Şimdi Ara

Askerde Şark Kurnazlarıyla Baş Etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çalıştığım kısımda 2 tane atğm var, ben dahil 3. Üçümüz de meslektaşız, bu ikisi mezun olup direk askere gelmişler, deneyimleri yok, geliştirdikleri bir projeleri yok, temel kodlama dışında bir şey bilmiyorlar.Yabancı dilleri a1 dahi değil. Ben ise daha mezun olmadan holding ve tanınmış kişilerle iş geliştirip, kendi proje takımımla yarışmalara katıldım ve ingilizcem en azından b2 seviyesinde.

Şimdi geldiğim bu kıta görev yerinde bu şark kurnazları beni pasifize ediyorlar, işin içine sokmuyorlar, o kadar ezik ve zavallılar ki, rekabetten ödleri kopuyor! Toplantı oluyor söylenmiyor, bilgi istiyorum bildikleri halde cevap verilmiyor vs... Cenaze törenleri oluyor her hafta, ikisi de;" benim tören kıyafetim yok, nasıl gideyim" diyorlar. E, alın diyorum, pişkin pişkin;"Niye masraf yapalım ki" diyorlar vs...

Son durumda sıralı amirlerimin hepsinin haberi var durumdan fakat klasik ülkemizdeki özel sektör patronları gibi durumu düzeltmek yerine beni daha çok angaryaya boğacak şekilde başka bir kısıma göndermeye çalışarak, beni;"uyumsuz" olarak raporlamışlar.

Yapabileceğim bir şey kalmadı sanırım, aklına bir şey gelen varsa seve seve dinlerim?

Bunların dışında o kadar gelişmemiş 40-50 yaş arası ahmak sürüsü var ki..

Kısımda bir alb. hastalandı. Arkasından alay ettiler, güldüler. Hastalıktan dolayı gelişen bir durum yüzünde dış görünüşüne göre arkasından konuşuyorlar, taklitini yapıp dışılıyorlar, vs... Albay, görev yeri değişikliği yaparak kurtuldu en son.

Sabun kullanmayan, sifon çekmeyen, kıçını silmeden tuvaletten çıkanlar(daha neler var!!!)

Gelişimini tamamlayamamış ahmak sürüsü dolu burası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay139 -- 9 Şubat 2025; 17:36:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 26 sene evvel “poşet” idim.
    S1 yazıcısıydım ama poşet olduğum için büroya urgamam istenmezdi.

Ben de garnizon içindeki muhtelif çay ocaklarında Bilim Teknik Dergisi okuyarak zaman geçirirdim…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben de bu diğer personel tüm gün ıvır zıvır iş yaparken buradaki; "tatbikat yönetim sistemini" tek başıma baştan geliştiriyorum fakat amirlerime sorsak; bütün gün boş boş oturuyor" derler, onların tarafından da boş küme muamelesi yapılıyor lakin şu an burada en deneyimli olan ben iken...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay139 -- 9 Şubat 2025; 15:32:10 >
    Silsileyi bozmadan üstlerine sıralı şekilde durumu bildirdiysen başka da yapacak birşey yok hocam. Bi şekilde dayanamayıp vukuat olanlar da oluyor ama rdm yazıp başka birliğe sürüldüğü zaman işler daha da zorlaşıyor onlar için.

Herkes uyum sorunu yaşar sonuçta apayrı kuralları olan bi dünya orası.
    Size nacizane önerim, siville kıyaslama yapmak, sivili düşünmek hatta sivili özlemek bana göre en büyük sıkıntı kaynağı. Kendimden örnek vereyim başta ben de çok bocaladım ama sivili aklımdan sildiğimde yani “hiç sivil olmadım, ben buranın envanteriyim demirbaşıyım, burda doğdum burda ölücem” diye kafama yerleştirdimde sorun falan kalmadı. Dişini sıktığın insanlarla bi bakıyosun bikaç ay sonra can ciğer olmuşsun.
    Görevinizi eksiksiz yapmaya devam edin, çalışanı eninde sonunda herkes görür. Hayırlı tezkereler.

• Askeriye ora ne bekliyorsun ki? Ayrıca öğrenciyken yaptığın projelerin, katıldığın yarışmaların ya da İngilizce seviyenin asleriye ile hiçbir alakası yok. Askerliğin tek bir olayı var. Mantık aramayacaksın.

Yabancı ülke askerleri geliyor, tatbikat için.

İngilizce sunum yapılması gerekiyor, a1 seviyesinde dahi olmayana sunduruyorlar sırf beni iş akışına sokmamak için.

Diğer kısım ise; full stack proje kodlanıyor, mimarisini yanlış seçip, projeyi yanlış yönlendiriyorlar. Sırf yine beni işin içine sokmamak için bana tere satmaya çalışıyorlar, bana işimi öğretmeye çalışıyor benden daha çömez olan fakat günün sonunda benim dediğime geliyorlar sürekli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay139 -- 10 Şubat 2025; 0:47:10 >

Atğm. olarak aldılar, meslekçi olarak geldik, hem askerlik yapıyoruz, hem de mesleki olarak çalışıyoruz.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.