Şimdi Ara

Askerliğini Fotoğrafçı Olarak Yapanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
17.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler askerliğini fotoğrafçı olarak yapan var mı?

Bunun için ne gerekli? Ben bir dönem profesyonel ve halen amatör olarak fotoğrafla ilgileniyorum.

Fotoğrafçılık zor mudur? Kolay mıdır? Yazıcı mı olmalı, yoksa imkan varken fotoğrafçı mı?

Lütfen deneyimlerinizi yazınız.

Sevgi ve saygılarımla

• Kuzen çalıştığımız fotoğrafçıdan bonservis alıp fotoğrafçı olarak yapmıştı askerliğini.
  • Gördüğüm fotoğçılar hep rahattı
  • Rahatlık olarak kuzen rahattı ya, hatta kalmak istemişti falan ama bir sebepten dolayı kabul edilmemişti. Keşke askerde olsam şimdi diyordu bitirince de...
  • sertifika veya çalıştığına dair evrak götürse yetiyo mu?

bir de her birlikte varmıdır böyle bir durum?

teşekkürler beyler
  • Genelde batıda her birlikte fotoğrafçılar olur.
    2-3 tane.
    Paşa gelir hayde orduevine.
    Bilmem ne gelir haydi gaziyona.
    Askerler geldi haydi gel buraya.
    Yemin töreni olur gel buraya.

Bir oraya bir buraya koşturursunuz. Ama rahatsınızdır.
    Pek içtimaya çıkmazsınız. Çıksanızda sabah içtiması olur içtima biter, kahvaltınızı yapar sonra işinize bakarsınız.
    Nöbet tutmazsınız çok fazla. Çünkü nöbet saatlerinde belki fotoğraf çekiyor olacaksınız.
    Genelde kafada kırmızı uzun üçgen kep olur.

Ben profesyonel Moda&Katolog fotoğrafçısıyım.
    Eskişehir'de bir studyoya bağlı olarak çalışıyorum genelde işim fabrikalar ile katologlar üzerine.

Bende Şubat'ta gidiyorum uzun dönem olarak.
    Bana verilen kağıtta ise meslek olarak FOTOĞRAFÇI yazıyor.

Bizim bir grubumuz var fotoğrafçılar olarak. Geziler felan yapıyoruz.
    Bir arkadaşım geçtiğimiz Nisan'da gitti.
    Şu anda Ankara'da askerlik yapıyor ve fotoğrafçı olarak.
    Bağlı olduğu stüdyodan bonservis aldı. Photoshop, 3DMax belgeleri felan vardı.
    Hepsini vermiş ilgili kuruma.
    2 günde bir arar çok rahatım diye.
    Yemin törenlerinde kolunda FOTO yazılı kırmızı bir kolluk ile çıkıyor, fotoğraf çekmeye.

Bende bağlı olduğum studyoya durumu ilettim askere giderken bonservis hazırlarız senin için dediler.

Bakınız şöyle birşey bana verilen celp kağıdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 26 Kasım 2012; 19:32:21 >

• çok teşekkür ederim kardeşim sağolasın....

ben de bir dönem profesyonel ilgileniyodum ancak şimdi amatör düzeyde devam... 5D mk2 ve 24-70 2.8 ve bir iki lens daha var...

ibb'den ödüllü fotoğrafım da var.. yani kendimi iyi düzeyde bulurum. umarım ben de fotoğrafçı olurum...

tek derdim fazla boş vakit olmaması. mesela bir komutana bağlı olsan komutan seni çağırmadığı sürelerde boş gezebilirsin ama fotoğrafçı olarak sanki biraz sıkıntı gibi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lise mezunu ne işler yapabilir?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

çok teşekkür ederim kardeşim sağolasın....

ben de bir dönem profesyonel ilgileniyodum ancak şimdi amatör düzeyde devam... 5D mk2 ve 24-70 2.8 ve bir iki lens daha var...

ibb'den ödüllü fotoğrafım da var.. yani kendimi iyi düzeyde bulurum. umarım ben de fotoğrafçı olurum...

tek derdim fazla boş vakit olmaması. mesela bir komutana bağlı olsan komutan seni çağırmadığı sürelerde boş gezebilirsin ama fotoğrafçı olarak sanki biraz sıkıntı gibi...

Komutana bağlı fotoğrafçı diye birşey duymadım henüz
    Komutan postası, habercisi felan neysede komutan fotoğrafçısı nediir?
    Asker, bizim eve git misafir gelcek fotoğraf çek gel

5D MK2 iyi makinedir. Benim şahsi makinem, ilk çıktığında 5D klasik ile takas etmiştim. 70-200 f2.8L-24-105 f4L-50 f1.4-24-70 f2.8L kullanıyorum.
    Son 1 haftadır Hasselblad HDII'yi kullanıyorum. Studyoya ait. Daha halen çözemedim. Dehşet verici bir makine.

Photoshop, 3DMax, DremViewer, Flash, AutoCAD bu ve benzer programların hepsinden sertifikam var. Söylemesi ayıp
    Yazılım yönünde ise Visual Basic, Assembler, Pascal sertifikalarım var.
    Ama bilmem bunların hangisi yada hangileri işe yarar, yada hiçbiri yaramaz mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

quote:

çok teşekkür ederim kardeşim sağolasın....

Komutana bağlı fotoğrafçı diye birşey duymadım henüz
    Komutan postası, habercisi felan neysede komutan fotoğrafçısı nediir?
    Asker, bizim eve git misafir gelcek fotoğraf çek gel

5D MK2 iyi makinedir. Benim şahsi makinem, ilk çıktığında 5D klasik ile takas etmiştim. 70-200 f2.8L-24-105 f4L-50 f1.4-24-70 f2.8L kullanıyorum.
    Son 1 haftadır Hasselblad HDII'yi kullanıyorum. Studyoya ait. Daha halen çözemedim. Dehşet verici bir makine.

Photoshop, 3DMax, DremViewer, Flash, AutoCAD bu ve benzer programların hepsinden sertifikam var. Söylemesi ayıp
    Yazılım yönünde ise Visual Basic, Assembler, Pascal sertifikalarım var.
    Ama bilmem bunların hangisi yada hangileri işe yarar, yada hiçbiri yaramaz mı

Hayır yanlış anladın.

Komutana bağlı sıradan bir er olsak demek istedim. Fotoğrafçılığı unut yani... Ama fotoğrafçı olsan birlikte her özel durumda sen orada olmalısın...

Haso güzel makine... Bir fuarda deneme çekimi yapmıştım ama, ı ıh.. pek benlik değil bilene bırakmak gerek

ps ve autocad, askerde iyi iş görür... o sertifikaları birliğe götürürsen güzel olur...

İşte tek sıkıntı ofisboy gibi devamlı git gel şipşakçı olmak... Tabi eksisi bu. Artısı ise diğer askerlerden farkın var, belki kamuflaj yerine gömlek giyiniyosun (orduevi vb yerlerde) onun dışında ps olayı gibi şeyler için bilgisayarın olursa orada vakit geçirirsin vs...

Valla bana tuvaleti ayrı bir oda versinler, günde 20 saat fotoğraf çekebilirim

• Kuzen fazla bilmediği halde bonservisle gitmişti fotoğrafçı olarak, orada zaten öğretmişlerdi işi.
  • Bonservis olmasada çok sorun olmaz.
    Mesleği olan öne çıksın derler.
    Bir adım atarsın çıkarsın öne.
    Ne mesleğin derler fotoğrafçıyım dersin.
    Verirler eline makine iki üç foto çekersin hadi yavrum fotoğrafçısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Kuzen fazla bilmediği halde bonservisle gitmişti fotoğrafçı olarak, orada zaten öğretmişlerdi işi.

peki memnun mu kuzen? konuştun mu hiç?

cloud sağol :) uzun dönem mi gidiceksin?
  • 2 yillik Radyo Ve TV teknolojileri bolumunu bitirdim.
    Daha sonra 4 yillik Uluslararasi iliskiler kazandim orgun.
    3. Sinifa kadar geldim 1 senem kalmisti. Sinifta kaldim. Sonrada calisamadim. Islerim agir basti tonla para kazanmak guzel geldi okulu resmen savsakladim sonrada kaydimi aldirdim.

Yani kisaca uzun donem olarak gidecegim nasipse :)
    Ustelik nisanliyim ve olmez sag kalip dondugumde dugunum var Allah izin verirse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

2 yillik Radyo Ve TV teknolojileri bolumunu bitirdim.
    Daha sonra 4 yillik Uluslararasi iliskiler kazandim orgun.
    3. Sinifa kadar geldim 1 senem kalmisti. Sinifta kaldim. Sonrada calisamadim. Islerim agir basti tonla para kazanmak guzel geldi okulu resmen savsakladim sonrada kaydimi aldirdim.

Yani kisaca uzun donem olarak gidecegim nasipse :)
    Ustelik nisanliyim ve olmez sag kalip dondugumde dugunum var Allah izin verirse.

hakkında hayırlısı neyse o olsun umarım istediğin gibi olur askerlik

• quote:

Bir yıldan fazla zaman oldu döneli. Ara ara keşke hep orada kalabilseydim diyordu, çok memnundu oradaki işinden. Photshop falan da baya öğrenmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

quote:

Bir yıldan fazla zaman oldu döneli. Ara ara keşke hep orada kalabilseydim diyordu, çok memnundu oradaki işinden. Photshop falan da baya öğrenmişti.

o zaman ben de o şekilde tanıtırım kendimi....

bir oda bir internetlipc versinler, fotoğraf konusunda elimden gelenin fazlasını yaparım doğrusu...
  • PC'si netliydi ama Ethernet'liydi. :D İnternet'li değil. :D
  • quote:

Bonservis olmasada çok sorun olmaz.
    Mesleği olan öne çıksın derler.
    Bir adım atarsın çıkarsın öne.
    Ne mesleğin derler fotoğrafçıyım dersin.
    Verirler eline makine iki üç foto çekersin hadi yavrum fotoğrafçısın

bonservis örneği var mı sizde hocam?

bugün durum bildirir şeklinde bi yazı yazdırdım fotoğrafçıya... o da yeter heralde??

* * *

sis651; olsun artık ne yapalım elimizden ne gelse yapıcaz

• Yok daha askere giderken alacağım.

Şöyle olacak mesela;

Ahmet Mehmet isimli kişi 01.01.2000 yılından beri sahibi olduğum Ali Fotoğraf Stüdyosunda Moda ve Katolog çekimlerini gerçekleştirmektedir.
    Kişinin A,B,C,D,E programlarından sertifikaları mevcut olup ekte bulunmaktadır.
    İlgili kuruma arz ederim.

İmza.

Gibi gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 29 Kasım 2012; 20:40:48 >
  • ben free lance olarak çalıştığım için sigorta no ve iş kanunuyla bağlı değildim oraya...

yoksa bunu googledan buldum ama bu şekilde doldurmadım...

antetli bir kağıda

aras isimli kişi xx fotoğraf stüdyosunda 1 yıl süreyle çalışmış bulunmaktadır. bilgilerinize arz ederim şeklinde... imza ve kaşe. bir de irtibat noları...

onun da yanına temel fotoğrafçılık eğitimi sertifikamı vericem bi kurstan... (sırf bu iş için kursa gitmiştim elimde sertifika olsun diye)

yetmez mi? bu şekilde bonservis şart mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.