Şimdi Ara

'aşırı kafaya takmak.' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
7
Favori
101.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • test



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KvM -- 4 Ocak 2010; 15:49:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByMeanMachine

    Hayatta hiçbir şey kafaya takacak kadar değerli değilmiş bunu öğrendim..Geçmişte olan olumsuzluklardan ders çıkarıp bir daha yapmamak önemli olan.


    +1
  • başlık sakat
  • normal bi adam getirsek ps/2 resmindeki bi problem görmez resmin ne için konduğunu okur anca öyle yorum yapabilir herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miasmus

    olmaz dimi bişey pc ye? :D



    bence at çöpe hocam..o yamukluk ne demek yaa...sırf o yamukluk var diye samsung koca fabrikayı kapattı...oyun oynarken aşırı ısınır nete girerken falan bağlantı kesilme hatası verir ...kalvye kısımlarında aşırı ısınma oluyormu sol ust bolgede ( elle kontrol et QWAS HARFLERİNİN BULUNDUGU KISIMI ELLE) ?????
  • Bu, yani isteyince kafaya takmama olayı isteyince tak diye olucak bişi değil... bende eskiden daha fazlaydı ama şimdi baya bi aza indirdim... bir çok faktör bence bunu etkileyen... çocukluğunuzun nasıl geçtiği , ne kadar meşgul olduğunuz , kendinize ne kadar güvendiğiniz , sorunlara nasıl tepki veripp bünyenizi bu sorunlara karşı nasıl alıştırdığınız vs.. bence hepsi etken... hepsini tek tek gözden geçirmek ve değişim içine girmek gerek.. soyut konuşuyorum kusura bakmayın ama tek bi örnek dar bi kalıba sokmak gibi olur bunu... hala kafaya takma olayı bende de bi nebze var ama açık sölyiyim önemsiz şeyleri günlerce kafaya takmak salaklığın ta kendisi... çağımızda güçlü insan umursamayan insandır... kafya takan insan zayıftır bir çok alanda da başarılı olması zordur... tabi bu bencillik olarak algılanmasın...

    örnek vermek gerekirse 1-2 örnek veriyim.. ben hukuktan mezun oldum 6 senede... 5 senede biter diye düşünüyodum fakat okul hiç beklemediğim bi halde 6 ya uzadı ve gerçekten şok oldum ... çok şaşırdım... ama üzülmedim ağlamadım .. sınavım kötü geçmişti ve o gün 6 ya uzayacağını anladım... eve gittim .. telimi de kapatmadım.. abartmıyorum 10 dk evde durdum durmadım... tenis raketimi ve toplarımı alıp tenis kortuna gittim ve saatlerce tenis oynadım... buna isterseniz takmamak ..isterseniz bi kaçış diyin ama inanın bana evde oturup teli kapatıp bunalım takılmaktan kat kat daha iyi ve faydalı birşeydi bu benim yaptığım... bünyenizi nasıl alıştırırsanız öyle gider diye düşünüyorum ..

    diğer bi örnek ise oturduğum sitede muhabbettlerinden hoşlanmadığım düşünmeden konuşan işi gücü dalga olan bi grup var ve zamanında bunlarla samimi olarak büyük bi hata yaptım ama uzun zamandır araya mesafe koydum ve şimdi adamlar bana gereğinden fazla yaklaşamıyolar... etrafınızdaki inbsanları arkadaşlarınızı çok dikkatli seçin... enejinizi tüketenlerle geçzip dolaşmayın... sizi dinleyen ve anlayanlarla dolaşın ..




  • """Dünyaya hükmedebilirsiniz beyninize asla"""" pakize suda nın bir makalesinden
  • Kafaya taktığınız şeyle uğraşmak bence en iyi çözüm. Benim kafaya taktığım birşeyler vardı. Elimden geldiğince uğraştım. Sadece birşey kaldı. Onunla da uğraştıkça kafam dağılıyor ama uğraşamazsam kafayı yiyorum.
  • Sevgili arkadaşım aynı durumdan bir zamanlar bende muzdariptim. Hatta okadar ileri bir safhadaydımki tırnak yeme gibi rahatsız edici bir durumum vardı. Bu durumdan bir pisikiyatris tarafından kurtuldum. Sanada tavsiyem budur. Reloxol ve rixper adında iki ilaç verdi 9 ay kullandım ve rahatladım artık herşeyi sorun etmiyorum. Huzurum yerinde ani anlıycan. Doktor tavsiyesi dinle.
  • @KvM

    quote:

    Arklar babam bana ateist ol iyileşçeksin dio artık buraya kadar geldik yani


    bu ne demek

    Senin yanında seni anlayan birilerine ihtiyacın var
  • sana bir tavsiye.yaşım 21 olmasına karşı bu konuda gerçekten deneyimim çok.zamanında kafaya herşeyi takar hep mutsuz olurdum.çok kötü durumlara geldim.uçurumun kıyısına kadar geldim diyebilirim.sonra aklımın artık istemsiz olarak birşeyleri unutmaya başladığını ve böyle biraz daha iyi hissetiğimi gördüm.bu yol bana çare gibi geldi.bir süre sonra artık eskisi gibi olmadığımı gördüm.bu süre çok uzun sürdü ama en sonunda normale döndüm ama şimdi bakıyorum da değmezmiş hiçbirşey için bu kadar mücadele.egzema oldum saçlarım döküldü.şu an ki aklımda olsaydım kimsenin beni bu kadar üzmesine izin vermezdim.insanın en değerli varlığı kendisidir.kendinizi düşünmüyorsanız kimse sizi düşünmez zaten.kendinize duyduğunuz saygıdan fazlasını başkasına duymayın.hiç birşey sizden değerli değil.İşte bunu öğrendim ben zamanla.ama dediğim gibi çok ağır tecrübelerle.şu an atlattım diyorum fakat kendimi yaşlanmış gibi hissediyorum.bu durumun tek çözümü boşver demeyi öğrenmektir aklınızda bulunsun.ilk başta zorlanırsınız ama zamanla başarırsınız.aklınıza böyle düşünceler gelince,başka birşey düşünmeye çalışın.

    senin durumuna gelirsek sende büyük ihtimalle obsesif bozukluk var.hemen psikoloğa gitmen gerek.geç olursa tedavisi de zor olur.ilaç almamaya çalış.ilaçlar insanı gerçekten salaklaştırıyor.bu durumu psikoloğunla birlikte ilaçsız olarak çözebileceğine inanıyorum.bu aralar çok tek başına kalma.çık dışarı git bir yerlere kafanı dağıt.bu konuda en önemli yardımcılarından biri spordur bunu kesinlikle ciddiye al.
    Hiç birşey için kendini üzmeye değmiyor inan ki arkadaşım.boşver gitsin olucak olanlar zaten olucak sen bunları değiştirmezsin.




  • ya burdaki insanların çoğu başına gelen kötü bişeyi kafaya takıyor o yüzden mutsuz oluyor.benim durumum daha vahim heralde ben cok aptal cok saçma şeyleri kafaya takıyorum nedense ve o şeyi aklımdan uzaklaştıramıyorum bitürlü.mesela bilgisayarda klasörlerin resmlerin karmakarışık olması gibi bişeyi kafa taktımmı aylarca aklımdan uzaklaştıramıyorum mutsuz oluyorum.insanlarla konuşurken arkadaşlarımla beraberken falan hiçbişeyim kalmıyor bunlar aklıma gelmiyor fakat yalnız başıma kaldımmı bu düşünceler kafamı yiyip bitiriyor beni mutsuz ediyor.hani hepimizin küçüklüğünde olmuştur bazı istemeden kötü sözler söylerdik içimizden yatmadan önce sora allam töbe töbe allam töbe töbe aklıma girmiş töbe töbe deriz yinede aynı lafı içimizden söyler yine töbe töbe derdik işte bende bu durumun baya ilerlemiş hali var ne kadar düşünmemek unutmak istesemde o şey aklıma giriyor son bikaç aydır.burda bu durumu yaşamış bazı arkadaşlar güzel tavsiyeler vermişler hepsini uyguluycam yeni tavsiyeleri olan varsada bekliyorum




  • bendede var hemde olumsuz kafam cok mesgul
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KvM

    Arkadaşlar dediğimizi şey OKB hastalığıdır bu herekzde takıntı vardır fakat hastalığa dönüştümü ki dünyadaki hastalıklardan en zor yenilendidir.

    Ben OKB Bir çeşit takıntı hastalığı olan psiko. geçen ruh hastasıyım .

    Doktorlar daha şiddetlenirse hasteneye yatırılcağımı söylediler ve ben intiharı bile düşüntüm



    Ne zamandan beri OKB pençesindesin ? Takıntılar aklına-hayaline gelmedik şeylerden türeyebilir,sadece din açısından olduğunu düşünüyor olman bile bir takıntı... Şunu sakın ama sakın unutma; sen kesinlikle deli falan değilsin ! Nasıl ki depresyon bir ruh hastalığıysa OKB de bir ruh hastalığı. Malesef uzun yıllar sürebiliyor. İlaç ve terapiyi hiç aksatmaman gerekiyor. İntiharı bile düşündüm dediğine göre çareyi aramakta geç kalmışsın sanırım...

    Tekrar söylüyorum deli falan değilsin !!




  • Bendede kafaya takma mevzuzu çoktu.
    Örnek vermek gerekirse Arkadaşımla kavga edeyim haklı olayım veya olmayayım.Yaptığım kavgayı günlerce kafaya takarım.Kurtulmak için,Futbol oynarım kafaya takarım diğer sosyal hobilerimle uğraşırım kafaya takarım.Efendim neden kavga ettim benmi suçluyum yoksa omu vb.........
    Yani kısaca pireti deve yaparım.Kafamda büyütürüm.

    En sonunda Arkadaşımın tavsiyesiyle Psikiyatriye gittim.Anlattım,hemen ilaç verdi.derdimi 10 dak anlattım ama hiçbir yorum yapmadı,Sadece iş beyinde biter kafaya fazla takma dedi.
    Bu ilacı kullan dedi
     'aşırı kafaya takmak.'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İSKORPİT-X -- 3 Ocak 2010; 19:21:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: minimalist

    @KvM

    quote:

    Arklar babam bana ateist ol iyileşçeksin dio artık buraya kadar geldik yani


    bu ne demek

    Senin yanında seni anlayan birilerine ihtiyacın var

    Allah yardımcın olsun.
    Ateist
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adınıza sevindim

    """Dünyaya hükmedebilirsiniz beyninize asla"""" pakize suda nın bir makalesinden



    link varmı?
  • kafaya takmakla birebir örtüşen bir durum var; kıskançlık.
    bu ikisi kesinlikle alakalı.
    evet, kıskancımdır oldukça. ve birini kıskandığım zaman onu aklımdan çıkaramamak, kafaya takmak lanettir resmen.

    bu arada, konuyu aylar öncesinde açmıştım, cevaplayanlara teşekkür ediyorum.
  • Obesif kompozit bozukluk türü galiba bende çok pis takarım öyle birşey oldumu bu yüzden zayıfım yeminle hatta sırf bunun için okulumu değiştirmiştim yeni ortamlar kazanınca geçer diye ama sadece bazı takıntılar gitti..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.