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yönetmeliğe göre erteleme almanız gerekir. Ama yine de kesin bir bilgi veremiyorum. Yaşı geçiyo bunu direk hadi askere alalım diyeceklerini sanmıyorum açıkçası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz_61_61 -- 16 Şubat 2025; 16:15:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ikrammertSelamlar, Ben 2024 Kasım ayında gittim Heyete 105kg, 175cm. 1 Yıl erteleme verdiler. Şuanda aslında biraz kilo aldım 115 oldum direkt red yer miyim? birde yine bana kağıt verdi 2025 Kasımda direkt askerlik şubesine gel buradan yine hastaneye göndereceğizdendi, bu tarihten daha erken gitme şansım var mı?
Selam eğer İstanbuldaysan ertelemeyi hangi hastane verdi dm den yazabilir misin :). 1.76 108 kg mım ben ama erteleme verirler mi emin olamıyorum 😀
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbulda değilim İşlemleri Rize'de gerçekleştirdim. Emin değilim ama büyük olasılıkla BMI 35 üstü ise genellikle erteleme alabilirsin ama Direkt muaf zor
-
Peki kg ölçümü çıplak mı yapılıyor? Yoksa normal kıyafetlerimiz ayakkabıyla falanmı ölçüyorlar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kazvinMerhaba, arkadaşlar bende süreci bugün başlattım. 28 yaş 176 boy 124kg. Yarın sağlık ocağında kan testim yapılacak. Fakat öncesinde şunu sormak istiyorum. Askerlik yoklama formunu doldururken tecilinizi neden bozmak istiyorsunuz sorusuna - askerlik yapmak istiyorum, - bedelli askerlik yapmak istiyorum. diye 2 seçenek çıkıyor. Bunların muaf almak açısından bir farkı olur mu ? ben en kötü senaryoda gitmek zorunda kalırsak diye bedelliyi seçtim ama bedelli yapmak istiyormuş diyip süreci uzatırlar mı acaba ?
Arkadaşlar tekrardan merhaba, konuyu güncellemek adına yazıyorum 24.02.2025 tarihinde ilk seferde muaf aldım süreci merak eden arkadaşlar için anlatacağım. Normal şartlarda ağustos ayına kadar tecilim vardı fakat bir anlık karar ile tecilimi bozdum bedelli askerlik yapmak istiyorumu seçerek askerlik başvurumu yaptım. Daha sonra sağlık ocağına gittim ve aile hekimim kan grubumun sistemde gözükmediğini kan testi gerektiğini söyledi ve kan testim yapıldı. Ertesi gün sonuçları aldım aile hekimimde tartılıp boyumu ölçütüler ve sevkimin uygun olduğu söylendi. Hasteneye sevkimden sonra danışman bölümüne sevk ile geldiğimi belirttim randevu sıra vs. almadan dahiliye doktoruna yönlendirdiler. Ben sağlık ocağından sevkimi aldıktan 4 gün sonra gittim hastaneye, dahiliye doktorunun sekreteri uyardı bu sevki alanlara sağlık ocağından bu evrağın süresiyle alakalı bilgi vermiyorlar bu kağıdın geçerliliği 5 iş günü 1 gün daha geç kalsan işlemini yapamazdık demişti. (Süreci yeni başlatacak arkadaşlar için ek bilgi olsun 5 günü geçirmeyin.) Daha sonra dahiliye doktoru evrakları inceledikten sonra hastanenin diyetisyen bölümüne yolladı orada boyum ve kilom tekrar ölçüldü. (Ayakkabılarınızı ve montunuzu çıkartıp kıyafetleriniz ile tartıyolar.) Tekrar dahiliyeye gittim ve vücut kitle endeksiminin (50,4) ve 33d1 ibaresinin yazılı olduğu kağıtları teslim aldım. Oradan hastanenin içindeki sağlık kuruluna yönlendirdiler orada da fotoğrafım çekildi ve kaçıncı denemem olduğu soruldu. İlk denemem olduğunu söyledim bileğime bir bileklik takıldı ve tekrar dahiliyeye gönderildim. Bu esnada bana verilen bazı evrakların ve yanımda getirdiğim sevk kağıdı, muayne kağıdı (aile hekiminiz ilk sevk işleminde veriyor size bunları) ve kimliğimim fotokopileri istendi. Onları çektirdim sağlık kuruluna teslim ettim. En son heyete gireceğim ve 2 gün sonra saat 14.00 da hastanede olmam gerektiği söylendi. 2 gün sonra heyete gittim benden önce 10-15 kişi girdi giren kişi 5-10 saniye durup çıkıyordu, en fazla duran 1-2 dakika durmuştu garipsedim biraz nasıl bu kadar hızlı diye. Neyse sıra bana geldi, zannediyorum 10-12 doktor vardı kimliğimi kontrol ettiler yüzüme filan baktılar kimlikteki resimle uyuşuyormu diye ve oradaki sekreter gibi yaşlı bir kadın kilosu çok yüksek o yüzden hiç şey yapmadım dedi ve doktora uzattı kağıdı. ( Ben bu esnada tek seferde muaf alacağımı anladım :) İsterseniz tekrar tartalım dediler ve doktor dönüp bana baktı gerek yok dedi. (bu heyet görüşmesi yaklaşık 30 saniye sürdü) Tamam pazartesi günü (2 gün sonra) gel saat 15.00 da sonucunu al dediler. 2 gün sonra sonuç almaya gittim ve kağıtta askerlik yapmaya el verişli değildir yazıyordu. O kağıtla askerlik şubeye gittim sonucun daha sisteme düşmediğini sisteme düştükten sonra onların onay vereceğini sonucun ankaraya gideceğini onlarda onay verdikten sonra resmi bir evrağın eve gönderileceği söylendi. Toplam süreç 11.02.2025'den 24.02.2025'e kadar sürdü tekrar belirteyim boyum 176 kilom 124. Fakat hastanede diyetisyenin ölçümünde 174 boy 122 kilo çıktım. Durum bu şekilde. Benim görüşüm ciddi oranda doktor insiyatifinde olan bir durum bir akrabam 2-3 hafta önce aynı hastanede bileği kırık olmasına rağmen 9 doktor onay verdiği ama 1 doktor onay vermediği için muaf alamadı. Bazı hastanelerde benim kilolarımda insanları seneye tekrar gel diye çağırıyorlar, bazılarını da daha az kilosu olmasına rağmen tekte eliyorlar. Yaklaşık 3-4 ay önce bir tanıdığımın iş arkadaşı 175 boy 108 kiloda tek seferde muaf aldı. Biraz şans ve doktor insiyatifinde olan bir durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazvin -- 1 Mart 2025; 14:8:16 >
-
Hocam madde 33 d mi yazıyordu ? Bugün bende 3. Kez girdim heyete .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X