Şimdi Ara

Asch deneyi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana ilginç geldi, konu hakkında araştırmayı daha sonra yapıp eklemeyi düşünüyorum..

Şimdilik sadece video var.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150269524954345

• Önceden izlemiştim bu deneyi.Bana çok ilginç geldi.Deneyi izledikten sonra "ben gördüğümü söylerim" diye düşünüyor insan ama defalarca tekrarlanmış deney.
  • Önümüzdeki ay kendi öğrencilerim üzerinde uygulayacağım deney. Şimdilik sahte denekleri seçip eğitiyoruz.
  • Güzel bir deneymiş , denek olmak isterdim , acaba bende sürüye uyucakmiyim.
  • Üniversitelerde Sosyal psikoloji dersinde bu deney anlatılDiğer ilginç deneyler için Miligram itaat Deneyi ve Sherifin grup normu deneylerine bakabilirsiniz
  • Miligram itaat deneyi,

• quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

Üniversitelerde Sosyal psikoloji dersinde bu deney anlatılDiğer ilginç deneyler için Miligram itaat Deneyi ve Sherifin grup normu deneylerine bakabilirsiniz

Bahsettiğiniz deneyleri kısaca araştırdım.
    Gerçekten de insan psikolojisi çok acayipmiş doğrusu..
  • Bu deney sosyal uyumdan çok yanlış yapmaya karşı duyulan kaygıyla ilgili bence. Grup içinde zayıf halka olmamak da önemli bir motivasyondur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Miligram itaat deneyi,

hiç bişey anlamadım .

• vay be :) keşke bende bu deneyde denek olsaydım çok merak ettim
  • Harika ve çok doğru. Her zaman çoğunluğa ayak uydurma çabası var insanlarda. Örneğin sigaradan nefret eden bi lise öğrencisinin sırf arkadaşlarına ayak uydurmak için sigaraya başlaması gibi.. Bu konuda daha bir çok örnek verilebilir.
  • davranış bilimleri dersinde bunun konusu vardı kişinin gruba grup yanlış yapsa dahi ayak uydurması diye ama konunun adını hatırlayamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

davranış bilimleri dersinde bunun konusu vardı kişinin gruba grup yanlış yapsa dahi ayak uydurması diye ama konunun adını hatırlayamıyorum

Sosyal etki ve uyma davranışı gibi bişey olması lazım
  • olabilir unuttum artık
  • ben olsam kesinlikle kendi düşüncemi söylerdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroWar

ben olsam kesinlikle kendi düşüncemi söylerdim

iyi hoş öyle diyorsun'da toplum kendi içindeki farklı davranışları traşlamayı sever.
    Gerçekleri söylüyorsan,Farklı bir şey ortaya koyduğun için aforoz ederler.
    galio nasıl dünyanın yuvarlak oldugu söylerken dışlandıysa
    Takiyüddin el-Râsıd zannedersem üsküdardaki gözlem evi veya rasathanesi vardı.
    Meleklerin Altına bakıyor diye kapatılıyor...
    Türkiyede bu oran daha fazladır...Zaten demokrasi dediğimiz kavramda bu noktadada devreye giriyor...
  • Bu deneylerde bir iki tane sorulmuyor tahminim. 100lerce soruluyor ve ilk 100üne herkes doğru söylüyor sonra yanlış söylemeye başlıyorlar. Yoksa herkes zaten gördüğünü söyler. Biraz dikkat dağınıklı birazda alışkanlık oluşuyor ister istemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

Bu deneylerde bir iki tane sorulmuyor tahminim. 100lerce soruluyor ve ilk 100üne herkes doğru söylüyor sonra yanlış söylemeye başlıyorlar. Yoksa herkes zaten gördüğünü söyler. Biraz dikkat dağınıklı birazda alışkanlık oluşuyor ister istemez.

Evet bana da öyle geldi, önden uzunca bir süre kendi fikrini söyleyecegini sonra da cogunluga katilmasi daha oalsi görünüyor. Cünkü videodaki fark fazla bariz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.