Şimdi Ara

Askerlik Hakkında Yurtdışına cıkışta sorun olurmu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
65.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 24 yasındayım 2 sene önce bir yoklama kağıdım gelmişti ama gitmedim.
    Yılbasında italyaya gideceğim sizce bu askerlik olayı hava alanında cıkarmı ?
    yani acık öğretimde aktif öğrencilliğim lise okuyorum ama bir türlü gidemmiyorum açığa :)
    sizce bu askerlik olayı sıkıntı olurmu bana ?

• Tavsiyem yakınınızdaki bir askerlik şubesi ile telefon ile görüşüp durumunuz hakkında bilgi alın. Son durum nedir bende emin değilim ama yurtdışı çıkışında pasaport kontrolünde GBT benzeri bir sorgulama var, yurtdışı çıkışı yasağı var mı, aranılıyor mu gibi bakıyorlar sistemden. Ben kasım sonunda benzer bir durum için gittiğimde, polis sizi en yakın yabancılar şubesine götürür orada işlem yapılır demişti. Benim -ki halen tecilim var ama çıkış tarihinde kaçak durumuna düşecektim. Siz muhtemelen bakaya kaçağısınız zaten.

Geçmiş olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elky

Tavsiyem yakınınızdaki bir askerlik şubesi ile telefon ile görüşüp durumunuz hakkında bilgi alın. Son durum nedir bende emin değilim ama yurtdışı çıkışında pasaport kontrolünde GBT benzeri bir sorgulama var, yurtdışı çıkışı yasağı var mı, aranılıyor mu gibi bakıyorlar sistemden. Ben kasım sonunda benzer bir durum için gittiğimde, polis sizi en yakın yabancılar şubesine götürür orada işlem yapılır demişti. Benim -ki halen tecilim var ama çıkış tarihinde kaçak durumuna düşecektim. Siz muhtemelen bakaya kaçağısınız zaten.

Geçmiş olsun :)
    eğer bakaya ve ya yoklama kaçağı iseniz artık yurt dışına çıkar iken kesinlikle GBT kaydında görülüyorsunuz ve size durumunuzu tebliğ ettiklerine dair evrak imzalatıyorlar.Akabinde 15 gün içinde Askerlik şubesine gidip işlemlerinizi yaptırmanız gerekiyor.O meşhur evrağı imzaladıktan sonra salıveriliyorsunuz ve yurtdışına çıkıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingofkemer

eğer bakaya ve ya yoklama kaçağı iseniz artık yurt dışına çıkar iken kesinlikle GBT kaydında görülüyorsunuz ve size durumunuzu tebliğ ettiklerine dair evrak imzalatıyorlar.Akabinde 15 gün içinde Askerlik şubesine gidip işlemlerinizi yaptırmanız gerekiyor.O meşhur evrağı imzaladıktan sonra salıveriliyorsunuz ve yurtdışına çıkıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Askerliğinizi tecil ettirmediyseniz ya da bu yaşınıza kadar Askerlik Şubelerine uğramadıysanız büyük olasılıkla, Yurt dışı çıkışıda dahil olmak üzere bir çok resmi işlemde sıkıntı yaşayabilirsiniz. En güzel öneri, Askerlik Şubesini arayıp, durum hakkında bilgi almanız olacaktır.

• Askerlik subesini degil de emniyet mudurlugunu aramani tavsiye ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trineux

Askerlik subesini degil de emniyet mudurlugunu aramani tavsiye ederim...
    Korkuyorum aramak istemiyorum :)
    Ocak ayının 5 i yada 10 gibi cıkıcam yurtdısına tamam bana ımzalatsınlar 15 gun salsınlar yeter geldikden snra gelmeyi düşünüyorum zaten.

ama gece gezerken falan cevırmelere girdimde GBT de sorun cıkmıyo bırakıyolar gidiyorum.
    havaalanında olan GBT farklımı aceba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin1907

Korkuyorum aramak istemiyorum :)
    Ocak ayının 5 i yada 10 gibi cıkıcam yurtdısına tamam bana ımzalatsınlar 15 gun salsınlar yeter geldikden snra gelmeyi düşünüyorum zaten.

ama gece gezerken falan cevırmelere girdimde GBT de sorun cıkmıyo bırakıyolar gidiyorum.
    havaalanında olan GBT farklımı aceba ?

Alıntıları Göster
    Vede passaportumuda Yeni aldım 1 ay oldu sizce öyle bişi olsa bana passaport verirler mi ?
    Benim eski oldugu için belki çıkmayabilir bir memur dostumuza sordukda öyle dedi.
    yani bana 2sene yada 3 sene önce köye bir kagıt gelmişti askerlik yasınız geldi diye yırttım attım :)
    ogunden beri böle geziyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Derin1907 kullanıcısına yanıt
    size dün kesin bilgi vermiştim yeniden yazayım... " eğer bakaya ve ya yoklama kaçağı iseniz artık yurt dışına çıkar iken kesinlikle GBT kaydında görülüyorsunuz ve size durumunuzu tebliğ ettiklerine dair evrak imzalatıyorlar.Akabinde 15 gün içinde Askerlik şubesine gidip işlemlerinizi yaptırmanız gerekiyor.O meşhur evrağı imzaladıktan sonra salıveriliyorsunuz ve yurtdışına çıkıyorsunuz." ... yani yoklama kaçağı veya bakaya iken elini kolunu sallayarak gezme devri bitti.bende yıllarca yurtdışına çıktım döndüm ama bitti artık.Hatta yurtdışına çıkmadan 2 gün önce Adliyeye gidip GBT me baktırdım temiz dediler.Yurtdışına çıkabilirmiyim dedim evet dediler.Amacım Hava alanında sıkıntı olmasın idi. Fakat 2 gün sonra yine olan oldu.
  • quote:

size dün kesin bilgi vermiştim yeniden yazayım... " eğer bakaya ve ya yoklama kaçağı iseniz artık yurt dışına çıkar iken kesinlikle GBT kaydında görülüyorsunuz ve size durumunuzu tebliğ ettiklerine dair evrak imzalatıyorlar.Akabinde 15 gün içinde Askerlik şubesine gidip işlemlerinizi yaptırmanız gerekiyor.O meşhur evrağı imzaladıktan sonra salıveriliyorsunuz ve yurtdışına çıkıyorsunuz." ... yani yoklama kaçağı veya bakaya iken elini kolunu sallayarak gezme devri bitti.bende yıllarca yurtdışına çıktım döndüm ama bitti artık.Hatta yurtdışına çıkmadan 2 gün önce Adliyeye gidip GBT me baktırdım temiz dediler.Yurtdışına çıkabilirmiyim dedim evet dediler.Amacım Hava alanında sıkıntı olmasın idi. Fakat 2 gün sonra yine olan oldu.

ne oldıu peki 2 gün sonra ?

• quote:

quote:

ne oldıu peki 2 gün sonra ?

Alıntıları Göster
    Anlattım .önce kontrol ettirdim GBT yi temiz çıktı .2 gün sonra havaalanında pasaport kontrolünde bakaya olduğum çıktı.

• quote:

Anlattım .önce kontrol ettirdim GBT yi temiz çıktı .2 gün sonra havaalanında pasaport kontrolünde bakaya olduğum çıktı.

Yurtdışına çıkısını yapabildin mi peki hocam ?
  • quote:

quote:

Yurtdışına çıkısını yapabildin mi peki hocam ?

Alıntıları Göster
    bakaya veya yoklama ne demek arkadaşlar ya. benim yaşım da 24 ben de gitmedim askere. aöf okuyorum ama. yurtdışına çıkarken sorun yaşar mıyım ben de.

• quote:

Orijinalden alıntı: hat-tukai

bakaya veya yoklama ne demek arkadaşlar ya. benim yaşım da 24 ben de gitmedim askere. aöf okuyorum ama. yurtdışına çıkarken sorun yaşar mıyım ben de.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu soruya net olarak 3 kez cevap yazmışım okuyun ltfn
  • Yazımı çok uzun bulacaksınız fakat bir çok kişinin aradığı cevapları verebileceğimi düşünüyorum
    2005 yılında üniversiteden mezun oldum askere gitmek için şubeye başvuruda bulundum ve benim ancak 2006 nın mart ayında gidebilecegimi söylediler.
    Tabi bu arada iş evlilik derken askerlik başka bahara kaldı.
    Bu arada her dönemde rapor alarak durumu kurtarmaya çalıştık. Ta ki heyet raporu muhabbeti çıkana kadar. Akabinde rapor alamadik ve 2011 yılında yoklama kaçağı olarak hakim karşısına çıktık ve 2750 tl para cezası kestiler.
    Ben hala askere gitmeme konusunda gayret sarfederken yurtdışı macerası 2013 ün ocak ayında başladı.
    Ilk çıkışım olacağı için bende çok korktum ama dogru bir araştırma ile pasaport kontrolünde artık asker kacaklarinin aranmadigini fakat gbt de bunun görüldüğünü öğrendim ve test ettim. Gerçekten de ilk çıkışım da memur bana bunun şakasıni bile yapti fakat yoluma devam ettim ve Uçuş başladı.
    Bu durum Kasım ayına kadar devam etti 6 kez yurtdışına sorunsuz gittim geldim.
    Son çıkan yasayla birlikte basimdan gecen farklı olaylari size anlatıyorum
    Askerlik ile ilgili bu son yasa çıktığında Ekim ayının son haftası Burdurda kaldığım otelden eve gitmek için çıkış yaptığım akşam polis memuru otele gelmis ve beni sormuş onlarda çıkış yaptığımı belirtmişler. Ben bunu bir ay sonra tekrar otele gittiğimde öğrendim. Kasım ayının ilk haftası tekrar yurtdışına çıkış yapmam gerekliydi ve ben bu yasayı düşünerek korkarak pasaport kontrolüne geldim ve yine hiçbir sorunla karşılaşmadan yoluma devam ettim. Dönüşte uçaktan indikten sonra antalyada kaldığım otele sabah 6 da polisler geldi ve o meşhur tebligati yaptılar ve 15 gün içinde askerlik şubesine uğramam gerektiğini söylediler. Bir kac gun sonra Şubedeki tanıdık vasıtasıyla aldığım bilgi ise şubeye gelmemem olduğu ve yine rapor almam gerektiği seklindeydi.
    Bu olayın üzerine 2 defa farklı otelde kaldım ve hiçbir polis gelmedi.
    Bir seferinde otobüs ile jandarma kontrolüne takıldım ve yine hiçbirşey olmadan yoluma devam ettim.
    Fakat şimdi tekrar yurtdışına çıkmam gerekiyor ama elimde hiçbir joker kalmadı. Merak ettiğim konu tekrar bu tebligati yapacaklarmi yada hiçbirşey olmamış gibi yoluma devam edebilecek miyim. Eger bunun cevabını bilen varsa anlatsın yoksa yine bunu test ederek öğreneceğiz ya askere gideceğim yada tekrar yoluma devam edeceğim.
    Son anlattıklarımin hepsi 1 yıl içinde cereyan etmiş olanlardır. Ilk defa bakaya kalmış olan arkadaşlar korkmalarina gerek yok ki ben bu durumumla bile hala korkmadan yoluma devam etmeyi düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mamirik

Yazımı çok uzun bulacaksınız fakat bir çok kişinin aradığı cevapları verebileceğimi düşünüyorum
    2005 yılında üniversiteden mezun oldum askere gitmek için şubeye başvuruda bulundum ve benim ancak 2006 nın mart ayında gidebilecegimi söylediler.
    Bu arada her dönemde rapor alarak durumu kurtarmaya çalıştık. Ta ki heyet raporu muhabbeti çıkana kadar. Akabinde rapor alamadik ve 2011 yılında yoklama kaçağı olarak hakim karşısına çıktık ve 2750 tl para cezası kestiler.
    Ben hala askere gitmeme konusunda gayret sarfederken yurtdışı macerası 2013 ün ocak ayında başladı.
    Ilk çıkışım olacağı için bende çok korktum ama dogru bir araştırma ile pasaport kontrolünde artık asker kacaklarinin aranmadigini fakat gbt de bunun görüldüğünü öğrendim ve test ettim. Gerçekten de ilk çıkışım da memur bana bunun şakasıni bile yapti fakat yoluma devam ettim ve Uçuş başladı.
    Askerlik ile ilgili bu son yasa çıktığında Ekim ayının son haftası Burdurda kaldığım otelden eve gitmek için çıkış yaptığım akşam polis memuru otele gelmis ve beni sormuş onlarda çıkış yaptığımı belirtmişler. Ben bunu bir ay sonra tekrar otele gittiğimde öğrendim. Kasım ayının ilk haftası tekrar yurtdışına çıkış yapmam gerekliydi ve ben bu yasayı düşünerek korkarak pasaport kontrolüne geldim ve yine hiçbir sorunla karşılaşmadan yoluma devam ettim. Dönüşte uçaktan indikten sonra antalyada kaldığım otele sabah 6 da polisler geldi ve o meşhur tebligati yaptılar ve 15 gün içinde askerlik şubesine uğramam gerektiğini söylediler. Bir kac gun sonra Şubedeki tanıdık vasıtasıyla aldığım bilgi ise şubeye gelmemem olduğu ve yine rapor almam gerektiği seklindeydi.
    Bir seferinde otobüs ile jandarma kontrolüne takıldım ve yine hiçbirşey olmadan yoluma devam ettim.
    Fakat şimdi tekrar yurtdışına çıkmam gerekiyor ama elimde hiçbir joker kalmadı. Merak ettiğim konu tekrar bu tebligati yapacaklarmi yada hiçbirşey olmamış gibi yoluma devam edebilecek miyim. Eger bunun cevabını bilen varsa anlatsın yoksa yine bunu test ederek öğreneceğiz ya askere gideceğim yada tekrar yoluma devam edeceğim.
    Son anlattıklarımin hepsi 1 yıl içinde cereyan etmiş olanlardır. Ilk defa bakaya kalmış olan arkadaşlar korkmalarina gerek yok ki ben bu durumumla bile hala korkmadan yoluma devam etmeyi düşünüyorum
    gurbetçilerin içinde yüzbinlerce yoklama kaçağı var, hepsi gelip gidiyor bir sorun olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mamirik

Yazımı çok uzun bulacaksınız fakat bir çok kişinin aradığı cevapları verebileceğimi düşünüyorum

Merhabalar uzun süre sonra benim yaşadıklarıma (ve yazdıklarıma) paralel yaşamış birini buldum .Uzun yıllar bende bakaya yaşadım 3 yıldırda yurt dışına 3 giriş 3 çıkış sorunsuz yapmıştım.20 kasımda yine yurt dışına çıkarken pasaport kontrolünde meşhur belgeyi imzaladım 4 aralığa kadar şubeye gitmem gerekli idi.ama gitmedim Amacım 2014 Kasım ayında askere gitmek ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Hala GBT de aranıyormuyum yoksa düştümü _?... ve şuanda hala yurtdışındayım ve Ocakta dönmem lazım .

• quote:

Orijinalden alıntı: soykannnn

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Polisin verdiği tebliğatı imzalamadan yurt dışına çıkabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: soykannnn

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar passaportumu gittim bugun aldım 6 aylık multi verimişler 30 gün konaklamalı salı yada çarşamba gidiyorum...
    inş havaalanında bir sıkıntı yaşmayız.
  • Derin1907 kullanıcısına yanıt
    Gıdebılrdın mı ? Zaman gecmıs belkı gıttıysen bır bılgı verebılırsın bana.
  • Andy_Blade kullanıcısına yanıt
    Vizem geldi hocam carsamba yada perşembe çıkıcam inş ama kapıda bir sorun olcakmı onu cok düşünüyorum tırsıyorum...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.