Şimdi Ara

Asansörde kadının biriyle yaşadığım diyalog (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

Bana sorarsan toplum içinde nasıl yaşanacağını bilmeyen asıl sensin..
    "Ben sizden rahatsız oluyorum demek saygısızlıktır" düşüncen bile başlı başına büyük saygısızlık.
    Rahatsız olabilir sonuçta, bunu yargılamaya "kesinlikle" hakkın yok.
    Rahatsız oluyorum diye insan gibi söylemiş, daha neyi zorluyorsun?

Böyle durumlarda empati yapacaksın. Sen de rahatsız olabilirsin birilerinden.
    Senin baban, kardeşin, annen, kız kardeşin de olabilir. Ve bu rahatsız olma durumu "aşılması zor" ve tedavi gerektiren bir travma da olabilir.

Herkesin ruh hali, ruh sağlığı dört dörtlük, kusursuz değil. Bunu düşünmek zorundasın. Düşünemiyorsan, bana ne diyorsan bu karşıdankini değil seni saygısız ve düşüncesiz yapar.

Şahsen ben oturduğum binaya girdiğimde eğer bir kadın da asansöre doğru gidiyorsa direk merdivenlere yöneliyorum. Rahatsız olmasın diye. Tercihimi bu yönde kullanıyorum. Yapı meselesi..

Alıntıları Göster
    bu nasil bir ezikliktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pelstina kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir meriçsin sen öyle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam tipini atman mümkün mü?

• Rahatsız oluyorsan boş zaman bekleyeceksin.Birisine gidip "ben bineyim önce rahatsız oluyorum" demek "sen erkeksin kesin asansörde beni taciz edicen pis sapık" demekle eşdeğerdir.Bazı kadınlar gerçekten kafayı yedi son zamanlarda.

• quote:

"Ben sizden rahatsız oluyorum demek saygısızlıktır" düşüncen bile başlı başına büyük saygısızlık.

Senin baban, kardeşin, annen, kız kardeşin de olabilir. Ve bu rahatsız olma durumu "aşılması zor" ve tedavi gerektiren bir travma da olabilir.

Herkesin ruh hali, ruh sağlığı dört dörtlük, kusursuz değil. Bunu düşünmek zorundasın. Düşünemiyorsan, bana ne diyorsan bu karşıdankini değil seni saygısız ve düşüncesiz yapar.

Şahsen ben oturduğum binaya girdiğimde eğer bir kadın da asansöre doğru gidiyorsa direk merdivenlere yöneliyorum. Rahatsız olmasın diye. Tercihimi bu yönde kullanıyorum. Yapı meselesi..

Alıntıları Göster
    Rahatsız olduğun her konuyu git insanlara "ben senden rahatsız oluyorum şunu yapma" diye söyle bir seni ne yapıyolar Toplum içinde yaşıyosanız azcık görgülü olmak lazım

• Dinen uygun değildir

Kadın haklı

Selam ve dua ile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Kardeş sen niye olayları çarpıtıyon? Adam asansöre binmiş kadının biri gelmiş sen in ben binecem diyor. Sırf o kişiden rahatsız olduğu için onu asansörden indirmeye çalışıyor. Beklersin o kişi asansörden iner sonra sen binersin.

Neyse boş konu alt tarafı asansör sırası kavgası

• Allah başka dert vermesin
  • Basligi gordum icerigi tahmin ettim hakli ciktim .

Bu kadinlar yuzunden elektrik israfi artacak mekanik aksanlarin yipranmasi daha da artacaktir. Yani gereksiz fazladan kullanim enerji tuketimi zaman kayiplari. O kadin belli ki psikolojik travma yasamis genelleme yapiyor. O tur kadinlar aslinda topluma ortak yasam alanlarina cikmamalari lazim yuruyen saatli bomba gibiler .

Bu tur kadinlari birsekilde uzman dr lara sevk edecek gitmismi tedavisi olumlu sonuclanmis mi gibi bilgilendirme sistemi olmali .

Bence bu olay sadece turbanlilarda yok Turkiye in genelinde yaygin bir olgu. Benim de basima cok geldi ( sahsen tipim olsun kilik kiyafetim olsun gerek davranislarim olsun abarti pozitif ayrimciligi tavsip etmem ) Normal olanlari da hatta bazen aksine fazla yardimsever dusunceli olan kadinlar da olmustur :) ... Bu baslikta ifade edildiig gibi sadece dis gorunus vs ile dahi olamaz sonucta kimse kimsenin ne oldugunu sak diye bilemez yargilayamaz onyargili da olamaz.

Kadinlarda su da yaygindir Mahalle Baskisi .... Acaba baskalari ne der kaygisi ile hareket etmeleri ... Bazi kadinlar malesef kafalarinda gereksiz dusunceler ile dusunsel ortuler carsaflar burkalar hatta onyargilar ile cebellesiyorlar bunun disa yansimasi da kumulatif kendilerine gore yargilamalar sonucu olarak biz erkeklere fatura edilmesi bazen kibarca bazen akil vicdan olmadan toplumsal bilinc olmadan .

Toplu yasama bilinci medeni cagdas olma kriterlerinden biridir lakin son yillarda bu giderek kaybolmaktadir.

• quote:

Ben olsam peki der geçer giderdim. Nedir yani? Gerçekten rahatsız oluyor, huzursuz hissediyor olabilir. Ricasını kırmazdım. Acelem varsa da acelem var kusura bakmayın falan diye "kibarca" bu ricasını geri çevirmek zorunda kaldığımı söylerdim. Erkek olarak her zaman ama her zaman, kezban da olsa hanımlara karşı kibar davranırım. Kadınlara kaba davranmak bir beyefendiye asla yakışmaz. Zaten kaba davrananlara da beyefendi denmez, halk dilinde öküz olarak tabir edilirler.. Gençlere de tavsiyem boş boş takılmayın, toplum içinde uymanız gereken kuralları görmezden gelmeyin. Okulda hocalarınız, evde aileniz sizlere bunları öğretmiyor diye bu kurallar yok hükmünde değil. Yarın sizde aynı durumlarda kaldığınızda bir öküzle yüzyüze gelebilirsiniz.
    Ben de senin varlığından rahatsız olsam mesela desem ki bu ülkeyi terket desem ama rica etsem ricamı kırmayıp gider miydin? Herkes herşeyden rahatsız olsun o zaman iyice soyutlanalım toplumdan. Kimse kimseye göre yaşamak zorunda değil. Erkek toplumun bir parçasıdır eğer toplumdan rahatsız oluyorsan senin yaşayacağın yer orman ya da mağaradır. Bizim sitede de var böyle tipler. Ben asansöre biniyorum bindikten sonra bir bakıyorum kadın bekliyor binmiyor. Kapıyı tutuyorum binsin diye fakat siz gidin diyor. Artık aklından ne derece sapık fantaziler geçiyorsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pipisipispis

İyi yapmışsın hocam. Sanki asansörde sakso çektirecen. Sapık sanki herkes.
    Bu duruma biz getirdik.

Icimizdeji tecavuzcu sapiklardan

Otobuste minibuste dolmusta bayanin yanina erkek oturamiyor.

Is yerinde gece vardiyasi yok neden bayan oldugu icin disarda sapik cok. Tuvaletler ayri.

Avrupada boyle birsey yok.

Hep ayrimcilik var bayanlara sorsan esitiz

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Görgüsüzlükle din birleşince ortaya çıkan profil bu şekilde.
    Tamam da bu dediklerinizin konuyla ne ilgisi var.Hemen din ile ilişkilendiriyorsun.
  • pelstina kullanıcısına yanıt
    Davarlık yapardım diyorsun yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alparslan46

Tamam da bu dediklerinizin konuyla ne ilgisi var.Hemen din ile ilişkilendiriyorsun.

Alıntıları Göster
    Çünkü bizzat dinle alakalı muhabbetler.. Günah olgusu, mahalle baskısı, içten gelen ama dinin zincirlediği çeşitli cinsel fantaziler.. Avrupa ülkelerinde var mı böyle bir görgüsüzlük? Belki tek tük çıkar fakat medeniyet, gelişmişlik hat safhada onların dininde bu kadar kısıtlayıcı şeyler olmadığından insanlar daha rahat, yaşamları mutlu. Kadının saçının telinin kapalı olmasıyla, aynı asansöre erkekle binmesini tartışmayıp bilimle, üretimle uğraştıları için bizden 50 sene öndeler bu sebeple elindeki telefonu altındaki arabanı onlardan 5 kat pahasına alıyorsun.

• Yabanci bi erkekle kapali ortamda bulunmak günah.

not:deistim

• erken boşalma sorunum yok deseydin !

artı

10 saniyede deliği bulamam, da diyebilirdin ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaciRomantik

Yabanci bi erkekle kapali ortamda bulunmak günah.

not:deistim
    deist olsan böyle birşeye kendin bile inanmazdın,

kuranı kerimde nur 31. ayette mahrem konusuna derin bir açıklama getirilmiş,

ondan sonra aynı ortamda mı olmuşsun, olmamışsın bunların hiçbir ehemmiyeti yoktur,

kuranda baş örtüsü diye birşey hiçbir şekilde geçmez, örtü ve örtünmek diye birşey vardır,

sana elmalılı hamdi yazırın mealini ekliyorum,
    Mü'min kadınlara da söyle: gözlerini sakınsınlar, ırzlarını muhafaza etsinler, ziynetlerini açmasınlar, zâhir olanı başka ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar, ziynetlerini açmasınlar, ancak kendi kocalarına yâhud kendi babalarına kocalarının babalarına yâhud kendi oğullarına, yâhud kendi biraderlerine, yâhud kendi biraderlerinin oğullarına, yâhud hemşirelerinin oğullarına yâhud kendi kadınlarına yâhud kendi ellerindeki memlûklerine, yâhud ihtiyacı olmıyan erkeklerden uyuntulara, yahud henüz kadınların avretlerine muttali' olmıyan çocuklara, müstesna, gizledikleri ziynetleri bilin diye ayaklarını da vurmasınlar, hepiniz Allaha tevbe edin ey mü'minler ki felâh bulabilesiniz,

epi topu olayın özü budur, baş örtülerini kısmında baş kelimesini çıkar, ayete başka pasajlar eklemeye lüzum yok...

• Ben örtünmeyle başörtüsüyle ilgili bir laf etmedim ki. Dedikleriniz sonuna kadar doğru kuranda geçmiyor. Kapalı ortamda ve kimse görmüyor ise, yabancı bir ev ve ya dış ortam ise yabancı biriyle başbaşa kalmak günah. Şuan ezberimde yok ancak evdeki notlara bakıp ayeti atarım.

edit: günah olup olmadigina emin degilim bir ara nurettin yildiz da fetva vermiş halvet durumu oluşur falan diye. Ben emin olmamakla beraber uzun süre asansörde durulacak ise halvet şartları oluşur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 23 Haziran 2018; 14:29:23 >
  • Bir ban yaklaşıyor sanki

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.