Şimdi Ara

Askerlik kilo sebebi ile muafiyet sürecinde yaşadıklarım. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
330
Cevap
12
Favori
128.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş

İlk muayeneden muafiyet kararı, doktordan doktora hastaneden hastaneye değişiyor. Erteleme kesin alırsınız, içinizin rahat etmesi açısından kilo ölçümü öncesi, mesela hastane muayenesine yemek yiyip gitmek veya hazır yaz ayındayız ölçüm öncesi bolca sıvı alarak tartıda olabildiğince kilolu çıkarsınız. Aile hekimi muhtemelen ölçüme girmeden "boyun kaç" veya "kilon ne kadar" diye sorup geçebilir.

Yoklama kaçağı cezasını ayrıca hesaplayıp adresinize tebliğ edebilirler. Bazen edevlette vergi borcu sorgulamaya düşebiliyor bazen de elinizde ceza tebligatı ile mal müdürlüğü veya deftardarlığa ödeme yapılabilir. Onu, askerlik şubesinden öğrenebilirsiniz. Edevlette askerliğim sayfasının en altında kayıtlı olduğunuz şubenin telefonu var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 175 113 kiloyum erteleme mi olru yoksa askeremi alırlar ama şöyle bir durum var kiloyu çok gostermiyorum benden uzun ve daha az kilosu olan biri benden kilolu duruyor hiç Spor felan yapmadım hayatımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Divinityciellam -- 23 Haziran 2026; 16:7:45 >

@Divinityciellam
    Mesele kilolu gözüküp gözükmemek degil, tartı ne gösteriyor ona bakarlar. Bu boy kilo ile erteleme kesin muafiyet doktora kalmış.

@xdremirhan
    Yukarıda +52 ile ilk muayeneden erteleme almış var. Sizin +37. Kilodan muafiyet için net bir formül yok. +30 da olsan +130 kg da olsan o kararı doktor verecek.

• BEDELLİ BAŞVURUSUNDA BULUNUP SONRASINDA HASTANE SEVKİ İSTEYECEKLER İÇİN YAZIYORUM... bedelliye başvurduğumda 100 kiloydum boy 1.74 sağlı ocağı doktoru rahatsızlığın var mı dedi yok deyince uygundur dedi.. tam 1 yıl sonra sonra askeriyeye teslim olmama 10 gün kala askerlik şubesine gidip kilodan dolayı hastane sevki istedim..sağlık ocagına gönderdi doktorun sistemi otomatik hastnaeye sevk etti ..sıra almadan sabah erkenden sevk etiği hastanenin dahiliye bölümüne gitttim boy 1.74 kilo 121.7 cıktı .. vki 40.2 .. fakat daha once erteleme almadıgım için 33c yani erteleme talebiyle kurula sevk etti.. kurula 4 gun sonra gireceğim fakat kararı yüzüme okuyacaklarmış sadece .. özetle daha once erteleme almadıysanız vki yüksek de olsa risk alıp hastane sevki istemeyin onun yerine birliğe teslim olun zamanı geldiğinde .. onlar zaten hasteneye gönderecek o şekilde tekte muaf alma ihtimaliniz daha yüksek alan tanıdıklarım oldu

• Herkese merhaba. Boyum 178 kilom 120 tek seferde muafiyet alma durumum var gibi ama anladığım kadarıyla tamamen doktorun inisiyatifinde olan bir durum. Ankara'dan muafiyet alan var mı eğer varsa hangi hastaneden direkt muafiyet aldınız? Bir de aile hekimi kendisi mi şu hastanede muayene ol diyor yoksa biz seçebiliyor muyuz? Cevaplarsanız sevinirim.

• Arkadaşlar merhaba geçen sene 176 cm boy 112 kg ile 1 sene erteleme aldım. Şu an 136 kiloyum ve 33d sınırındayım Ankara’da muayeneye gireceğim yönetmeliğe uygun ilerleyen bildiğiniz hastaneler var mıdır ? Etlik şehir hastanesini düşünüyorum. Bir de direkt muafiyet alırım herhalde

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.