< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
Cahil cesareti herhalde.
Toplum bağışıklığı denilen birşey var. Aşılanan her birey sadece kendisini değil, hastalığın yayılmasını engelleyerek bulunduğu toplumu da korur. Toplum bağışıklığının sağlanması için yüksek oranda aşılama şart. Aşıyı reddedenler kendilerininkiyle değil toplumun sağlığıyla da oynuyorlar. ![]() |
|
Bir düz dunyacilar, bir de asi karşıtları (diger adıyla salgın hayranları), cehaletin vücut bulmuş hali. Duz dunyacilarin hiç olmazsa kendinden başkasına zararı yok.
|
|
Kafaya bak kafaya, boş bir defterin ilk sayfası gibi pırıl pırıl
|
|
Umarım aşı olmamışsınızdır çünkü içinde ne olduğu belli değil, değil mi? Dinen de sakıncalı olabilir zaten. Ben dini açıdan insanların aşı olmama isteğini çok haklı buluyorum.
Allah insanları mükemmel yaratmıştır zaten o yüzden böyle şeylere gerek yok. Sünnet hariç tabi, o lazım sebebini söylememe gerek yok. Uzak akraba evliliği hakkında ne düşünüyorsunuz hocam? Bence de iyi bir şey, zaten helal değil mi? Dinimizce de bir sakınca olmadığı belirtilmiş gördüğüm kadarıyla. up and down ile hocam. |
|
küflü çivi batınca da , kuduz hayvan ısırınca da mümkünse aşı olmayın ne de olsa kaslarınızın kemiklerinizi kıracak kadar şiddetli kasılması, yutkunamadığınız için su içerken boğularak ölmek(tetanoz ve kuduz hastalığının birçok bulgusundan birkaçıdır ve aşıyla tamamen önlenebilir) sizin özgürlüğünüz.
|
|
istesen bile bir tane akademic consensus a sahip bir makaleye ulaşamazsın çünkü yok. eğitimsiz evangelist Amerikalıların oyununa gelmişsin.
|
|
Konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. Güzel bi noktaya parmak basmış. Yazmayım dedim ama tutamadım kendimi.
Fakültede hocalarımız hep aynı şeyi söylüyor "Aşı kendi başarısının kurbanı oldu." aşılar sayesinde bu hastalıkların oranı o kadar azaldı ki insanlar bu hastalıkların gerçekliğini sorguluyor ve aşıyı gereksiz görüyorlar artık. Bir hastalığın gerçekten silinmesi için o ülke ve sınırı olan ülkelerde 5 yıl gibi bir süre(belki daha fazla şu an tam hatırlayamadım değişmiş olabilir) hastalık görülmemesi lazım. Yani olay sadece 1 çocuk 2 çocuğa vurdurmamak değil, tüm toplumu riske atıyorsun. Aşı ve otizm ile ilgili bir makale dünyaca ünlü bir tıp dergisinde yayınlanıyor birkaç doktor tarafından, doktor diyor ki aşının sonucu otizm oldu bu hastalar. Makale yayınlanıyor ve aşı karşıtlığı başlıyor. Aşı karşıtlığı yapanlara sor daha ilk defa duymuşlardır bunu. Sonra anlaşılıyor ki bu araştırmada toplam sadece 6 otizmli hasta var ve hastalık aşı ile ilişkisi tam kanıtlanmış bi araştırma değil (kör randomize bi araştırma olması lazım bunun için vs) üstelik doktorun bir avukat ile anlaşması olduğu ve her hasta için büyük meblağ para aldığı ortaya çıkıyor.Bu süreç içinde adını kirletmek istemeyen doktorlar tek tek adını çekiyor makaleden, en son tek doktor kalıyor o da meslekten men ediliyor ve ceza yiyor. Makale doğal olarak iptal ediliyor ama etkisi malesef bugunlere kadar geldi. Şimdi topluma gelelim. Bir doktorun para uğruna mesleğini ve daha küçücük çocukların hayatlarını satmasına neden ortak oluyorsun aşı karşıtı kişi? Gerçekten doğru bildiğin şeyler varsa kanıtla makale olarak yaz ve hepimize anlat. Eğer gerçekten zararlıysa kimse aşı yaptırmasın, topluma yardım etmiş ol! Araştırmak istiyorsan doğru bilginin kaynağı Pubmed, Uptodate gibi kaynaklardır. Yok şu öyle demiş şurda belgesel var falan hikaye bunlar. Yüzlerce milyonlarca kişi üzerindeki istatistikler veriler ile konuş, topluma en iyi yararı nasıl sağlarız bunu tartışalım. Devlet aşıya (aşının imal edilip dolaplarda düzgün saklanmasına ve kişiye yapılmasına kadar sürece soğuk zincir denir ) ve soğuk zincire yüksek bir bütçe ayırdı, çok dikkat ediliyor. Normalde başka şeyleri övmem ama insan görünce gerçekten takdir ediyor. Ben iddia ediyorum aşı paralı olsa ve toplumun eğitim seviyesi de daha yüksek olsa insanlar para verip sıraya girer aşı yaptırmak için. İyi forumlar diliyorum. Lütfen o öyle demiş bu böyle demiş inanmayın. "Cahiller cesur olur." bu söz de başhekimimizin sözüydü. Aklımızın bi köşesinde dursun |
|
ALLAHİM ALLAHİM ALLAHİM
beynimdeki noronlar arasi sinaptik baglar koptu. Bilmiyorsan konusma be adam |
|
Şaka mısınız? Zaten aşı olmamanın veya aşı olmadan önce kızamık virüsünün bulaşmasının sonucu gelişen bir hastalık Subakut Sklerozan Panensefalit. Tek çaresi kızamık olmadan aşılanma olan bir hastalığı paylaşıp aşının önemini vurguladığınız ayrıca için teşekkürler. https://asi.saglik.gov.tr/liste/38-sspe-hastaligi-subakut-sklerozan-panensefalit.html
|
|
| _____________________________ |
|
|
|
Yer uçağım var canım, olmaz mı ;) | Kalitenin üç harfi vardır... | Tum kizlar bana hasta, eskilerim hep yasta ;) B M W baba yorgun | Twitter Hakkımda ne düşünüyorsan, Allah sana 10 katını versin inşAllah
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 5 Şubat 2020; 0:20:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|