Şimdi Ara

AŞIRI PSİKOLOJİK SORUNLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba , buna benzer bir konuyu açmıştım daha önce , tekrar açıyorum .

10.sınıf öğrencisiyim , okul başladı vs. başlamaz olaydı . İnanılmaz bir motive düşüklüğü, psikolojik olarak hasar alıyorum . Okuldan aldığım verim sıfırlandı . Bu hafta sınav haftası . Hedefimin yüksek olmasına rağmen çok düşük notlar alıyorum , sınıfta benden çok iyi notlar alan var. 9.sınıf ortalamam düşüktü .
    Bu zamanlar ciddi ciddi hayatı yaşıyorum gibi gelmiyor , yiyeceklerden tad alamıyor , başım ağrıyor , ayakta duramıyorum . Okulda sosyal sıkıntıların etkisiyle iyice bitiyorum . Arkadaşım yok ,artık bu saatten sonra olmaz , liseyi yarıladım . Çevrem ciddi ciddi çok kötü ,egoist , saçma ve beni çokta aralarına almayıp çıkarcı ilişkileri için kullanmak istiyorlar .Notlar aşırı düşük -biraz saçma ama -whatsapptan en son ne zaman bildirim geldiğini hatırlamıyorum , hatta Instagram'da bildirimler gelmiyor diye bildirimleri kapattım . Hedeflerim doğrultusunda bırakın ilerlemeyi , git gide geriye gidiyorum . Kız arkadaş yok ,maddi durumumuz ortalamanın altında . Size yemin ediyorum , bağlanamıyorum . Tek tesellim "hayatta olmam ve sağlığımın normal olması" . Ergenlik değil bu , bu gidişle sonum ciddi ciddi hiç iyi olamayacak . Birden çok sorunum ve her türlü sıkıntım var . Sosyal olarak çevremde tek ailem olduğundan onları bahsetsemde klişe sözler söyleyip somut bir adım atmıyorlar . Benim asosyal , bıkkın birisi olduğumu düşünüyorlar aslında .

Peki neden beni hayata okula ,sosyal ilişkiye iten bir şey yoksa ben neden yaşıyorum ? Ne zaman o tabir ettiğiniz "güzel günler " gelecek . Lütfen yardım edin bu gitgide ruh sağlığımı etkiliyor, şuan bile oturuyorum evde. Ya hiç bir şey yapacak birşeyim yok , hani bir okyanusun ortasında olursun sandalın olur boşa kürek çekersin . Öyle gibi benimde , o küreği çekiyorum ama olmuyor , gitgide umidim azalıyor . Kötü şeyler üst üste biniyor , ya nasıl desem anlatamıyorum , ergenlik değil bunu çok iyi biliyorum , korkuyorum..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• paralı bir iş bul ne seni kullanacakları ne de ense yapmayacağın..

bir iş yap ve para kazan..
  • merhaba reyiz bende asosyalim arkadaşım yoktur

çünkü tipsizim büyük ihtimalle sende tipsizsin
  • Dediğin gibi isteklerin, hedeflerin doğrultusunda bir şeyler yapmadığın sürece güzel günler hiç gelmeyecek, aksine daha kötü olacak. Kendimden bildiğim için söylüyorum. Burada takılma, forumdan ve olumsuz düşüncelerden, evden olabildiğince uzaklaş ille arkadaşın olması gerekmiyor evde boş oturup olumsuz düşüncelere kapılmaktan uzaklaş yeter.

Sınavlara hazırlanıp üniversitede iyi bir yer kazanmaya bak, hatta şehir dışına gidersen daha iyi olabilir alışırsın, ailenle bir yere kadar sonuçta, sonra kendi hayatını kurman için sana baskı yapacaklar zaten. Tabii hayat sadece okuldan, işten ibaret değil mutlu olabileceğin işlerle de uğraşman lazım. Herkes ne yapıyorsa onu yapmak herkes gibi olmak zorunda değilsin.

Sosyal sıkıntıların etkisini anlıyorum benzer durumları bende yaşadım. Bir daha görmeyeceğin tipler için sıkıntı yapma. Hayatta kendinden başka kimsen yok aslında, herkes gider sen kalırsın. Sen bir şeyler yapmadıktan sonra kimse sana yardım etmez. Kendini değerli gör, ezdirme hakkını, görüşünü savun özgüven kazanacağın şeylere yönel. Örneğin spor yap, genel kültürünü arttır, enstrüman çal, yazları bir işe gir çalış, dil kursuna git. Kız arkadaşın yoksa yok, önceliğin bu değil ortamlara girersen, belki de beklemediğin bir zamanda sana uygun birini bulursun elbet ileride boşver.

İstediğin bir şey varsa yapmak istiyorum, sonra yaparım deme şimdi yap daha radikal kararlar almaya bak hayatta. Neyi beğenmiyorsun, memnun olmadığın ne var mesela onu düzeltmeye çabala. Hedefsiz biri olmak kötü yaşamak için motivasyonun kalmaz. Hedef bul ve bu yolda motivasyonunu arttıracak şeyler yap ayrıca psikolojik destek de alabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşırı Derecede Unutkanlık
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.