Şimdi Ara

Bakır külçe yatırımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Altın gümüşten sonra böyle giderse bakıra yatırım da başlayacak.

çeyrek altın 1300 lirayı geçmiş, gümüşün kilosu 10bin lira civarı, saf bakırın kilosu 120 lira ile alım satımı daha kolay olabilir.

gençler paranız yoksa bakıra yönlenin. asıl para bakırdır. ne dolar ne de lira..

bu da bakırın asıl para olduğunun kanıtı:

Bakır külçe yatırımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakkaji -- 15 Aralık 2021; 17:25:39 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

coinlere bulaşma hocam. onlar sakat ne olacağı belli olmaz.

1-ne yaptığını bilensen; eğer metaller yükselirse en iyisi gümüştür, eğer metaller düşerse en iyisi dolarda durmaktır. bi dolara bi gümüşe geçeceksin.

2-ne yaptığını bilmiyorsan; eğer metaller yükselirmi düşermi nerden biliyim la ben diyorsan altın al hiç satma.

3-ne yaptığımı bilsem yada bilmesem ne farkeder, para mı var la diyorsan; çulsuzuz sen gelmişsin altın gümüş diyorsun şakşak mı geçiyorsun diyorsan o zaman bakır al ve hiç satma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highest in the room -- 15 Aralık 2021; 17:57:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • amerikan doları da yatırım aracı değil. sadece kısa vadede alsat için kullanılabilir. örneğin şuan dolarda durulabilir kısa süre maksimum 1-2 sene daha durulabilir. altın gümüş bakıra geçiş için tetikte olmak gerek.

dolarında aslında liradan farkı yok. bak et fiyatları nasıl ralli yapmış amerikada.

Bakır külçe yatırımı

hurda bakır alırsın yine alırsın. yurtdışında var külçe bakır satan ama türkiyede tam olarak nerde satılıyor bende bilmiyorum.

aracı firmalarla kağıt üstünde bakır da alınabilir ama fiziki almak daha mantıklı. biraz araştırsana hocam tr de külçe halinde nerde bulunuyor. şu şekil yani.

Bakır külçe yatırımı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Düzenleme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 15 Aralık 2021; 19:34:34 >
    Bu üye hiçbir koşula bağlı olmaksızın asla ve kat'a kimseyi bloklamaz ve bloklamamıştır. Öyle ki bloklandığında ne olduğunu tecrübe dahi etmemiştir. Yazdıklarınıza tahammül edemeyecek kadar zayıf olsam foruma girmezdim.
    **Antiblok hareketi
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

aga ben gümüş alsat yapıyorum zaten de zırlayan fakir dh gençliğine bakırı tavsiye edeyim dedim. zira gümüş için para bulamıyor olabilirler ama bakır için para bulurlar. birisi bakır alsa ve o bahane ile bakırın fiyatını takibe başlasa, bakır manyağı olur boxer'ını satıp bakır almayı düşünür ve bu emek sömürü sisteminin farkına varır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakkaji -- 15 Aralık 2021; 19:37:56 >

selam hocam, hoşbulduk sağol. senin nick bana hep veronica avluv'u hatırlatıyor, hele o ağzı açık resim yok mu çok fena..

Bakır külçe yatırımı 

Esasında Paulo Coelho'nun Veronika Ölmek İstiyor diye bir kitabı var ordaki Veronica'dan esinlenmiştim :D

Bu üye hiçbir koşula bağlı olmaksızın asla ve kat'a kimseyi bloklamaz ve bloklamamıştır. Öyle ki bloklandığında ne olduğunu tecrübe dahi etmemiştir. Yazdıklarınıza tahammül edemeyecek kadar zayıf olsam foruma girmezdim.
    **Antiblok hareketi
  • pakkaji P kullanıcısına yanıt
    hocam 12 aydır neredesiniz?
    arabistanda mısınız hala yoksa amerikaya gidebildiniz mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bakır külçe yatırımıDoviz.com
    Güncel Döviz Kurları, Altın Fiyatları ve Borsa Verileri - Doviz.com
    https://www.doviz.com

bu sitede tek tek bakın; altının, euronun, doların haftalık, aylık ve yıllık değerindeki değişim var. özetle:

Gram Altın Değişim Oranları

Haftalık Aylık Yıllık Değişim (%)

%7,10 %39,43 %79,78

Euro Değişim Oranları

%7,25 %45,71 %74,74

Amerikan Doları Değişim Oranları

%8,37 %47,38 %89,07

yakın geçmişi belki yakın geleceği açısından bir fikir sahibi olmanıza yardımcı olur. YTD

edit: gümüşünki: %5,03 %27,80 %67,74

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stableRevulation -- 15 Aralık 2021; 22:37:47 >

• dolar da tutanlar zarar ediyor aslında farkında değil dolar dünya da değer kaybediyor abd'de enflasyon %10. şu an tr'de gıda fiyatları dolara karşı bile %50 arttı 1 yıl da. millet dolar tutarak parasını koruduğunu hatta kar ettiğini zannediyor ama zarar ediyor farkında değil.

araplarla yardırmaya devam hajı :)

ya burda daha iyi para yapıyorum ben. sıkıntı yok benim amerikamda bura. hem amerika aldı da biz mi gitmedik. greencarda başvuruyorum sürekli ve her seferinde orta parmak gösteriyorlar bana. çıkarsa giderim. çıkmazsa hiç macera aramam şahsen.

sen neler yapıyorsun?

hocam yazılım mühendisi olduk işe girdik çalışıyoruz ama dolar arttı maaş 1000dolara yakındı artık 500 dolara yakın.

Trden ziktir olup gitme hayalleri kurmaya devam.

1 sene tecrübe sonrası Avrupa'da işlere başvuracağım. Baktım olmuyor Avustralya Yeni mezun mühendis vizesi varmış onunla Avustralya ya giderim ama o da uzun süren bir süreç. Sonuç olarak Tr nin en berbat döneminde mühendis olduk. En az 1-2 sene daha bu cehennemde 5kuruşa yaşamaya devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 16 Aralık 2021; 17:49:24 >

yeni zellanda falan kop git hocam neresi olursa. sağlam ülkeye gidersen, baraka bile alırsan al ama kira ödeme oralarda.mal sahibi ol.

sağlam ülkeye gidemezsen cezayir tunus neresi çıkarsa ama 4bin doların altına gitme oralara. en az 4-5bin dolara.

yeni yılda zam alırsın ama fiyatlar ralli yapıyor sürekli.. 2022 aralığa yine aynı hesaba döner

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.