Şimdi Ara

askerde nöbetteyim sorularinizi alayim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
5.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hakkari Şemdinli'de 12 saat nöbet tutuyordum dağa baka baka psikolojim bozulmuştu :D nöbette ekürilerin kafa değilse o nöbet bitmez :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 saat nöbet tutturuyorlarsa yazın bimer'e. Kimse kılınıza dokunamaz. Anında soruşturulur takım/bölük komutanları.

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Ne saçma, bu kadar nöbet yazmaktansa , asker kaçaklarını askere alsınlar da eksik yerler tamamlansın.

Zaten güvenlik bölüklerine ihtiyaca göre sayıda asker veriyorlar ama karargahtaki astsubay ve uzmanlar bulundukları bürolara karpuz paylaşır gibi asker alıyorlar.

Meselâ, yazı büroya 2-3 kişi, tıpkıçekim odasına 1 kişi, falanca odaya 1 kişi derken, astsubay ve uzmanlar kendilerine ait olan işi yanlarına aldıkları muhafız askerlere yaptırıyorlar.

Yâni beleşten asistan tutuyorlar.

Ondan sonra da eksilen sayıda nöbet dönmüyor ve tutman gerekenin iki katını tutuyorsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: piyanist2014

quote:

Ne saçma, bu kadar nöbet yazmaktansa , asker kaçaklarını askere alsınlar da eksik yerler tamamlansın.

Zaten güvenlik bölüklerine ihtiyaca göre sayıda asker veriyorlar ama karargahtaki astsubay ve uzmanlar bulundukları bürolara karpuz paylaşır gibi asker alıyorlar.

Meselâ, yazı büroya 2-3 kişi, tıpkıçekim odasına 1 kişi, falanca odaya 1 kişi derken, astsubay ve uzmanlar kendilerine ait olan işi yanlarına aldıkları muhafız askerlere yaptırıyorlar.

Ondan sonra da eksilen sayıda nöbet dönmüyor ve tutman gerekenin iki katını tutuyorsun...

Ben asteğmen olarak yapmıştım , biz de askerleri alıyorduk ama nöbeti olan askerleri değil tabii ki. Bir nöbet de en fazla 2 saat yazardı yazıcı, tabii sabah nöbet tutanın, akşam da nöbeti olurdu. Onun dışında kışla işleri , eğitim vs. Tabii bizimkisi Mekanize Tugay idi. Oldukça düzenli yazılırdı, yeni gelenler biraz daha fazla olmak üzere, genelde dengeli yazarlardı.

• herkes nöbetten şikayetçiyim zannetmis ama nöbetten sikayet ettiğim filan yok

• Sensuski kullanıcısına yanıt
    biz nobeti tek tutuyoruz

• celades kullanıcısına yanıt
    keles filan yok g3 le tutuyor muhafızlar

• bazı komtanlar telefon ve uyumaya goz yumuyo bisey demiyolar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: piyanist2014

quote:

Ben asteğmen olarak yapmıştım , biz de askerleri alıyorduk ama nöbeti olan askerleri değil tabii ki. Bir nöbet de en fazla 2 saat yazardı yazıcı, tabii sabah nöbet tutanın, akşam da nöbeti olurdu. Onun dışında kışla işleri , eğitim vs. Tabii bizimkisi Mekanize Tugay idi. Oldukça düzenli yazılırdı, yeni gelenler biraz daha fazla olmak üzere, genelde dengeli yazarlardı.

Maalesef bu konuda Deniz Kuvvetleri tâbiri caizse Allah'a emânet.

Biz o zaman karargâha 43 kişi kısa dönem olarak gittik ve gittiğimizde de oradakiler sevinmişlerdi, kalabalık gittik ve bu yüzden nöbet rahatlayacak diye ama dediğim gibi, yaklaşık 15 kişiyi alakâsız yerlere paylaştılar ve her gün 8 saat nöbet, artı araç muhafızlığı vs. derken çoğu kişi son 1 ay aklını yitirecek duruma gelmişti.

Çünkü, yemek yeme haricinde hiçbir istirahat süresi kalmıyordu!

Açık arazide 2 saate yakın ağır yorucu işler yaptırıp nöbete 5 dakika kala teçhizata götürürlerdi. Hele ki o anki nöbet de lumbarağzı ise, o ağır işlerin üstüne hiç dinlenmeden 4 saat nizâmi nöbet tutmak insanın belinde derman bırakmıyordu!

Nöbetleri de yazı bürodaki normal askerler kafalarına göre yazıyorlardı, ki bu da beraberinde ayrı bir sorun getiriyor.

Jandarma, Kara ve Hava'da birçok yer düzenli-tertipli olabiliyor ama Deniz Kuvvetleri'nde Donanma merkezi hariç 10 yerin 9'unda büyük sıkıntılar var.

• Bizde zamanında çok tuttuk. Jandarma asayiş devriye nöbet allah kolaylık versin. En kötüsü yol emniyeti ortalık çok karışık kim vurduya gitmek var ama korkumuz yok..

• Yere düşen rütbelileri ne yapıyorsunuz diye soracaktım arkadas sormus mermileri ne yapıyorsunuz diye gec kaldım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElcaseJaws -- 7 Nisan 2017; 12:58:46 >
  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    Dzkk da görevini severek yapan bir allahın kulu yok çünkü. Dzkk atamada dönen dümenler hiçbiryerde dönmemiştir. Komodorun emir subayı yada astsubayını tanıyorsan tüm kapılar sana ardına kadar açılır. 2 sene gemide görev yapıp karaya çıkan bilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrknEgeOztrk

Dzkk da görevini severek yapan bir allahın kulu yok çünkü. Dzkk atamada dönen dümenler hiçbiryerde dönmemiştir. Komodorun emir subayı yada astsubayını tanıyorsan tüm kapılar sana ardına kadar açılır. 2 sene gemide görev yapıp karaya çıkan bilirim.

Ben de farkına varmıştım. Zaten bizim ora da sürgün yeriydi ve komutanların birçoğu bir bezginlik, mutsuzluk görüntüsündeydiler.

Zaten görevden uzaklaştırılan bir yarbay demişti, "Deniz Kuvvetleri'nde torpil esastır" diye.

Adam bir amiral eşinin isteğini yerine getirmedi diye görev yerini değiştirmişler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Hayırlı teskereler torunumun torununun torununun torunun torununun torununun torununun torunu belki daha fazlası fosilim 80/4 ten selam..

Ne diyorsun?

• yere düşen mermileri ne yapıyorsunuz?

şaka bi yana Allah hepinizin yardımcısı olsun bilirim nöbet tutmayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekmarrea

yasak yakalarsa 7 gun askerligin uzuyo

aynen bende bunu diyecektim cezası var telefon tutmanın yakalanır ve tutanak tutulursa 1 hafta uzuyor diye biliyorum ama bazı kişiler görevi gereği bulunduruyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronikyorgun

18 ay askerlik yaptim 3 ay acemi 15 ay usta birligi tokat 3. bolge komutanliginda tuggeneral selattin pasanin makam soforuyumdum toplasan 18 ayda 10 saat nibet tutmamisimdir cumartesi pazar carsi iznim vardi ozel gorevler haric uzmanlar sende ta....k bizde tok diyodular resmen tugayin kraliydim ne gunlerdi be insan ozluyor bazen 15 sene gecmis

24 ay 18 ay 12 ay zamanla iniyor

9 aya 4 aya iner galiba değişik düzenli bir ordu olsa aslında daha iyi olurdu çoğu kişi ayak işi yapıyor askerlikte maalesef askerlikle bağdaşmayacak şeyler yani vatan kurtarıyom diye gelenler yerleri siliyor izmarit topluyor böyle geçiyor ne iş ama işte düzenli bir ordu olsa ne darbe olur başına buyruk ne de insanlar düzgün görevlendirilir belli bir işi olur o işin eğitimi düsturunu alıp o yönde hareket eder ölen askerlerimiz yiten canlarımız hep doğru planlamamanın sorunu çoğu kişi bakaya bedelli bekliyor mesela çok ilginç askerlik gerçek itibariyle tam angarya ama bu bu meslek kutsal bir meslek eğer yapmak istersen ve bunun için yeterli fizik ve mental yapıya sahipsen askerde tinercisi hapçısı bol bu dengesizlikten ne beklersin sokakta konuşmayacağın adamla askerde aynı koğuşta yatıyorsun düzen şart insanların huzuru da bozuluyor intihar edenler bile oluyor Allah askerlik yapanlara ecir sabır versin kolay değil bu ülkede hiç bir şey insan canına önemde yok ölen öldüğüyle kalıyor

• 364 KD'den selamlar.

• Bedelli çıkar umarım,sırf şu askerlik yüzünden 10 senedir üniversite okuyorum.

• Hayırlı teskereler şimdiden. Bende geleli 2 ay oldu yazıcıydım 3 4 günde bir nöbet vardi 2 saat. Adana incirlik baya değişik süper ortamdi conilerle takılırdık heleki yabancı kız askerler süperdi çok şükür sıkıntısız askerlik yaptık 15 temmuz hariç 5 gün cehennemi yaşadık resmen adana sıcağında elektiriksiz geceleri uyuyamıyorduk klimasız çok şükür bitirdik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorbey27 -- 7 Nisan 2017; 16:13:56 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.