15.05.2025 tarihinde BMW 3.16i (2014 model) aracımı, ertesi gün şehir dışına çıkacağım için genel kontrol ve bakım amacıyla Askar Otomotiv’e bıraktım. Yapılan inceleme sonrası motor yağının eksik olduğu söylendi ve 1500 TL ücretle yağ eklendiği belirtilerek araç teslim edildi. Ancak işlemlerin düzgün yapıldığından şüpheliyim. Asıl sorun dönüş yolunda başladı: Şehir dışı dönüş yolculuğuna başlamak üzereyken aracım “motor suyu eksik” uyarısı verdi. Hemen bir benzin istasyonuna girip kaputu açtığımda şok edici bir manzarayla karşılaştım: Motor yağı seviye çubuğu yerine tam oturtulmamış, yarım takılı duruyordu. Bu nedenle motor yağı çubuğun oradan dışarı sızmış, motora fışkırmış ve tüm motor blogu yağla kaplanmıştı. Motor suyunu tamamlayıp yola devam ettim fakat bir süre sonra araç tahrik sistemi arızası, akü şarj edilemiyor gibi benzeri ciddi hatalar vermeye başladı. Dışarıya fışkıran yağ, motor bileşenlerine yayıldığı için yola devam edemedim ve sürüş güvenliği için aracı sağa çekip durdurmak zorunda kaldım. Aracımı bakıma bıraktığım servis, tüm bu olanlara rağmen sorumluluk kabul etmemekte ve “Motor suyu bitebilir.” “Yağ çubuğu kendiliğinden çıkabilir.” gibi gerekçeler sunarak hatalarını reddetmektedir. Peki o zaman ben bu aracı neden genel kontrole götürüyorum? Motor yağını kendim 500 TL’ye alıp koyabilirdim. O halde neden 1500 TL ödedim? Gerçekten işten anladıklarını düşünmüyorum! Bu yaşadıklarım bana bir tecrübe oldu ve bir daha asla aracımı Askar otomotiv 'e götürmeyeceğim. Askar otomotiv 'e gitmeden önce tekrar düşünmenizi tavsiye ederim. Aşağıya bir video ve bazı fotoğraflar bırakıyorum, Çok net şekilde sorunu görebilirsiniz. |
Askar Otomotiv BMW Servisi ile yolda kaldım – Az Kalsın Motorum Yanıyordu!

-
-
Aracımı bugün Borusan next özel servisine götürdüm.
Motor üfleme dahi yapsa motor yağı seviye tespit çubuğunun kendini geriye itmesinin mümkün olmadığını belirttiler. Çubuk orjinal çünkü. Orada hemen test ettiler. Dolayısıyla motor yağı seviye tespit çubuğu ya bilerek açık bırakıldı ya da yerine oturtulmadan unutuldu araç bana öyle teslim edildi.
Nitekim aracımdaki hasar çok büyük, seviye tespit çubuğunun yerleştiği hortumdan fışkıran yağ bütün motora işlemiş ve beyine giden soketlere bile gitmiş olabilir dendi.
Maslak Askar otomotiv arabamı mahvetmiş durumda. Hataları bana yaklaşık 300.000 TL 'ye mal olacak. Benim başıma geldi sizin başınıza da gelmesin, bu kişilere araç teslim etmeden bir daha düşünmenizi tavsiye ederim
-
Geçmiş olsun hocam, büyük hata yapmışlar. Soketler temizlenip yerine takılmadan net hasar belli olmaz. Soketlerin içine kaçan yağ pinler arası direnç etkisi gösterip hatalara sebep olabilir. Yağın elektriksel geçirgenliği nedir bilmiyorum ama direk kısa devre etkisi göstereceğini sanmıyorum. Yağın iyi yönü su gibi oksitlenmeye sebep olmaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X