Şimdi Ara

Askerin Ateş Açma Yetkileri Nelerdir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kanun kanun madde madde yazmayın lütfen.Okuyoruz ama bişey anlamıyoruz.Örnek veriyorum hakkaride subaysınız.İki tane lavuk geldi bayrağı indirmeye kalktı.Sizde sadece milliyetçi duygularla emir almadan bu adamın kafasına sıktınız , adam da öldü.Bunun herhangi bir yaptırımı olur mu , olursa ne olur.Ayrıca şehirde Apo diye anıran eşekle dağda ki terörist eşeklerin ne farkı var ki.ABD'de siyahiler herhangi bir bölücülük yapmamasına rağmen ABD polisi adamları takır takır haksız yere vuruyor.Bizim devletimiz neden askerin yetkilerini kısıtlıyor anlamış değilim.

• askerin ates acma yetkisi yoktur. isterse terorist saldirsin, isterse onunden hareket ceke ceke gecsin gitsin.

askerin ates acabilmesi icin ilk once komutanlardan, komutanlar da validen izin almak durumundadir.

eger bir asker teroristi emir gelmeden kendi insiyatifi ile oldururse en ust seviyeden cinayet cezasi alir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 2 Ekim 2016; 16:23:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

askerin ates acma yetkisi yoktur. isterse terorist saldirsin, isterse onunden hareket ceke ceke gecsin gitsin.

askerin ates acabilmesi icin ilk once komutanlardan, komutanlar da validen izin almak durumundadir.

eger bir asker teroristi emir gelmeden kendi insiyatifi ile oldururse en ust seviyeden cinayet cezasi alir.

Hiçbir şey bilmediği halde böyle yorumları yapanları görünce deli oluyorum.
    İÇ HİZMET KANUNU-M) ASKERLERİN SİLÂH KULLANMA YETKİLERİ

IV - Ateş emri ve kendiliğinden ateş etmek
    2. Ateş emri verilmemiş olsa dahi her asker silâhını kullanabilir. Ancak
    silâhını kullanılacağı zamanın ve kullanma derece ve tarzının tayini her olayın
    cereyan ettiği haller ve şartlar göz önünde tutularak silâhını kullanacak asker
    tarafından bizzat takdir olunur.

VI - Sorumluluk
    Her olayın cereyan ettiği haller ve şartlar göz önünde tutulmak kaydiyle bu
    madde hükümlerine göre silâhını kullanan askere ve silâhını kullanma emrini
    veren birlik komutanına sorumluluk yüklenemez.

• Eh bir de bunu mahkemelere anlatsan.

Kac tane polis, asker teroriste karsi silah kullanmaktan hukum giydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Eh bir de bunu mahkemelere anlatsan.

Kac tane polis, asker teroriste karsi silah kullanmaktan hukum giydi.

Asker kanunda yazıldığı gibi ateş ederse sorun olmaz. Silahlı teröristler için hedef gözetmeksizin ateş etme hakkı vardır askerin.
  • Sorun o zaten.

Mahkemeler karsi taraf silahli terorist olsa bile karsi tarafi terorist kabul etmiyor, terorist oldugunun ispatini istiyor.

Ispat olarak da bolge komutanlugi, valilik gibi emirleri istiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • polisin vur yetkisi yoktur askerin vardır

ama belli kurallar dahilin de

askerin emirle veya emirsiz vur yetkileri vardır ama bazı kuralları çok katı o da askeri dizginleyebilmek için normal olan bazı kanunlar, direk vur yetkisini versen askerin neler yapabileceğini gözün de kestiremezsin

vurmanın cezası olduğu gibi vurmamanın da cezası var böyle bi durumu var malesef askerin

3 farklı dil de dur uyasırısı sonucunda şahıs hala hareket ediyosa uyarı ateşi etmek zorundasın ateş etmezsen cezası var 3 el havaya ateş ettikten sonra korkmayıp koşmaya veya yürümeye devam ediyorsa sağına ve soluna birer el ateş açma mecburiyeti,hala geliyorsa hedef gözetmeksizin ateş etme yetkin vardır ,hedef gözetmeksizin derken nişan alıp alnıyın çatısından vurmayacaksın nişan almadan ateş etmek demektir . elbet bir yerine mermi gelip etkisiz hale gelecektir ya da sıktığın mermiden biri ölümcül bi tarafına gelip ölebilir öldüğü durum da mahkemeye çıkıyosun hakim seni her daim haklı bulmaya çalışacaktır ve muhtelmelen ceza da yemez şafağını saymaya devam edersin ( bu anlattığım kaçakçı mülteci vb kişiler için benim yaptığım yerde elinde silah görsek direk uyarı vermeden vur yetkisini kolordu komutanı yazılı emirle söylemişti)

ki zaten bu tür durumla karşılasan az asker var bir el ateş sesiyle korkudan altına eden şahıs çok gördüm

eğer şahısın elin de sana karşı tehdit oluşturan bi alet gördüysen ve sana karşı tam kullanmaya yeltenirse vur yetkin var

ben olsam karşımdaki keleşle apo diye bağırırsa alnıyın ortasından kanun manun düşünmeden vururum hiç bişey de umurumda olmaz bunun gibi insafsız tırnaksızlar yaşıyo diye benim mehmedim şehit oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kablam -- 4 Ekim 2016; 16:50:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kanun falan hikaye. Askerlik yaptık oradan biliyoruz. Lafta birçok yetkin var ama kullanamazsın. Çektin vurdun bunun mahkemesi olacak. Yetkimi kullandım dersin onlarda şu komutanı niye aramadın niye silahsız müdahale etmedin diye sorar yine içeri tıkarlar seni.
  • rules of engagement yani vur emri zaten arakdas yasasini yazmiz, bir suru sehir efsanesi dolaniyor yok terorist unumuzden gecti de komutan vur demedi diye vurmadik felan fiskan hepsi yalan

terorist karsina cikarsa hedef gozetmeksiniz vurabiliyorsun, kimsede askeri yargilamaz , en kotu sikintili bir durum varsa bile mahkemeler genelde askerin veya polisin lehine sonuclaniyor,

polis kursunuyla gosterilerde olen bir suru vatandas var ama polis hic ceza almiyor , conku adamin yetkisi var hatta yanlis karar verdiyse bile kolay kolay ceza almaz

kaldiki asker ceza alsin, ammaaa diyelimki adama kil oldun cektin vurdun ustelik suphede yok veya yeterli degilde, ve adam mahsumsa hade buyuk, bunun bu dunyasida obur dunyasida sikintili
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.