Şimdi Ara

Asıl Lezzet Durakları Otobanda Değil E5'de (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
5
Favori
20.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Orcunsau

quote:

Orijinalden alıntı: delgado5445

Parkshop tarzi yerlerde yiyecekseni sabit tutarli burger king tarzi yerler iyidir

Onlarda öpüyorlar hava alanı gibi... Bir keresinde Adapazarı - İzmit arasındaki otobanda köprüde bulunan Mc Donalds a girdim en ucuz menüsü vardı köfteburger menü mü ne öyle birşey normal yerlerde satılan mc dükkanlarından nerdeyse iki kat pahalıya satıyordu...

Valla orda ben yemedimde park shopta burger de yedim fiyatlar ayniydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayBaba

Faydalı bir konu benim mersin-izmir arası bu tür iyi yerlere ihtiyacım olacak, bu yıl Afyon da mola verdik , güya sucuk memleketi , ekmek arası

sucuk yiyelim dedik , hayatımıda yediğimiz(yiyemediğimiz) en berbat sucuktu, uşaktan izmir'e yaklaştığımızda Bornova girişinde yokuşdan aşağı

inerken bir virajın sonunda sağ taraf da bir yer vardı ismini unutum , yiyeceklerinden memnun kaldık

Afyonda özdileğin ta karşısında Rafet Usta var..ekmek arası sucuğu orada yemeliydiniz..Sucukta en iyi yerdir afyonda..
    Aynı zamanda Afyonda İzmr yolu üzerindeki BP nin yanında Kadaifçioğlu diye bir restaurant var..Orasınında yaprak ciğeri mükemmeldir..

• Hem kötü,hem pahalı,hem de kalabalık.En iyisi yola çıkmadan azıkları hazırlamak.Birde termosta çay.
  • konuyu açan arkadaşın ellerine sağlık.
    çok faydalı bir konu olmuş.
    buna benzer bir konu daha vardı.
    her iki konuyuda takip edeceğim. :)
  • Seyahat etmek bir zevktir, buda gidilecek güzergah boyunca bir yerlerde dinlenmek, birşeyler yemek-içmek, sohbet etmek gibi şeylerle anlamlı olur. Yoksa sabah 06.00 çıktım yola, bastım gaza 2.5-3 saate Ankara' ya gittim, Konya'ya gittim demek bana biraz garip geliyor. Her yıl olmasa bile 2 yılda bir 14-15 saatte gideceğim memleketime yaklaşık 2-3 saatini yol üstü lokantalarında geçirmeden gitmem, olanaklar elverdiği kadar daha önce gitmediğim mekanlara girip-çıkarım. İsmail' in dağdaki yeri güzeldi (gerçi oda bozulmuş galiba) ama tünel çıkışında ki yeri için aynı şeyi söylemek zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

quote:

Orijinalden alıntı: tniaskrad

quote:

Gene Yeniçağanın güzel patatesli ekmeklerinden mutlaka alın.

Benim keşfettiklerim bunlar.
    Daha bilenler yazabilir.

Şu yeniçağa olayını deneyebilirim fakat biraz daha detaylı tarif alabilir miyim hocam ?

yeniçağa, bolu ankara yolunda boluyu geçtikten sonra.

ekmek satan yer, ankaraya giderken sağda yolun kenarındaki bir büfe. görmemek imkansız. halk ekmek büfesi gibi . dilimleyip veriyor. çok trabzon ekmeği yedim, bunun tadını tuttum.

pideci, gene büfenin arkasındaki caminin kapısını görüyor. ara sokakta. 1 tane pideci gördüm, başka yoktur sanırım. mekan beklentiniz büyük olmasın, lezzet beklentiniz büyük olsun.

yolda püskevit kuru gıda..nereye kadar, sonra kabız yapıyor, 3 gün grev yapıyor sistem.

lifli piskivüt tavsiye derim ETİ burçak falan

Genelde tesislerde yediğim sulu yemekler midemde yanma yaptı.hiç sulu yemek yemiyorum artık...

bu arada piskevütün yanına kayısı suyu da içtin mi ohhh...

• quote:

Orijinalden alıntı: deathrider13

quote:

Orijinalden alıntı: BayBaba

Faydalı bir konu benim mersin-izmir arası bu tür iyi yerlere ihtiyacım olacak, bu yıl Afyon da mola verdik , güya sucuk memleketi , ekmek arası

sucuk yiyelim dedik , hayatımıda yediğimiz(yiyemediğimiz) en berbat sucuktu, uşaktan izmir'e yaklaştığımızda Bornova girişinde yokuşdan aşağı

inerken bir virajın sonunda sağ taraf da bir yer vardı ismini unutum , yiyeceklerinden memnun kaldık

Afyonda özdileğin ta karşısında Rafet Usta var..ekmek arası sucuğu orada yemeliydiniz..Sucukta en iyi yerdir afyonda..
    Aynı zamanda Afyonda İzmr yolu üzerindeki BP nin yanında Kadaifçioğlu diye bir restaurant var..Orasınında yaprak ciğeri mükemmeldir..

rafet usta ayran artı sucuk döner 17.5 liraydı yazın. döner isteyenler şehir merkezine girip gamze dönere gitsin. en iyi yer orası

• afyon için birkaç mekan daha var.

konya tarafına gidecekseniz. cevre yolundan değil şehir içinden geçin. müze kavşağından sonra dsi ve karayollarını geçince sol tarafta kardelen pide var öneririm şiddetle.
    hisar pide salonu var merkezde. kuzu tandırını tavsiye ederim.
    ikbale sakın uğramayın. menü filan yoktur. yabancıysan yandın.
    yol üstü yiyeceğim diyorsanız rafet usta iyidir. hesapla birseyler isterseniz özdilekte fast food bölümü. karnını doyurmak isteyenler afium içindeki köfteci ramiz tavsiye edilir.
    kadayifçioğlu demiş bir arkadaşımız. haklıdır. kalite yerdir. ama fiyatları yüksektir.
    yukarıda da yazdım çarşıdaki gamze döner ise en iyi dönercidir. küçücük yerdir ama lezzeti birinci sınıf
  • iş nedeniyle 20 günde bir istanbul ankara yapıyorum,şu ana kadar otobanda gitmediğim tesis kalmadı bazen sabah çıkıp gece dönüyorum , eski bolu dağı lezzetlerinin hiçbiri yok öncelikle onu söyleyeyim,nerde o eski bolu dağı et mangallar..

ankaradan istanbula giderken ilk durağım sabah kahvaltısı için ismailin yeridir, ama 2 kişi kahvaltıya 25 tl veriyoruz ama dolu dolu yiyoruz...sonrasında dönüşte ilk bercestede durup et yiyorum kg mı 49 tl haberiniz olsun.

park shop ,high way filan yaramaz sakın durmayın birde acayip kazık..

durulacak 3 yer var

ismailin yeri, sasa ,berceste tavsiyem bu 3ü
  • bozüyükteki kamil koçun mola yeri sarar outlet de acaip kazık.adınnı outlet olduğuna bakmayın. outlet ürün göremedim. yemekleri de çok kazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

afyon için birkaç mekan daha var.

konya tarafına gidecekseniz. cevre yolundan değil şehir içinden geçin. müze kavşağından sonra dsi ve karayollarını geçince sol tarafta kardelen pide var öneririm şiddetle.
    hisar pide salonu var merkezde. kuzu tandırını tavsiye ederim.
    ikbale sakın uğramayın. menü filan yoktur. yabancıysan yandın.
    yol üstü yiyeceğim diyorsanız rafet usta iyidir. hesapla birseyler isterseniz özdilekte fast food bölümü. karnını doyurmak isteyenler afium içindeki köfteci ramiz tavsiye edilir.
    kadayifçioğlu demiş bir arkadaşımız. haklıdır. kalite yerdir. ama fiyatları yüksektir.
    yukarıda da yazdım çarşıdaki gamze döner ise en iyi dönercidir. küçücük yerdir ama lezzeti birinci sınıf

Afyonda ki bu yerler çok iyi oldu , Afyon merkez çünkü, burda iyi bir şekilde doyarsak, gideceğimiz yere kadar başka yer aramaya gerek

kalmayacak, yolculuklarda bu yemek işi bayağı problem oluyor, tek başımıza olsak sorun değil çocuklarla olunca her yere giremiyorsun,

• Ankara-İstanbul arası genelde mola vermem ancak yemek yiyeceksem genelde merkezlere girip yemeyi tercih ediyorum.Mümkün olduğunca esnaf lokantalarını.
  • en çok kamyonu gördüğüm yerde durur yerim, hiç yanıltmadı nereye gidersem gideyim.

lakin hanım ve çocukla gideceksem mecburen merkeze girip mc donalds ya da şehirdeki alışveriş merkezlerinden birine giriyoruz. telefonun navigasyonu sağolsun. ben nefret ediyorum fast food'dan ama çaresi yok çorba içiyoruz işte.
  • uygun bir yer derseniz. antalyadan afyona dönerken girdik. kipa var ısparta çıkısında. oradaki kafede uygun fiyatlı ürünler var. fırın makarna yemistim fena değil.
  • Uzun yolda otorupta çorbasıymıs sulu yemegıymıs pılavıymıs hiç yemem.Ben nonstop gıtmeyı severım.En fazla bır çorba içerim yada evden soguk sandıvıc borek vs hazırlarım molada sadece çay içerim yoluma devam ederim.
    İst-ankara arası 5 saatte ancak wc molası verılır. 5 saatte ne acıkması bu.
    Bu sene ankara-marmaris yaptım sadece afyonda sabah 7de bır corba ıctım yoluma devam ettım. Normalde bile evde yemek yedıkten sonra ınsana uyku bastırıyor sekerleme yapıyoruz bence yolda yemek yenmez atıstırma yapılır.
    Marmaris donuste afyon cumhurıyette doner ekmek diye verdıkleri sandıvıc ekmegıne koydukları azcık donere 12tl ne verdım 3 ısırışta bitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Pozantı yolunda bir tane kiloyla et alınıp pişirilen bir yer var, görsem hatırlarım ama adını unuttum şimdi. 1 kilo et alıyosun 40 50 liraya falan çok rahat 3-4 kişi "ekmek yemeden" doyuyorsun ve lezzeti tartışılmaz

pala nın yeri ismi
  • Uzun yolda burger king veya mc harici tercih etmiyorum. Gida sektoru ile icli disliyim ve inanin ki burger ve mc gercekten cok masum ve temiz firmalardir. Fast food sagliksiz tamam ama cogu yerin etinden daha sagliklidir. Siz hic kesimhane gordunuz mu ? Aman diyim gormeyin zaten.

Biskuvi ? Biskuvi denen sey piyasada icerisinde en cok soya ve katki bulunan gidalardan biridir. Hic de sanildigi gibi guvenilir bir gida degildir. Ama mutfagini gormediginiz, etine sonuna kadar guvenemediginiz bir yere karsin tercih edilir.

Maalesef ki gida sektorumuzde standartlar ve denetimler yeni yeni oturuyor. Bu nedenle standartlar dahilinde uretilmis et kullanan burger ve mc benim icin en guvenilir yerler...

• quote:

Ankara istanbul otoyolunda bulunan dinlenme tesisleri bariz pahalı ve kalitesiz.

Tamam artık eskisi gibi tuvalete para alınmıyor belki ama başka yerden kösüyorlar.

becesten iyi hoş yemekleri fena değil ama 20-30 liradan aşağı birşey yemek imkansız

hendekteki parkshopda resmen geleni öpüyorlar. ulusoy 'un kafesinde 8.50 tl ye bir patlıcan musakka yedim . patlıcan löp löp pişmeden getirmişler. içinde kıyma aradım bulamadım.

gene hemen yanındaki simit dünyasında tuttuklarını öpüyorlar. çay 3 TL , üstelik 2 günlük demi var acı mı acı. bir halta yaramaz.

otoban iyi hoş konforu tartışılmaz elbette ama bence insanın vakti varsa bir de gündüz yoluysa E5den geze geze gidilebilir. Gelelim keşfettiğim lezzet duraklarına:

Sakarya Hendek'te içeri girince küçük bir esnaf lokantası var. Adı da "Esnaf Lokantası" zaten. Öğle saatinde giderseniz tıka basa dolu. Ben orada güveçte bir patlıcan yedim hala tadı damağımda. Fiyat = 5 TL

Boluya yaklaşınca , şehir merkezinde Bolu çikolataları imalathaneleri var. Mutlaka içeri girip bir kaçından tadarak almanızda fayda var.

Boluyu geçince Yeniçağa diye bir ilçe var. İçerde bir pide yedik. ben hayatımda öyle pide yemedim. Sonuna kadar et. Fiyat = 4 TL (eşek eti değil korkmayın :) )

Gene Yeniçağanın güzel patatesli ekmeklerinden mutlaka alın.

Benim keşfettiklerim bunlar.
    Daha bilenler yazabilir.

3 saatlik yolda 5 kere yemek yemişiniz hocam yol acıktırıyor heralde bu arada ben uyku yaptığı için uzun yolda hayatta yemek yemem, belki çorba olabilir, yol çok uzunsa et olarak sadece tavuk eti tercih ederim, bu tür yerlerde kırmızı etlere bilhassa kıymalı yemeklere kesinlikle güvenmem, bu tür yerlerde çalışan bir arkadaşım vardı, anlattıklarını anlatsam

• Bu arada bazi benzin istasyonlarinda satilan dardanel markali kutulu soguk sandvicler de hic bir sey bulunamiyorsa tercih edilir. Tanesi 5 lira ancak son kullanma tarihi gecmemis ise guvenilirdir.

• Ankara-İstanbul arası yeni yerler keşfeden varmı. Cumartesi günü e5 den gezerek gitmeyi düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.