Şimdi Ara

ASELSAN; 'Pardus temelli milli sunucu göreve hazır!' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayırdır,babanın malı gibi ne savunuyorsun Pardus'u?@darkfriairs
  • birileri linuxu çıkarmasa bu yoktu mesela... 2tane adam flat assemblerda os yazabiliyor... hemde 1mb boyutunda windows gibi renkli.. direkt makina kodu.. // makinaya gelince geçen render için müşteriye 24çekirdek kurdum. 10gb ethernet x570 anakartlarda bile var ev kullanıcısı için hemde... bu neyin reklamı?

  • işlemci intelmiş.. biosda buna göre.. uefi olmak zorunda.. uefi biosu oturup yazamaz.. ami biosdur.. kaça yapmışlar onu yazsalar daha iyi olur.. ayrıca intel cpularda açıklar var.. risc-v tasarlayacaktı aselsan.. ne durumda acb?

  • kaç lira harcadıklarını merak ediyorum haberci kardeş bi mikrofon tutsana... halkı burası da ilgilendiriyor.. bizim vergilerimizle alınıyor... o makinaya 5milyon dolar harcamamışlardır umarım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 30 Ocak 2020; 22:41:38 >
  • Ne oldu artik yerli ifadesindeki sozde ithal bilesenlerden vazgecildi mi ?

    Artik Milli ifadesi mi onun yerini aldi ?


    Bir sonrakinde yerli ve milli mi olacak ?

    Pardus isletim sistemi zaten Debian tabanliya gecilmesiyle tam manasiyla milli olmayi kaybetmisti. Gerci yerli yazilim demislerdi lakin kod seviyesinde yerli bile degil. Sadece gavurlarin temeli uzerine yerellestirmeler ve birkac paket kurulumu ile sanarsiniz ki kodlamasindan herseyine yerli ve milli ...

    Sunucu denen seyin bilesenlerini de merak ettim niye bir detay yani ? Yerli islemci mi uretildi merak ettim ?


    Milli Montaj olmasin ?

    ....

    Bir kere de durust olun Vatandasa.

  • Büyük ihtimalle Android de yüklenebilir :/<br />Yalniz benim anlamadığım nokta şu: Örneğin herhangi bir canlı beyni yazılıma ihtiyaç duymazken (DNA'yı saymıyorum), bilgisayarlar neden bir yazılıma ihtiyaç duyar?

  • Özelleştirilmiş bios? Mikrokodda hangi intel sideload açığını kapatabildiniz Tamam bunlar güzel olaylar ama şu cihazda epyc + eski pardus olmalıydı. Şu harbiden sıfırdan düzenlenen debian a makyaj yapılmamış olan. Şuan sunulan pardustan daha güvenli bir sürü bireysel dağıtım var. Bilim teknik zamanındaki pardusu istemekle çok mu şey istiyorum?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arka kapısı bol Intel yerine AMD kullansalarmış keşke.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O ekibi darmadağın ettiler. Bütün yaptıkları da çöp oldu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben hep şunu düşünmüşümdür;<br />Konu ile çok da alakalı olmayacak ama neden Amerika, Rusya, Çin gibi ülkelerin süper bilgisayarları var?. Neden bizim yok? İlim ve bilim yolunda ilerleyebilmek için süper bilgisayarlara ihtiyaç var. Sadece savunma konusunda bilgisayarımız olması yetmez. Ülkemizin her alanda atılım yapması için süper bilgisayarlar ve yapay zaka konusunda ilerlemesi gerekiyor. şimdi bu yapılan bilgisayar için yorum yapmayacağım. İçeriğini bilmiyorum. Söylenmiyor da.. Ordan burdan duyulanlar ile yorumlanıyor. Yerli midir, milli midir orası tartışılır ama ben eğer ülke olarak bir ilerleme sağlayacaksak süper bilgisayarlara ( bir tanede de değil birden fazla ) ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Her alanda teknoloji geliştirip üretmek için yapay zeka ve süper bilgisayarlar işleri çok çok hızlandıracaktır. Artısı eksisi değerlendirilip hemen bu alanlara yönelinmeli, boş şeylere ve boş işlere para harcanacağına bu işlere yatırım yapılmalı..

  • çekirdek sayısı açıkça intelim diye bağrıtıyor işlemciye harbidedende keşke amd kullansalarmış daha güçlü ve az az elektrik çekiyor meliyeti bayada düşerdi.

  • amd günümüzde her açıdan inteli eziyorken (fiyat daha az performans daha çok ve elektirik kullanımı yarısı kadar yani ısı problemide daha az iken) gidip intel kullanıyorlarki anlamıyorum isimi için koymuşlar gibi hem serverlarda çekirdek sayısı ne kadar çoksa o kadar iyi ve amd bu konuda çok üstün (hem sayısı daha yüksek hemde çoklu çekirdek performansı) ama mantıksızca intel kullanıyorlar ve söylemedikleri halde resmen bağrıyor işlemci intel im diye çünkü böyle ara rakam türü(normalde ikiye katlanarak gider amd nin tek bozanı bunu r5 leridir) kullanan sadece intel yani gidip maliyeti arttırmaktaki amaçları ney?

  • vay efendim intelmiş, neden AMD değilmiş... arkadaşım ne fark eder. haberde aynı bir PC gibi configüre edilebiliyor diyor. diz üstü bilgisayarlarlar bile aynı model bile olsa AMD yada intel işlemcili olabiliyor. bu niye olmasın

  • Son kullanıcı tarafında Intel de olur AMD de. Ancak son zamanlarda Intel tarafında o kadar çok açık çıkmaya başladı ki... Hani bu açıkları son kullanıcı tarafında fazla kimse kurcalamaya uğraşmayıp kimsenin açmadığı açıklar olarak kalabilir. Ancak askeri tarafta bu açıklar cidden bir şeylere ulaşmak için kullanılabilir bence. Bu durumda da Intel yerine AMD tercih edilmesi en azından şimdiye kadar çıkmış ve önümüzde çıkacak açıklara karşı biraz daha güvenli olurdu diye düşünüyorum. AMD'de de açıklar vardır, yok demiyorum ama Intel'inkiler durdu durulacak gibi değil yakın zamanda.

    Pardus dendiğinde de eskisi kadar bir heyecanı yok bende. Eskiden Pisi'si, Çomar'ı; cidden üzerinde çalışılmış yerli öğeler eklenmiş bir işletim sistemiydi. Sonradan Debian altyapısına geçince bu tür şeyler azaldı. Tabi bu altyapıda olması uyumluluk olarak avantaj sağlıyordur, bir ton paketi Pardus'a uyarlamakla uğraşmadan kurulabiliyor sisteme. Ama böyle olunca da diğer dağıtımlardan çok farkı kalmadı gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 30 Ocak 2020; 20:6:20 >
  • Sunucuda Intel tercih ediliyor diye bunu yapmışlardır.AMD ısınıyo ,yanıyo abi yeaa kafasında bi sürü ünsan var hala.
  • Yine mi sen birader. Ne fark ediyormuş öğrendiklerini bir anlat bakalım. // nükleer santral vs her yerde iç ruh bakış açın aynı ** security update et kendini** download linki veriyorum Osho/Farkındalık *kitap //https://www.nadirkitap.com/farkindalik-dengeli-yasamanin-anahtari-osho-kitap16344866.html?gclid=Cj0KCQiAmsrxBRDaARIsANyiD1ppY2Zq01dE4DdDIM-N5QmvzGlpWxRmBE5g17rC2aiqd5LZmCqlAWcaAghhEALw_wcB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 30 Ocak 2020; 22:50:36 >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Zaten sorunu kendin cevaplamışsın, her canlı yazılıma ihtiyaç duyar bizim yazılımımızda yani bios umus DNA.
    DNA olmadan hücreler ne çoğalabilirler nede yaşamak için gereken önemli işlemleri yapabilirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    İslemci zortladi benim 2 gun once nasil oldu anlamadim ama gitti yani sizlere omur daha 1 sene olmadiydi %90 yuklerde calisiyodu surekli gunde 16 saat felan sogutma vs on numara kasa ici islemci fani macunlari vs hic bir masrafdan kacinmadik ama benim amd ile yildizlar barismiyor bi kere daha amd alim dedim gene yari yolda birakti ryzen 7 2700 garantiye yolladim insallah degistirirler :) daha oncede amd athlon mu ne vardi o islemcimde yanmisti intelde boyle bir sorun basima hic gelmedi ne zaman amd alsam basima geliyor inteldende fazla isiniyor yalana gerek yok sadice islemci ve anakarti degistirdim ryzen icin skylake sistemim vardi zaten ayni yuklerde 3 sene kullandim yazin bile stok sogutucusuyla 55 derecelerde geziodu ryzen 70 derecelerde gezior gene is ustundeyken gitti tabi emulatorler ve bir ton sekme acikti islemciyi %90 civari kullaniyorlar makine reset atti 3 defa sicakliga bakiyorum normal guc kaynagida var elektrikde sikinti olmaz en son hic acilmadi powerdan sandim degil anakart mi gitti dedim deil ramlere baktirdim saglam islemciyi deistirdik calisiyor aha dedim buyur milyarda bi ihtimal gelir bizi bulur 2. defa hemde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.