Şimdi Ara

Aşk bence nedir? Bence yoktur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aşk ön sekstir. Biyoloji ve kimya ile...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teamwork -- 29 Eylül 2020; 18:24:30 >
  • Aşk zayıflıktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fortuna1998 F kullanıcısına yanıt
    Aşk , sevgi ve mutluluk bunlar mutlak şeyler değildir. Sadece libido vardır. Sen aşkı bu kadar anlamlandığın için duygu bunalımı içine giriyorsun. Şuur bozukluğundan başka bir şey değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • var ama kanıtlayamam.
  • kisma kullanıcısına yanıt

    80 yaşındaki amcalar teyzelerdeki şeyler de mi libidodan kaynaklı? Baktığın zaman libido da duygularla alakalı neticede. Belli yaştan sonra tamamiyle ölecek hormonal bir şey. Bazı insanlarda yüksek bazısında düşük bazısında hiç yok denecek kadar az.


    Hiç bir duygu mutlak değildir demek daha doğru değil mi? Hepsinin fazlası şuursuzluğa yol açar, mantık gider saçmalama başlar.

  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    80 yaşındaki amcalar ve teyzeler neye ihtiyacı olduğunu bilmediği için sen bu tuzağa düşmüşsün. alttaki yazın doğru.
  • kisma kullanıcısına yanıt

    Bir kez aşık oldum ve şu anda o kadına karşı hiç bir şey hissetmiyorum, düşündüğüm zaman bir daha görsem o kadını sanırım teşekkür ederdim aşk denen o deli duyguyu bana tattırdığı için   Bu tattığım duyguların ise zerre kadar libidom ile alakası yoktu, bence çoğu insan aşk denen şeyin ne olduğunu tam bilmiyor. Canı seks istiyor ki seks mekanik birşeydir aslında bunu sevgi/aşk ile karıştırıyor. Sen de sanırım onlardansın.


    Batıda eşleri başkalarıyla seks yaparken izleyen/videoya çeken kişiler var, az da olsa ülkemizde de böyle çiftler var; zira libidoları kendilerine karşı düşükken başkalarına karşı yükseliyor ama yine de birbirlerini seviyorlar yani seksi mekanik bir şey olarak görürken sevgiyi daha uzun süreli kalıcı bir şey olarak görüyorlar. 80 yaşındakilerde ise zaten %99 ölmüş durumda libido.


    Bence sen gerçekten hiç aşık olmamışsın, o deli duyguyu libido ile kıyaslamak benim nazarımda çok absürd bir şey. Aşk yok, libido var demek çok saçma.


    Ne olursa olsun hepsi birer duygu hiç biri mutlak değil, orda örtüşüyoruz.





  • Ben sevgiyi aşk ile karıştırmıyorum. Aşk elbette bir görme kusuru , çünkü onda görmek istediğini görüyorsun. Aşk yerini bırakıp sevgi geldiğinde ise hayal ettiğini değil olanı görüyorsun.

    2. söylediğin elbette doğru ve her zaman gerçekleşen bir şey , avrupada ve amerikada hamile olupta film çekmeye çalışan insan sayısı oldukça öğrenmek için belirli sitelere girmen yeterli.

    -Aşk temelde tabiiki yok bunu uzun uzunma uğraşmak boşa efor. Şuur bozukluğu olabileceğini hiç düşündün mü :)))) Evet ben o duyguyu hissettim. Güzel bir duygu lakin sağlıklı değil. İnsanın önünü kesmesi için en mantıklı yatırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kisma -- 16 Aralık 2020; 21:15:1 >
  • kisma kullanıcısına yanıt

    Aşk kesinlikle bir görme kusuru, en güçlü uyuşturucu bence Bu sebepten de bir çok insan aşk bitince ayrılıyor, gördüğünden hoşlanmıyor çünkü.


    Ne olursa olsun aşk insanların en çok üzerinde durduğu husus yine de. Çünkü insanlar o uyuşturucuyu arıyorlar sürekli.


    İlk mesajında sevgi/aşk libido kaynaklı demişsin diye anladığım için mesaj yazdım yanlış anlamışsam sorun yok demektir. Libido başka duygu, aşk başka duygu; ikisinin bir arada olduğu duygu durumu ise tam uyuşturucu zamanı, insanı paralel evrenlere götürür 

  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    En basit anlatımıyla şöyle söyleyeyim daha iyi anlarsın. "İnsanların %90'ı kaybetme ihtimali %50 olan bir şirkete yatırım yapıyor." olay tamamen bundan ibaret.
  • Aşk farklı sevgi farklı kavramlar bence.Aşk anlık sevgi sürekliliktir
  • NeyzenEfendi kullanıcısına yanıt
    Güzel söyledin.
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F51B8E8D -- 2 Mart 2021; 9:55:4 >
  • Selamlar ,


    Türün devamlılığını sağlaması için erkek ve kadının çiftleşmesi gerekir. İlkel toplumlarda ve hatta ilkel zihinlerde çiftleşmenin olabilmesi için ufak bir uyarı, dürtü, etkilenme yeterlidir. Küçük kabilelerde yaşayan insanlar oldukça az kişiyle karşılar. Hatta ilk karşılaştığı yabancı grubun üyesinden etkilenebilir ve bingo, çiftleşip çocuk yapabilirler. Peki ya modern toplumlarda ?


    Toplum büyüdükçe ve modernleştikçe dişinin ve erkeğin türün devamını sağlayacak parterini seçmesi için seçenekler çoğalır. Üreme gibi büyük bir zahmete girmek için adaylar arasında kendine en çekici (fiziksel veya zihinsel) gelen kişiyi arayacaktır.


    Kişi kafasında '' kimle üresem ?'' diye düşünmez bu milyonlarca yıllık beynimize işlenmiş evrimsel bir dürtüdür. Günümüz insanı artık sadece üremek için sevişmez. Sadece haz alması bile yeterlidir. Hatta ürememek için doğum kontrol yöntemleri kullanabilir. Lakin türün devamını sağlamak için genetik kodun silahı her zaman hazırdır : aşk !


    Aşk pek tabi bu kadar ruhsuz bir şey değildir fakat ilkel temellerden geldiği inkar edilemez.


    Freudyen psikanalizden de kısaca bir bakarsak aşk ; insan yavrusunun annesinden koptuğu o ilk andan itibaren oluşan anlamsızlık ve terkedilmişlik hissini , büyüdüğü zaman bir başkasında arayıp bulmasından başka nedir ki ?


    Not : Kimsenin '' aşk'' ı tanımlamasına izin vermeyin. Onu kendiniz keşfedin. ;)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Narrator -- 26 Temmuz 2021; 12:34:32 >




  • Aşk var olan bir duygudur. Aşk sevme duygusuyla eşdeğerdir. Her aşk sevgidir ama her sevgi aşk değildir. Yani sevginin tutkulu hâlidir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aşk karşıdaki kişinin kişiliğine duyulan ilgi ve onunla yakın olmaktır. Cinsellikte şimdi aşkın yanında yan paket olarak geliyor ama cinsellik aşkı içinde barındırmaz çünkü aşkın içinde cinsellik bir paket olarak gelir.

  • yine kadın düşmanlığı? bunda bile mi? zihniyetiniz nasıl kokuştu, kim buna neden oldu bilmiyorum ama kadınlar da insan. birkaç basit fonksiyon farklılığı dışında aynıyız arkadaşım.

  • Başlığı açan kişinin başlıklarını okudum da.. Dostum bu konuyu bir doktor ile konuş bence. Ciddi bir sağlık sorunun olabilir.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.