Şimdi Ara

Askerlik Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

31 Aralık 2017 tarihinde tecilim bitiyor.(29 yaş sınırı) aöf son sınıf öğrencisiyim ve 1 dersim var.
    Haziran 15 gibi mezun olacağım için bu tarihe kadar bakaya durumda kalacağım.
    Şimdi sorum şu 20 Haziran 2018 gibi mezuniyet belgem ile askerlik şubesine başvursam bakaya durumda olduğum için direk
    Ağustos celbinde mi askere giderim yoksa Kasım ayına kalma ihtimalim var mıdır?
    Normal şartlarda Ağustos celbi için son başvuru tarihi 31 Mayıs oluyor çünkü
    Ya da Mayıs ayında Ağustos ayı için başvursam ve Haziran ayında lisans mezunu olsam kısa döneme çevrilir mi direk?

• Ne zaman gidersin bilmiyorum ama askerde okulu bitirirsen kısa döneme çevirirler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brobiy kullanıcısına yanıt
    Mayıs'ta başvurduğumda sen kaçaksın gel haftaya başla demesinler :) 1 Haziran'da sınav var malum onu kaçırmak istemiyorum. O yüzden askere gitmeden mezun olduğumu garanti altına almam gerek :)
  • Senin de dediğin gibi ağustos celbinin son başvurusu 31 Mayıs'ta oluyor. Yani büyük ihtimal kasım celbine atarlar seni. Ama yine de soruşturmakta fayda var.
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Hmm Yani Nisan Ya da Mayıs ayı içerisinde başvurursam Ağustos'ta giderim değil mi? Bu arada okul da bitmiş olur. Benim korkum tecilim biteli 5 ay geçmiş olacağı için ara devre vs. fln direk gel demeleri açıkçası yoksa Ağustos'da gitmek istiyorum zaten :)
  • Merhaba;

Eğer başvurduğun anda er erbaş statüsünde olur isen yani 2 yıllık veya lise mezunu bu durumda ( kaçak isen ) derhal derdest edilip birliğine gönderilirsin.

Eğer başvurduğun anda yedek subay adayı adayı ise ( 4 yıllık fak mezunu ) bir sonraki celp döneminde askere gidersin.

Başvurduğun günkü evrakların geçerlidir. Gelecekte mezun olacağım diye belge kabul edilmez.

Bu durumda eğer mezuniyet tarihin haziran olursa aralık celbi veya kasım yeni ayları bilmiyorum.

Mayıs ayında kısa dönem için başvuru yapamazsın çünkü mezun değilsin.

Saygılarımla
  • askerikartal kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Aslında şöyle ben Ağustos ayında askere gitmek istiyorum 2019 Nisan ayında düğün var o yüzden Kasım benim için geç oluyor. Mayıs ayında uzun dönem er olarak başvurumu yapsam(5 aylık bakaya durumda olmuş oluyorum) Ağustos celbine mi atarlar? Nasıl olsa Haziran'da mezun olunca belgeleri verdikten sonra kısa döneme çevriliyor. Sanırım askerlik şubesine gitmeden e devletten bi kontrol etmek lazım. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik hakkında sorularım
    12 ay önce açıldı
    Askerlik tecili hakkında
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.