< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
tabi tabi kendi işinizi yapmayın vergisidir algısıdır alacaklısıdır ödemesidir kredisidir ne uğraşacaksınız... ama maaşlı çalışan öyle mi ? hayatı güllük gülistanlık dünyada cenneti yaşıyo valla Üstelik benim de bazen canım 3 kuruşluk bir adamdan fırça yemek, bana ne kadar zam vereceğini düşünmek ya da 2 saatlik bir izin için karşısında ezilip büzülmek istiyor |
|
Devlet hastanesinde evrak işinin olması ölüm gibi bir şey zaten. Resmi bir evrak için bir belge almam gerekti. İlgili birim kişilik testi sonucunu da getirmeniz lazım diyor. Kişilik testi sonucunu almaya gittiğim yer biz bunun sonuçlarını kişiye vermiyoruz diyor. En az dört beş kere gidip geldim iki taraf da kendi bildiğini doğru kabul ediyor. O birimi arayıp bunu netleştirebilir misiniz belli ki bir yanlış anlaşılma var diyorum yok biz orayla iletişime geçmiyoruz sizin gidip getirmeniz lazım diyorlar. En sonunda kişilik testimi benim yırtmadan göremeyeceğim bir zarfa koyup bana verdiler. Verirken de normalde böyle yapmıyoruz ama anlamadım bir şey diyorlar. Yani burada benim aynı yere beş altı kere gidip gelmem mi gerekiyor? |
|
Muhalefet parti liderleri de hep kamu çalışanıydı belki ondandır. Bahçeli kilicdar Akşener falan hepsi kamuya daha fazla kişi alacağız diye propaganda yaptılar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
İşsizlik %30 yerine %3 olsa zaten bir sürü cinayet gasp hırsızlık boşanma olmayacak böylece daha az polis, daha az savcı -mübaşir, gardiyan olacak Kamuya alınan her memur 2 kişiyi işsiz birakiyor suç oranı intihar artıyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
95 alan kalifiye birisiyse özel sektörde daha fazla kazanacağı bir sistem olmalı tabii özel sektörde iş garantisi yok ama şimdi ne iyi kazanç var ne iş garantisi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
3le çarpmak daha uygun olur.15mioyon Eşi vardır anası babası vardır < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
2015 yılında 2.5 milyon memur varken bugün bu sayı 5 milyondan fazla. Yani kabaca son 8 senede memur sayısı ikiye katlamış. Peki 8 senedir KPSS ile 2,5 milyon memur alımı yapıldı mı? Hayır. Nereden geldi bu kadar memur peki? 15 Temmuz sonrası bedavadan memur yapılanlardan tutun taşeron işçi olup kadrolu memur olanlara kadar gidiyor bu liste... Hakkıyla olsa neyse de bundan 10 sene önce belediyede memur olarak işe başlayanların direkt torpilli olduklarını kendileri söylüyor. |
|
Torpille kamu kurumlarına giren yaklaşık 1 milyon kişiye kadro verdiler. IMF bu ülkeye gelse yapacağı ilk işlerden biri kamu çalışanı sayısını azaltmak olur. |
|
Türk ordusunda en seçme ve kahraman unsur daima Kastamonu, Çankırı, Taşköprü, Tosya ve havalisinde yetişen neferlerdir. Niçin? Çünkü buradaki Türkler Orta Asya’dan nasıl geldilerse öyle kalmışlar, hiç karışmamışlardır. Savaş meydanlarında yüzde hesabıyla en çok şehit düşenler de bunlardır. Halbuki Kastamonu ve civarı köylüsü ne gösterişsiz mahluktur. Demek ki Türk vatanı için kendisini harcayan hep Türkler olduğu gibi en sakınmadan harcayanlar da en karışmamış Türkler oluyor. Nihal Atsız
|
|
Şu memurlar ile ilgili bir konu olduğu zaman ödleri kopuyor bazı arkadaşların. Boş boş oturup havadan para kazanıyorsunuz kimse konuşmasın.Görende dağ yarıp tünel kazıyorsunuz sanacak.İlla çalışan faydalı memurlar var onlar meclis dışında. Ama ülke geneli memurlar malum torpil,dayı ve amcaları sayesinde garanti maaş ve ömürlük iş gözüyle baktıkları için keyifleri gıcır.Benim işimle bir sıkıntım yok gayet iyi şartları onlara göre. Fakat böyle en ufak bir durumda savunmaya geçmeleri insanı çileden çıkartıyor.Ne yapıyorsun diye sorsan;em öm km kim köm öhö öhö derler. |
|
AMD Ryzen 7 5800X3D - DeepCool LS720 - Asus B550F Strix Wi-Fi II - Zotac RTX 3080 Trinity OC - G-Skill TridentZ Neo 2x16 GB @4000Mhz - Samsung 970 Evo Plus 1 TB nVme- A-Data Legend 850 Lite 1TB - Crucial BX500 1TB SSD & Kioxia 960GB SSD - LG GL83A-B - Logitech Z5400 5.1 THX - Corsair Void Elite 7.1 RGB Wireless - SteelSeries Rival 650 Wireless & SteelSeries Apex 7 TKL - Xbox Controller 9.Nesil - CoolerMaster TD500V2 White & Thermaltake GF1 850W Gold Psu
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
memurların gelirleri verginle ödendiği içindir, özel sektörde çoğu işverene problem olur ama bu artış, ha diyecekler özel sektör çok mu temiz iyi, o zaman da adam yukarıda demiş milyonlarca memur ve büyüyen yancılar haliyle onların da aileleri işin içine girdi dolaylı yoldan ne yapıyor, sonuç türkiye oluyor çık bakalım içinden |
|
Geçen senior yazılımcı ile konuşuyorum, maaş muhabbeti açıldı adam sanıyor ki devlette öğretmen 30k para alıyor sanıyormuş. Neyse aradık öğretmen arkadaşı, aylık ne kadar gelirin var diye sorduk, tek tek saydı 55k gelirim var dedi, hatta bunun üstüne özel derslerden de ek olarak 20k gelirim oluyor en az dedi, kendisi uzman öğretmen. Yazılımcı arkadaş bunu duyunca hayattan soğudu, boşa yaşıyoruz biz dedi. Aynen cümle bu. Haklımı sonuna kadar haklı, adam milyon dolarlık projelerde yazılımcı 40k para alıyor diğer tarafta memurluk ya da öğretmenlik iş değeri olarak kıyaslanmayacak kadar geride daha fazla para kazanıyor. Bu sistemde nasıl birşey üreteceksin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 11 Şubat 2024; 18:23:16 > |
|
Kusura bakma ama yazılımcıları genelde sanal alem ve eş dost tanıdık abartılı bir konuma getirdi. Ülkede gerçek anlamda iyi para kazanan yazılımcı olman için yurt dışına iş yapıp direkt döviz kazanman lazım ya da kamu ile ortak hareket eden savunma sanayi firmalarında çalışıyor olman lazım. Öteki türlü yazılımcılar çok kazanıyor olayı tamamen safsata. Mesela sokakta gördüğün polis memurları da ortalama 45 bin alıyor ama çoğu kişi asgari ücretten hallice kazanıyor zanneder. Gel gelelim bugün İstanbul'da iyi bir berber aylık 100 bin kazanıyor. Musluk tesisatçısı dediğin adamların ölüsünün aylık kazancı 70 bin altını görmez. Aslında memur çok kazanmıyor, özel sektör çalışanları çok az kazanıyor. |
|
657 var çıkartamazlar ama alımları durdururlar. |
|
Kanunlar değişmeyecek şey değil. Türkiye gibi ekonomisi kırılgan ülkede nasıl böyle memur saltanatı kurulur aklım almıyor. |
|
Türk ordusunda en seçme ve kahraman unsur daima Kastamonu, Çankırı, Taşköprü, Tosya ve havalisinde yetişen neferlerdir. Niçin? Çünkü buradaki Türkler Orta Asya’dan nasıl geldilerse öyle kalmışlar, hiç karışmamışlardır. Savaş meydanlarında yüzde hesabıyla en çok şehit düşenler de bunlardır. Halbuki Kastamonu ve civarı köylüsü ne gösterişsiz mahluktur. Demek ki Türk vatanı için kendisini harcayan hep Türkler olduğu gibi en sakınmadan harcayanlar da en karışmamış Türkler oluyor. Nihal Atsız
|