Şimdi Ara

Aşırı zekadan beynim hasar görüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buradakiler çektiğim videolardan veya çektiğim fotoğraflardan bunun imkansız olduğunu düşünebilir, oysa ki şu anda kendimi başarısız hayatıma rağmen William James Sidis ile kıyaslıyorum. Ortak noktamız sefalet içinde ölmemiz olacak gibi.

Konu Dışında başka bir konudan yaptığım alıntı;

"Okumayı çok erken yaşta söktüm, matematik hesabında her zaman iyidim, 4 yaşında hemen her sayıyı bilirdim. Lisede başarıdan başarıya koşardım, Tübitak Olimpiyat Sorularının bazılarını kafadan çözerdim, ki olimpiyatlara katıldım. (Fizik Olimpiyatlarına katılmam gerekiyordu lakin Fizikçi ruhen hasta bir adamdı, bana yardımcı olamazdı. Kimyaya girdim bende ama sıralamada dereceye giremedim)

Üniversiteye gelince aşırı düşünme hastalığım beynimde hasar oluşturmaya başladı, Maladaptive Daydreaming hastalığına yakalandım, OKB'yi yendim ama paranoya başladı ve daha sayısız hastalıkla boğuştum. Üniversite o kadar uzadı ki halen bitmedi, 2021'de atılıyorum ama insan ömründe çok büyük zaman alan bir süredir okuyorum. (YÖK 2014'ten sonra herkesin 1. senesini başlatacak şekilde kanun hazırladı)

Çok hastalandım, tıpkı William James Sidis gibi sefalet içinde ölebilirim, düşüncelerimiz de çok benzer. Ha ben onun kadar zeki değilim, o ayrı.

Sen de zeki falan değilsin, rahat ol. Asperger Sendromun var, bir miktar da geri zekalısın hatta. IQ'n 85'ten bir parça düşük muhtemelen."

İnsanlar zekayı başarıyla bağdaştırdığı için durumum garip geliyor olabilir, ben zaten sadece zeki değilim, beynimde fiziksel yaraya sebep olabilecek kadar aşırı zekiyim. İsteyen hezeyan duyduğuma kendimi inandırabilir, siz insanın benliğinin kaldıramayacağı kadar zeki olmanın ne demek olduğunu bilemezsiniz. İnsanın zekası evrimsel pozisyonunda çok aşırı çıkabilecek örnekleri sunuyor olabilir ama insan benliği dediğimiz sadece zekayla alakalı olmayan olgunun hiçbir insanda bu seviyeye gelmediğini görmek mümkün. Bu yüzden psikiyatrik sıkıntıların geneli zeki insanlarda fazlasıyla görülüyor, ha her sıkıntılı olan zeki demedim, böyle de anlamayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• maladaptiveyken nasıldın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeforeIforget

maladaptiveyken nasıldın ?
    Ben yıllardır bu hastalığa sahibim. Sadece bir şey yazarken veya ciddi ciddi bir şey okurken kafam yerine geliyor. Ya da refleks oluşturabilecek bir şey varsa (Bir şeyin kırılması, patlama sesi, doğal afet vesaire) o zaman hayal kurmayı bırakıyorum. Kendimi o gerçeklikte bulduğum da oluyor, şizofreniden tek farkı bunun gerçek ortamda algılanmaması, yani hayal kurduğumu bilmem. Okuldayken kendi kendime kısa sohbet eder gibi konuştuğumu görenler oldu veya abuk subuk el kol hareketleri yaptığımı da görenler oldu. Bu yüzden kimse benimle konuşmaz pek.

• Kayra yemin ederim hastasın sen. Yazdığın her şey çelişiyor, daha 1 ay önce yazdıklarınla şimdi yazdıklarının arasında hiçbir benzerlik yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Earsonics Velvet

Ben yıllardır bu hastalığa sahibim. Sadece bir şey yazarken veya ciddi ciddi bir şey okurken kafam yerine geliyor. Ya da refleks oluşturabilecek bir şey varsa (Bir şeyin kırılması, patlama sesi, doğal afet vesaire) o zaman hayal kurmayı bırakıyorum. Kendimi o gerçeklikte bulduğum da oluyor, şizofreniden tek farkı bunun gerçek ortamda algılanmaması, yani hayal kurduğumu bilmem. Okuldayken kendi kendime kısa sohbet eder gibi konuştuğumu görenler oldu veya abuk subuk el kol hareketleri yaptığımı da görenler oldu. Bu yüzden kimse benimle konuşmaz pek.

Alıntıları Göster
    Hocam hayal ettiğin şeyi gözünün önünde görebiliyor musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Kayra yemin ederim hastasın sen. Yazdığın her şey çelişiyor, daha 1 ay önce yazdıklarınla şimdi yazdıklarının arasında hiçbir benzerlik yok.
    Kendimi eziklediğim oluyor, onları ciddiye alanlar da çıkıyor elbette ama zeka konusunda yalan söyleyecek değilim. Şimdi 10 senede okul bitiremedi falan diyenler gelir, benim kadar zeki olduğunuzda ders gibi basit şeyler bile düşünülen olaylardan veya kurgulardan dolayı dikkate alınamaz durumda olacaktır, yani ders çalışmaya kendinizi odaklayamayabilirsiniz. Bu hiperaktivite olarak algılanmasın, bambaşka bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Hocam hayal ettiğin şeyi gözünün önünde görebiliyor musun?

Alıntıları Göster
    Odaklanırsam silüetten fazlasını oluşturabiliyorum, evet. Şizofreni gibi diyorum bu yüzden ama değil, farkı istemsiz bir şekilde silüet orada kalmaya devam etmiyor, bu tıpkı sizin bir an için bir şeyler içip mutlu olduğunu hayal etmeniz gibi, başka bir şey düşünmeye geçebilirsiniz. Aynı şekilde ben de silüeti anlık oluşturabiliyor ve kaldırabiliyorum. Hatta yeterince büyük bir alanda bir konser bile hayal edebiliyorum. Öyle bulanık ve hayal meyal değil, bazen tam fiziksel görüntüde. Yolda ışıklarda falan sıkıntı oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşırı zeki olma sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zeka da penis boyu gibi kiminde uzun kimin de kısa

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensegrity

Zeka da penis boyu gibi kiminde uzun kimin de kısa
    Zeka için ideallik veremem ama penisin ideali en iyisi, rahat ol. Kadına da bağlı gerçi. 250 gram dediklerimiz var ama bazı kadınlarda 1 kg. Öyle kadınlarla evlenmeden önce orasını bir şekilde görmen lazım o yüzden. Namuslu bile olsa orası mağara gibi olabilir, illa çok sevişmiş olması gerekmez. Öyle kadınlarla evlenmek riskli olabilir, girersin çıkarsın ama hissin olmaz, havada gidip gelirsin. Kıza da çok yazık ama çok sevmek gerekebilir veya kızın erkekte çok şanslı olması lazım. Üzücü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.