Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Askerliğini Tecil Ettirmek İsteyenler(Tecil İçin Şartlar,Gerekenler) (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.525
Cevap
34
Favori
677.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kurumu kazandığınıza dair bir belge verilebilir zannedersem. İki yıllık tecil hakkınız zaten bulunuyor, isterseniz ona göre de işlem yaptırabilirsiniz. Öğrenci belgenizi aldığınızda öncelikle SGK ya GSS kapsamına alınmamak için başvuru yapmalısınız.

http://forum.donanimhaber.com/m_56222571/mpage_304/f_//tm.htm

Akabinde askerlik şubenize öğrenci belgenizi teslim ediniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Kurumu kazandığınıza dair bir belge verilebilir zannedersem. İki yıllık tecil hakkınız zaten bulunuyor, isterseniz ona göre de işlem yaptırabilirsiniz. Öğrenci belgenizi aldığınızda öncelikle SGK ya GSS kapsamına alınmamak için başvuru yapmalısınız.

http://forum.donanimhaber.com/m_56222571/mpage_304/f_//tm.htm

Akabinde askerlik şubenize öğrenci belgenizi teslim ediniz.

Yaşla alakalı bi sorun yaşarmiyim peki 91 doğumluyum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski okulumun öğrenci işleriyle konuştum şimdiki üniversitemin ek C2 belgesini yollamadığı için sorun oluştuğunu söylediler bu hafta öğrenci işlerine gideceğim olmadığı takdirde dilekçe yazmam halinde kargoyla gönderebileceklerini söylediler cevabınız için teşekkür ederim
    @XpressMusic34
  • 1991 doğumlu olduğunuz için, 25 yaşından gün aldığınız tarihten itibaren GSS kapsamına alınırsınız ve prim borçlarınız sisteme yansımaya başlar. Gelir düzeyinize göre borçlandırılmaktasınız. Detaylı bilgiyi verdiğim konu link bağlantısında görebilirsiniz.

Ek olarak, 29 yaşına kadar ki süre içerisinde askerlik erteleme işlemi yaptırabilirsiniz.

@salvoni

Önemli değil her zaman ulaşabilirsiniz.
  • bilgiler için teşşekür ederim.
  • 1995 Ocak doğumluyum Haziran 2013'te Liseyi bitirdim. Askerlik şubesine gitsem tecil hakkım var mı yoksa askere mı alırlar?
  • Arkadaslar 1992 dogumluyum okuyorum acik ogretimde benim tecilim 2016 aralik sonu biticek tecil devami icin ne yapmam gerek acik ogretim halleder mi yoksa illa subeye mi gideyim ?

• 91 dogumluyum 2 yıllık myo kaydoldum bazı sebeplerden dolayı 4 .yılımda bitirdim 2011 de kaydolmustum bu yıl bitti daha once askerlik subesıne gitmedim okul biz erteliyoruz deyince ( kayıt olurken )

bu yıl aöf e kaydolucam 3 sınıfa yani ne yapmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackMon -- 3 Eylül 2015; 17:04:45 >
  • arkadaşlar ben 95 dogumluyum örgün egitimde 3 te kalınca maol açıga geçtim bu yıl bitirdim ancak geçtigim sene askerligimi 1 yıl tecil yaptırmıştım 1 ay içinde maol diplomamı alıcam bu sene üni gitmedim hazırlanıyorum hatta mümkünse pmyo için ugraşıyorum tecilim ocakta biticek ben lise diplomamla 2 yıl daha tecil edebilirmiyim yada 1 yıl daha hiç degilse üniversiteye başlayana kadar çünkü 2016 nın şubat ayında 21 yaşına girmiş olucam yaştan dolayı tecil etmezlermi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ehl-i Body -- 9 Eylül 2015; 13:40:09 >
  • merhaba benimde bir sorum var ; 01.03.1990 doğumluyum 31.10.2015 tarihine kadar tecilim var aöf den son sınıftayım ve 1 dersim kalmış durumda tecil hakkım nedir ? ve nasıl yaptırmalıyım ? kaç yaşıma kadar öğrenci oldugumdan dolayı tecilden yararlanabilirim ? teşekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

@egemen
    Okul durumu sonra ererse, takip eden dönemde askere alınırsınız. Asker kaçağı olmamak için askerlik şubesine başvuru yapınız.

@HActeX
    AÖF e kayıt yaptırıp ileri yaşlarda askere giden birçok insan var. Bunun gibi bir durum olabilir.

@yalcinkaya34
    Lise mezuniyet belgesiyle iki yıllık tecil işlemi yapılarak (diploma tarihine göre) yoklama kaçağı durumu sonlandırılabilir. Yükseköğretim öğrenci belgenizi de yanınızda götürmeyi unutmayınız.

@salvoni
    Faks ile askerlik şubesine de gönderim yapılabilir. Kargo, kurye gibi vasıtalarla da belgeyi alabilirsiniz. Gönderici kurum yardımcı olursa bu şekilde de halledebilirsiniz.

öncelikle ilginiz çin teşekkurler ;

merhaba benimde bir sorum var ; 01.03.1990 doğumluyum 31.10.2015 tarihine kadar tecilim var aöf den son sınıftayım ve 1 dersim kalmış durumda tecil hakkım nedir ? ve nasıl yaptırmalıyım ? kaç yaşıma kadar öğrenci oldugumdan dolayı tecilden yararlanabilirim ? teşekkurler

6. yılım aöf de 7 ye gireceğim 7.yıldan sonra öğrencilik hakları bittiğinden tecil nasıl yaptırılıyor ? yaptırılabiliniyormu ?

çok teşekkurler

• merhaba bi sorum olcaktı arkadaşlar 2 yıllık bitirdim açıktan lisansa tamamladım 2 yıl da tecil ettirdim tecilim bitti şimdi açık öğretime online başvuru yaptım 4 yıllık lisans programı yazdım aöf otomatik tecil ettirir mi benim askerliği mi
  • @canerimm
    Tecil işlemini askerlik şubesinden teyitlemelisiniz.

@efecann

özel mesaj ile bilgi verilmiştir.
  • tecil yaptırınca lazım oldugunda e devlet uzerınden durum belgesi alabilirmiyiz
  • canerimmm C kullanıcısına yanıt
    Lisansı bitirdikten sonra tecil hakkınız da bittikten sonra bir üst seviye yani yüksek lisansa başlarsanız askerliğiniz tecil oluyor diye biliyorum. Lisanstan sonra tekrar lisans okumak tecil etmiyor sanırım. Mağdur olmamak için şubenizi arayıp sorun derim.

"Bitirdiği eğitim-öğretim kurumunun dengi veya daha aşağı seviyedeki (2 yıl süreli meslek yüksek okulunu bitirip tekrar 2 yıl süreli bir başka meslek yüksek okulunda/4 yıl süreli bir fakülteyi bitirip, tekrar 4 yıl süreli bir başka fakülte veya 2-3 yıl süreli bir yüksek öğrenim kurumunda okuyanlar) bir okulda okuyanların öğrencilikleri nedeniyle askerlikleri ertelenmemektedir."

http://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrencilerin-askerlik-erteleme-islemleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness360

merhaba arkadaşlar ben 04.09.1996 doğumluyum bu sene üniversiteye hazırlanıcam tekrar 2. mezun senem dershaneye yazıldım benim tecil ettirmeme gerek varmı?

Aynı soru benim içinde geçerli 17.10.96 dogumluyum benimde 2.mezun senem ogrenirsen hocam banada soylermisin

• Arkadaşlar ben 2 yıllık önlisans mezunuyum yeni mezun oldum stajımı vs tamamladım ancak açıköğretimden 3.sınıftan başlayarak dikey geçiş kapsamında 4 seneliğe tamamlayacağım okulu. şimdi sormak istediğim şuan tecil işlemi yapmama gerek varmı? yoksa açıköğretim kendiliğinden tecil ettirirmi?
  • Bende senin gibi yaptım askerlık durum belgesi aldım durum belgesınde sonradan farkettim tecilim 2016 şubatta bitiyor.Yarın gidip ne olur ne olmaz aöf bürosundan ek c 2 belgesi alıp tecil ettiricem sende öyle yap istersen dostum
  • İyi forumlar
    2013 yılında askerliği tecil ettirdim 31 aralık 2016 yılına kadar. Şimdiye kadar herhangi bi üniversiteye kayıt yaptırmadım. Tecil kağıdının 2. sayfasında ocak ve şubat 2016 tarihleri arasında yoklama var yazıyor. Bu neyin yoklaması oluyor ? 31 aralık 2016 dan önce askere alınma ihtimalim var mı ben tecili bozdurmadığım sürece ? Son oalrak seneye üniye kayıt yaptırdığım zaman bi sıkıntısı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menladi -- 2 Ekim 2015; 16:43:59 >

• Arkadaslar 2 sorum var cevaplarsaniz sevinirim. Yök bulgaristan universitelerini tanimiyor askerligi 5 sene tecil ettirme sansim varmi? Eger yoksa lise diplomasiyla en fazla kac yil tecil ettirebilirim? (Bazilari 2 veya 3 diyor) tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.