Şimdi Ara

askeri konu ile alakali bir soru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
19.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • tumen ve tabur ne anlamlara gelioyor ...

Sayıları birliğin görevlerine göre değişmektedir (Örnek jandarma, istihkam, tankçı)
    01 Mart 2014 23:59:59 itibariyle Tamamı Sorunsuz Char Alım-Satım Adedim : 1.284 Olmuştur.
    Güveniniz İçin Herkese Sonsuz Teşekkürler.
  • yanlış olabilir ama mantığı
    sayıyla alakalı

kıtaların buyuklugu
    1 bölük yanlış hatırlamıyorsam en fazla 500 askerden oluşur
    1 tabur en fazla 1000 askerden 4 bölükten oluşur
    1 alay taburlardan oluşur en fazla galiba 10.000 kişi
    1 tugay 15,000 kişiden bölgedeki bütün alay ları bunyesınde olusturur
    1 tümen 30,000 kişiden oluşur
    ama bunlar hepsi birbirine bağlıdır mesela 1 taburda bin kişi varsa bu 4 bölüğün toplamında oluşan rakamdır tümendede ise hepsinin toplamıdır zaten bunların otesı ordu komutanıklarıdır bunlarda bolgedekı bırlıklerı bunyesınde tutar AMA bu yazdıklarımda rakamlar yanlış olabilir doğru olan tek kısım silsileli bir şekilde ufaktan buyuge gıtme seklıdır.

her bir üst komutanlığın başındaki rütbeliler en düşük rütbeden en büyük rütbeye doğru sıralanır...

anlamışsındır inş...

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

yanlış olabilir ama mantığı
    sayıyla alakalı

kıtaların buyuklugu
    1 bölük yanlış hatırlamıyorsam en fazla 500 askerden oluşur
    1 tabur en fazla 1000 askerden 4 bölükten oluşur
    1 alay taburlardan oluşur en fazla galiba 10.000 kişi
    1 tugay 15,000 kişiden bölgedeki bütün alay ları bunyesınde olusturur
    1 tümen 30,000 kişiden oluşur
    ama bunlar hepsi birbirine bağlıdır mesela 1 taburda bin kişi varsa bu 4 bölüğün toplamında oluşan rakamdır tümendede ise hepsinin toplamıdır zaten bunların otesı ordu komutanıklarıdır bunlarda bolgedekı bırlıklerı bunyesınde tutar AMA bu yazdıklarımda rakamlar yanlış olabilir doğru olan tek kısım silsileli bir şekilde ufaktan buyuge gıtme seklıdır.

Ollduu o zaman 20 tugay 1 ordu oldu çıkıt
    01 Mart 2014 23:59:59 itibariyle Tamamı Sorunsuz Char Alım-Satım Adedim : 1.284 Olmuştur.

• hayır sen benı yanlıs anlıyon ordu komutanlıkları vardır 1.ordu 2.ordu benım oldugum bırlık 2.ordu komutanlıgına baglıydı ve bu komutanlık yanlıs hatırlamıyorsam maraş bölgesindeydi ama ben Vanda gorevlıydım hepimizin toplamı bu komutanlıgın bunyesınde sayılır anlatmak ıstedıgım bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 17 Eylül 2007; 17:26:57 >
    Daha Fazla Göster
  • 1 tabur kac asker eder ?
    1 tumen kac asker eder ???

Orjinalden alıntı: Bluedevil86

1 tabur kac asker eder ?

tabur bir yerdedir ama tümen öyle diildir. bu taburların bulunduğu birlikler bu tümene bağlıdır. şırnaktaki bütün birlikler meselaa kurulmuş bir üs merkezine yaani bilmemkaçıncı tümen komutanlına bağlıdır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

quote:

Orjinalden alıntı: Bluedevil86

1 tabur kac asker eder ?

tabur bir yerdedir ama tümen öyle diildir. bu taburların bulunduğu birlikler bu tümene bağlıdır. şırnaktaki bütün birlikler meselaa kurulmuş bir üs merkezine yaani bilmemkaçıncı tümen komutanlına bağlıdır...

Asker sayıları hiçbir yerde sabit değildir. Tüm dünyada bu böyle. Bi birliğe bakarsın 3-4 dönem asker vermemişler sadece astsubaylar kalmış kendi mıntıkalarını kendi yapıyolar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.