Şimdi Ara

Askerlik kilo sebebi ile muafiyet sürecinde yaşadıklarım. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
20 Misafir (4 Mobil) - 16 Masaüstü4 Mobil
5 sn
330
Cevap
12
Favori
128.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peki yoklama başvurunda bulunursam sağlık muayenesini kaç güne kadar yaptırmam gerekiyor şuanda tam erteleme alabilecek kilodayım ama 2 haftaya yurtdışına gidiyorum ve 2 ay boyunca dönemeyeceğim döndüğümde de muhtemelen kilo olarak daha düşük olucam gitmeden işlemleri yetiştirmeye çalışıyorum eğer kurul vs yetişmezse döndüğümde devam edebilir miyim sağlık muaynesi/kurulun en geç şu kadar zamanda tamamlamalısın gibi bir süresi var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İşlemler öyle çok fazla sürmüyor . Bugün yoklama işlemini e devletten yaparsınız yarın aile hekimine (randevu gerekiyormu bilmiyorum) gidersiniz o sizi devlet hastanesine sevk eder salı günü hastaneye erkenden gidip işlemleri halledersiniz eğer yoğunluk yoksa o gün bütün işlemler hallolur kurul hariç . İşlemleri bitirincede size en yakın kurula gün verirler . Çoğu hastanede haftada iki kez kurul var mesela Salı günü işleri halletiyseniz ve Perşembe günü kurul varsa size Perşembeye gün verirler . Perşembe günü iş komple biter . Yoklamayı başlatıp yurtdışına gitmenizi önermem kaçak durumuna düşerseniz ülkeye giriş çıkışta belki sıkıntı olur . Yurtdışından geldikten sonra başlatmanız daha mantıklı olur fakat ben olsam hemen başlatırım bugün ve 2-3 gün içinde zaten halloluyor .

Edit : işlemleri askerlik şubesinden başlatmanız gerekiyor olsa bile sıkıntı olmaz yarın hem aile hekimi hemde askerlik şubesini halledersiniz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrimsonComet98 -- 19 Nisan 2026; 13:16:7 >

• Maomao M kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/458a201d36774beb8aa5721e0be7cc98

Aceleniz yoksa, teciliniz bitse de 31 aralığa kadar yoklama işlemlerini tamamlamak için süreniz olacak. Yoklama kaçağı durumunuz yoksa döndükten sonra işlemleri halledebilirsiniz.

Muayene süreci tamamlandıktan sonra sağlık kuruluna gidip gün ve saat alıyorsunuz. O gün ve saatte heyete çıkıyorsunuz. Fiziken heyet karşısında olmanız gerekiyor. "2 ay yurtdışında olacağım, bana (mesela) temmuzdan gün verebilir misiniz" sorusuna olumlu cevap verirler mi onu bilemiyorum. Bir hastanenin sağlık kuruluna ya da il-ilçe sağlık müdürlüğüne gidip sorunuz.

• Geçen yıl 180 boy 130 kilo ile gittim kayıt yapan adam kaçıncı gelişin diye sordu orda anladım direkt erteleme vereceklerini ki öyle oldu kurulda yüzüme bile bakmadılar anında erteleme verdiler.

Dün 1 yıl doldu yarın tekrar muayeneye gideceğim şuan 116 kiloyum tabloya göre yine kilom fazla elverişli veremezler değil mi? Bir de e devlette hala başvuru yeri açılmadı önce şubeye mi gitmem gerekiyor?

Banada geçen sene ilk muayenede kaçıncı muayenem olduğunu sormuşlardı . Herhalde ikincide muaf verirler demiştim Haziran da göreceğiz . Siz şuan 180 cm 116 kg ile +39 fazlanız var . Eğer gittiğiniz hastane ikinci muayenede muaf veriyorsa bu fazla ile kesin muaf olursunuz . Vermiyorsa kesinlikle üçüncü muayeneye kalır . Hastanesine göre değişiyor ben KSS eğitim araştırmada olmuştum ilk muayeneyi . Eğer doktor kağıdınza 33/B /1 veya 33/D/1 yazarsa muaf olmuşsunuzdur .

Elverişli demeleri için boyunuza göre 108 kg nin altında kilonuzun olması lazım . Sizinki 116 kg o yüzden elverişli veremezler .

İşlemleri Askerlik şubeden başlatmanız gerekiyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrimsonComet98 -- 19 Nisan 2026; 19:31:13 >

Cevabınız için çok teşekkür ederim umarım muaf verirler bu sefer. Hastane değiştirme imkanımız oluyor mu bilginiz var mı?

Hocam aile hekiminiz sizin ikametgahınıza göre en yakın hastaneyi veriyor . Hastane değişmesi için ikametgah değişmiş olması gerekiyor . Ayrıca hastanenin sağlık raporu verebilecek bir hastane olması gerekiyor . Bana en yakın verebilecek hastane Kanuni Sultan Süleyman Eğitim araştırma idi beni oraya gönderdi .

hocam bende mersin şehirde girdim geçen sene haziran ayında ilk heyete 1 yıl erteleme verdi haziranda bende gireceğim ilkinde 179 cm 119 kiloydum banada sordular kacıncı kacıncı diye şuan 179cm 130 kiloyum bakalım 2. de ne olucak hayırlısı

Büyük ihtimal muaf alırsınız ama bazı hastaneler kaç kilo olursa üçüncüde veriyor . İnşallah Mersin deki hastaneler öyle değildir .

İlk muayeneye genelde ertleme veriyorlar . Düşükte olsa muaf verme ihtimalleride var .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

171 cm boyunuza göre max kilo 100 kg . Yani 100 kg ve altında iseniz askerliğe alırlar . 101 kg nin altına düşmediğiniz sürece alamazlar . Şuan 110 kg siniz yani sınırdan bir hayli uzaksınız almalarına imkan yok . Tek seferde muaf olabilirsiniz ,ikincide olabilirsiniz yada hastane üçüncü muayenede verebilir ne olursa olsun 101 kg nin altına düşmeyin .

• Geçen sene erteleme verdiler, 09.05.2026 tarihinde süre dolacak. Bu süre dolduktan sonra mı tekrar yoklama için başvurmam gerekiyor yoksa 09.05.2026 tarihinden önce tekrar yine başvurabiliyor muyum?

Askerlik kilo sebebi ile muafiyet sürecinde yaşadıklarım.

• Gehinnomm kullanıcısına yanıt

9 mayıstan sonra işlemlere başlarsınız. Zaten açık mavi dikdörtgen içinde uyarı mesajında da ...belirtilen tarihten itibaren... diye yazılmış.

Eskiden 2. veya 3. muayene için ilk önce şubeye gidip aile hekimine sevk ettirmek gerekiyordu. Onu da artık edevlete bağlamışlar.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/163385337

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 27 Nisan 2026; 14:23:14 >

Hocam banada geçen sene erteleme verdiler bu şubat ayında evime postayla bir çağrı tebligatı gönderdiler tebligatta rapor bitim gününden 10 gün önce askerlik şubesine başvurmam söyleniyordu . 12 gün kaldıysa bundan 2 gün sonra bir deneyin derim belki başlatırlar .Eğer başlatılabiliyorsa bizi bilgilendirmeniz çok iyi olur.

Her arkadaş farklı bir deneyim yaşamış belki erkene çekebilirim diye şansımı deniyim diye sormak istedim. Tekrar başvuru açılınca süreçleri ilerleteceğim, bu sefer muafiyet alabilirim umarım.

• Arkadaşlar merhaba, benim 2. muayenem olacak. Askerlik şubeye gittim işlemleri başlattı daha sonra aile hekimine gittim hastaneye sevki de aldım. Fakat benim sorum şu bu sevk kağıdı kaç gün geçerli? 2 hafta gidemeyeceğim hastaneye sevk geçersiz hale gelir mi? Gelirse tekrar ne yapmam gerekecek en baştan bi daha askerlik şubeye mi gitmem gerekiyor?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.