Şimdi Ara

Askerlik Hakkında Yurtdışına cıkışta sorun olurmu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
1
Favori
66.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar 5 yildir yokum turkiyede ve 5 yildir askere gitmedim simdi sorum su 2=3 haftadan turkiyeye giris ve 2 gunden cikis yapmaliyim hayati onemi var ve bu 5 yilda 3. yili tecil yaptirip 1 yillik 2 kere turkiyeye giris cikis yaptim toplamda 20 gun ve son bir senedir tecilim yok simdi ben 2-3 haftadan giris yapacagim ve giris cikista bir sorun olurmu yada olursa ne olur girip cikabilecekmiyim turkiyeden saygilarla
  • arkadaşlar selamlar, bende birkaç gün önce pasaportumu yenilemek için emniyete gittim ve orda bakaya olduğumu gördülerç işlemlerimi yaptılar ve ekip eşliğinde askerlik şubesine götürdüler. o meşhur tebligatı imzaladım(15 gün içerisinde ...). şimdi pasaportum geldi ve yaklaşık 1 ay sonra yurt dışına çıkmam gerekecek. şimdi ben gümrükten geçerken tekrar kontrole girdiğimde aynı kağıdı imzalayıp çıkabilecek miyim? yoksa alıkonulma gibi bir durum söz konusu mu? yani ikinci kez aynı kağıdı imzalatıp bırakıyorlar mı? bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim.
    ben kağıdı imzaladım şubeye götürme olmadı.
    şimdi yurt dışındayım ve 15 günlük süre geçti.
    şimdi yeniden bakaya oldum aynı işlemmi tekrarlanacak acaba başına gelen var mı?
  • bildiğim kadarı ile mesai saatleri içerisinde yakalanınca askerlik şubesine götürülüyorsunuz. zaten çok yakındı askerlik şubesi hemen götürdüler. askerlik şubesinde benim imzaladığımla sizin imzaladığınız arasında ne fark var onu bilmiyorum.
  • arkadaslar bende kısa dönem bakayasıyım 28 aralıkda cıktım 5 ocakda döndüm bi sıkıntı olmadı yalnız gecenlerde otelde kaldım polis geldi buldu beni orda bi kagıt imzalattı 15 gün içinde secki yaptır die o sürede geçti şimdi tekrar çıkacam yurtdışına varmı benzer durumda olan çıkış yasagı konulmuşmudur acaba yada çıkan varmı
  • beyler bende 15 günlük meşhur kağıdın mağduruyum , yurt dışına çıkacam ne olur acaba bu deneyimi yaşayan arkadaşlar lütfen cevap yazın , bu işin uzmanlarından bilgi alan arkadaşlar da yazarsa olur

Orijinalden alıntı: mamirik

Yazımı çok uzun bulacaksınız fakat bir çok kişinin aradığı cevapları verebileceğimi düşünüyorum
    2005 yılında üniversiteden mezun oldum askere gitmek için şubeye başvuruda bulundum ve benim ancak 2006 nın mart ayında gidebilecegimi söylediler.
    Tabi bu arada iş evlilik derken askerlik başka bahara kaldı.
    Bu arada her dönemde rapor alarak durumu kurtarmaya çalıştık. Ta ki heyet raporu muhabbeti çıkana kadar. Akabinde rapor alamadik ve 2011 yılında yoklama kaçağı olarak hakim karşısına çıktık ve 2750 tl para cezası kestiler.
    Ben hala askere gitmeme konusunda gayret sarfederken yurtdışı macerası 2013 ün ocak ayında başladı.
    Ilk çıkışım olacağı için bende çok korktum ama dogru bir araştırma ile pasaport kontrolünde artık asker kacaklarinin aranmadigini fakat gbt de bunun görüldüğünü öğrendim ve test ettim. Gerçekten de ilk çıkışım da memur bana bunun şakasıni bile yapti fakat yoluma devam ettim ve Uçuş başladı.
    Bu durum Kasım ayına kadar devam etti 6 kez yurtdışına sorunsuz gittim geldim.
    Son çıkan yasayla birlikte basimdan gecen farklı olaylari size anlatıyorum
    Askerlik ile ilgili bu son yasa çıktığında Ekim ayının son haftası Burdurda kaldığım otelden eve gitmek için çıkış yaptığım akşam polis memuru otele gelmis ve beni sormuş onlarda çıkış yaptığımı belirtmişler. Ben bunu bir ay sonra tekrar otele gittiğimde öğrendim. Kasım ayının ilk haftası tekrar yurtdışına çıkış yapmam gerekliydi ve ben bu yasayı düşünerek korkarak pasaport kontrolüne geldim ve yine hiçbir sorunla karşılaşmadan yoluma devam ettim. Dönüşte uçaktan indikten sonra antalyada kaldığım otele sabah 6 da polisler geldi ve o meşhur tebligati yaptılar ve 15 gün içinde askerlik şubesine uğramam gerektiğini söylediler. Bir kac gun sonra Şubedeki tanıdık vasıtasıyla aldığım bilgi ise şubeye gelmemem olduğu ve yine rapor almam gerektiği seklindeydi.
    Bu olayın üzerine 2 defa farklı otelde kaldım ve hiçbir polis gelmedi.
    Bir seferinde otobüs ile jandarma kontrolüne takıldım ve yine hiçbirşey olmadan yoluma devam ettim.
    Fakat şimdi tekrar yurtdışına çıkmam gerekiyor ama elimde hiçbir joker kalmadı. Merak ettiğim konu tekrar bu tebligati yapacaklarmi yada hiçbirşey olmamış gibi yoluma devam edebilecek miyim. Eger bunun cevabını bilen varsa anlatsın yoksa yine bunu test ederek öğreneceğiz ya askere gideceğim yada tekrar yoluma devam edeceğim.
    Son anlattıklarımin hepsi 1 yıl içinde cereyan etmiş olanlardır. Ilk defa bakaya kalmış olan arkadaşlar korkmalarina gerek yok ki ben bu durumumla bile hala korkmadan yoluma devam etmeyi düşünüyorum

Bu durumda olanlar buna cevap verirse cok yardımcı olur, teseekurler

• krmgnn K kullanıcısına yanıt
    merhabalar siz yeniden çıkış yapacaktınız ne oldu çıkış yapabildiniz mi?
    Yakın zamanda bakaya olup da y.dışına çıkan var mı?

83 doğumluyum. Yaklaşık 3 senedir bakaya durumundayım. Bu 3 sene içinde 7-8 sefer yurtdışına çıktım, yurtiçinde de birçok kez GBT'ye girdim, otellerde kaldım hiçbir sorun çıkmamıştı. Ancak 21 martta malum tebligat saat 5'te bana da teblig edildi. Kagıdı imzaladım ama 15 gün içinde askerlik şubesine gitmeyi düşünmüyorum. Zira 15 Mayısta 1 haftalığına yurtdışına çıkmam gerekiyor. Çıkışta nasıl bir uygulama yapılacak bilmiyorum. Benim durumumda olan veya tebligatı aldıktan sonra tekrar gbt'de yakalanan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aramill -- 26 Mart 2014; 14:39:15 >
    Cevabınız için teşekkürler bu çok faydalı olacak benim için inşallah sıkıntı olmadan giriş yapabilirim .
    yakında Türkiyeye dönmem lazım
  • arkadaslar bende yaklasik 3 yildir yoklama kacagiyim yurt disinda kendime gorede bir duzenim ailem var bir haftalik Turkiyeye giris cikis yapmak istiyorum bir problem yasarmiyim bir bilgisi olan varmi birde benim asil merak ettigim olay hocam hani o meshur belkge varya 15 gunluk onu imzaladigimiz zaman gbt miz 15 gunlugune siliniyormu
  • Ben 15 gün tebligatını imzaladıktan 2 gün sonra GBT sorgulattırdım. GBT sisteminde "15 gün Müsaadeli" olarak görünüyormuşuz. 15 gün geçtikten sonra nasıl görünüyor bilmiyorum. Açıkçası tekrar sorgulattırmaya da çekiniyorum... krmgnn arkadaşın dediğine göre 15 gün geçtikten sonra yurtdışına giriş çıkışta sorun olmamış.
    burada yazilanlarin hepsini okudum ancak benim de kendi durumumla ilgili sizlere danismak isteidigim bir durum var. Ben su an 26 yasindayim, 2010 yilinda 4 senelik bir okulu tamamladim ve 2 senelik tecil hakkimi kullandiktan sonra, pek istemedim bir master programina kayit oldum, su anda orda hala okuyor guzukmeteyim ama 2015 te 3 senelik tecil hakkim bitecek. Su an yurt disinda bir sertifika programina kayit olmak uzereyim ancak bu program 3 sene suruyor. Kisacasi eger ben ulke disina cikarsam ve tecilim bitmis olursa tekrardan turkiye topraklarina geri dondugumde bir sorunla karsilasir miyim bilmiyorum, bunu kime sorucagimi da bir turlu bulamiyorum. Eger bu konuyla ilgili bir bilgisi olan arkadasim varsa beni bilgilendirirse cok sevinirim.

Ben de "15 gun" kagidini aldim. Gordugum kadariyla bu durumda bir cok kisi var. Biri bu kagidi aldiktan sonra yurt disina cikabildim yazmis. Ama onun haricinde pek bir bilgi yok.
    Otelde kalirken de gece bakiyorlar GBT ye. O zaman ne olacak?

Bir de benim genetik bir hastaligim var askerligi iptal eden. Ama askeriyenin genetik techizati olmadigi icin her sene gidip 1 sene uzatma hakkim gibi bir sey oluyor. Askeri doktor oyle dedi ama ben de tam ayrintisini bilmiyorum.

Sizce gitmeli miyim askerlik subesine? 15 gunun dolmasina 2 gun var.
  • Konuyu bu kadar uzatmaya gerek yok. Şuan askerden firar edenler hariç kimseye kelepçe takıp götürmüyorlar. Bir sorununuz varsa, bulunduğunuz ildeki Askerlik Şubesine gidin, yemiyorsa arayın sorun. Ama 1 şubenin verdiği cevap diğeri ile uymayabiliyor. Derdinizi en basit haliyle anlatın, karşınızdaki sizi yanlış anlamasın.

İlla askerden kaçıcam paralı askerlik bekliyeceğim diyenler de, ya yüksek lisans/doktora başvurusunda bulunsun yada yurtdışında bir iş bulun orada çalışın ve tecil edin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.