Şimdi Ara

Aşırı Stres Kaygı Ve Mide Bulantısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben üniversite için başka şehirde yaşıyorum ev tuttum ve orda kalıyorum fakat hergün aşırı stresliyim sabah kalkıyorum stresten elimi kolumu koyacak yer bulamıyorum gözümü kapatıyorum saçma sapan şeyler görüyorum 10 dakika sonra ise midem bulanmaya başlıyor mide bulantısından uyuyamıyorum ve haftasonu bile sabahın altı buçuğunda kalkıp oturmak zorunda kalıyorum stresten ölecek gibi hissediyorum ve üzerimde aşırı halsizlik oluyor öğlen oluyor ve akşama doğru hiçbirşeyim kalmıyor gün içinde ise sürekli ileriyi planlıyorum akşam ne yemek yapacağımı düşünüyorum öğlen ne yapacağımı düşünüyorum ufacık şeylere takıntı yapıyorum kendimi kasıyorum sürekli mutsuzum ve halsizim kendimi hissizleşmiş gibi hissediyorum aynı zamanda da eskiye göre 2 kat daha iştahsızım fiziksel bir problemim var sanıp doktora da gittim fakat ilaçlar hiçbir şekilde etki etmiyor mide bulantısı ilaçları vs. psikiyatriye gitmeli miyim? Veya psikoloğa daha önce başına böyle şeyler gelmiş arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Not: bu olaylar üniversite için başka şehire geldikten sonra oldu daha öncesinde hiçbir sorun yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jolepling -- 21 Eylül 2019; 13:55:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mevsim geçişi, şehir değişikliği vb şeyler etkileyebilir belki. Uzun süre devam ederse başka bir sıkıntı vardır.

• Artyom A. C. kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler öneriniz varsa alabilirim

• Anksiyete bozukluğu olabilir bir psikologa görünmende fayda var.
  • Kendi ağzınla yaşadığın travmaları saymışsın tek tek maddelememe gerek yok. Çok gergin ve anksiyetik haldesin. Çok ilaç ismi istiyorsan Tranko Buskas sadece ilaca bağlı olduğuna inandığın sindirim sistemi ağrılarını keser. Kesinlikle önermiyorum. Bağımlılık yapıcı, toksik ve aşırı uyku getiriyor. Üstelik psikiyatri yazmadıkça alamazsın ama gidip istediğini söylersen yazarlar yüksek ihtimal. Ben kendim doktorum kendime yazdım aldım 1 tane, çok kötü karın ağrıları çekiyordum ve muayene ve tahlillerimde hiçbir şey yoktu. İlaçtan sonra karın ağrım geçti anksiyetem hafifledi kuşlar gibi uçasım geliyordu. 2. tableti almadım, işe yaraması korkunç bir şey çünkü. Bağımlılık yapacağını kestirebilirsin.Sıkıntıların geçebileceğini görmek bir şey ifade ediyor. Vücudun bozuk değil eğer gerekli özeni gösterirsen bu ağrılar devam etmiyor. Üstüne aylar geçti her hafta(yıllardır) yaşadığım karın ağrısı aldığım 1 tablet Tranko Buskastan sonra hiç olmadı, ilaca bağlı değil geçebildiğini görünce kendine inanıyorsun. Stres yapmaya değer bir şey olmadığını anlıyorsun. Kolay kolay üstüme gelineceğini, stres yaşayacağımı artık sanmıyorum.

• Biz doktor muyuz bilader

• Aynı sorun bende de vardı. Sürekli kusuyodum. Gereksiz bir şekilde kilo vermeye başlamıştım. Mideme endoskopi bile yaptırmıştım bir sorun var mı diye. Bence önce kan tahlilleri vererek işe başla. Belki psikolojik değildir, bir rahatsızlığın olabilir. Ben tüm bunları yaptırdıktan sonra psikoloğa yönlendirilmiştim.
    Sonra bana selectra diye psikolojik ilaç verdiler. Uzun bir süre kullandım rahat ettim. Ama bu ilacı gidip lütfen pat diye alma. Bir araştır. Herkesi bünyesi farklı sonuçta. Psikoloğa görün duyduğun ilaç isimlerini söyle, doktor zaten seni yönlendirir. İlaçları düzenli bi şekilde kulandıktan 10-15 gün sonra etkisini göstermeye başlıyor. İnşallah bir an önce bu durumdan kurtulursun kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shine Bright -- 22 Eylül 2019; 9:38:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Sırf cevap vermek için cevap verme boş kardeşim doktor değilsen içinden doktor muyum ben de yol al boş yorum yapma ilaç öner demedim zaten sana başına gelen var mı ne yapmalıyım nereye gitmeliyim diye sordum kime laf anlatıyorum ki donanımhaber sizin gibi boşlardan kurtulur inşallah kısa zamanda

• quote:

Orijinalden alıntı: jolepling

Sırf cevap vermek için cevap verme boş kardeşim doktor değilsen içinden doktor muyum ben de yol al boş yorum yapma ilaç öner demedim zaten sana başına gelen var mı ne yapmalıyım nereye gitmeliyim diye sordum kime laf anlatıyorum ki donanımhaber sizin gibi boşlardan kurtulur inşallah kısa zamanda
    Boş yapma sagdan git cüzdan bulursun topraaaam

• Shine Bright kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler psikiyatriye randevu almayı düşünüyorum dediğin gibi önce bir baktırmak lazım mideye haklısın umarım önemli bir şey yoktur ve kısa sürer kardeşim teşekkürler tekrar

• passiflora şurup eczanede satılır. Al kullan 2 gün. Sorunların çözüldüyse tebrik ederim dünyada her 3 kişiden 2 sinde olan Yaygın Anksiyete Bozukluğuna yakalandın. Lütfen psikiyatri ilaçlarına hemen başlama ve psikologla terapiyle, meditasyon ile çözmeye çalış. Düşüncelerin seni yönetmesin sen onları yönetmeye çalış.

Telefonuna Meditasyon uygulamasını indir. Uykuya dalmakta sorun yaşıyorsan UYKU Menüsünü stres ve kaygı aşırıylsa Stres bölümüne girerek uygula.
    play.google.com
    Meditasyon - Uyku, nefes, farkındalık - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=app.meditasyon&hl=tr

• quote:

Orijinalden alıntı: PrQressive

passiflora şurup eczanede satılır. Al kullan 2 gün. Sorunların çözüldüyse tebrik ederim dünyada her 3 kişiden 2 sinde olan Yaygın Anksiyete Bozukluğuna yakalandın. Lütfen psikiyatri ilaçlarına hemen başlama ve psikologla terapiyle, meditasyon ile çözmeye çalış. Düşüncelerin seni yönetmesin sen onları yönetmeye çalış.

Telefonuna Meditasyon uygulamasını indir. Uykuya dalmakta sorun yaşıyorsan UYKU Menüsünü stres ve kaygı aşırıylsa Stres bölümüne girerek uygula.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=app.meditasyon&hl=tr
    Cevap için teşekkürler uygulamayı da indirdim bahsettiğiniz passiflorayı da araştırdım alıcam bugün umarım işe yarar ve etkisi olur teşekkürler tekrar

• jolepling kullanıcısına yanıt
    öyle kafana göre ilaç kullanırsan sonunu düşünmeyeceksin.sendeki belirtilerin hepsi bende de vardı.üstelik ilkokul 2 den beri.çook sonra ilaç tedavisine başladım. 5 sene antidepresan kullandım.çeşitli ilaçları denedim ve en son paxera 180 derece etki yaptı.bi süre kullanıp doktor kontrolü ile bıraktım.gel zaman git zaman tekrar kullanma durumum oldu ama bu sefer aynı ilaç beni beter etti.ilaç kullanacaksan 4-5 ay bırakmaman değiştirmemen gerekli.eczaneden antidepreasn ilacı öyle gidip alamayacakasın büyük ihtimal.sana önerim bilinçli bir şekilde spora başla.ağırlık kaldırdıkça hormonların coşacak , iyi ve güçlü hissedeceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.