Şimdi Ara

Askeri Tıp Neden Bu Kadar Düşük Kapattı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • istanbul sbüdeki 41k ile kapatmış hem istanbulda boğaza nazır bir yerde okuyup hem de askeri tıpa sağlanan ayrıcalıklar varken kars tıp 19k ile kapatmış ama istanbul sbü (msb) 41k bunun nedeni nedir askeriyenin ciddi dezavantajları mı var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özelfenliseli -- 11 Eylül 2018; 23:52:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben askeri olması bir yana en büyük etkeninin siyasi olduğunu düşünüyorum.
  • Paul Sartre kullanıcısına yanıt
    Yani yarın öbür gün hükümet değişir korkusu mu ?

• Özelfenliseli Ö kullanıcısına yanıt
    Zaten askeri olması da büyük bir etken.Yani esasında asker oluyorsunuz ve ciddi bir disiplin gerektiriyor.

Üniversite sosyal hayatınız büyük ölçüde zarar görüyor.

Siyasi açıdan ülkemizin durumu ortada insanlarda bu yüzden bir güvensizlik de var.

Elbet devran dönecek bu sefer aynısını diğer taraf bu tarafa yapmaya kalkacak.

Tabi benim naçizane şahsi fikirlerim bunlar
  • Birsürü rezillik.

Sabah iştima,yazın okulda durma...

En ufak devamsızlık hakkının olmaması...

15 Yıl zorunlu görev.

+ Birsürü askeri hastaneler falan sivilleştiğinden dolayı oluşan belirsizlik,bunlar mezun olunca nerede çalışacak gibi gibi...

Siyasi olarak askeriyenin yıpratılmış olması...

Diğer her şeyin laçkalaştığı ve liyakatsizleştiği gibi TSKnın da o duruma düşmesi,jandarmanın iç işlerine bağlanması gibi saçma sapan gırla şey...

Bir ülkedeki en düzgün kurumu da şu hale getirdiler ya,yazık... + En iyi eğitimi,en kaliteli eğitimi veren harp okulları,askeri liseler malum.

Eski TSK olsa subay olabilecek olan ben,her şeyden çok isteyen ben;şimdi yurtdışına çıkmaya çabalayan bir doktor olcam.

Bunu bu hale getirenler utansın,başka diyecek bir şeyim yok.
    Üniversite sosyal hayatına bakarsak öğrenciyken illaki izinleri olacak istanbulda kadıköy üsküdar arasında cidden güzel bir yerdeler istedikleri her yere ulaşabilirler karstaki adamdan kat be kat sosyal olurlar yani benim anlamadığım geçen sene 23k ile kapatan yerdi ankaradaki istanbuldakinin 20 23k arasi kapatmasini bekliyorum noldu da birden 41k ile kapatti ankaradaki de 30 40 k arasi birseyler kapatti sanirsam sasirtici bir durum

• Özelfenliseli Ö kullanıcısına yanıt
    Az çok her öğrencinin yurt dışı hayali ( planı) vardır.

Askeri Tıpta 15 yıl zorunlu görev bunu imkansız hale getirebiliyor.

Yani ülkenin jeopolitik konumuna baktığımızda savaş ve çatışmanın eksik olmayacağını da öngörebiliyoruz.

Askeriyeden bu yüzden uzak durulduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KaramsarDoc kullanıcısına yanıt
    peki geçen yıl 23k olan yer nasıl oldu da 30 40k lara geriledi 1 senede ne değişti

Bunlar geçen sene de vardı 1yıl da ne değişti

• quote:

Orijinalden alıntı: Özelfenliseli

peki geçen yıl 23k olan yer nasıl oldu da 30 40k lara geriledi 1 senede ne değişti
    Nothing.

Genel olarak askeri de şöyle bir durum var;ya çok istiyen var ya da hiç istemeyen.

Çok isteyen adam bunu çok arzuluyor ki bunların sayısı çok az,gitgide de azalıyor.

Hiç istemeyen adam zaten hiçbir şekilde yazmıyor.60k daki adam olsun gene yazmaz bana kalırsa,yani çok tercih edilen bir şey değil askeri hekimlik.

Ortası yok yani.

İsteyen adamlar da o bantlara kadar dağılmış demekki. Bi bakarsın seneye 20k olur. Zaten hep bir dalgalanma var bu askeriyenin puanında,çok oynuyor.
  • Hayır bunun bir çok sebebi var benim geçen yılda oluyordu yazmadım sebebi basit

1- çoğu sağlıktan eleniyor sapa sağlam olsan bile bir şey buluyorlar kusursuz olman lazım alt tercih yerleştirilmesi okula çok geç bağlıyorsun ve garanti değil

2- atletik ve çeviklik istiyor 10 kg lik basket topu atıyorsun , durarak zıplama , koşu vs

3- eğitimi normal tıpa göre bir kat daha zor askeri olan

4- askeri disiplin zor

5- ben baya fosilim 2016 mezunuyum yanlış hatırlamıyorsam 2012 de ilk 10 dan biri askeri tıpa girmişti 2 yıl zor dayanmış sonra tekrar sınava girip hacettepe yazmıştı

Daha tonla yazarım da şimdilik bunlar bile yeterli

• Hükümetten değilde askeri doktor olmak zor ondan istemiyorlar. Askeriyede zorunlu görevleri daha fazla olacak çıkmak isterlerse zaten tazminat var. Askeriye hiç gözüktüğü gibi değil gerçekten. Gerçekten yapmak isteyen ve zorunda kalan yapıyor onun dışında yapan pek görmedim.
  • Forumda da bir arkadaş vardı 12k ile sonra mülakatta elenicem falan demişti galiba@AydınlıkKapı buydu nicki heralde ne yaptınız hocam siz

• KaramsarDoc kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı durumdayım hocam güzel anlatmışsın

• Doktordan çok asker olmak istiyorsan askeri tıp senin için.onun dışında gidersen hekimlik yönünü törpülerler ne tam doktor ne tam asker olursun

• Up

• 6binden alan bi bölümde sadece asker olarak okunduğu için 40binden alması bize gösteriyor ki koç tıpta bile asker olarak okuyun dendiği zaman türk genci gene seçmeyecek.

Sebeplerine gelirsek

Türk genci olarak gezmeye tozmaya eğlenmeye çok alışmışız bunlardan ufacık da olsa fedakarlık yapamıyoruz.

Tsknın imajına son dönemlerde çok fazla darbe vuruldu

Ortada yanlış olan bir sürü dedikodu var

Ve seçim zamanı gatayı seçerken çok belirsizlik cevaplanmayan sorular kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrak -- 12 Eylül 2018; 10:50:9 >
  • 6 bin alan sivil bölüm

• serdarrr00 S kullanıcısına yanıt
    okuman anlaman yok konu hakkında bi fikrin de yok boş konuşma
  • Katılıyorum hocam da gata eskiden beri son kapatan tıpın hemen arkasında kapatıyor bu yıl ciddi düşmüş bilmediğimiz bir şey var mı diye merak ettim çünkü 40k ile daha iyi şartlarda bir mesleğe sahio olunamaz sayısız faydası var ben en kötü 25k ile kapatacağını düşünüyordum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.