Şimdi Ara

Askerlik kilo sebebi ile muafiyet sürecinde yaşadıklarım. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
11
Favori
111.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bılgılendırme yapacagım suanlık bı ıslm yapmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam, ben yoklama kaçagı idim, sonra yerim belli oldu bakaya kaldım gitmedim 2 yıldır bakaya durumundayım, benim kilom tam sınırda kilodan kilodan erteleme almak istiyorum böyle bir hakkım varmı? Nasıl bir yol izlemem lazım bilgi verirsen çok sevinirim .

Madde 3te sınıflandırması belli olanlar hariç 2 yılı geçmiş yoklamaları tekrarlatıyorlar demiş ama sizin sınıflandırma belli. Ne olur bilemiyorum. Yine de bir askerlik şubeye sorunuz. Şubedeki memur "Yapacak birsey yok, biz seni askere yollarız orada doktorlar ne karar verirse" derse aşağıdaki ihtimale bakarsınız.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a145bb359e6f4a43840e0e36a38412c2

Askere gidip orada hastaneye sevk ister tekrar muayene olursunuz ama sonunda hava değişimi almak da var. Hava değişiminde, resmiyette asker sayıldığınız için bir yerde sigortalı da çalışamazsınız. Arafta kalırsınız. "Lanet gitsin 6 ay yapıp kurtulayım" diyebilirsiniz. Onun hesabını iyi yapın.

https://forum.donanimhaber.com/02-mart-2026-pazartesi-20-40-49-0-mesaj-0-arkadaslar-ek-32-c-den-9-aydir-hava-degisimindeyim-ilk-h--163126023

• Hocam, yoklama kaçagı idim sonra bakaya kaldım şuan bakaya durımundayım para cezası yedim,yolkşama kaçagı idim,sonra bedelliye başvurdum, parayı yatırmadım, hakkı kaybettim,tekrar bedelli hakkım olur mu

Burada bedelliden vazgeçme ve çıkarılma şartları var.

Maddi durumunuz elveriyorsa uzatmadan süründürmeden tek seferde bedelliye çevirip ilgili bankaya parasını yatırın.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik-islemleri

Yoklama kaçagı idim, bakaya kaldım bedelli başvurusu yaptım, yatırmadım parayı şimdi bedelli hakkım yok mu benim bilginiz varmı bu konuda

Hocam sonuç ne oldu aynı durumdayım

Aile hekimi size 2 belge vermiş olmalı (biri sevk kağıdı), onlarla beraber direkt hastaneye gidip hasta kayıttan kayıt açarsınız. Randevuya gerek yok.

Doktor sizi kilo boy ölçümü yapılacak yere gönderir. Ölçüm sonucu bir kağıda yazıp verirler, tekrar dahiliye doktoruna gidersiniz. O sizi sağlık kuruluna sevk edecektir. Elinizdeki belgelerle sağlık kurulundan gün ve saat alacaksınız, o gün o saatte heyete çıkacaksınız. Bu değerlerle erteleme kesin ama muafiyet şansınıza kalmış. Sabahtan tok karnına gidersiniz en azından ayakkabının ağırlığını telafi edersiniz.

İşini doğru yapan memurlar varsa (heyet toplantısı sonrası) 8-10 gün içinde sonuç edevlet askerliğim sayfasına yansır. Heyet kararı 2-3 gün içinde e-nabız -> Raporlarım kısmına düşecektir.

174 boy için üst sınır 102 kilo ama birkaç kilo eksik olsa da erteleme verebiliyorlarmış.

Ocak ayında kardeşim de kurula gitmişti. Botu ve montu çıkarttırıp kilo ölçümü yapılmış.

• Bedelli için para biriktirmeye başlıcaktım ancak yakın zamanda evleneceğim için uzatmam gerekiyodu askerliği bi baktım 2 ay kalmış ales sınavlarına hazırlanayım dedim ama ortalamam düşük kalıyodu riske atmak istemedim.

burdan okuduklarımla tecili bozup aile hekimine gittim normalde boyum 1.98 hastane de 1.94 çıktı ve kilomda 135 ti normalde orda da aynı çıktı. Vücudum çok kötü gözükmüyor ama zaten aile hekimi sistemde hastaneye sevk yazıyor dedi hemen hastaneye geçtim bu işler için hep nöbetçi dahiliye oluyormuş zaten ona gittim diyetisyene gönderdi boy kilo ölçümü yapıldıktan sonra doktora tekrar geçtim ve 43 kilo fazlam olduğunu bunun için 33D alcağımı söyledi madde 33D yazıp beni kurula yolladı kurul belgeleri inceleyip heyet için tarih verdi şimdi heyeti bekliyorum durum güncellemesi yaparım ama muhtemelen tekte muaf olacak gibi duruyor. Kiloyu bu iş için almamıştım ama diyete girmiştim düğüne kadar sanırım benim için çok kârlı oldu bu kilo olayı.

• Hangi hastaneye gitmiştiniz hocam ? Tekte muaf veren çok hastane yok  

(25 yaşındayım) erteleme ya da muafiyet için yaşa bakıyorlar mı?

İlk defa yoklama yaptıracaksanız 31 aralığa kadar süreniz olacak, aklınızda olsun. Mayıs Haziranda da yoklama yaptırabilirsiniz. Size kalmış.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/c0590234382743b9a0013be7e1a10085

Yoklamada yaşa bakılmıyor.

• E devletten yoklama başvurusunda bulunamıyorum ertelemeyi iptal etmek için en yakın askerlik şubesine gitmeniz gerekiyor diyor askerlik şubesinden ertelemeyi iptal edip yoklamaya başvurursam yine aile hekimine gitmem gerekiyor mu direkt hastaneye gidebilir miyim bir de bu heyet vs süreç kaç gün sürer acaba

Yoklama kaçağı kaydınız varsa edevletten yoklama başvurusu sıkıntı çıkarabilir. Edevlette tıkandığınız yerde şubeye gidersiniz. Kardeşimin de tecili vardı, iptalle uğraşmadan direkt yoklama başvurusu yaptık.

Direkt hastaneye gidemezsiniz, birincisi her hastane askerlik muayenesine bakmıyor ikincisi aile hekimi yoklama eri diye sevk edecek.

Kardeşimin yoklama başvurusundan heyete çıkması (ilçe devlet hastanesinde) 3 hafta kadar sürdü (geçtiğimiz ocak ayında). Ama hastanenin yoğunluğuna değişebilir.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.