Şimdi Ara

ASKERDE KISA DÖNEM NE Iş YAPAR UZUN DÖNEM NE Iş YAPAR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
65.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar kisa donemlerin sorumlulugu nedir.. Ne is yaparlar bi sorumlulugu varmidir.. Altinda calisan asker varmidir..

Uzun donemler yani astekler ne yapar. Askerleri egitimemi cikarir 1000 tane askerin karsisinda 100 basi veya her kimse ona bagira bagira filanca boluk bu kadar adamla emirlerinize hazirdir komutanim dien astekmidir..

Baska ne tip sorumluluklari vardir ve hangi olaylarda erlerin karsisinda bir ust merci tarafindan rezil edilir.. Hergun spora cikarmi....

Tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 26 Mart 2009; 2:26:13 >

• Genelde takım komutanları olur (muvazzaf subaylar) tekmili onlar verir, astekler daha çok tim komutanı olarak görevlendirirler (operasyon bölgelerinde). Askerlik şubesine düşerlerse şube başkanı olurlar (kırsal alanlarda). Spor varsa çıkarlar, çok kaşınmazlarsa kimse dokunmaz ama ben askerliğimi yaptığım yerde çok feci dayak yiyen bir astek görmüştüm (şikayet edemedi çünkü şikayet etseydi onu döven yüzbaşıya belki ağır bir ceza gelirdi ama o astek öyle bir hata yapmıştıki 3-5 yıl hapisden çıkamazdı dahada fazla olabilirdi cezası. Astek olursan astsubaylar komutanım çekmez üsteleme çok üstelersen astsubayları kollayan subaylarda varsa başına bela olurlar. Hatta kendine bir astsubay başçavuş kanka yaparsan inanılmaz rahat edersin astsubayları işleri halletmek konusunda insanüstü yetenekleri vardır :) . Tabi herşeyden önemlisi nereye düşeceğindir.
  • Sagol cevap icin...

Baska yokmu arkadaslar bildiklerini paylasacak
  • Kısa dönemler çavuş yapılırlar. Altında çalışan asker falan yoktur. Tamam, çavuş rütbe olarak erin üzerindedir. Ama sonuçta bir er çavuşa "komutanım" falan demez. Elbette çavuşun sorumlulukları ve yetkileri vardır. Nöbetçi çavuşluk olayı vardır. Bölük yoklamasını hazırlarlar vs... Ama okumuş bir adamın altından kalkamayacağı sorumluluklar değildir.

Asteğmenliğe gelince... Meslekçi değilse takım komutanı olarak görev yapar. Yedek subay da olsa her yerde subay muamelesi görür. Bir birlikte en çok görülen rütbeliler olan astsubaylar ve uzman çavuşların üzerindedirler. Asteğmene ilişemez bunlar yani. İçtimalarda komutanlarına tekmil verirler. Ama öyle 1000 kişinin karşısında değil tabi ki. :) Taş çatlasın 50-60 kişi olur bu. Zor bir şey de değildir. Spor yapılacaksa evet o da spora çıkar. Ciddi bir hatada fırçayı da yer. Ama o fırçayı paşaların karşısında koskoca albaylar da yer. Askerlik böyle birşeydir. Bunlara hazırlıklı olunmalıdır. Asteğmenler nöbetçi subaylık yaparlar. Sorumluluğu fazladır. Onun dışında 08:00-17:00 arası çalışırsınız. Nöbet olmadığı sürece haftasonu tatildir. Evet süresi uzundur ama şahsen bir asteğmen olarak rahat askerlik geçirdiğimi söyleyebilirim.

Dipnot: Artık operasyon bölgelerinde, hele hele tim komutanı olarak asteğmenler görevlendirilmiyor.

• Çok güzel aciklamissin tesekkurler...
  • Açıklamalar güzel bende şunu eklemek istiyorum.
    Ben 325.KSDyim benim devremde Astek olarak gelenlerle konuştum astek olduklarına pişmanlar keşke bizde kısa dönem olsaydık diyolar..
  • Herşey düştüğün yerle ve başındaki komutanla alakalıdır.Asteğmenlik yapılacak iş değil,tamam komutan oluyorsun,maaş alıyorsun falan ama süresi çok uzun.Gidince anlarsın Denizcilerde kısa dönemler çavuş olmazlar sadece nöbetçi çavuş olurlar.Çok sivri hareketlerin olmazsa kimse sana karışmaz.Ama dediğim gibi herşey başındaki komutanla alakalıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Er Maaşları Ne Kadar?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar bende askerliğimi asteğmen olarak yaptım.Şunu öncelikele belirteyim asteğmenden asteğmene çok fark var.Sen vurdum duymaz,şımarık,disiplinliz bir tavır sergilemezsen görev yaptığın her birlikte astından ve üstünden saygı görürsün.
    Bölük komutanına kendini sevdirirsen, onun vermiş olduğu görevleri en iyi şekilde yerine getirirsen eğer bölük komutanında sana eğer muavzaf subay yoksa takım komutanı olarak yetkiyi verir ve bölük komutanından sonra bölük'te senin emirlerin gecer.Zaten sen dediğim özellikelere sahip bir yedek subay isen kendini bölüğe ve bölükteki rütbelilere ispatlamış olursun.
    Ben çok rahat askerlik yaptım, inanıyorum ki yedek subaylık görevini layikıyla yaptım.

Sabah,öğlen aksam iştimalarında bölüğün tekmilini bölükte bölük komutanından sonra gelen başka bir muavzaf subay yoksa sen verirsin.(Bu 1000 kişi değil max 350-400 kişi olur.)Bölük komutanı takım takım da tekmil isteyebilir ozaman 90-120 kişilik askerden olusan takımların tekmilini takım komtutanları hep birlikte verir.
    Asteğmenin asteğmenden baska dostu yok derler buna bende katılıyorum.Ancak sen karsındakine saygı gösterirsen emim olunki onlarda sana gösteriyorlar.
    Alayın,taburun,bölüğün önünde sana bir rütbelinin bağırmawı tsk lerinde gayet doğal karsılanan birşey.Çünkü sadece asteğmene karsı değil bu bi binbaşı üsteğmene, bi albay binbaşıya, bir paşa alay komutanına çok rahat bir şekilde istediğini söylüyor.(Küfür yok).
    Bir arkadasım bir yüz bası asteğmeni dövdü diyor ben buna inanmıyorum.Çünkü askeriye iç hizmet kanununa göre yürütülyor döveceğine verir mahkemeye alır cezsını.Mahkemye yapmayıp döverse bu sefer haklı olduğu halde yüz bası haksız duruma düşer. Şimdi bir Er'i dövmek bile suç gerisini siz düşünün.

Askerliğini kısa dönm olarak yapan arkadaslar içinde bir kaç kelime yazayım.
    Kısa dönemler asteğmenleri kıskanırlar çünkü aynı kültür seviyeine sahip bir kişiye komutanım diyorsun bende olsam aynı düşünceye kapılırdım.
    Benim görev yaptığım birlikte kısa dönemler; Kantinci,bölük çavuşu,yazıcı,garaj çavuşu,yemekhane sorumlusu gibi görevlerde yer alıyorlardı. Ben kısa dönemleri hep kolladım,iyi muhabetlerimiz oldu.

Kısa dönem mi uzun dönemmi yapalım diyorsanız.Bence kısa dönem yapın nedeni 1 yıl kendi mesleğinden uzak kalıyorsun,bilgilerin köreliyor,kültüründen uzaklaşıyorsun.Ben 1 yıllık tecrübelerimden bunları çıkardım tercih sizin diyorum ancak artık uzun dönem de cok az alıyorlar. Eskifoça komando okuluna her dönem azaltarak yedek subay adayı geliyor en son 101 kişi gelmişti,bu sayı 400 lerden buraya kadar düştü.
    Saygılar.

• yorumlar için teşekkürler..

bende uzun dönemler için bi kaç şey ögrendim dogrumudur yalanmıdır artık siz söyleyin.

1-egitimlerde en ön yer alır.. şişmanlık yapamam falan kar etmez koşmak zorundasın...
    2-erlere koşarken bilindik sözler marşlar şarkılar söyler erlerde tekrarlar..
    3-geceleri tarih dersi anlatır askerlere...
    4-nöbetleri sıkıntılıdır.. durmadan gezer...
    5-manga komutanı olunca veya herneyse emri altındaki askerin biri ayakkabısı boyasız olsun en saçma örneginden 400 kişi karşısında küfürü yer komutandan...
    6-yemekhanede yemek duası ve yemek dagıtımından sorumludur...
    7-üst komutan tarafından kendisine verilen egitim sonrası erleri egitir.. silah ders artık ne egitimi almışsa.

bana bunları dediler dogru yanlış gidenler yazsın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 4 Nisan 2009; 18:06:50 >
  • herkes her isi yapar, kisa uzun ayrimida olmaz... zaten olursa sorun dogar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacelen

herkes her isi yapar, kisa uzun ayrimida olmaz... zaten olursa sorun dogar...

Kesinlikle arkadaşın dediğine katılıyorum ama konuyu açan arkadaşa biraz daha özetlersek eğer şunu diyim kısa dönem arkadaşlarım herzaman saygınlık görür üst komutanlardan uzun dönem askerler ise iş bakımından daha elverişli olarak görüldüğünden sınıf ayrımı oluyor ben bizzat yaşadığım için söylemek istedim buda eğitimin verdiği avantajlar olsa gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacelen

herkes her isi yapar, kisa uzun ayrimida olmaz... zaten olursa sorun dogar...

Bal gibi ayrım oluyor...
  • valla kardes ben izmirde gaziemirde 325 kd yım revır çavuşlugu yapıyorum acemı yetıstıren bır yer burası acemılerı revır hastane işlerini halledıp ılaclarını falan dagatıyorum kolay gozuksede acayıp zor bır ıs
  • quote:

Orjinalden alıntı: bart simpson

valla kardes ben izmirde gaziemirde 325 kd yım revır çavuşlugu yapıyorum acemı yetıstıren bır yer burası acemılerı revır hastane işlerini halledıp ılaclarını falan dagatıyorum kolay gozuksede acayıp zor bır ıs

Hayırlı teskereler olsun kardeşim bende revirciydim askerde :) 87/2 yaptım uzun dönem senin işin çok çok kolay 460 saymak var 170 saymak var haline şükretmelisin dostum.
  • cavuş oldunmu bi görevin yoksa normal asker gibisin.
    astek oldunmu yeri gelir böluk komutanı bile olabilirsin tayin zamanlarında ama astsubaylar ahele bascavuaşşa seni takmaz komutanım falan demez isminle haitap ederler.gerci onlara cok iahtiyacın olacak ii gecinmek gerekir.yeri gelir evet 1000 kşi önunde tekmil bile verirsin.bizde atayin zamanı astek 3500 kişilik tugay iştaimaya bile tekmil veriodu.1000-1500 tl arası maaşın aolur akşam 5 de paydos nöbet yoksa
  • slm ben bişi sorcam aralık 2009 celb dönemi için son başvuru tarihi 25 ekim ve ben 4 sınıf aöf okuyorum büte kalırsam aralık dönemine yetişebilirmiyim
    büt tarihi 6 eylül artı sonucların acıklanması vede 20 gün de gelen diploma var .....lütfen yardımmmmm ..:)......

NOT: aöf 2009 ara sınavları 20 günde acıklandı ...

alıntı.... acaba ne kadar doğru bilmiyorum bilgisi olanlara sunulur ....

Bütünleme sınavı sonunda Fakülte, askerlikle ilişkisi olan öğrenciler için "öğrenci durum belgesi"ni toplu olarak ilgililerin askerlik şubesine göndermektedir.

Ancak bazı askerlik şubeleri buna rağmen öğrencilerden "öğrenci durum belgesi" istemektedir. Bu durumda:

· Askerlik şubenizle görüşerek fakültece bu belgenin gönderileceğini, sonuç alamaz iseniz,

· AÖF bürosuna başvurup öğrenci durum belgesinin gönderilmesini isteyiniz.

· 29 yaşını doldurmuş öğrencilere Askerlik Kanunu gereği bu belge verilmemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gece ve düşler -- 25 Nisan 2009; 4:36:58 >

• işin özü şu:
    kısa dönemler koğuşta yatarak askerlik yaparlar
    asteğmenler,kısa dönemler sıcacık yataklarında uyurken(bakın astek demiyorum astek te ne demek o zaman üstek yüztek bintek diye sıralayalım rütbeleri) 3 ay iflahları kesilir,hele komandoysa hayatlarında göremeyecekleri eğitimleri alırlar.
    usta birliğine gittiklerinde-doğuya düşerseniz mağarada yatarsınız yada üs bölgesinde-ama benim gibi eğitim alayına düşerseniz üniversite hayatı gibi hayatınız olur.bölüm komutanınız hoşuna gitmediği bir şey olunca ilk size çemkirir.(akşam karısınla kavga etmiştir mesela)
    içtimalarda bölük komutanına tekmil verirsiniz.Bazen bölük komutanı olmaz tabur komutanına tekmili siz verirsiniz.
    haftasonu nöbet yoksa 2 gün kralsınızdır.
    astsubaylar uzman çavuşlardan selam veren de oluyordu vermeyen de.ama hepsinle iyi geçinirdim çünkü bugün varım yarın yokum mantığı ile çalıştım hep.
    bir keresinde bana iş vermeye kalkan astsubaya haddini bildirmiştim askerlerin önünde.lafı soktum ağzına.tabi 1 gün sonra yine can ciğer olduk...
    1800-2000 arasında maaşın olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 8 Ağustos 2009; 13:33:12 >

• yeni bilgiler yokmu arkadaşlar mesela şuan astegmen olan arkadaşlar bişiler yazarsa seviniriz.....
  • Gideceğin ve düşegceğin yere göre yükün değişir işin açıkcası ama genelde çvş ve takım komutanı oluyosun sorumlulugun var ama uygulamada yok gibi bişey yani pek ilişmiyosun uzun dönem askerlere genelde iç görevlendirme yapıyolar revirci,santral vb . görevlerle meşgul oluyosun genel olarak uzun dönem askere giden arkadaşlarımıza göre daha rahat bir askerlik yapıylıyor diyebilirim-Askerlik yükü daha çok onlarda- astekler ise 1500-1800 teğmen 1900-2000 civarında bir maaş alıyor.Genelde takım lideri oluyorlar.Planlama,egitim,tatbikat hazırlıgı günlük rutin işler vb. işleri yürütürler.Yasal olarak kağıt üzerinde sorumlulukları çoktur ama uygulamada pek işlere karışmazlar ama dedigim gibi yerine göre değişir tabi. :D
  • konuları upladığın için saol iyi oldu :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.