Şimdi Ara

ASKERDE SAÇ NEDEN 3 NUMARA KESİLİR? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
31.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bitlenme sanırım asıl sebebi. ne kadar temizlense de koguş. bir adam duş almaz yada askere geldiginde bitlidir herkese yayılr
  • şu uzun saç olursa düşman yok saçı kavrar fantazisi de nasıl birşeydir ya
  • sanırım bit pire olaylarındanda olabilir.. ve kısa saç disiplinli bir görüntü çizer gözümde..
  • bitlenmesiyle alakası yok , bit sadece saçta yaşamaz , vücudun her yerinde yaşayabilir, zaten askerde temizlik genel anlamda yapılıyor , misal bize 15 günde bir koltuk altından tut etek traşına kadar ayak tırnaklarına kadar bakıyorlardı, saçının kısa olmasının nedeni düzenden ibaret olmasıdır, herkes aynı saç uzunluğunda olmak zorunda bakınız orta okul lise vs. saç uzunluğu , ortak elbise giyimi herkes kumaş pantolon ceket falan...saç uzun olursa biri jole sürer biri punk çı olur biri saçları diker obürü uzatır obürü toka takar , düzen amaçlı olduğu için saçlar ortak ve kısadır..

15 mayısta askerden gelen biri olarak yazıyorum
  • Allahın hakkı 3 tür.
  • Askerlik görevini yapan kişilerin saçlarının "3 numara" diye tabir edilen saç kesim yöntemi ile saçlarının kesilmesinin beş tane nedeni vardır, nedenler şunlardır;
    1-Düzen, tek tip görünüm,
    2-Hijyen, uzun saç çabuk kirlenir zor temizlenir ve savaş halinde yıkanmak lüks bir ihtiyaç halini aldıktan sonra bit,pire ve türevlerin salgınının önünü kesmek,
    3-Savaş zamanı şarapnellerden bir nebze koruma sağlayan miğfer/kask'ın saçın uzun olması halinde kafaya tam oturmaması,
    4-Gözün önünü kapatacak uzunlukta olan saç görme yetisinin işleyişini zorlaştırması,
    5-Bir veya birkaç ülke ile savaş içerisine girersek yukarıdaki nedenler sayesinde saç traşı yapılması gereken askerlerin saç kesimlerinin uzun zaman alması ve bu geç kalış nedeniyle cepheye asker sevkiyatının sekteye uğraması mümkündür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gduman94 -- 5 Şubat 2011; 5:14:07 >

• uzun saç çabuk yağlanır herhalde ondandır
  • asker oldugu belli olsun diye
  • boş takıntıları olan bir ülke olduğumuz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pedrox

uzun saç çabuk yağlanır herhalde ondandır

iyi hort olmuş
  • Mantigin bittigi yerde askerligin basladigi icin.
  • Çalışmayan araçlara ceza verilmesi ile aynı sebepten olabilir
  • Bir mal çıkıp sorarsa bu soruyu başka ne beklenirki.
  • Bit, pire karşı mücadele için, ikinci bir neden de düzen....
    Ayrıca 3 numara artık kalktı (en azından askerli yaptığım benim gazrnizonumda)
  • Tamamen düzenle alakalı bir durum.Askeriye demek düzen demektir.Mesela hergün sakallarda kesilir çünkü sakalsız olarak kişinin yüzü daha tanınır haldedir.
  • asıl büyük amaç herkesin eşitliğini psikolojik açıdan sağlamak. kimi uzun saçlı kimi kıvırcık kimi kısa saçlı vs olursa eşitlik olmaz. bireyler arası statü farkı biğle olur.
    Saç bu açıdan önemli. okullarda ve askerlikte bu yüzden herkesin aynı kesilir. kimse kimseye üstünlük sağlamasın yada bazıları aşağı hissetmesin. çoğu hoca komutan farkında olmadan bu sebeple yaparlar.

bit ve hijyen 2. sebep olabilir. mesela saçım biraz uzunken bile en geç 2 günde 1 banyo yapasım geliyor. saçı kolay yağlanan biriyim. askerde hayatta dayanamazdım.
    hele saçı uzun ve dağınık ve yıkanmamış hippiler gelirse zaten ben keserdim saçlarını
  • Gıçı kırık liselerde bile uzatamıyorsun Askeriyede 3 numara olması çok normal bence
  • eğer saçı uzun asker "pusuda saçından tutulup boğazlanacak" düzeyde mal ise hiç gitmesin askere. tabii arkasındaki bir tür ninja olmadığı sürece
  • Benim askerlik yaptığım birlikte 3 numara saç kestirmek yasaktı. Kestirenler ceza alıyordu.
  • askerlerin saçı bitlenmesin diye alınmış bir önlemdir körbın.

ayrıca tek tip olursun.

herkes askerde birbirine benzeyen yeşil giymiş ameleler gibi dolaşır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.