Şimdi Ara

Aşk mı kariyer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi kıza aşık oldum. hani arada takılırsın hoşuna gider öyle bir şey değil. kızı çok beğeniyorum her şeyi çok hoşuma gidiyor ve o da beni seviyor hatta ayrıldığımda ağlamıştı.
    önümde iki yol var
    birisi uzun zamandır hayalini kurduğum moskova. seneye rusyaya mühendis olarak gidecem veya gitmeyecem bunun kararını veremedim. eğer gidersem 4 sene çalışıp hem askerliği yapmaktan kurtulacam hem de istanbula dönünce ev almış olacam. o deneymle de burada güzel bir iş bulurum maddi sıkıntım olmadan belli standardın üstünde yaşarım genç yaşta evim olur belli bir gücüm olur. böyle bir planım vardı. bunu yaparsam 250 bin lira gibi bir şey biriktirmiş olacam ve istanbula döndüğümde düzenimi kurduğumu da düşünürsem birini ve tanıma evresini de geçersek yaşım 30 u bulmuş olacak. gençliğimi çalışarak geçirmiş olacam tek kötü yanı bu.

diğer bir yandan kız ktü de matematik öğretmenliği okuyor 3 e geçti. ben de yıldız dayım son sınıfa geçtim, şehirler ayrı ama iki ayda bir istanbula geliyor.eğer ayrılmazsam çok fena bağlanacam ben bu kıza.bundan korkuyorum işte. beni buraya bağlayan sebep olur gidemem yurtdışına.burada da çalışırsam 2500 gibi bir rakamla başlayacam ( 2.5 senelik tecrübem var) ama bir sene de askerlik olacak.genelde uzun dönem yaptırıyorlar. yani sürekli aramızda uzaklık olacak ve düzenimi kurana topralayana kadar da 26-27 yaşında olacam. evim olmayacak birikimim olmayacak ama sevdiğim kız yanımda olacak.

kız da korkuyor gitmemden.. bu yüzden sürekli tartışıyoruz nekadar alttan alsam da gideceğimi düşünüyor.

tavsiyenizi istiyorum..

• yardım edin la kafayı yiyecem
  • Ben olsam giderdim. Gerçekten harika bir fırsat var önünde. Çok daha fazla aşık olmadığına şükret. Getirebiliyorsan kızı getir rusyaya arada. Eğer ciddi düşünüyorsan yani evlilik falan gitmen çok daha mantıklı hatta. Çoğu şey için birikimin olmuş olacak kız da sen de sabrederseniz süper olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRunner -- 1 Eylül 2013; 17:32:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRunner

Ben olsam giderdim. Gerçekten harika bir fırsat var önünde. Çok daha fazla aşık olmadığına şükret. Getirebiliyorsan kızı getir rusyaya arada. Eğer ciddi düşünüyorsan yani evlilik falan gitmen çok daha mantıklı hatta. Çoğu şey için birikimin olmuş olacak kız da sen de sabrederseniz süper olur.

kızla 2 aydır birlikteyiz daha çok bağlanmadık birbirimize ama o da ben de çok seviyoruz birbirimizi
    selin şekerciye çok benziyor hayrandım ben o kıza
    eğer şimdi ayrılmazsam ilerde bağlanmış olacaz birbirimize bu sefer bırakıp gidemem o şimdi bile bukadar üzülüyoken o zaman çöker.o yüzden şu aralar bir karar vermeliyim

• quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

quote:

Orijinalden alıntı: FreeRunner

Ben olsam giderdim. Gerçekten harika bir fırsat var önünde. Çok daha fazla aşık olmadığına şükret. Getirebiliyorsan kızı getir rusyaya arada. Eğer ciddi düşünüyorsan yani evlilik falan gitmen çok daha mantıklı hatta. Çoğu şey için birikimin olmuş olacak kız da sen de sabrederseniz süper olur.

kızla 2 aydır birlikteyiz daha çok bağlanmadık birbirimize ama o da ben de çok seviyoruz birbirimizi
    selin şekerciye çok benziyor hayrandım ben o kıza
    eğer şimdi ayrılmazsam ilerde bağlanmış olacaz birbirimize bu sefer bırakıp gidemem o şimdi bile bukadar üzülüyoken o zaman çöker.o yüzden şu aralar bir karar vermeliyim

Ben de sabrederseniz demişim ama 4 sene gerçekten çok fazla ya. :/

Ben aslında aşka gerçekten çok değer veren bir insanım ciddi manada. Fakat bir o kadar kariyer de önemli. Böyle bir parayla ve tecrübe ile döndüğünde zaten iyi bir hayat için hazır olacaksın çok iyi bir fırsat. Çok aşıksan Türkiye'de de geliştiririm kendimi iyi yerlere gelirim umudu ile kalabilirsin iyi şeyler de yapabilirsin belki ama "belki" yani. Neyse ben oyumu Yurt dışına çıkmandan yana kullanıyorum. Yol yakınken bırak bence. :/ Üzüldüm esasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRunner -- 1 Eylül 2013; 17:41:46 >

• okuyorum diyosun ama 2,5 yıllık tecrübem var diyosun. neyse orayı geçelim de kızı da götür moskovaya. madem o da çok seviyor. nişanlanın okulu bitince gelsin ya da okulu dondursun gidin birlikte sonra gelince devam eder. alternatif bi yol bul bence
  • Crysis
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Var mı böyle bir dizi
    10 ay önce açıldı
    Aşk ne demek bilen var mı??
    8 yıl önce açıldı
    aşk mı para mı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fcsikkofield

okuyorum diyosun ama 2,5 yıllık tecrübem var diyosun. neyse orayı geçelim de kızı da götür moskovaya. madem o da çok seviyor. nişanlanın okulu bitince gelsin ya da okulu dondursun gidin birlikte sonra gelince devam eder. alternatif bi yol bul bence

1. sınıftan beri part time mühendislik yapıyorum bu yüzden şimdiden rusyadan teklif aldım 2 kez.
    kıza söyledim sen de gel orada kazancım iyi olacak ikimize de yeter diye ama o da haklı pek sıcak bakmadı okadar okudu ev hanımı mı olacak
    kursa gidiyorum okul var iş var ben trabzona gelemem dedim o ben sık sık gelirim senin için dedi.beni bukadar sevecek ve bukadar güzel olup sadık kalacak kız bulmam da zor. ondan da vazgeçemiyorum.
  • 2 aylık ilişki için geleceğinden vazgeçme rusya da kızdan bol ne var hem ayrıca dönünce ev alacakmışsın fena mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DCT19

2 aylık ilişki için geleceğinden vazgeçme rusya da kızdan bol ne var hem ayrıca dönünce ev alacakmışsın fena mı?

haklısın sen gibi düşünen birisiyim fakat bi kız düşün hem eğitimli, hem paragöz değil hem güzel hem de sadık. şu alttaki fotosunu koyduğum ünlüyle birebir benziyor.bir yandan yurtdışı ve para hayalim bir yandan da hayalimdeki kız ve ortalama bir hayat. ve işin kötüsü o istanbula atanabilecek mi. atanamazsan gel dersanede çalış benim kazandığım yeter dedim. ulan ne vardı da teknik üniversiteye geldim okulda böyle kız yok ki olsa ikimiz de giderdik yurtdışına veya yurtiçinde beraber iş yapardık.şimdi durumlar çok ters
     Aşk mı kariyer mi?

• kardesim şu açıdan düşünmeni tavsiye ediyorum. kızın ben gelirim demesini çok büyüütme çok mühim bişe yapmış olmuyor. diyorsun ki kız haklı onca okudu ev hanımı mı olacak. dedigine göre onun iş bulma şansı az ve o kariyerini tercih ediyor bu durumda. 4 sene çalışacakmışsın. kız ev hanımı da olmayacak döndügünüzde okulu bitirip iş arar. hem askerlik ayırmayacak sizi. hem ikinizinde dili gelişecek ve tecrübeniz olmus olacak. kız sadece matematikte degil rusça bildigi için başka işlerde bulabilecek. bu senin için süper bi fırsat onun için de çok büyük bi fırsat. döndügünüzde eviniz olmus olacak huzurlu bi yaşantınız olacak. bence tercihi senin degil onun yapması lazım. bu konuyu onun açması ve rusyaya gidip hayatımın erkegiyle evlenip rahat bi hayat mı yasamalıyım yoksa okulumu bitirip burda kısmetimi mi beklemeliyim diye sorması lazımdı :)))
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DCT19

2 aylık ilişki için geleceğinden vazgeçme rusya da kızdan bol ne var hem ayrıca dönünce ev alacakmışsın fena mı?

haklısın sen gibi düşünen birisiyim fakat bi kız düşün hem eğitimli, hem paragöz değil hem güzel hem de sadık. şu alttaki fotosunu koyduğum ünlüyle birebir benziyor.bir yandan yurtdışı ve para hayalim bir yandan da hayalimdeki kız ve ortalama bir hayat. ve işin kötüsü o istanbula atanabilecek mi. atanamazsan gel dersanede çalış benim kazandığım yeter dedim. ulan ne vardı da teknik üniversiteye geldim okulda böyle kız yok ki olsa ikimiz de giderdik yurtdışına veya yurtiçinde beraber iş yapardık.şimdi durumlar çok ters
     Aşk mı kariyer mi?

kardeş bu devirde atanmak kadar zor bişey yoktur heralde. millet diplomasını felan yırtıyor ama ne deyim hayırlısı senin için

• quote:

kardesim şu açıdan düşünmeni tavsiye ediyorum. kızın ben gelirim demesini çok büyüütme çok mühim bişe yapmış olmuyor. diyorsun ki kız haklı onca okudu ev hanımı mı olacak. dedigine göre onun iş bulma şansı az ve o kariyerini tercih ediyor bu durumda. 4 sene çalışacakmışsın. kız ev hanımı da olmayacak döndügünüzde okulu bitirip iş arar. hem askerlik ayırmayacak sizi. hem ikinizinde dili gelişecek ve tecrübeniz olmus olacak. kız sadece matematikte degil rusça bildigi için başka işlerde bulabilecek. bu senin için süper bi fırsat onun için de çok büyük bi fırsat. döndügünüzde eviniz olmus olacak huzurlu bi yaşantınız olacak. bence tercihi senin degil onun yapması lazım. bu konuyu onun açması ve rusyaya gidip hayatımın erkegiyle evlenip rahat bi hayat mı yasamalıyım yoksa okulumu bitirip burda kısmetimi mi beklemeliyim diye sorması lazımdı :)))

biraz ufkumu açtın sağolasın
    niye strese sokuyorum ki kendimi
    o daha yüksek yapacam diyor çünkü kpss ile atanması zor başka şehre de gitmek istemiyor.bu yüzden akademisyen olmak istiyor.ben de ona diyecem gel istanbulda bir dersanede çalış 1000 lira olsun senin olsun. ben de 3000 kazanırım zamanla artar miss gibi geçiniriz. kabul eder misin bunu. mırın kırın ederse o zaman rusyaya gidiyorum diyecem.sanırım böylesi daha güzel.

• Iki aydir birliktesiniz ve kiz iki ayda bir istanbul'a mi geliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: önemliadam

Iki aydir birliktesiniz ve kiz iki ayda bir istanbul'a mi geliyor?

mantık hatası aramanızdaki çaba ne hocam ben onu anlayamadım
    kız iki ayda bir geleceğini söyledi ki yapar da bunu. ben de ara tatilde trabzona gitmeyi düşünüyorum bir hafta.ama işte böyle beraber kaldığımız zamanlardan sonra ayrılmak biraz güç olacak o yüzden şimdiden karar vermem lazım diye düşünüyorum
  • quote:

quote:

kız iki ayda bir geleceğini söyledi ki yapar da bunu. ben de ara tatilde trabzona gitmeyi düşünüyorum bir hafta.ama işte böyle beraber kaldığımız zamanlardan sonra ayrılmak biraz güç olacak o yüzden şimdiden karar vermem lazım diye düşünüyorum

Rusyada aylik ne kadar veriyorlar hocam ve giderlerin nasil olacak ? Ev vs.

Mantik hatasi aramadim hocam kizma

• şahsen ben olsam aşkımın peşinden giderdim her türlü aşkımı seçerdim

• quote:

quote:

quote:

Rusyada aylik ne kadar veriyorlar hocam ve giderlerin nasil olacak ? Ev vs.

Mantik hatasi aramadim hocam kizma

ev araba telefon elektrik su yemek giderlerini şirket karşılıyor
    ücret başlangıçta 2500 dolar. her sene de 500 dolar civarı bir artış olur. işte 4 senede ortalama 250 bin tl birikir
    burada olsam askere gider gelirim 2500 e başlarım. 4 sene sonraya kadar maaşım 3500 olur ancak. zaten çalışırken kiraydı giderdi derken biriktirsem biriktirsem 20-30 bin biriktiririm o da devletten aldığım krediye gider

• quote:

quote:

kardesim şu açıdan düşünmeni tavsiye ediyorum. kızın ben gelirim demesini çok büyüütme çok mühim bişe yapmış olmuyor. diyorsun ki kız haklı onca okudu ev hanımı mı olacak. dedigine göre onun iş bulma şansı az ve o kariyerini tercih ediyor bu durumda. 4 sene çalışacakmışsın. kız ev hanımı da olmayacak döndügünüzde okulu bitirip iş arar. hem askerlik ayırmayacak sizi. hem ikinizinde dili gelişecek ve tecrübeniz olmus olacak. kız sadece matematikte degil rusça bildigi için başka işlerde bulabilecek. bu senin için süper bi fırsat onun için de çok büyük bi fırsat. döndügünüzde eviniz olmus olacak huzurlu bi yaşantınız olacak. bence tercihi senin degil onun yapması lazım. bu konuyu onun açması ve rusyaya gidip hayatımın erkegiyle evlenip rahat bi hayat mı yasamalıyım yoksa okulumu bitirip burda kısmetimi mi beklemeliyim diye sorması lazımdı :)))

biraz ufkumu açtın sağolasın
    niye strese sokuyorum ki kendimi
    o daha yüksek yapacam diyor çünkü kpss ile atanması zor başka şehre de gitmek istemiyor.bu yüzden akademisyen olmak istiyor.ben de ona diyecem gel istanbulda bir dersanede çalış 1000 lira olsun senin olsun. ben de 3000 kazanırım zamanla artar miss gibi geçiniriz. kabul eder misin bunu. mırın kırın ederse o zaman rusyaya gidiyorum diyecem.sanırım böylesi daha güzel.

ne demek kardeşim inşallah doğru ve hakkında hayırlı olacak kararı verirsin. bi tavsiye daha karar verdikten sonra artık diğer ihtimali hiç düşünme

• Seks
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.