Şimdi Ara

Asker iken Açıköğretimde okumak hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Önümüzdeki Kasım ayında askere gideceğim. Bugün de Açıköğretim fakültesi başvuruları açıldı. 4 yıllık üniversite mezunuyum (geçen Haziran mezun oldum) ve istediğim bir bölüm açıköğretimde yeni açıldığı için kayıt yaptırmak istiyorum. Kafamda şu sorular mevcut;

    1- Askerde iken sınavlara girilebiliyor diye biliyorum. Ancak sınav merkezi için misal Ankara'yı seçtim ve askerlik için beni Sivas'a gönderdiler. Bunu 20 Ekim'den önce bilemeyeceğim için ve başvurularda 18 Eylül'de son olduğu için ilerleyen tarihlerde sınav merkezini değiştirebiliyor muyum?

    2- Ben tecilimi Temmuzun sonlarına doğru bozdurdum ve o sıra herhangi bir işlem olmadığı için açıköğretim ile ilgili herhangi bir bilgi vermedim. Şimdi aöf'e kaydolduktan sonra askerlik şubesine bunu bildirmem gerekir mi yoksa belge ile sınav vakti gidersem olur mu?

    3- Diyelim ki askerde iken sınav izni olmadı veya sınava giremedim, üniversite kaydım silinir mi yoksa askerden sonra mı devam eder? 4 yıllık üniversite mezunu olduğum için her ne kadar Yedek subay başvurusu da yapmış olsam da büyük bir ihtimal kısa dönem çıkacak. Sıkıntı olur mu?

    Yardımcı olursanız ve cevap verirseniz çok sevinirim.







  • Merhaba hocam. Ben de tam olarak seninle aynı dertten muzdaribim. Geçen ay tecilimi bozdurup kasım celbi için sevk başvurusu yaptırdım. Lisans mezunu olarak da ikinci üniversite kapsamında bir önlisans programına kayıt olmaya karar verdim. Başvurular 6 ekime kadar uzatılmıştı ve dün internetten ön kayıt işlemi yapıp güz dönemi harcını da ödedim. Bugün bulunduğum şehirdeki aöf bürosuna kayıt işlemini tamamlamak için gittiğimde sınav merkezi değişiklik tarihlerini öğrendim ve sıkıntı olacağını fark ederek kayıt işlemini yaptırmadım. 10 ekim gibi erken bir tarih olacağı aklıma gelmemişti. Büro personeli sistem üzerinden takvimde belirlenen tarihler dışında bir işlem yapamayız, durumunu merkez büro ile görüş dedi ve bir numara verdi. Telefondaki yetkili de net cevap veremedi ve "aofbilgi@anadolu.edu.tr" ye mail atıp durumu bildirmemi söyledi. Mail gönderdim ve oradan cevap bekliyorum. Bunun hakkında araştırma yaparken de konunu gördüm ve senin durumun netleşmiştir veya bilgi almışsındır diye sana danışmak istedim. Sen bu dönem için kayıt yaptırdın mı? Yaptırdıysan ve bu sorunun çözümü hakkında bilgi sahibiysen beni de bilgilendirebilir misin? Teşekkür ederim.




  • 1 tarihleri net bilmiyorum ama değişirsin



    2 sınava giriş belgenle girersin



    3 sınava girersin komutanlar anlayış gösterir. zaten komutanların da çoğu sınavlara gidiyor. para yattıkça kaydın silinmez.belirli bir zaman aşımı var mı bilmiyorum.



    haftasonları dışarı çıkarsın sınava nöbet vs. tutmazsın güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.