Şimdi Ara

Asgari ücretlinin iş verene maliyeti konuşulurken neden memurun devlete maliyeti konuşulmuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle televizyonlarda dikkatimi çekiyor. Asgari ücret tartışmalarında hep iş verene maliyet konuşulup fazla bir şey beklenmemesi gerektiği vurgulanıyor. Ancak ben hiç bir televizyonda memurun devlete maliyetinin konuşulduğunu görmedim. Bugün devletin giderlerinin nerdeyse yarısını tek başına personel giderleri oluşturuyor. Örneğin memura yapılan seyyanen zammın halka nasıl vergi artışı olarak döndüğünü gördük.

• Şuan yaklaşık 5.5 milyon memur var ülkede. Fakat kimse memurların ne iş yaptığını bilmiyor. Bazı arkadaşlarım çeşitli yerlerde memur oldu ama hiçbir iş yapmıyorlar. Yüzlerce müdürlük, şube, şeflik... Ne iş yapıyor arkadaş bu insanlar? Koskoca binalarda çalışan yüzlerce memur, maaşlarını ödeyen biziz fakat büyük bir çoğunluk iş yapmıyor. Bayramlarda bütün memurlar izinli, ülkede hiçbir aksama yok.

Onlar o işleri yapsınlar diye memur oldu o paraları o işleri yapsınlar diye alıyorlar bizim derdimiz onlarla değil bizim derdimiz senin saydığın sektörlerde haddinden fazla memur olması

Örnek vereyim anla sağlık müdürlüğü evrak servisinde kutu gibi bir oda da 4 masa 4 memur özel bir hastanede çalışıyorum evrağı teslim edeceğim o onun gözüne bakıyor diğeri onun gözüne bakıyor evrağı o alsın diye böyle yaklaşık 1-2 dk kapıda bekledim masanın tekindeki bi bayan iyi ben alayım bari dedi bende zahmet olacak bari dedim bu sefer tartışma çıktı aramızda nasıl konuşuyorsun sen diye ben bu evrağı almak zorunda değilim vs vs bir birimize girdik artık evrak bırakmaya gittiğimde mobilyadan raf gibi bir şey yapmışlar evrağı oraya bırakıyorum ama hala 4 kişi orda çalışıyor ellerinde telefon eksik olmuyor çalıştıklarını hiç sanmıyorum

Yada polisler ihbar edersin olay olur zamanında giden hiç bir ekip görmedim çalıştığım hastaneye gelip bedava yemek yerler devletten yemek parası alırlar bence polis sayısı bile fazla

Neyse daha çok yazarımda gerek yok bence memur sayısı çok fazla sizde bunu çok iyi biliyorsunuz ama işinize gelmiyor

Ha bu arada geçinmeye gelince acındırma kendini 22 bini kötüleme senin o beğenmediğin 22 bin TL almak için mesaiye kalmak zorunda olan binlerce işçi var ve bunlar sabah 7 akşam 11 den önce eve gelmiyor o 22 bin TL yi mesai ile alabilmek için belki çoluğu çocuğu bile göremiyor hafta sonları da yok sizin gibi hafta da 2 gün tatil de yapmıyor

Memurların çoğu çalışmıyor. Hiçbirşey yapmıyor. Bunları gördüğümüz için söylüyoruz.

Örnek vereyim belediyenin spor. Tesisinde çalışan 5 memur var. İster galoş giy ister giyme, ister kart bas ister basma, tesisin içinde ister kurala uy ister uyma. Hiçbir fark yok çünkü memurlar oyun oynayıp sohbet ediyor sadece.

Ha niye 5 memur var onuda anlamış değilim sadece 2 kişi yeter iş yapılacak olsa bile. Belki dahasıda vardır bilmiyorum.

Asgari ücreti arttırmak değil ki çözüm.

Çözüm 5.5 Milyon memuru 3 milyona düşürüp maaşlardan alınan vergileri azaltmak. Asgari ücreti arttıran ne değişecek enflasyon olur daha da fakirleşirsin. Sadece verimsiz çalışanları azaştırdan zenginleşebilirsin.

Son 20 yıldır İnternet ve teknoloji devrimi yasanıyor pekçok iş sanal ortama kayıyor fakat memur sayısı azalmıyor bu garip değil mi?

• Şuan yaklaşık 5.5 milyon memur var ülkede. Fakat kimse memurların ne iş yaptığını bilmiyor. Bazı arkadaşlarım çeşitli yerlerde memur oldu ama hiçbir iş yapmıyorlar. Yüzlerce müdürlük, şube, şeflik... Ne iş yapıyor arkadaş bu insanlar? Koskoca binalarda çalışan yüzlerce memur, maaşlarını ödeyen biziz fakat büyük bir çoğunluk iş yapmıyor. Bayramlarda bütün memurlar izinli, ülkede hiçbir aksama yok.

• İşiniz gücünüz kötülemek.
    Bakın her sene kurumlar ve bakanlıklar ne kadar kâr etmiş, memur ne yapıyor görürsünüz.

Çıkarın artık gözlüklerinizi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colda kullanıcısına yanıt

Memurların çoğu çalışmıyor. Hiçbirşey yapmıyor. Bunları gördüğümüz için söylüyoruz.

Örnek vereyim belediyenin spor. Tesisinde çalışan 5 memur var. İster galoş giy ister giyme, ister kart bas ister basma, tesisin içinde ister kurala uy ister uyma. Hiçbir fark yok çünkü memurlar oyun oynayıp sohbet ediyor sadece.

Ha niye 5 memur var onuda anlamış değilim sadece 2 kişi yeter iş yapılacak olsa bile. Belki dahasıda vardır bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Aralık 2023; 13:42:46 >
  • Özel sektör çalışanı resmen devlete bakıyor, devlet memurunu maaşlarını özel sektör ve çalıştırdığı işçi ödüyor.

Bu devlet varsa ayakta duruyorsa özel sektör sayesinde ve özel sektör işçisi sayesinde var, devlete ödenen bütün vergileri muhtasar, stopaj, kdv, kurumlar vs hepsini özel sektör ödüyor ama hakettiği değeri görmüyor, daha hala asgari ücret artmasın diye konu açan iki yüzlüler var burda.

Devlet memuruna istediği kadar zam veriyor ama iş işçiye zama gelince minimum ne kadar veririz onun hesapları dönüyor, bu düzenin değişmesi lazım ama hiçbir partinin programında bile yok.

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Asgari ücreti arttırmak değil ki çözüm.

Çözüm 5.5 Milyon memuru 3 milyona düşürüp maaşlardan alınan vergileri azaltmak. Asgari ücreti arttıran ne değişecek enflasyon olur daha da fakirleşirsin. Sadece verimsiz çalışanları azaştırdan zenginleşebilirsin.

Son 20 yıldır İnternet ve teknoloji devrimi yasanıyor pekçok iş sanal ortama kayıyor fakat memur sayısı azalmıyor bu garip değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Aralık 2023; 13:46:15 >
  • Colda kullanıcısına yanıt
    Artık çoğu işlem e devletten halledilirken sence 5.5 m memura ihtiyaç va mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asgari ücret 300 dolar olur mu
    3 yıl önce açıldı
    Asgari ücret ne kadar olmalı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Periah kullanıcısına yanıt

O ayrı mevzu doğrudur çözüm için memur sayısı azaltılsın, biraz sağlık sektörü biraz askeri personel hariç gerisi yatış zaten yatarak maaş alıyorlar, ayrıca bir ton da hakları var, git bankaya anında kredi çıkar şimdi de memura kira yardımı konuşuluyor, polisine tuikine pttsine ulaşım bedava...gidip doktara şuram buram ağrıyor deyip rapor alıp günlerce yatan var bildiğin çiftlik olmuş.

Burada asıl sorun bu memur kıyaklarının ve bu kadar memur alımına karşı muhalefet partilerinin hiçbir aksiyon almaması, bu ülke bitmiş, iktidarından muhalefetine hepsi, ülkenin dertleri hiçkimsenin umurunda değil biz de burda birbirimizi yiyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 16 Aralık 2023; 13:56:51 >
  • bakanlıklarda 3.4 milyon memur, 1.2 milyon işçi ve diğerleriyle 5.1 milyon önce ne hakkında konuştuğunuzu bir öğrenin. asker memur değildir. belediye hizmeti istemeyiz çöplerimizi kendimiz atarız şehir dışına diyorsanız yolları süpürürüz sırayla her türlü işi yaparız ve özel okullarda okuturuz çocukları para çok derseniz hemen 1.2 milyon işçi ve 1 milyon öğretmeni atalım. sağlık polis bunlara da gerek yok yine özelde halledin. işte sağınızda solunuzda rahat bir kaç memur görünce 5.5 milyon masabaşı oturan var zannediyorsunuz çoluk çocuksunuz klavye ile ülke kurtarıyorsunuz daha ekmeğin ucundan tutmamışsınız. bir ay gidin gelin boş boş oturun ailenizden yemeden 22 binle bi geçinin gelin bir daha görüşelim. yani memur canı çıkana kadar çalışınca kiralar mı düşüyor yoksa fiyatlar mı alakayı anlamadım ben? neden memur rahat diye çekilmiyor bu forumda kedi çok herhalde? yarısını bile atsak zaten hiçbir işiniz dönmeyecek ve devlet de memura az maaş verdim para çok diye coca cola'nın %50'si benden demeyecek. kimsenin eline 11 bin ya da yeni olarak 16 bin'den fazla geçmezse daha iyi işleyen bir ekonomi olacağını düşünüyorsanız ya siz kafayı yemişsiniz ya da ben 2000'de işletmeden boşuna mezun olup mali müşavir olmuşum 2003'te.

t.c. cumhurbaşkanlığı strateji ve bütçe başkanlığı - sbb
    Kamu İstihdamı - T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı - SBB
    https://www.sbb.gov.tr/kamu-istihdami

• ggreyhame kullanıcısına yanıt
    Aaaaa öyle deme onlar sabahlara kadar uyumamış çalışıp okumuş memur olmuşlar memur ile asgari ücretli bir olur mu tabiki bi ayrıcalıkları olacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Onlar o işleri yapsınlar diye memur oldu o paraları o işleri yapsınlar diye alıyorlar bizim derdimiz onlarla değil bizim derdimiz senin saydığın sektörlerde haddinden fazla memur olması

Örnek vereyim anla sağlık müdürlüğü evrak servisinde kutu gibi bir oda da 4 masa 4 memur özel bir hastanede çalışıyorum evrağı teslim edeceğim o onun gözüne bakıyor diğeri onun gözüne bakıyor evrağı o alsın diye böyle yaklaşık 1-2 dk kapıda bekledim masanın tekindeki bi bayan iyi ben alayım bari dedi bende zahmet olacak bari dedim bu sefer tartışma çıktı aramızda nasıl konuşuyorsun sen diye ben bu evrağı almak zorunda değilim vs vs bir birimize girdik artık evrak bırakmaya gittiğimde mobilyadan raf gibi bir şey yapmışlar evrağı oraya bırakıyorum ama hala 4 kişi orda çalışıyor ellerinde telefon eksik olmuyor çalıştıklarını hiç sanmıyorum

Yada polisler ihbar edersin olay olur zamanında giden hiç bir ekip görmedim çalıştığım hastaneye gelip bedava yemek yerler devletten yemek parası alırlar bence polis sayısı bile fazla

Neyse daha çok yazarımda gerek yok bence memur sayısı çok fazla sizde bunu çok iyi biliyorsunuz ama işinize gelmiyor

Ha bu arada geçinmeye gelince acındırma kendini 22 bini kötüleme senin o beğenmediğin 22 bin TL almak için mesaiye kalmak zorunda olan binlerce işçi var ve bunlar sabah 7 akşam 11 den önce eve gelmiyor o 22 bin TL yi mesai ile alabilmek için belki çoluğu çocuğu bile göremiyor hafta sonları da yok sizin gibi hafta da 2 gün tatil de yapmıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• emekli bir memur olarak söylüyorum;

devlet diye ayrı birşey yok. devlet zaten memurdur.

memurdan yatan asalak bir gürüh olduğunu benden iyi kimse bilemez. hayatım bu şerefsizlerle kavga ederek geçti.

ama bu memur kavramını lekelemez. o kişileri ve onların amiri olacak kişiliksizleri bağlar.

memur dağın başında da görev yapıyor, denizin dibinde de. memur çok geniş bir kavram. subaydan hakime savcıya polise sağlıkçıya radarda görev yapana kadar.

o yatan memur tipi de inanın halkın şikayet etmemesi yüzündendir. öyle tuhaf bir halkımız var ki adeta üçkağıtçıyı ödüllendiriyor.

ayrıca özel sektörde de yıllarca çalıştım. oradaki olumsuzlukların suçlusu işverenlerdir. gözlerini toprak doyurası para hırslarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C310C162A -- 16 Aralık 2023; 21:28:24 >
  • memurlarmı daha çk maaş alıyor işciler mi bence işciler hemde daha çok çalışıp daha az maaş alıyorlar 95 puan alıp memur olamayanlar var mesala mülakatda eleniyor gelecekte zaten türkiye kalifeye eleman bulamayacak bu kafayla devam

• Muhtemelen her gelen hükümet işsizlik artmasın veya yandaşları devletin kaynaklarından nemalansın diye devlet kadrolarına fazladan memur alıyor. Bunun bedelini de halka ödetiyorlar. Özel sektörde ise ufacık bir kısım dışında ezici çoğunluk modern köle.

• Memur maaşları ARTMAMALI.Ülkeye en büyük yüklerden biri memur ve memur emeklisi maaşlarıdır.En düşük memur maaşı asgari ücretle kıyasıya olmalıdır.

• Novagate N kullanıcısına yanıt
    o kadar haklısın ki. benim tanıdığım memur var, bu kişi her yaz bayram tatillerini birer hafta uzatıp hep ikişer hafta tatil yapıp otellere falan gidiyor. ama asla izin girişi yapmıyor hep rapor alıyor. doktoru ayarlamış rapor verecek olan, öte yanda işyeri de öyle bir ahır ki hiçbir amiri sormuyor yahu bir insan her 9 günlük bayram tatilinin sonrasındaki hafta hasta olabilir mi diye. özel sektörde insanlar iki kuruşa haftada 6 gün ve günde 10-12 saat çalışırken bu bahsettiğim kişi gibi vasıfsız memurlar her hafta saatlik izine bile sahipler ve o saatlik izinleri de birleştirip onları da tek günlük izin gibi gösterip her ay bir iş günü de fazladan izin kullanıyor. kelimenin tam anlamıyla komedi.

• Kamuda 1,2 milyon işçi varsa biz bitmişiz demektir. Kamu işçileri öyle memur gibi maaşta almıyor. İkramiyeli, yüksek maaşlı türlü türlü maaşları var. Memur yanında halt etmiş.

• Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt
    aynen öyle.

• Mükemmel bir soru...

• kendi işimin çalışanıyım böyle konular motivasyonumu artırıyor

konuya memurlar da gelse de özel-kamu maaşlılarının tartışmalarını okusam halime şükretsem

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.