Şimdi Ara

ASDASDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.944
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrypticNS -- 18 Eylül 2011; 16:36:58 >

• özellikler muhteşem
    ekranda led ise adamlar son teknj ne varsa koymus
    fiyatta iyi ama casper nasıl ?
  • ben caspera bir türlü ısınamadım bu makinaya 5400 rpm HDD

zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür
  • güzel bir ürün.
  • Tasarımı berbat.
  • core i7 işlemcisi win 7 den 7 puan almış. Ram i 7,4 almış.

Gt 240 çok iyi bir ekran kartı ama 335 in daha iyi olduğu açıkça görülüyor.

Ben aslında sizin gibi casper a pek ısınamamıştım ama teknosada casperın i7 li modelinin performansını gördüğümde haksızlık ettiğimi anladım. Hakikaten içindeki donanım çok iyi çıktı.

Bir de sonradan bozulur diye endişe edenleriniz olabilir; en iyi dediğiniz markalar dahi bozuluyor takmayın kafanıza,iş şansa kalmıştır.
  • 2.5" disklerin çoğu zaten 5400 rpm diye biliyorum yanlışım yoksa, daha yüksek olanları da var ama daha yüksek enerji tüketip daha çok ısındıkları için batarya süresine olumsuz etki ettiklerinden dolayı laptoplarda çok tercih edilmiyor.
    Keşke ssd ler hızla ucuzlasa da daha hızlı, daha stabil ve daha uzun batarya ömrü ile onları kullanıyor olsak

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimt

ben caspera bir türlü ısınamadım bu makinaya 5400 rpm HDD

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    9700₺-onvo ov70f500
    2 yıl önce açıldı
    Jjb
    10 yıl önce açıldı
    Şşx
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • seagate in 7200 devirli sata diskleri var. 2-3 bilgisayara bunlardan taktırdım, hiç bir sorunu yok tavsiye ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: Hypericum

2.5" disklerin çoğu zaten 5400 rpm diye biliyorum yanlışım yoksa, daha yüksek olanları da var ama daha yüksek enerji tüketip daha çok ısındıkları için batarya süresine olumsuz etki ettiklerinden dolayı laptoplarda çok tercih edilmiyor.
    Keşke ssd ler hızla ucuzlasa da daha hızlı, daha stabil ve daha uzun batarya ömrü ile onları kullanıyor olsak

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypericum

2.5" disklerin çoğu zaten 5400 rpm diye biliyorum yanlışım yoksa, daha yüksek olanları da var ama daha yüksek enerji tüketip daha çok ısındıkları için batarya süresine olumsuz etki ettiklerinden dolayı laptoplarda çok tercih edilmiyor.

quote:

bende t7300 işlemcili notebook'uma 7200 Rpm seagate taktım ısınma azaldı, tabi seste azaldı ve açılırken vista 15 saniye sürüyordu nortonla 25 saniye civarı. İmkanı olanlara 7200 Rpm taksınlar.

• ADSASDA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrypticNS -- 18 Eylül 2011; 16:37:45 >
  • Bende önceki bilgisayarıma 7200 320gb takmıştım. Şimdikinde ise 320 7200 olarak geldi zaten. Biraz ucuzlasın 500 ve üzeri 7200 devir takacam. Artık 5400 devri bitti. Ya 7200, ya da SSD. Diğer parçalar çok hızlandı. Harddiskin bu hızı sınırlamamsı gerek.
  • GT240 ile çok Bir farkı yok 256 bit olaması gerekmez miydi ?
  • tükenmiş
  • arkadaşlar bunu her yerde aradım ama vatan casper'a bu ürünü özel yaptırtmış kayınpederim casper satıyo açıp sordu vatana özeldir demiş ekran kartı hariç herşey aynı casper 240m lsini 2388 e vatan 335 lisini 2160 a sattı enteresan bi durum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozogul4

arkadaşlar bunu her yerde aradım ama vatan casper'a bu ürünü özel yaptırtmış kayınpederim casper satıyo açıp sordu vatana özeldir demiş ekran kartı hariç herşey aynı casper 240m lsini 2388 e vatan 335 lisini 2160 a sattı enteresan bi durum...

Casper teknoloji marketlere özel üretimler yapıyor, aynı ürünün 2 GB ramlisini X mağaza 3 GB ramlisini Y mağaza 4 GB ramlisini Z magazası sattığından fiyat kıyaslaması yapamıyorsunuz. Zaten teknoloji marketlerinin aynı ürünü il sınırları içinde daha ucuza bulursanız aradaki fiyat farkının 2 katını veriyoruz diye bas bas bagırıyorlar. Çünkü aynı ürünü başka hiç bir yerde bulamıyorsunuz.
  • bu casper modellerinde sistemi fabrika ayarlarına nasıl alıyoruz. bilen var mı?
    çok makbule geçecek.
  • Arkadaşlar bazı arkadaşlar 7200 RPM disk ile dizüstü bilgisayar kullandıklarını söylemişler, evet doğrudur hız açısından tabi ki fark yaratır ve sistemi hızlandırır. Ama kullandığımız diskler mekaniktirler. Haliyle nerede hareket orada enerji diye boşuna söylememiş bilim adamları değil mi? Esprisi bir yana ben bilişim teknolojileri alanı öğretmeniyim ve bunlarla ilgili teknik detayları teknik lisede anlatıyorum. 7200 rpm bir disk hızlı dönüş nedeniyle 5200 e göre daha fazla ısınmaya neden olacaktır. Eğer alacağınız dizüstü Asus Acer Toshiba gibi yılların deneyimi ve kalitesini ortaya koyan firmalarsa alın aksi halde mümkünse deneme yaparak almanızı tavsiye ederim. tanıdıklarınızda varsa kullanın. çünkü kasa tasarımları + pc konfigürasyonlarının seçimi aşırı derecede önemlidir. ısınma da bir dizüstü için en önemli performans etkenlerindendir. Ben bir sürü dizüstü biliyorum ki ekran kartı , anakart ve disk sorunları yaşanmış kartlar yanmış defalarca servise gitmiş. bazen dizüstüne ek soğutma takviyesi bile işe pek yaramayabiliyor. umarım bilgiler birilerini aydınlatır, birilerinin işine yarar.

• Sabit disk ısınması laptoplarda işlemci ve ekran kartı ısınmasıyla karşılaştırıldığında önemsiz, gözardı edilebilir bir sorun. Zaten sabit disk taşınabilir cihazlarda en kolay değiştirilebilen parçadır, aldığınız sistemdeki kafanıza yatmıyorsa açar değiştirirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: northpower

Arkadaşlar bazı arkadaşlar 7200 RPM disk ile dizüstü bilgisayar kullandıklarını söylemişler, evet doğrudur hız açısından tabi ki fark yaratır ve sistemi hızlandırır. Ama kullandığımız diskler mekaniktirler. Haliyle nerede hareket orada enerji diye boşuna söylememiş bilim adamları değil mi? Esprisi bir yana ben bilişim teknolojileri alanı öğretmeniyim ve bunlarla ilgili teknik detayları teknik lisede anlatıyorum. 7200 rpm bir disk hızlı dönüş nedeniyle 5200 e göre daha fazla ısınmaya neden olacaktır. Eğer alacağınız dizüstü Asus Acer Toshiba gibi yılların deneyimi ve kalitesini ortaya koyan firmalarsa alın aksi halde mümkünse deneme yaparak almanızı tavsiye ederim. tanıdıklarınızda varsa kullanın. çünkü kasa tasarımları + pc konfigürasyonlarının seçimi aşırı derecede önemlidir. ısınma da bir dizüstü için en önemli performans etkenlerindendir. Ben bir sürü dizüstü biliyorum ki ekran kartı , anakart ve disk sorunları yaşanmış kartlar yanmış defalarca servise gitmiş. bazen dizüstüne ek soğutma takviyesi bile işe pek yaramayabiliyor. umarım bilgiler birilerini aydınlatır, birilerinin işine yarar.

Çok düz mantık kurmuşsun. Devir hızları gelişirken kullandıkları teknoloji de gelişiyor. Dolayısıyla daha verimli mekanik harddiskler üretiliyor. Şu an piyasadaki 7200 devirlerin hiçbiri 5400 ten daha fazla elektrik tüketmiyor ve hepsi de daha az ısınıyor 5400 lere göre. Birçok bilgisayarda test ettim gördüm

• quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

quote:

Orijinalden alıntı: northpower

Arkadaşlar bazı arkadaşlar 7200 RPM disk ile dizüstü bilgisayar kullandıklarını söylemişler, evet doğrudur hız açısından tabi ki fark yaratır ve sistemi hızlandırır. Ama kullandığımız diskler mekaniktirler. Haliyle nerede hareket orada enerji diye boşuna söylememiş bilim adamları değil mi? Esprisi bir yana ben bilişim teknolojileri alanı öğretmeniyim ve bunlarla ilgili teknik detayları teknik lisede anlatıyorum. 7200 rpm bir disk hızlı dönüş nedeniyle 5200 e göre daha fazla ısınmaya neden olacaktır. Eğer alacağınız dizüstü Asus Acer Toshiba gibi yılların deneyimi ve kalitesini ortaya koyan firmalarsa alın aksi halde mümkünse deneme yaparak almanızı tavsiye ederim. tanıdıklarınızda varsa kullanın. çünkü kasa tasarımları + pc konfigürasyonlarının seçimi aşırı derecede önemlidir. ısınma da bir dizüstü için en önemli performans etkenlerindendir. Ben bir sürü dizüstü biliyorum ki ekran kartı , anakart ve disk sorunları yaşanmış kartlar yanmış defalarca servise gitmiş. bazen dizüstüne ek soğutma takviyesi bile işe pek yaramayabiliyor. umarım bilgiler birilerini aydınlatır, birilerinin işine yarar.

Çok düz mantık kurmuşsun. Devir hızları gelişirken kullandıkları teknoloji de gelişiyor. Dolayısıyla daha verimli mekanik harddiskler üretiliyor. Şu an piyasadaki 7200 devirlerin hiçbiri 5400 ten daha fazla elektrik tüketmiyor ve hepsi de daha az ısınıyor 5400 lere göre. Birçok bilgisayarda test ettim gördüm

Afedersin ama sen mühendis misin? Arge elemanımısın nesin? Hangi mantıkla 7200 rpm disklerin 5400 rpm disklerden daha az ısındığını ileri sürebilirsin? Çünkü bu fizik kanunlarına göre imkansız! Boş boş konuşup insanları yanlış yönlendirmeyelim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.